| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 15:20
- Nahlásit
datli
Hlášení z Gulaku: Migoslaf furt stávkuje, ale dneska se ještě neběhalo tak nevím essi si to od včerejška nerozmyslel a jenom neměl příležitost se projevit
Děcka zatím fšechny žijou, narůstají pouze hmotné škody na stanech, příští rok ty klece prostě dostanou fšichni povinně Denně zašívám nějaké rozervané stany, už mě to fakt neba.
Jo a mám ti vyřídit, že dneska večer nemáš psát, v rámci noční bojovky budou mít všichni od 18,00 do rána zabavené mobily. Páč by si s nima mohli nelegálně pomáhat při té hře
|
datli
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 17:00
- Nahlásit
Libo díkec.
Jinak jak dovezou Míšu za Matesem a Hedym-předběžně jsme se s maminou domluvili,že jestli nebude mít zajištěn stan na Míšu,má se nastěhovat do našeho.Anebo Mates k Fildovi a Míša s Hedym v pidistanu.
Za miminovského času se děcky mohly hooodně,ale už jsme s nimi nebyli víc jak rok na žádné akci,tak nevím,co skoro puberta vymyslí.Nicméně souhlasím,aby u nás nějakej Skácel byvakoval.
Ještě Sára furt vyřvává na Hedyho?
Vzkaz od Rudy -ty nemáš daktejpku- na zašívání stanů?Jako tu izolepu?Jestli ne,Ruda ti něco vezme na rychloopravy,mnohdy definitivní a vydrží dost hodně.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 17:29 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
datli
a nechci s tebou už nic mít společného
Mimořádně rozumné rozhodnutí!!! Gratuluju. A dodávám: jen tak dál, vhodných adeptů je víc.
Nechtěl by někdo?:
Fenka má asi 8 měsíců. Je velmi vystrašená a bojácná, někdo se jí málo věnoval a nepovedlo se jí vytvořit si důvěru k lidem. V náruči se po chvíli začne mazlit, ale na vodítku se jí pořád moc chodit nechce. Když se přestane tolik bát, je pořád poznat, že je to mladé aktivní štěně s hodně elánem do života. Potřebuje trpělivého hodného pána, co by jí naučil, že se nemusí bát. Vzhledem k malému vzrůstu, mazlivé a bojácné povaze, by byla skvělým "gaučovým" psíkem.
Tohle je vtipný:
Plemeno: Trpasličí Šeltie
Zde až dole: http://www.tstabor.cz/cs/utulek-pro-opustene-psy-v -tabore/9/#pes323
|
datli
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 18:49
- Nahlásit
Vlčáčková no počkej.Já se tento týden dozvěděla,že moje reflexní masérka měla prozměnu maxi šeltie.Že jsou přeci malé ,střední a velké.
No protože je těch plemen plno a já nějak nemám potřebu se pídít po novinkách,tak jsem sice překvapeně kývla,ale neuvědomovala jsem si,žebych na agi závodech viděla nějaké velké šeltky.
Máximálně Liba kdysi rozdělila feny na normální velikosti-rodící do 4 štěňat a obryně Stáni,co maj v poho 6 štěňat.
Takže se ptám-existuje skutečně nějaké oficiální dělení na standartní a nadstandartní velikost?
Loňský rok byl pro mne informačně děsně výživný.Viděla jsem nechápajíc hladko-či krátkosrstou kólii-zas nevím přesné pojmenování.Poznala jsem poprvé naživo šeltky,seznámila se s kvantem borderek,objevila plemeno,jenž jsem typovala na křižovatku berdet teriera atd...Nebít asi temperamentnější raslice oproti předchozí staré klidné skorojezevčici,neměla bych potřebu objevovat.Ale vrhli jsme se na agilitění a tím se nám otevřel svět nového poznávání na cvičáku a pak na závodech.Ještě bychom měli nahlídnout i do světa výstav.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 19:22
- Nahlásit
datli
Tak já si teda myslím, že existuje jen jeden velikostní standard a v rámci něho se pohybují nebo měli by všichni jedinci. Nejsou to pudli, aby byli trpasličí, střední, královští...
Jinak ta jedna "šeltka", kterou jsem odvezla v lednu z té množírny (tady to proběhlo, někdo je sem dal z bazoše nebo odkud a já se toho chytla) měla taky asi o 1,3 větší velikost než ostatní. Ale to jsem přisoudila jednoduše tomu, že byla jako jediná z nich bezpapíračka, takže prostě "voříšek". Kdybys viděla tu hubu! Měla jí jak WSS. Vypadala jak křížená s kolií. No a to víš, že na ní taky práskali štěňata, že prý šeltičky...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 19:23 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
No, možná bych spíš tu velikost měla uvést jinak - nebyla o 1,3 větší než ostatní, ale oni dosahovali cca 2/3 její velikosti (což je teda ještě víc pro její rozměry, než vystihuje to první číselné vyjádření).
|
datli
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 19:51
- Nahlásit
Vlčáčková
a kolik máš vlastně psů?můžu někde kouknout na fotky?
To víš,děcka na táboře,nikde nikdo,jenom uklízení a to ještě počká...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 20:24
- Nahlásit
Mám teď čtyři, co mi umřela Bekynka.
Tady není Zlatka, ale je tam Bekynka (úplně vlevo na obrázcích):
http://tyrana-zvirata.rajce.idnes.cz/Psi_-_rodinne _foto_na_terase/
|
datli
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 20:32
- Nahlásit
a jó,už vím,už sem doma!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 20:50
- Nahlásit
datli
Tak bylo mi divný, když jsem tu tak zprofanovaná, že nevíš...
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 20:57 - Změnil/a: Tony
- Nahlásit
Jo taky se mě jedna holka, co doma odchovávají bordery ptala jaký velikostní ráz šeltie mám. A když jsem ji řekla, že žádné nejsou, tak na mě koukala jak na nevzdělance, který nemá vůbec právo vést kroužek kynologie...
To je jak "mini"jorkšír - to je taky nesmysl, který nikomu nevymluvíte
|
datli
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 20:59
- Nahlásit
Tony poslední dobou potkávám poměrně hodně maxi jorků.Jasněže bez PP.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 22:23
- Nahlásit
Vlčáčková už zas vím.Ono byla jsem tu přes zimu,na jaře začalo 3x týdně agilitění,kroužky a závody děcek a když bylo náhodou volno,mazali jsme na chajdalupu.Takže jsem tu nahlížela strašně málo a tak mi brzo vypadnou spojitosti nicků a kdo za nimi je.Sejde z očí sejde z mysli.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2012 23:29
- Nahlásit
datli
Sejde z očí sejde z mysli.
To je fakt.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2012 01:26
- Nahlásit
datli
Vzkaz od Rudy -ty nemáš daktejpku- na zašívání stanů?Jako tu izolepu?Jestli ne,Ruda ti něco vezme na rychloopravy,mnohdy definitivní a vydrží dost hodně.
nic takového nemám, budu ráda když vezme.
Jinak šelmyje jsou jen v jedné velikosti, nicméně mají nepříjemný zvyk přerůstat, nebo nedorůstat
|
datli
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2012 10:24
- Nahlásit
Biluška prej mají nepříjemnej zvyk....děsně miluju tydle hlášky,neskutečně výstižné!
pokusíme se najít daktejpku,aby barevně šla ke tvé pleti.Anebo spíš k baráku?Teď nevím,jestli spíš maskáčovou zelenou,nebo pouštní.No uvidím,co v pokladech najdem.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2012 21:39 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
lidi sou vůbec hrozně chytří..... když Ajana tuhlec viděli jedni cyklisti na Moravě, tak si tam tak šeptali a povidali, že je to ta bordel kolie
ale zas musím uznat, že se taky našlo dost lidí, kteří šeltičku poznali a nevolali na něj lassie
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2012 22:11
- Nahlásit
helps
lidi sou vůbec hrozně chytří....
nepochybně. Nejradši mám ty co na celou ulici vyřvávají "vidíš Mařenko, tohle je tatínek (Kuky), tohle je maminka (Kofi) a tohle jsou jejich miminka (Laila a Nýna) Krapet je matou Bonka a Lassie. Mají pocit, že nějak asi do té rodinky patří taky, ale když ta barva je jiná....asi to budou sestřenice
datli
Tvoje díťata si dneska vzpoměli, že mají nějakou mámu a chtěli ti napsat. Ale nebyla si onlajn tak se na to zase vyprdli . Mimochodem, Matěj chce k narozkám psa, psa a jedině psa a ňyc jiného....tak nevím...myslíš, že to pardubičáci vydýchají?
|
datli
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2012 22:30
- Nahlásit
Biluška
jako Hedy ho uz nebavi?a ktereho si vybral?Klara doufam nic nevymejsli za zvire.
Jo Ruda se pta,jestli chces neco porezat motorovkou,jak jste se bavili na jare u vas.
Mig uz zacal skakat,nebo na skocky proste prdi?
|
datli
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2012 22:36
- Nahlásit
jo a k definovani rasy.u nas jeste hodne casto tipuji na poradneho krizence,casto se spicem,obcas s kolii,dost je mate to zbarveni.tak odpovidame ze je to takovy vorisek slechchtic a lidi jsou stastni,ze to uhadli )
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2012 22:37
- Nahlásit
datli
jako Hedy ho uz nebavi?
netuším, asi chce ještě jednoho
a ktereho si vybral?
to je mu jedno. Momentálně nemám žádného darovacího, musela bych sáhnout do řad sousedního útulku
Klara doufam nic nevymejsli za zvire.
Jo, Bonku. Ale já ji stejně nedám
Jo Ruda se pta,jestli chces neco porezat motorovkou,jak jste se bavili na jare u vas.
No kdyby se mu chtělo tak samozřejmě chci. Mám tu děsně moc dřeva co může nařezat.
Mig uz zacal skakat,nebo na skocky proste prdi?
Jako ukecáme ho, ale nechce se mu. Zato Sardel je lepší a lepší, myslím, že po Gulaku můžou s klidem odstartovat závodnickou kariéru.
Chceš Filipa na skajp?
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2012 22:47
- Nahlásit
Taky přidám jedno "uhádnutí" plemene. Stalo se to loni, jdu po ulici a dva mladíci proti nám. Když nás minuli, tak ten jeden povídá druhému. Hele, to byl pěknej pitbul co? Takovej by se mě líbil
Že si lidi kraťandu pletou s chrtem, to beru celkem v pohodě, s úsměvem opravím, ale u těch dvou, jsem vážně neměla slov
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2012 22:58
- Nahlásit
Billy
u mě stále bezkonkurenčně vedou dva spoluobčanští mladíci:
- Hele vole, to je ta....to...ten...KOALA (asi myslel kolie, ale byla to šeltie )
- No jasně debile a ten druhej je mýval, že?
Na druhém místě je zděšená průvodčí ve vlaku "proboha, paní, vy ste ty golije vyprala na devadesát?"
A třetí místo -pán co se se mnou zatvrzele hádal, že štěně pumi v žádném případě není jakási puma, ale jagteriér, on to musí poznat bo jeho brácha jagteriéry chová
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2012 10:55
- Nahlásit
Včera na procházce s Hancowejma jsme za plotem jedné zahrady viděli - šelmyji nebo golyji. To jsme právě nebyli schopni identifikovat. Byla tam majitelka, kouřila, řikáme - máte krásnýho psa, je to šelmyje nebo golyje? A byla to šelmyje. Větší než Džína. Tak jsme řikali - my máme taky šelmyji. A ukázali jsme plesnivý Kabátek. Byl 13x menší než šelmyje-kluk ze zahrady. Tak pani majitelka volala na svou dceru dovnitř chatky - Lenkoooooo, Lenko, koukej, hele, tohle je taky šelmyje....Ta jejich byla prostě větší než všechny naše čupky.
Biluška
řešíš ty bikolóry? A fčéra sem Hanciw řikala, že krz Kabátec začínám měnit názor na plesnivce, anžto plesnivost považuju za chybu a vadu, pro mě jsou plesnivá zvířata prostě špatně, teď už pomalu přecházim na to, že když tý plísně neni moc a nemá zvíře modrý či různobarevný oči, je hodně tmavý, nemusí bejt tak "vadný"...Ale samozřejmě není lepšího psa než černobílého, to si nemusíme snad vůbec vykládat.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2012 19:28
- Nahlásit
Biluška pilu dovezem.
Hele jaký máte počasí?Na chatě nám 5x denně chcalo docela fest.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2012 19:59
- Nahlásit
datli
Pani, na vás jám mám zdravovědnej dotaz. Víš, jak jsou takový ty savý podložky, dávaj se pacientům do postele...prostě savá podložka to je - daj se třeba předepisovat? nebo nějak fasovat? Nebo se k nim dostat jinou cestou než je nákup?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2012 20:10
- Nahlásit
Gerda
neřeším . Dřív jak příští zimu nebudou tudíž je nemusím vůbec řešit
datli
Máme hnusně, furt leje a je kosa. Humus. Naštěstí sou díťata docela odolný a žádný padafky, jinak by to byl úplný horor.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2012 20:14
- Nahlásit
Biluška
Dřív jak příští zimu nebudou
jasná páka, počkám si na vzorky
|
datli
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2012 21:21
- Nahlásit
Gerda zjistím ti úplný začátek zítra v práci.
Nicméně já momentálně píšu na 3 měsíce-to je limit pojišťovny plíny,vložky,nebo i podložky.Je stanoven nějaký limit,který nesmíš překročit za kvartál.
Mohou se kombinovat všechny 3 možnosti,ale v součtu nepřekročit ten limit.
Jak překročíš,tak si doplácíš to,co je nad limit.
Zítra se podívám do tabulek a zeptám se,co je třeba ,aby se to mohlo začít psát.Nevím,jestli není podmínkou nějaká gynekonebo urologická konzultace,či neuro...Ale psát to můžou tyhle 3 odbornosti 100%.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2012 21:22 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
tady máte toho mojeho trikolora, jak se coural po Moravě
speciálně pro paní Gerdičku aneb bikolora se může jít vycpat, páč Ajánek je stejně nejkrásnější
|