| Autor |
Zpráva |
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:02
- Nahlásit
xerxova
min posilovat
jo a krev vet nevzal, ohmatal- prej dobry muz rekl ze vsechno moc resim a s tim se rozloucili a me do tel ze su moc vystresovana kviuli nicemu, yak sem domluvila toho druhyho kam obcas chodime na ctvrtek, a je mi fuk, co kdo zjisti pohmatem, pac minimalne ten nizkej tep, ktetej podle srdcare odbornika u nej nema ani vlkodav je podle me minimalne dobry podklad pro to tu ktev vzit a ptoblem pripadne vyloucit. jako je mozny, ze mam proste psa kterymu bije srdce extreme pomalu, ale snad ten odber neni takovej zakrok, aby bylo nutny ho nedelat kdyz nic jinyho jako podklad nemame
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:04
- Nahlásit
Xerxová
Holt někdo láme meče... já lámu známky... Páník se mi posmívá, že bych měla začít hubnout...
Proc ty, vsak to zlamal Najtoslav, ne? Toho musis naopak skrmit, aby nemel pak energii a stabilitu se stavet na zadni.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:09
- Nahlásit
cernej caj
jo a krev vet nevzal, ohmatal
Sem cetla vedle, to jako pohmatem zjistil, ze fena nemuze mit problemy se stitnou? Whau, dobre, ze ses objednala jinam na dukladnej krevni rozbor, kdyby to slo takhle snadno...
snad ten odber neni takovej zakrok
Odber z tlapky je otazka par minut, spis je pan vet vas asi filuta a nechce se mu nekam posilat krev na testy? Jinak Mathea dela Balousovi testy krevni pravidelne co ctvrt roku, ma snizenou fci a vysledky ma dycky tak druhej den.
Radsi tohle vic resit a mit udelanej krevnas (i kdyby byl v poradku), nez neco zanedbat.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:16
- Nahlásit
jj, rikal do dvou dnu kdyz pudem ve ctvrtek tak asi spis az v pondeli. tak ja myslim, ze s tim nema moc zkusenosti pac co dela vesnickej vet vedle dobytka, ockovani a sem tam nejaky operace... jako kocoury kastroval dobre, ale kolik tech lidi co maj celozivotne pda na dvore resi takovy veci, ze...
budu radsi kdyz mi muz rekne "ja ti to rikal" nez to zanedbat. presne jak rikas.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:23
- Nahlásit
cernej caj
budu radsi kdyz mi muz rekne "ja ti to rikal" nez to zanedbat. presne jak rikas.
Tak tak. Toz budu drzet palce, at to je presne ve stylu "ja ti to rikal" - cili vysledky krevniho testu ala zcela zdravy pef.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:29
- Nahlásit
Fifi
jj, uvidime srdcar rekl, ze si mysli, ze to je stitna zlaza, a kdyz nebude, mame za nim prijit a dostane ferina holtra, takze
a ono je pravda, ze ma matnejsi a sussi srst, vic problemy vycesavat, vic se pri linani drbe a brisko ma sussi a taky fakt snadno pribere kdyz se ji parkrat da vetsi davka granuli, coz by taky mohly byt priznaky s tim pomalym tepem navodny, ale sami o sobe proste normalni...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:33
- Nahlásit
cernej caj
to je frajer poznat špatnou nebo dobrou funkci štítnice pohmatem
ale chápu, taky máme takovýho veta, očkování, kastrace koček a tak v pohodě, ale takovýhle věci po něm chtít, tak dopadnu asi stejně
ještě že ses objednala jinam, extra drahý to nebude a budeš mít klid ať to dopadne jak to dopadne
Xerxová
Najtík s jorkem, to muselo bejt srandovní
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:41
- Nahlásit
Maya
taky máme takovýho veta, očkování, kastrace koček a tak v pohodě, ale takovýhle věci po něm chtít, tak dopadnu asi stejně
jj Honza má taky jednoho takovýho a kdyby mu věřil krz zánět dělohy u Sísy a nepodařilo se mi ho dokopat jinam, tak už ta fena skoro dva roky lítá po úplně jinejch loukách... (a ještě mu řekl, že na kastraci musí v jižních čechách do Budějek, že jinde mu to pořádně neudělaj... )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:49
- Nahlásit
birma
tak ono asi záleží, s čím má takovej vet zkušenosti a co umí, mě zase ten náš kocoura s močákama léčil líp než na klinice, kam jsem s ním jednou musela neplánovaně, ale taky už jsem slyšela od lidí, že u psa jim něco nepoznal nebo tak něco, musí holt člověk o tom přemejšlet a při sebemenších pochybnostech jít radši ještě jinam
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:50
- Nahlásit
birma
na ty přírodní bazény mě ještě napadá, že v zimě se asi na nich dá bruslit, co? dvojí využití
já bych stejně nejradši měla rašeliniště s masožravkama, ale o tom si taky můžu nechat jen zdát
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 19:57
- Nahlásit
Maya
ono asi záleží, s čím má takovej vet zkušenosti a co umí
tak on se tvářil, že zkušenosti má, že jo. Na zánět nasadil atb a když přestal výtok, tak prohlásil, že je tedy vyléčeno. Čuba se dostala pod kudlu po asi 2 měsících a to fakt za minutu dvanáct. Otázka je, jestli majitelé vesnickejch psů, když už řešej zánět dělohy, si spojej to, že jim zvíře třá do půl roku po úspěšný léčbě zemře, s tim že ta léčba probíhala a že třeba teda nebyla zas tak úspěšná a jestli on teda má taky tuhle zpětnou vazbu...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 20:03
- Nahlásit
birma
To si pamatuju, jak ses me ptala a konzultovala. U tehle vetu vesnickych (nic proti nim vseobecne, znam par skvelych, ale taky totalni hovada, ktery ani atb fene po kastraci nedaji) clovek proste nikdy nevi.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 20:04
- Nahlásit
a zde česko ruské okýnko
jako některý slově mě i překvapily
http://www.adme.ru/svoboda-kultura/veselyj-cheshsk o-russkij-slovar-961610/
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 20:06
- Nahlásit
birma
no si myslím, že i kdyby si to ti lidi spojili, tak to nepůjdou vykládat tomu vetovi, ale půjdou když už tak příště jinam, takže tu zpětnou vazbu bych moc neviděla
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 20:14
- Nahlásit
Fifi
To si pamatuju, jak ses me ptala a konzultovala.
jj
Maya
si myslím, že i kdyby si to ti lidi spojili, tak to nepůjdou vykládat tomu vetovi, ale půjdou když už tak příště jinam
to ti nevím. Někteří jistě, ale někteří podle mě i tak budou chodit k tomu nejbližšímu (a zároveň levnýmu) - minimálně na očkování.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 20:20
- Nahlásit
birma
Někteří jistě, ale někteří podle mě i tak budou chodit k tomu nejbližšímu (a zároveň levnýmu) - minimálně na očkování.
Tak ja s Troldou jezdim na tu nasi kliniku, at je tam odmalinka veden. Vcera jsem nechala za posledni kombi+vzteklina+pilule na dalsi odcerveni 470. Coz mi prijde relativne cajk, s tim, ze tam ma kartu od stenatka. K takovym se taky jinak pristupuje.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 20:29
- Nahlásit
Fifi
ale ty asi nejsi typickej majitel psa "na zahradu", co?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:01
- Nahlásit
birma
Asi ne, kdyz je na zahrade ve svy nepritomnosti nenechavam.
To bylo spis ohledne toho nejlevnejsiho ockovani a nereseni, neodhaleni priciny, ze neco psovi vubec je. O psovi vyslovene "na zahradu" se tu prece nepsalo. Spis neco o "vesnickych" veterinarich, kteri atb vyresi zanet delohy a rucne zdiagnostikujou pripadnou zavadu na funkci stitny zlazy psa. Proto mi prislo logicky na to navazat nejak, jinym uhlem pohledu, ale zjevne asi spatne. Jsem zblbla z pocasi, teda takhle kdyby to vydrzelo, budu spokojena. Jo a poznatek, Troldovi kureci krky ani omylem, hovado je polkne vcelku.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:02
- Nahlásit
Fifi
tak vim, jak to maj nasi u toho veta, kam obcas chodime taky, oni tam jezdili se vsema 4ma nasema psama...
jenze ono je to tezky, kdyz jeden je cca 15minut autem a druhej asi 35, tak kvuli ockovani je to fakt naprd, a zas kdyz byl problem s kocourem, tak i v nedeli hodinku po telefonatu byl nachystanej v ordinaci kocourovi pomoct... ten nas vet neni spatnej a ve spouste veci nemam duvod jit jinam, ale prece jen sou jisty meze, zatimco muz mu bezmezne veri a tudiz prisel s tim, ze ja su hysterka, pac bych chudince ferince nechavala uplne zbytecne brat krev... ale on toho veta druhyho nema rad (no neni moc sympatickej a jeho nazory "jezis, do granuli NESMITE nic pridavat, acana to nejsou moc kvalitni granule, to si kupte eucanubu a acanu vemte do utulku), tak ja ho celkem chapu, ale zas kdyz zavolam a on rekne ok, na krev prijdte kdykoli, to se nemusite objednavat a do dvou dnu budou vysledky, tak antipatie dou stranou, zejo...
Maya
a proc nemuzes mit mucholapky v bazinisti?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:13
- Nahlásit
Fifi
Proto mi prislo logicky na to navazat nejak, jinym uhlem pohledu, ale zjevne asi spatne
to bude moje chyba, hrabu se v zákonnejch nařízeních ohledně bižu, prohlášeních o shodě a nařízeních EU ohledně bižu, takže mám hlavu jak pátrací balón a nejsem už schopná pochopit ani větu o dvou větných členech
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:26
- Nahlásit
cernej caj
jenze ono je to tezky,
Vsak, ja jsem psala vyse, ze nemam nic proti, ale je treba byt ve strehu.
a ve spouste veci nemam duvod jit jinam, ale prece jen sou jisty meze, zatimco muz mu bezmezne veri a tudiz prisel s tim, ze ja su hysterka, pac bych chudince ferince nechavala uplne zbytecne brat krev...
Ano, kdyz se resi problem ci se dela nejaka diagnostika a ten muj drivejsi vesnickej vet proste nevedel, s klidem dal doporuceni na vybavenejsi psi kliniku, ze tam udelaji sirsi rozsah testu, diagnostiku, rozbory. Ferinka z rozboru krve se nepokaka, ty zacalujes par stovek a budes si jista, ze ma vsechny organy v poradku.
tak antipatie dou stranou, zejo...
No jde asi o antipatii ze strany muze, to ti muze bejt ukradeny. Dulezity, ze ve ct se Ferince scucne par ml krve, da se udelat kvalitni biochemie krve a pak teprva si vyslechnes, jak ses hystericka.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:34
- Nahlásit
Fifi
jj, to ja ti neodporuju
a pak teprva si vyslechnes, jak ses hystericka.
no a teda dneska sem neodolala a vyfotila sem neco mobilem... nenavidim kvalitu fotaku firemni vymozenosti protoze kdybych mela svuj, tak budete slintat aneb aj ty pole maj neco do sebe a prvni z fotek je most po kterym chodim do prace kazdej den
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:41
- Nahlásit
cernej caj
vyfotila sem neco mobilem...
nádhera!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:45
- Nahlásit
birma
ono jsou nařízení i na bižu? to jsou věci
cernej caj
ten most je suprovej, já bych mohla vyfotit tak maximálně paneláky
pole takový tu máme taky, akorát ta rovina kolem pro mě vypadá divně, když mi tu kolem máme kopečky a lesy
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:46
- Nahlásit
cernej caj
Krasne mate za humnama!
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:47
- Nahlásit
cernej caj
proc nemuzes mit mucholapky v bazinisti?
protože tam musí být trvalej přísun vody, hadice v zemi a pořád máčet, což s naší malou studní je nereálný, tak mám masožravku jen v květináči, ale to prostě není ono, ale co nadělám
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 21:51
- Nahlásit
Maya
ono jsou nařízení i na bižu? to jsou věci
jasně! třeba "76/769/EEC EU Marketing and Use Directive" řeší povolenej obsah niklu
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 22:10
- Nahlásit
birma
fakt? pritom pro alergiky je vysokej I tsk a tem ostatnim je to asi jedno, ne?
mays
aha, tak druhou studnu?
tak co je placatejdiho nex jizni morava,? jizni cechy mozna (ale sumava bude vysdi nez boly karpaty)
fifi
dneska fakt nadherne cucelo slunko zpoza mraku
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 22:20
- Nahlásit
cernej caj
tak co je placatejdiho nex jizni morava,?
Polabi.
birma
třeba "76/769/EEC EU Marketing and Use Directive" řeší povolenej obsah niklu
Na EU certifikaty jsem ja machr. kdybys nevedela, pisni.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 14 Čec 2015 22:26
- Nahlásit
cernej caj
tem ostatnim je to asi jedno, ne?
asi neni, pak je ještě jedna EU směrnice, co řeší kadmium a teda musim doufat, že my nemáme nějaký vlastní směrnice navíc.
Fifi
Na EU certifikaty jsem ja machr. kdybys nevedela, pisni.
díky za nabídku. Mně by v podstatě mělo stačit to, že ten velkoobchod má pobočku v UK a tudíž by to měli mít nějak vyřešený oni a mě stačí umět dokázat, že to samý zboží někdo v EU už prodává a má to v souladu s předpisama (to kdyby se vyžadovalo prohlášení o shodě, který má na starosti znalec, což se teda pro bižu komponenty naštěstí nevyžaduje). Prostě bordel
|