| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 14:24
- Nahlásit
cernej caj
blé nesnáším povidla to bych nemohla ani ochutnat
Darenka
a co všechno se dává do těch bramborových placek babiččiných?
Co se týče krmení, já věřím MVDr.Štouračovi, co nejpestřejší stravu, jeho dogouši jedí vše, včetně granulí i suchých rohlíků, masa, vnitřnosti, dršťky, ovoce, zeleninu....pes není kosmonaut
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 14:25
- Nahlásit
Maya
musíš ho taky občas nakrmit, aby chudák pak tak nehltal
on nehltá on si to všechno fakt poctivě rozžvejká (až zírám), jen si asi naposiloval svaly na hubě už
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 14:29
- Nahlásit
birma
tak to už mu můžeš koupit i psí žvejku
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 14:35
- Nahlásit
Xerxová
no teoreticky podle vedeckych poznatku to spatne je, ja uz si nepamatuju kde sem to cetla ale muzu to zkusit pohledat, mozna je to i pricina narustu cukrovky 2typu, ale proste jak rikas, tady u nas je to typicky jidlo minulosti a predku a taky si nestezovali, tak nevidim duvod, proc by melo nejak vyrazne vadit, kdyz pes dostane do granuli trochu tvarohu nebo kurete.
birma
to je supr
denyk
tak jen placky omasteny
co tam davala nase babicka - nastrouhany brambory, vodu, mouku a jestli vajicko si nepamatuju a pak opekla na plotynce elektricke jak mela jeste ty kulaty elektricky plotny.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 14:36
- Nahlásit
jo taky sul a brambory samo vareny, mouky tak, aby to drzelo pekne vyvaleny v tech plackach
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 14:45
- Nahlásit
i s mapkou, doufám, že to moc lidí číst nebude
https://emigratetoczechrepublic.wordpress.com/
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 14:48
- Nahlásit
Maya grancle vypadaji dobre mrkla jsem jen na jedny, jestli budou mit nejakou recepturu bez kureciho tak koupim cernej caj tak kvuli tomu si asi ten starej sporak kupovat nebudu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 14:52
- Nahlásit
denyk
ono se to da asi udelat i stare na panvicce, dulezity, ze to musi mit ty pripaleny kolecka
jinak sem videla v nedeli kamosku - nekde se docetla, ze bezlepkova dieta muze byt dobra na hubnuti a za 5 mesicu zhubla 12kg. Je dobra. ja to budu mit za 3tydny presne rok a pribrala sem 3 kila za tu dobu
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 15:01
- Nahlásit
tak jsme teď byli v lese. Hned u cesty Pepa našel poměrně velkého hřiba. Zajásali jsme, že snad konečně alespoň něco poroste. A pak už nikde ni houbička, ani prašivka... nic, vůbec nic
Jasně že začnou růst za týden - až budeme odjíždět... A jen se vrátíme, přijde první velký mráz a bude... Každý rok díky pravidelnému chození s psiskem do lesa mám hub pro celé příbuzenstvo... a letos mám nasušenou hrstičku...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 15:11
- Nahlásit
cernej caj
no ono asi záleží co jíš předtím, tys podle mě jedla dost dietně, ale když se někdo cpe pečivem a sušenkama a pak s tím přestane, tak logicky zhubne
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 15:12
- Nahlásit
denyk
no já neprohlížela všechny, a v těch co jo byl všude kuřecí tuk
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 15:14
- Nahlásit
Xerxová
tak to snad jeste mraziky nebudou, nebo vyrasi po destich
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 15:34
- Nahlásit
Čaj mají na to ty zatracený plodnice houbovitý týden... Pak už se do lesa nedostanu, když jedenáctýho odjíždíme... Jupííí - už jen čtyři pracovní dny a do školy jdu až po Václavovi
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 17:11
- Nahlásit
tak jsem tak uvažovala, proč si přijdu poslední dny ve stresu a došla jsem k tomu, že mám do konce příštího týdne udělat workshop pro 100 lidí, skočit padákem, začít se konečně stěhovat a ujít long Kam jsem dala mozek, když jsem plánovala první půlku září?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 17:16
- Nahlásit
Darenka
Co se masa tyka, procti si jen tak orientacne tenhle odkaz - pravy menu.
Kromě kuřecích kostí můžu syrové kosti všechny? Vnitřnosti - játra, srdíčka, žaludky?
S kostma zezacatku opatrne, kdyz na ne Adus neni zvykla. Btw - VSE NEJ Adelce preju k jejimu prvnimu svatku!
Ja bych zacala syrovym kurecim skeletem, idealne tou zadeli s biskupem, kde mas jen dve placaty mekky kosti a kousek patere - to pochrousta opravdu i stene s jehlickama. Ale dulezity, aby na tom byla kuze, ne jen holy kosti. A postupne pridavat dalsi kusy kurete. Hlavne si pamatovat, ze to musi byt s kuzi a masem, ne obrany kosti, ktery obcas byvaji prave v tech mrazenych polevkovych smesich. Krky moc nedavam, jsou sama kost a cokle je polykaji bez kousani. Obcas se mi stavalo, ze kustky za dva dny nenatraveny pes vyblil.
Troldas ma stravu pestrou - nevyhybam se ani granulim. Zere vse od skeletu, stehen, zaludku, srdicek, zelenych drstek, rybich pilin, hovezi mletiny, jater, ledvinek, pajslu - vse syrovy - az po zeleninu a ovoce, kousek tvrdyho chleba, dingo suchar, podmasli, kefir, zakysana smetana, plnotucny tvaroh... Jak psala xerxova, pestra strava = odolnejsi travici trakt.
Tim te nechci presvedcovat k nejaky razantni zmene. Znam furu psu, co je jen na granulich. Ovsem tvrzeni, ze v granulich je vsechno a nesmi se nic pridavat - s tim nesouhlasim.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 17:20 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Xerxová
Jasně že začnou růst za týden - až budeme odjíždět...
Nestras.
Jupííí - už jen čtyři pracovní dny a do školy jdu až po Václavovi
Ty jo, tak at dovolena klapne, to bude zazitku, fotek... Navstivite i chovatele?
birma
mám do konce příštího týdne udělat workshop pro 100 lidí, skočit padákem, začít se konečně stěhovat a ujít long
Dobre sis to naplanovala. Pomerne rusny program.
denyk
Joo, denyky enyky, dneska jsem se bavila s jednim studentem - byli se podivat na Sychrove na Highland Games - pry to bylo uzasny. A byli tam i sokolnici, meli ptaku hodne druhu, postolky, kane, supa! a aj orla - nebyli tam ti tvi znami?
Edit - prvni horni spicak je fuc!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 19:30
- Nahlásit
birma
cvoku
Fifi
to šel rychle špicák
Xerxová
tak to se máš, když tě čeká taková dlouhá super dovolená, už se těším na fotky
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 19:37
- Nahlásit
Maya
to šel rychle špicák
Sel, protoze vice hlodacich kosti a predevsim mekky pretahovaci hracky, do kterych se nestydi celist bezzubou zaborit. A vrcet, mrucet, mohutne bojovat - pak to vzal do huby Kremyl, parkrat hodil hlavou a asi bylo. Mozna sem prehlidnula i nejaky stolicky, protoze ted ma hubu jak po vybuchu granatu, nebejt krve, tak sem nezkoumala.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 19:56
- Nahlásit
birma
a pak zaslouzeny odpocinek
xerxova
uz se tesis, co
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 20:38
- Nahlásit
Fifi znami s orlikama jezdi vetsinou jen lovit. A na jare maji maly pipiny takze jsou doma...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 05:49
- Nahlásit
bre rano, to se nam to krasne ochladilo a v noci I sprchlo
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 06:12
- Nahlásit
Morgen,
ták včera jsem měla houbařské žně. Zprvu to vypadalo jako nic moc, ale má tajná místa nakonec nezklamala. Největší klobouk měl cca 35cm. No docela se to proneslo, ale udělala jsem radost pár známým, dostala za ně domácí hroznové víno a okurky. Do jedné okurky (salátovky) se mi hned pustil Bukís. Nevím, co to má poslední dobou za chutě
Xerxová
kampak jedete?
cernej caj
to na obrázku vypadá skoro jak palčinky
A počásko mi připomíná to naše předvčerejší, asik teprve dovalilo k vám
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 06:27
- Nahlásit
denyk u vás přeci jen v předchozím období občas pršelo - tady opravdu výjimečně spadlo pár kapek. Je sucho - houbám se růst nechce.
Pojedeme okružku po jihu a západě Španělska - Andalusii, Kastilii a Galicii. Kombinace památek a přírody. Pochopitelně se macho negro jede s náma.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 06:30
- Nahlásit
Xerxová
tak to se těším na fotečky . To by mě ani nenapdalo, že byste jeli bez něj, se přeci mosí podívat do své rodné vlasti
No s tím deštěm, u nás fakt nepršelo, rostou spíše u potůčků...
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 06:50 - Změnil/a: Darenka
- Nahlásit
Fifi
Adélka děkuje (a já s ní) za přání k svátku
A děkuji za ten odkaz na barf a taky za tvůj popis co je vhodné. Začnu pomalu zařazovat něco ze syrového.
denyk
Gratuluju k houbařskému úlovku!!! To byly opravdu žně. U nás prd.
Hezký den všem.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 06:52
- Nahlásit
denyk
tak to je skvely 35cm je pekna obluda
tak ono to sou "palacinky" na sucho peceny z bramborovyho testa, proste ja to znam jako pekace (bramborovy placky) ale je to asi to samy, co rikala i darenka a myslis, ze na slovensku "lokse" sou asi to samy?
coz si rikam, ze bych si to mohla udelat, nemusi to kynout takze bezlepkova mouka bude asi v poho
Xerxová
holt je nutno ukazat konikovi, odkud pochazi ;)
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 08:02
- Nahlásit
Maya
našla jsem tam jedny bez kuřecího tuku...nicméně si myslím
že by to snad nemuselo tolik vadit, jednou za čas a né ve velkém množství...
cernej caj
35cm je pekna obluda
jo jo takových obludek tam bylo víc
ze na slovensku "lokse" sou asi to samy?
sice jsem slovenka, ale mamka tohle nikdy nedělala, mrknu na net.
kynout takze bezlepkova mouka bude asi v poho
tak hurá na to
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 08:06
- Nahlásit
denyk
ono to muze byt dost regionalni vec, vim, ze na jizni morave se to dela dost ale zas treba to lidi jinak moc neznaj, takze to muze byt regionalni i u vas?
jj koupim par brambor a mouku a jak bude cas, zkusim na ty panvi opect
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 08:11
- Nahlásit
denyk
houby závidím, u nás prej nic, ale v tom suchu se ani nedivím
cernej caj
tyhle placky jsou asi jak kde, u nás babička dělala na plotně vždycky caletky s mákem, bramborový placky ani neznám, jen bramborák
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2015 08:19
- Nahlásit
Maya
co je caletka?
|