Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kolie a šeltie
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 61 . 62 . >>
Autor Zpráva
helps
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 15:29 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Shelticka

ježiš marja pani nestrašte, co vyvádíte .... no myslíme moc na vás, ať Konča neblbne!

hancaw

maloš se schovává - velmi dobře musím podotknout - a číhá až já nebo Džína běžíme okolo a pak na nás "bafne" a velmi se raduje

no něco takovýho popisovala Biluška u Lajli jesi se dobře pamatuju, asi je to v rodině prej se schovávala a vyskakovala zpoza rohu... Ajan ten se vyloženě neschovával, ale moc rád lidi leká... například když stojíš zády k němu, třeba vaříš, všude hrobové ticho, jsi sama doma.... pes se zezadu připlíží, ani si toho nevšimneš... a v nejméně vhodném okamžiku udělá "haf haf" a ty se z toho po.....

Tony
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 15:48
- Nahlásit

helps
no mě můj pes leká studeným čumákem - situace stejná, jen místo štěkotu se tvé nohy dotkne něco děsně studenýho - taky nadskakuju.

Tony
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 15:49
- Nahlásit

Shelticka
držím palce

hancaw
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 19:29
- Nahlásit

helps no jo ale já mám štěně od Bonice
Tony takhle si moje kamarádka zlomila obě ruce. Čučela na jakýsí horor a žehlila u toho a v nejnapínavějším okamžiku (lidožravé opice vraždily své oběti) a najednou jí něco studenýho šáhlo na nohu - s řevem se pokusila přeskočit žehlicí prkno což jí tak úpa nevyšlo, malinko se přežehlila a jako bonus měla obě ruce v sádře a sahal na ní její pes, kterýho to už nebavilo a chtěl jít ven

Tony
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 20:31
- Nahlásit

hancaw
uf právě jsem dožehlila - naštěstí byly v TV zprávy (taky horor), Hyde park a předtím mistroství ČR v Rock n´rolu.

Ode dneška žehlím jedině v teplákách a ponožkách

Gerda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 20:56
- Nahlásit

Shelticka
šmarjá pani, ať se vám Konička uzdraví, hlavně rychle a dobře!

datli
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 21:25 - Změnil/a: datli
- Nahlásit

Tony no když nebudeš žehlit,tak si neublížíš.

Shelticka-moc na Vás myslím!Držte se.Nemůžu ti nejak pomoct?Nepotřebuješ sehnat léky?

Taky jsem byla dnes na veterině.Ráno oba psi na chtě začali chrchlat a já strach,že maj psincák.Tak jsem to vzala cestou z chaty přes veterinu,kde mi kdysi Miga zdiagnostikovali.
Psi jsou v pohodě,spíš něco požrali(Mig stabilně žere kůru ze stromů,co mám pod kvítkama na mulčování a Sára bufetila asi někde u krmelce a podráždila si něčím ostrým krk).Sára dostala preventivně injekci,Mig nepotřeboval nic,jen ráno vyšavlil trávu a tím to u něj skončilo.Ale vetka nás pozvala na podzim na kontrolu ze zvědavosti,jak se to s Migem má,protože měli rozdílný názor,než Brněnský doktor.Tak jsou zvědaví,kdo měl pravdu.No a podivovala se jeho vitalitě,že je vykompenzovaný teď dobře,ale nevydrží mu to dýl jak 2 roky.
Hnusná realita,fůj,furt přemýšlím,jestli se vožeru a pomůže mi to uklidnit hlavu,anebo ještě více mě to sejme.

helps
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2012 23:15
- Nahlásit

helps no jo ale já mám štěně od Bonice

víš co to znamená? že štěňata u biluše procházejí speciálním výcvikem..... sestáva ze samých hrůzostrašných věci a cíl je jen jeden ----->>> přivést pánečka do hrobu!!

ty voe tak už vím proč nežehlím

hancaw
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 06:59
- Nahlásit

helps žehlení je stašný zlo provozuju ho jen když už nemám pro prádlo kam usednout.
Asi máš pravdu musíme se dohodnout a hromadně jí je odkázat

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 08:28
- Nahlásit

helps
hancaw
že štěňata u biluše procházejí speciálním výcvikem..... sestáva ze samých hrůzostrašných věci a cíl je jen jeden ----->>> přivést pánečka do hrobu!!
Si pište
Na příští rok plánuju štěňata po Lasici. Ta je z mých fen úpa nejzákeřnější, nejdivočejší a nejdrajvovější. To budou malí zázraci Agi neběhá, ale v podstatě lítá nízko nad zemí

datli
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 08:43
- Nahlásit

Biluška a štěňata budou zas v období táborovém,ty necháš guláčata zase spolu se štěndama a zas to bude pak čoro moro psí blázinec,co?
Jestli ty štěňata nejsou moc přesocializované a tím pádem pak tak megačinné v kulišárnách.

Puntikatej šmouhatej čumák mi lechtá nohy a studí čumákem.Taky jeho zábava-přiblíží se zeadu,otře se kolem nohou jak kočka a říhne si.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 09:10
- Nahlásit

datli
a štěňata budou zas v období táborovém,ty necháš guláčata zase spolu se štěndama a zas to bude pak čoro moro psí blázinec,co?
Bysem radši štěńata v zimě jako to bylo letos. Je to jednodušší. Ale když se holky rozhodnou hárat až na jaře a rodit na Gulak tak mi nic jiného nezbyde. Taky se to dá zvládnout. Si vem, že letos to budeme muset přežít i s Fíďou, která bydlí v jídelně. Odmítá ji opustit a kdo vleze dovnitř je úděsně napaden, sežrán, zahrabán pod koberec a rozkousán na cimprcampr. Asi budem radši obědvat na zahradě u kladiny

datli
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 09:15
- Nahlásit

No myslela jsem,co bude s Fíďou,jak to všechno holka pobere,hlavně další smečku cizích psů...

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 09:20
- Nahlásit

datli
tak má svoji klec a ohrádku kolem ní. Buď může zalézt, nebo může vylézt, jak bude chtít. Ale ona je tak oprsklá, že nejspíš bude terorizovat všechny kolem a já budu šílet, aby nezakousla tu malou fsteklou čudlu co ji máte dovézt

datli
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 09:54
- Nahlásit

jo čudla Éliška.Té se fakt děsím,jako abych jí skutečně nechtěně nenakopla,nezasedla,či "nechtěně" nevyhodila z okna auta,pokud mi skutečně bude kecat do řízení.Bože to bude jízda snů zase!

Fůj,kterejsik pes mi tu zahnil a průvanem to mám roznesené po celém bytě.Říkám,že jak jsou psi na granulích,smrdí a prdí.Nicméně je to pohoda.Na chatě mě naštvala příroda.Dávala jsem psům maso,trochu ho nechali v misce.Vrátíme se po procházce a na mase tuny much a tisíce vajíček.Blééé.Nasypala jsem jim pak granule,jnž mizely závratnou rychlostí.
Shodili jsme obložení v chatě,bo nás poctili návštěvou červotoči a kovaříci a za obložením byly granule.Si říkám,haha-minulých majitelů si pes schovával vtipně granule...Otevřu v kuchyni šuplík a tam na mě vyskočila tlustá myš s dlouhým ocasem...A okolo ní hnízdo z papírových ubrousků a opět granule.Granule byly i v druhém,třetím i nejvrchnějším šuplíku.Takže jakási sviňa myš kradla psům grancle!Takže fakt netuším,jak to bude s krmením na chatě.Maso=muchy,granule=myšiska.Zakoupla jsem krabičku s návnadou a schovala tak,aby se k tomu psi neměli šanci dostat.Leda by vytáhli šuplíky.A sem zvědavá!

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 12:17
- Nahlásit

datli
akoupla jsem krabičku s návnadou
Jako jedovatý? Tak to zase fofrem vyhoď, páč stačí, aby psi sežrali tu otrávenou myš a bude taky po nich A k otrávené myši se dostanou levou zadní páč ji prostě najdou někde chcíplou, nebo polochcíplou.
Použij pastičky

Jinak mi bohatě oplýváme obojím - myšima i mouchama. Krmím jen to, co okamžitě sežerou. Všechno ostatní - jak jídlo pro nás, tak pro psy je v barelech jinak se do toho ty mrchy prostě dostanou

datli
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 13:20
- Nahlásit

Mám na to 14 dní,tak to zruším.

ŠELTÍÍÍÍ-JAK JE S KONČOU?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 16:07
- Nahlásit

datli
Máme takovou menší farmu, tudíž rovněž máme dostatek much i myší. Když jsem krmila granulema, měla jsem je zavřené v barelech a nebyl poblém. Už asi 4 nebo 5 let krmím masem a problém byl občas při rozmrazování skrz ty mouchy. Časem jsem přišla na tohle - ráno maso vytáhnu z mrazáku a dám do kýblíku, který přikryju záclonou přeloženou ve dvojmo a přes to dám gumu, aby se mouchy nemohly dostat pod záclonu. Kýbl poté pověsím v prádelně ke stropu (to je zase opatření proti kočkám, bo ty mrchy se dostanou taky všude - roztrhají záclonu a co nesežerou kočky, do toho nakladou vajíčka mouchy).
Maso nikdy nikde nenechávám, psi mají jen to, co sežerou. Pokud bych ráno našla nějaký nesežraný zbytek (což se nestává), tak bych jej dala hned pryč. Nenechávám ani žádné kosti na ohlodávání apod. Kdysi jsem jim totiž dala přes den v létě morkové kosti a za chvilku na nich byly vajíčka. Takže prostě nedávám...

A na ty návnady fakt bacha, radši pastičkuj.

datli
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 18:46 - Změnil/a: datli
- Nahlásit

Biluška mluvila jsem s paní od čudly Élišky.Má pro mě papír s pokynama.Druhej je pro tebe!Se děsím!A prej abych neumřela hloupá.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Čec 2012 22:59
- Nahlásit

datli
.Má pro mě papír s pokynama.Druhej je pro tebe!
Nemůžu veřejně napsat co udělám s papírem, bo nevím kdo fšechno to tu čte . Ale páč mě znáš tak předpokládám, že je ti to jasné

datli
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 09:12 - Změnil/a: datli
- Nahlásit

datli
Člen
# Zasláno: 15 Čec 2012 20:32 - Změnil/a: datli
- Nahlásit

Tak děti vyvezeny na Gulak,stany postaveny,zvířectvo předáno,Migásek na mě smutně koukal,jak děcko-tedy né ty moje.Cestou domů jsem projížděla krupobitím a u nás už kanály nestíhaly brát dešťovku.A teď je tu HAWAI,DUHA...

a tady jedna Gulagovic:
URL

Shelticka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 08:15
- Nahlásit

Koňa už vypadá zdravě! Tak jak mě to její štěkání už někdy štvalo, tak teď jsem si lebedila jak nádherný je to zvuk, že už zase štěká Nevíme co to bylo, vůbec se nehýbala, jen ležela a koulela očkama, vet ju napíchala injekcama, antibiotikama, teď má prášky a klidový režim. Jsem ráda, že tak jak ji to rychle skolilo, tak se z toho dostala, ta největší hrůza trvala jen 2 dny a teď už je skoro normoš Akorát má vyholený pupek, protože se jí na hrudi udělala hrča velikosti dlaně (jako když položíte dlaň na stůl zvolna, tak ta prohlubeň vyplněná hrčí), tak naštěstí už jí to taky mizí, měla jsem děsnej strach co to je za bouli, strašili mě že cysta nebo nádor na mléčné žláze a bude muset na operaci a kastraci, ale už je to minimální, myslím, že to bylo něco spojené s tou rychlou nemocí, ale opravdu by mě zajímalo o co šlo. Při rozboru krve se ukázalo být vše v pořádku, kromě nižší hladiny bílkovin - to mě napadlo jestli to může být tím, že jsme přešli z masa na granule?

Tony
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 12:11
- Nahlásit

Shelticka

datli
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 15:52
- Nahlásit

Shelticka tý jo,sem si voddychla.Připadalo mi to na nějaký rychlý zánět a zduřelou uzlinku.
Jsem fakt ráda.

datli
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 15:54
- Nahlásit

Shelticka a jaké granule teda dáváš?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 17:09
- Nahlásit

datli
Pak se veterinářky na kontrole ještě zeptám, co to teda asi měla, když se ta boule objevila a zase (doufam, že uplně) zmizela s tou nemocí. Ona totiž říkala, že to spolu asi nesouvisí, ale evidentně asi jo.
Granule -Co jsme kde vyhráli právě, ale je toho vždycky povíc kilo od jedné značky, takže nemá nějaký rychlý náhlý změny. Momentálně máme jakýsi Pro Plan adult original, první typ po přechodu na granule, ale už to žrala i průběžně předtím, když jsme na víkendy u přítele nebo na závodech a tak, ty přechody jí nedělaly problémy... Ale je mi jasný, že jak byla zvyklá, že cca ze 2/3 její denní dávky bylo fakt maso, tak v těch granclích je ho zase mnohem míň a to tělo jak bylo na něco navyklý, tak asi mu to teď trochu chybí, nebo nevim, ale dřív byla celý život na granulích... myslim, že ten výkyv bude jenom dočasný. Nebo je nějaký způsob jak jí pomoct, aby měla zase více bílkovin? když teda krmím granulema? Pořád mám pro ni jako pamlsky nějaký sušený maso, pařátky apod na chuť, takže to mám v plánu jí dávat, vždycky třeba jako snídani...

datli
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 18:51
- Nahlásit

Shelticka
hele a není to tím,že teď je plná sezona,takže má poměrně velký výdej,takže by jí když už grancle,tak prospěly spíš nějaké energeticky výživnější?
Myslíš,že vajíčko,jogurt,nebo tvaroh by jí rozhodil,když je na granclích?
Já se přiznám.Když jsme na barfu,když naprosto nestíhám,anebo když jsem mimo domov a nemám moc možností skladování masa,dám grancle.Jeden den tak,druhý jinak.A ani s jedním psem to nezahýbalo.Tipuju to na tu skutečnost,že když se barfuje,pes dá v podstatě cokoliv.Opačně to vím,že to psi někteří nemusí dávat.Grancle furt a najednou něco obyčejného a jsou rozhození.
Já bych klidně ke granclím dala třeba ráno tvaroh,večer grancle.Nebo to vajíčko a večer grancle.
Nám to prostě nějak nevadilo ani u jednoho psa.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 19:03
- Nahlásit

datli
ne Konči nevadí žádná změna v jídle, sice odmala byla na granulích, ale znáš tu domácí stravu, rodinu neuhlídáš a občas dostávala něco jinýho, takže nebyla vyloženě granulák, přechod na barf jí nevadil v ničem, stejně tak přechod zpátky na granule, ani to střídání v průběhu barfu... každý ráno dostává po mě zbytek jogurtu ale to je jen troška na chuť-vylízání kelímku...na granule jsme přešli zpátky protože bylo potřeba místo v mrazáku (letní sklizeň všeho na zahradě) a taky místo ve sklepě, kde se mi hromadily ty povyhrávané granule rozdávat je mě už nebavilo, přece jen jsem zaplatila nějaký startovný za ty závody, tak ať z toho něco trošku mám a prodávat to nejde, to si nikdo nekoupí...

datli
Člen
# Zasláno: 16 Čec 2012 19:09
- Nahlásit

no tak ji nedávej jen kelímek na lízink,ale půlku jogurtu alespoň.Ale to se snad usadí,jak přejdou ty vedra a skončí prázdniny,změní se režim zátěže...nebyla jsi teď někde na kursech,táboře,prostě víc v pohybu?Já jsem zvědavá,jak dopadne Sára po táboře.Vloni přišla o kilo,protože Filip blbnul a furt s ní dělal koniny.Neměla klid,navíc není zvyklá dostat žrádlo 1x denně a celé ho sežrat,ale na 2x,takže i to ji asi dost ubralo.No díťata byly 1000x poučeny,jsem zvědavá s jakou se děcka vrátí a co se přiučí.Vloni to byla ohromná proměna.

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 61 . 62 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání