| Autor |
Zpráva |
Darenka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 09:20
- Nahlásit
Maya
Prosím slečnu Semtelovou a pana Starablažku, aby se konečně dohodli, jaké společné příjmení budou nadále používat
kachna_
skelety jsem nikdy nekupovala. U řezníka jsem je nikdy neviděla a v marketu kuřecí polévková směs - to je ono? Myslím, že jsem v tom pytlíku zahlédla skelet. My nejsme na polévky nikdo z rodiny. Naposledy jsem vyvařovala polévky tak před 35 lety, když byl syn malý
Kuřecí vnitřnosti se prodávají u nás mražený - uvařit nebo nechat povolit a dávat syrový?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 09:20
- Nahlásit
kachna_
denyk
ahaaa, husty ja tipy nemam, ja ujizdim samo na pekacich (nasucho pecenych plackach z bramborovyho testa), potrenych malinko sadlem a domacima povidlama
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 09:32
- Nahlásit
Darenka
V polévkové směsi bývá všechno. Skelety zkus někde u řezníka ( my tu máme krám vyloženě s drůbeží a jeden ryby, drůbež, zvěřina - oba jich maj hromady).
Vařený nebo pečený srdíčka jsou nepřekonatelnej pamlsek. Jako součást krmný dávky bych dávala syrový (nepřehnat s játrama!)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 09:45
- Nahlásit
denyk
naaadhera
birma
tak kdyby zustalo pocasi jak dneska, frystak by byl perfektni ja doufam, ze vero bude chtit prubnout beskydy ale uvidime. Puvodne vysocina vandr kvuli pracovnim vikendum mi nevyhovuje, pac sem chtela fakt ty beskydy letos moooc stihnout.
a mam dilema s baglem.
zvazuju, zda prodat teda tu 68, nebo si ji nechat a smirit se s tim, ze mi ty bagly sou proste velky, kdyz mam jeste tu 48. Nebo ji prodat a koupit si nejakou hodne lehkou 50tku misto te 48, a vyzkouset, jaky to je nosit UL batoh i se vsema jeho neduhama (min luxusni zada, vetsinou skoro zadny kapsy a tak).
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 09:53
- Nahlásit
cernej caj
co je to UL batoh?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:02
- Nahlásit
Maya
Ultra Light, vetsinou batohy vahy kolem kila, nektery plnokrevny UL bagly nemaj ani pevny zada a predpoklada se, ze si do nich das karimatku.
ja plnohodnotnej UL bagl nechci, ale premyslim o takovym skoro UL kterej jeste ma zada relativne pevny, ale uz je treba min vydrzna latka, min kapes, min popruhu a dalsich vychytavek. Na druhou stranu kdyz muj normos bagl po 5ti letech vypada skoro jako novej, tak ten skoro UL by zivotnost 7-10 let mit mohl v mym pripade taky.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:11
- Nahlásit
Fujtajbl ve spolek!
Nemám čas dočítat, ale přiznejte se kdo nakrknul Ešusku ? a nebo má furt dovču
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:13 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
cernej caj
Ultra Light
aha, ty jsme viděli na výstavě stanů od 4camping a byl teda jako fakt boží, zvlášť pro ženský, mužský. Prostě krása. Ale ta cena .
Tak máme takovýho 60l fešáka za třetinovou cenu
hmmm a na jejich stránkách to nevidím, jestli to byl osprey, je to možný, ale nevím
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:19
- Nahlásit
Fajka
nemá už prej snad dovču, ale asi nestíhá
cernej caj
aha, UL já znám jen jako urban legend nebo unhappy love a to mi k batohu nějak nesedělo
už píšou z jazykovky, proč nechci jejich kurz
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:24
- Nahlásit
birma
Díky. U řezníků u nás se budu muset poptat. Speciální kuření tady nikde není. Ale za zeptání nic nedám.
Denyk
slaboučký bramborový placky pečený na sucho, omaštěný sádlem - to je luxusní pochoutka. Dělávala je babička.
Maya
ty granule bez obilovin vypadají dobře a cena taky není špatná.
Já jsem tyhle peníze dala za 13 kg balení.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:35
- Nahlásit
Darenka
Acana je teď už tak drahá? je vidět, že jí nekupuju už dlouho
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:40
- Nahlásit
kachna_
nejakej konkretni? vis znacku? jinak teda jo, ceny sou hrozny...
aha, neposilala si toho fesaka? co ze to mate?
Maya
protoze je moc drahej?
Darenka
jojo, i moje babicka, mam na ne fakt ted desnou chut
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:54
- Nahlásit
cernej caj
regatta http://batohy.heureka.cz/batoh-regatta-streamair-4 5l-plus-10l-varianta-cerna-45-l/specifikace/#secti on
Váha netuším
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:54
- Nahlásit
cernej caj
protoze je moc drahej?
no a to, že jejich kurz za stejnou cenu můžou navštěvovat dva lidi je mi jaksi naprt, to jsem si v odpovědi teda odpustila
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:55
- Nahlásit
kachna_
to mi nepřijde zas tak drahý, v porovnání třeba s botama co tu proběhly
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 10:56
- Nahlásit
kachna_
vaha 1400 g, coz odpovida tak tomu vahovymu stredu (z kordury by to bylo tezky jak svina). tohle je peknej batuzek
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 11:52 - Změnil/a: Darenka
- Nahlásit
co mi napsala chovatelka, když jsem se jí zmínila, že plánuju vylepšení jídelníčku: (zkopírováno ze zpráv z fb)
obecně se tvrdí, že není dbré ke granulím cokoli přidávat. obsahují všechno, co pes potřebuje a zejména u štěňěte je důležitá vyvážená krmná dávka
vylepšování někdy může být i trochu kontraproduktivní. takže optimálně granule s vodou, vývar asi neuškodí, pokud potřebujete dávat maso nebo vnitřnosti, tak spíš zvlášť, mimo granule, popřípadě využít jako odměnu při výcviku.
takže v případě štěněte, které je krmeno superprémiovými granulemi, je zbytečné cokoli přidávat, tak doporučuji spíš s tím šetřit
Kdybych sem nechodila tak dlouho, tak bych nevěděla komu věřit. A takhle jsou na tom určitě i ostatní začátečníci. Nechají si od chovatelů radit a mnohdy stojí rady asi za prd.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 11:54
- Nahlásit
Darenka
moje chovatelka rikala klidne pridavat ale veterinar se zhrozil ferinka ale znamky nedostatku ci prebytku nejevi
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 11:59
- Nahlásit
Darenka
no má svým způsobem pravdu, že z hlediska výživy nic přidávat netřeba, že z granulí má všechno a rozhodně neumře na avitaminózu nebo tak něco
jen prostě je spousta lidí kteří u jídla zohledňujou i jiný věci
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 12:00
- Nahlásit
Darenka
a jedna steneci zakusovaci, co holky od spicu znaji, ale mohla by se ti libit
|
Darenka
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 12:11
- Nahlásit
Maya
já vím, že v granulích je všechno, ale je taky pravda, že člověk prd ví, co do nich výrobce opravdu nacpe.
spousta lidí kteří u jídla zohledňujou i jiný věci
asi budu chtít zohledňovat i jiný věci
cernej caj
Tak to je parádní zakusovací fotka. A mají krásnou barvu kožíšku♥
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 12:20
- Nahlásit
Darenka
ono jako je taky nestesti, kdyz pes do dvou let zivota nevidel nic jinyho nez granule a piskoty a pak nedejboze zdravotni problem, zmena stravy a pruuuseeeeer
dekuju
|
HaZa
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 12:21
- Nahlásit
Darenka
koukni na faceboku do témata granuláři nebo zkus kontaktovat https://www.facebook.com/stanislav.olsar?fref=ts řekla bych že má slušný přehled ...
Jinak za mě míchat granule se syrovým NE protože obojí pes tráví jinak.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 12:38
- Nahlásit
HaZa
to sice jo, ale i clovek travi jinak mastny a cukry a pritom to ji dohromady, takze je otazka, proc to striktne resit u psa a myslim, ze kdyz dostane o vikendu misto granuli maso, nebo ke granulim zbytek tvarohu, tak to neni problem
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 12:39
- Nahlásit
HaZa
Jak jinak? Člověk taky si teda nesmí dát polívku z pytlíku a potom knedlovepřo?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 12:45
- Nahlásit
Maya
no nemel by, ze jo. Idealne tuky a cukry zvlast, protoze vysoka pritomnost cukru v krvi nejak brani spravnymu stepeni tuku ci tak neco
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 13:05
- Nahlásit
4aj Takže mastná poctivá buchta je špatně?? Tuky i cukry jdou často ruku v ruce ... a generace předků si nestěžovaly.
|
Xerxová
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 13:11
- Nahlásit
a o tom, že se jinak tráví granule a jinak maso... je myslím jedno ze tvrzení "jedna paní povídala"- stále se na všech fórech opakující - ale žádnou něco vypovídající studii jsem nikdy neviděla. Různé věci se tráví různě - ale organismu to nevadí.
Si myslím, že čím jednostrannější zažívání, tím zranitelnější zažívání.
proto ani štěňatům nebráním v pití vody z potoků, rybníků, jen trochu čistých louží. A nebráním v přebíráním kompostu (našeho). Však dobrá imunita se musí budovat
|
birma
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 13:44
- Nahlásit
přijela mamka a přivezla Adamovi vepřovou nožičku. To by lo radosti Akorát když si vybavím, jak dlouho mu dřív trvalo, než ji spořádal, tak teď je z něj rychložravec
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2015 13:53
- Nahlásit
birma
musíš ho taky občas nakrmit, aby chudák pak tak nehltal
|