| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:08
- Nahlásit
hm, zajímavý http://www.novinky.cz/zena/zdravi/373017-syndrom-t oxickeho-soku-neni-jen-zenskym-problem.html
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:16
- Nahlásit
cernej caj
nerikej, ze mas prochazky s adamkem do kilaku, sice ted s tou packou asi nic moc, ale jinak?
předtim zas byly ty vedra. Fakt už mi hrabe. Dokonce tolik, že v práci nejezdim výtahem (takže včera 4 - 5 x 100 schodů, dneska už to mám za sebou 2x). Včera jsem taky vyhecovala mamku ať vleze na rotoped, že já pak ujedu 2x tolik co ona do maxima (mýho) 15 km. Takže jsem pak skoro v 11 jela 15 kiláků na rotopedu a málem jsem u toho chcípla, protože jsem se viděla, jak jdu spát nad ránem (ještě jsem měla nějakou práci) a první budík nastavenej na 5:15, tak jsem se snažila to mít za sebou co nejrychlejc...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:18
- Nahlásit
Maya
o tom sem neco zaslechla, no, ze to muze potkat "kazdyho"
Prvotními příznaky (nejen u žen) je často teplota, zvracení, průjem, pocity na omdlení či závratě, případně vyrážka.
tohle sou teda priznaky menses (az na vyrazku takze dokud neni vyrazka, su v klidu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:18
- Nahlásit
Fajka
my už dávno překročili hranici kdy DPH musíme..a dělala jsem ho roky čtvrdletně.. letos už jsme překročili hranici že musíme dělat měsíčně..
tak se na to snaž koukat tak, že to svědčí o tom, že vám firma vzkvétá. I když chápu, že kladnej vztah k papírování maj jenom úhylové
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:21
- Nahlásit
birma
tak rano/vecer uz to ale i v tech vedrech je na prochajdu celkem snesitelny, ne?
ale ses teda dobra, 15km na rotopedu bych nezvladla a se schodama ses silenec
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:21
- Nahlásit
Maya
hm, zajímavý
to jo
cernej caj
tohle sou teda priznaky menses
ale tohle by asi hned tak neodeznělo
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:22
- Nahlásit
cernej caj
rano/vecer uz to ale i v tech vedrech je na prochajdu celkem snesitelny, ne?
u nás ráno večer bylo 30, přes den ke 40. Jak je přes 25 umírám a nehejbu se. Ani Adam se nehejbe...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:24
- Nahlásit
birma
Takže jsem pak skoro v 11 jela 15 kiláků na rotopedu a málem jsem u toho chcípla, protože jsem se viděla, jak jdu spát nad ránem (ještě jsem měla nějakou práci) a první budík nastavenej na 5:15, tak jsem se snažila to mít za sebou co nejrychlejc...
už bych byla mrtvá .. rozhodně bych o tomdle výkonu jako neusnula brzo tak abych mohla v 5 vstávat !!
se na to snaž koukat tak, že to svědčí o tom, že vám firma vzkvétá. I
no jo jenže si lehce spočtám, že kdyby ten poměr byl obrácenej jakože 70% práce a 30 % papíry tak by ta firma vzkvétala mnohem víc a líp a rychlejš!! jenže todle ty kreténi nahoře ještě nepochopili
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:24
- Nahlásit
Pobavila jsem se právě na FB jednim ze spamů: Jsme křesťanská organizace Právní vyškoleni na pomoc lidem v nouzi pomoci, jako finanční help.So pokud se chystáte do finančních obtíží, nebo jste v každém finančním chaosu, a vy potřebujete peníze začít Vaše vlastní podnikání, nebo potřebujete úvěr uhradit své dluhy, nebo platit své účty, start pěkný podnikání, nebo pro vás obtížné získat kapitál úvěr od místní banky, kontaktujte nás ještě dnes " to já si běžně finanční obtíže plánuju Většinou si řeknu, tak co bych mohla dělat příštího půl roku? Nemám žádný velký plány jako život ohrožující úraz? Hmmm, tak co kdybych si dala nějaký finanční obtíže?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:27
- Nahlásit
Fajka
rozhodně bych o tomdle výkonu jako neusnula brzo tak abych mohla v 5 vstávat !!
já pak ještě musela zabalit objednávku, vyvenčit, nakrmit celou smečku, dát si sprchu, umejt si hlavu, pokecat s Honzou... Takže jsem usínala okolo půl druhý a z postele jsem se nakonec po 4 budících vyhrabala až v šest
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:31
- Nahlásit
Fajka
jenže si lehce spočtám, že kdyby ten poměr byl obrácenej jakože 70% práce a 30 % papíry tak by ta firma vzkvétala mnohem víc a líp a rychlejš!!
na to nesmíš ani pomyslet!! takový rouhání!! (bych je vystřelila někam všechny, ať se tam nařízeníma umlátěj)
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:47
- Nahlásit
birma
tak me to staci ten tyden, ale dobry vedet, ze az to bude dva, tak mam hledat lekare
tak to jo, ale ono 30 kdyz zapada slunce a treba trochu pofukuje je lepsi...
4hodiny spanku bych nezvladla nikdy teda jit do rpace pak
Fajka
no jeste dobry, ze teda vzketa i s tema 30%, no...
zdravi vas darenka!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:48
- Nahlásit
birma
tyhlety spamy jsou někdy fakt srandovní, taky to někdy čtu
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:49
- Nahlásit
cernej caj
ono 30 kdyz zapada slunce a treba trochu pofukuje je lepsi...
lepší jo, ale pro mě furt smrtelný
4hodiny spanku bych nezvladla nikdy teda jit do rpace pa
ale zvládla ono ti stejně nic jinýho nezbude
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:50
- Nahlásit
cernej caj
Darenka ještě žije? tak jí taky pozdravuj
na 4 hodiny spánku si zvykneš během pár dní, chce to jen vydržet
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:53
- Nahlásit
Maya
na 4 hodiny spánku si zvykneš během pár dní, chce to jen vydržet
přesně tak
kdysi jsem měla tejden, kdy jsem spala 2-3 hodiny, mezi tim dělala 20 a víc hodin (maximum asi 25 hodin v kuse), zodpovídala u toho za pár desítek lidí a celkem velký peníze. Došla jsem k tomu, že spánek je přežitek pro slabochy
jen teda hned jak to skončilo, tak to tělo vzdalo a já to tejden dospávala
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 10:57
- Nahlásit
birma
tak ja to taky nesnasim a su zpocena uz kdyz stojim pred domem ale zas ze bych kvuli tomu nesla 2 mesice ven, to asi nee
ja su pak silene rozbita, vim jak to je po 6ti, fuuuj. ja potrebuju svejch 7-8
Maya
nezvyknu, kdyz sem mela na jare nekolik tydnu deficit kdy sem vyjimecne spala i 7, vetsinou ale min, tak uz to bylo hrozny a uz sem nedavala ani beznej rezim moc.
blby, ze ja neumim dospavat a taky vic, jak tech 7-8h proste spat budu max kdyz mam horecky ale i tak dam mozna 10 + treba hodku pres den, zatimco muz klido tyden bude spat 4h denne a pak prosti vikend, ja co nenaspim uz nikdy nedozenu
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:09
- Nahlásit
cernej caj
no podle mejch zkušeností je pro člověka, co potřebuje 8 hodin spánku, mnohem horší spát 6 hodin než 4, ty 4 paradoxně se fakt daj líp
blbý je, že to nemůžeš pak dospat, to já si pak o víkendu dám 10 a jsem v pohodě
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:17
- Nahlásit
na něco takovýho bych potřebovala naladit Honzu + teda si musim sama zamést před vlastním prahem. Rozhodně nehodlám stěhovat to neskutečný množství věcí co vlastnim..
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:32
- Nahlásit
Maya
muzu ti rict, ze kdyz spim 4 tak su extremne rozbita a mam problem v praci 8hodin premyslet a celkove su v polo automatickym rezimu
birma
tak ja mam urcite vic nez 1000 veci, ono staci kdyz si vezmu treba 18 kusu taliru a 24 kusu lzicek a cca 15 hrnku + sklenicek, pak nejaky dalsi nadobi do kuchyne, rychlovarku, struhadla, noze, tak sme u 100 jen zakladnim kuchynskym nacinim
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:34
- Nahlásit
cernej caj
staci kdyz si vezmu treba 18 kusu taliru a 24 kusu lzicek
to máš 3 sady talířů (=3 věci) a 4 sady lžiček (=4 věci). Jen teda nevim, na co užiješ tolik nádobí, když nevaříš. My vaříme denně a teda tolik lžiček nemáme ani omylem (talířů jo, když se sečtou různý velikostní kategorie )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:38
- Nahlásit
cernej caj
kdyz spim 4 tak su extremne rozbita
i po několika dnech spaní 4?
ale tak možný to je, v tomhle to má asi každej jinak
já obvykle mám ty 4 často a neplánovaně kvůli tomu, že nemůžu usnout, s tím bohužel nic nenadělám, pokud nechci žrát prášky, takže mi nezbylo, než si zvyknout
birma
no když tak přemejšlím, tak mám těch věcí hodně, ale zbytečnejch na vyhození zase tak ne, možná tak 10-20 těch pracholapek jako různý ty sošky darovaný, ale to by se mi ani vyhazovat nechtělo a knihy se snad nepočítaj
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:42
- Nahlásit
birma
tak sem dostala sadu taliru celou k vanocum, pac sme mela od znamych par starych na vyhozeni ze si koupili novou sadu... a ono az budu mit kuchyn a prijde navsteva, mas jim to jidlo do ceho nandat ono se taky blbe kupujou 2 talire zvlast, ze
a jo, to sem myslela jako pribory, ze mas zas celou sadu po 6ti kusech, ze jo...
Maya
po nekolika dnech spani kolem 4-5 hodin su naprosto nepouzitelna a neschopna vubec prace nebo vstavani, ja to nedavam tohleto a tim, ze neumim dospat tak proste furt jedu a jen prohlubuju skluz a ono kdyz uz pak mas uplne tresavku z vycerpani tak to neni signal, ze jeste par dni a bude to ok...
no knih mam hrozne moc, ja vubec nevim, kam je dam, az se privezou ze sklepa u tchanu, tak asi budu muset nakoupit knihovny na pridelani na zed a budu mit i na zachode policku
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:44
- Nahlásit
Maya
tak mám těch věcí hodně, ale zbytečnejch na vyhození zase tak ne
to já jo - knížky, různý pracholapy, různý krabičky, co se jednou bdou na něco hodit, roky nepoužívaný výtvarný potřeby, hadry, co mi jsou roky malý a další hadry, co nemám šanci unosit (třeba protože všichni věděj, že mám ráda na doma košile, to je hezký, že si na mě vzpomenou, když je vyřazujou, ale za jak dlouho mám šanci unosit víc než 20 košil, když krom nich mám i mikiny a svetry?), starý boty, co už nenosim..... hmmmm fakt bych to měla probrat
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:50 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit
birma
hadry, co mi jsou roky malý a další hadry, co nemám šanci unosit
znam ale u tech hader na unoseni je dobry, ze kdyz si je nechas 2 roky ve skrini, tak nebudes muset kupovat novy
ja treba planuju vyprat a poslat o dum dal nejaky voditka s amortizerem, ale to az budu nejakej vikend doma a probrat zas trochu skrine a zvazuju batuzek
ze dam pryc, ale dala sem zas za nej 2.500 tenkrat pred asi 6ti lety a protoze je skoro nenosenej, je mi lito ho dat pryc za 200 a za 800 ho nikdo nekoupi
ale ja su hrozna v tom, ze mi ani tak neni lito dat vec pryc ale TU vec, to je proste neco, s cim mam spolecnou minulost a vzpominky a je to divny to dat pryc
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:55
- Nahlásit
cernej caj
u tech hader na unoseni je dobry, ze kdyz si je nechas 2 roky ve skrini, tak nebudes muset kupovat novy
akorát je tam asi budu muset nechat aspoň 20 let, abych je unosila všechny
su hrozna v tom, ze mi ani tak neni lito dat vec pryc ale TU vec, to je proste neco, s cim mam spolecnou minulost a vzpominky a je to divny to dat pryc
to mám stejně
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 11:58
- Nahlásit
birma
a u batuzku hraje roli, ze se jmenuje skoro jak ferinka ta znacka, tak to je proste blby
jo, sveracstvi je fakt desny i kdyz v mym pripade by trochu pomohlo mit normalni domacnost, kde ma vse svoje misto a mas lepsi prehled o tom, co mas... a ne mit vsechno v krabicich u tchanu ve sklepe a kdyz neco potrebujes je rychlejsi to koupit nez prohledavat krabice i kdyz vis, ze neco takovyho si urcite mela
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 12:00
- Nahlásit
birma
no knížky já teda nepočítám, jako dala jsem nějaký na půdu, ale vyhodit je úplně, to mi přijde jako barbarství, pak snad možná pár věcí ve skříni, který nenosím, ale moc ne, já nesnáším nákupy a oblečení zvláště, tak nic moc nekupuju, boty kupuju, až když se mi rozpadnou, ty se mi spíš nedostávaj než že by přebejvaly
a takovou věc jako že jsem si vzala vyšívací kruh po babičce, když umřela, to nepočítám i když ho nepoužívám
ale tak jako něco by se nešlo, ale nijak hrozný mi to nepřipadá, asi jsem buď blbej sběrač a nebo v tom článku přehání, jako tam píše o hračkách a tam je to jasný, že se čas od času musej probrat a vyházet
|
birma
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 12:01
- Nahlásit
cernej caj
budeš to povídat mně, když pár let žiju s tim, že mám nějaký věci ve sklepě v Táboře a další věci na půdě a ve sklepě u Honzy?
jediný co vim, že mám, krom toho, co je doma, je nábytek, televize, pračka a nádobí. Zbytek bude velké překvapení řekla bych
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2015 12:03
- Nahlásit
birma
hlavne premyslim, kolik mela pani hader kdyz prodavala za 70kc kus a vydelala 16 tacu, to vychazi na cca 200ks obleceni a priznavam, ze ja mam tak 200 ks dohromady, i s tim svatecnim co nosim malo
Maya
tak u nas by se taky naslo neco, ale TAK hrozny mi to neprijde ale to zalezi na uhlu pohledu a podle me v tom clanku spis prehani nebo to meli fakt hodne extremni
ze, treba jak plysacci pro dorina
|