Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kolie a šeltie
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 61 . 62 . >>
Autor Zpráva
Shelticka
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2012 12:20
- Nahlásit

datli
jojo kamoška taky tak tancuje s jednou fenou, kterou to učila naváděním

datli
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2012 22:04 - Změnil/a: datli
- Nahlásit

Hele novinky:
1)příští týden Filip poběží první oficiálky a budou náhodou u nás v Přerově!
2)Mig dnes na cvičáku lítal nad skočkama ,jakoby žádný Gulag nebyl.Hérečka jedna.Fakt se ani jednou nezastavil a skákal jako vždycky.
3)ve čtvrtek jdem na kardiologii s Migasem

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2012 22:16
- Nahlásit

datli
příští týden Filip poběží první oficiálky a budou náhodou u nás v Přerově!
nechcete jet tuhle sobotu do Větřkovic?
2)Mig dnes na cvičáku lítal nad skočkama ,jakoby žádný Gulag nebyl.Hérečka jedna.Fakt se ani jednou nezastavil a skákal jako vždycky.
Sem ti říkala, že to zdědil po matince
3)ve čtvrtek jdem na kardiologii s Migasem
tenhle čtvrtek? Se teda budu bát s váma

datli
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2012 22:25
- Nahlásit

Biluška jedeme na "vodu"-na Baťův kanál.
Ani mi neříkej,že je tam intenzivka.
He mám dneska mizernou náladu od rána a nejsem rozhodně sama.I na cvičáku byli lidi po celým dni hooodně rozhození.
Na tenhle víkend jsem už dostala 1000 lepších pozvánek,ale tohle je zamluveno se známejma už dýl.
Navíc Klárina má teď 14 dní soustředko a trenérky jsou dooost naštvané,že nebudem na víkend.V práci je to na prd, a bojím se pravdy ,co se ve čtvrtek dozvím.

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2012 23:18
- Nahlásit

datli
Ani mi neříkej,že je tam intenzivka.
ne, závody. Už druhý týden tam běží tábor. Jsem si byla potrénovat minulý pátek a fantasticky jsem si zaběhala. Plán na konec tohoto týdne je taky jasný. Zítra návštěva děcek z jednoho ústavu kde terapeutím. Jedou jezdit na koníkovi a mazlit Čůzinku . Zítra večer odjíždím do Ostravy. Ve čtvrtek jedu trénovat na tábor za Pepíčkem Nejkrásnějším a večer jdem chlastat s Makrelítou. V pátek trénuju v Ostravě. V sobotu jedu na závody a v neděli jedu na výstavu Bože, proč nemůže být každý týden jako tento
Vyprdni se na kanál a přijeď taky běhat. Půjčím ti šelmyji.

Mimochodem, v tu sobotu co chcete slavit Fildovi narozky je a) výstava v Brně, b) závody už nevím kde, ale někde tady. Nechcete slavit závodně a udělat tam hromadný výjezd?

datli
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2012 10:46
- Nahlásit

ad narozky-napiš jaké závody,či co a uvidíme.stejně se zatím nikdo nenahlásil na jistotu.

datli
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2012 18:55 - Změnil/a: datli
- Nahlásit

Biluška

Vyprdni se na kanál a přijeď taky běhat. Půjčím ti šelmyji.

No zkusila jssem si první běh s Miggasem-když to byla jen skočka tunel,hop ,hop,tunel...to šlo,ale jakmile došlo na tóč,skončila jsem zamotaná v gestech a mezi skočkama.Musím fakt začít pomalu nacvičovat.Jenže naší paní vedoucí se to vůbec nelíbí.Sem si schválně vzala Migase,abych asi teda Filipovi nezprasila psa.S Migem to necháme na takové hravé úrovni a dle možností vůbec psa,žejo.A mých mentálních,momentálních schopností
Taakže mluvit o běhu s tvou šelmyjí je dost odvážné!

datli
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2012 06:35
- Nahlásit

Biluška co děláš pátek odpolko,sobota neděle?Možn bych dostala prospustku od rodiny.Po 16 hodině teoreticky bych mohla někam směřovat vlak autobusmo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2012 13:34
- Nahlásit

datli
nejsem doma, dovoluju se. v sobotu agilitím ve Větřkách, v neděli vystavuju v Ostravě. Leda příští týden

helps
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2012 16:11
- Nahlásit

to je pohled na toho psa..... dostal velkou syrovou kost, je celej od hlavy až k patě vod krve. asi ho překřtím na Drákulku

helps
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2012 21:50 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

tak sme dneska vyrazili vláčkem na výlet na pouť a pivní slavnosti..... no toho psa, tak někam vzít, to je hned pozdvižení... s každým se hned na potkání líbá, leze jim až na hlavu, otírá se cizím o nohy a když si jeho veličenstva dost nehledí, tak je hned vyštěká. všichni jsou z něj děsně pokakaní,..... vždycky slýchám "ta je kráááásná" ..... no a s povzdychem si uvědomím, že vedle mě vlastně stojí Ajan jen jedna postarší paní Ajánka odmítla s tím, že radši bude líbat chlapy. no a když sme seděli v podvečer poblíž podia, kde hrála hudba, tak se Ajan procházel po lavičce jak na módním molu, stavěl se tam a mazlil s kdekým.... až ho i frontman kapely vyhlásil, když během písničky zaznělo "a máme tady krásnou šeltii" no tak aspoň ho konečně někdo dobře pojmenoval. jinak jsem samozřejmě celý den poslouchala, že je to malá kolie nebo lassie

Tony
Člen
# Zasláno: 18 Srp 2012 22:38
- Nahlásit

helps
já jezdím se šelťuchou často v MHD. Většinou si ke mě někdo sedne a co udělá můj pes? Nejdříve zkusí vysomrovat sundání náhubku a po té položí dotyčnému hlavu na nohy a usne. Lidi jsou z toho taky unešení. Jinak v poslední době povědomí o šeltiích (alespoň u nás) stoupá, už to dobře pojmenovává většina lidí

Gerda
Člen
# Zasláno: 19 Srp 2012 17:10
- Nahlásit

Na táboře s námi byla trikolorní kraťanda, krásně kousala a strašně moc se zlobila na figuranta. Jinak pochopitelně děsná dáma, nosila se jako páv, ale přišel fík, práskl bičem a golyje se stala naprosto nelítostnou

datli
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 06:29
- Nahlásit

Dotaz na sousením foru:

od sabe » Ned 19.08.2012 23:37

Ma tu niekto skusenosti s CHS Fort Fox v CR? Poznate ich alebo tak? Zatial na mna teda posobia dobre, chovatelka v mailoch na mna posobi skusene a dobre, ale uz som sa stihla tak trochu spalit v tomto smere s inou CHS...
sabe

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 07:43
- Nahlásit

datli
essi se nepletu tak má od nich psa Renča co sem kdysi dávno, asi tak v pravěku chodila. Tu její fenku znám a je v pohodě. Byla správně socializovaná a tak...ale bližší info nevím. Zkus si ji když tak vygůglit, někde jsem na ni měla mail, ale nemůžu ho najít v tom posr...ným novým mailu od seznamu co mi vnutili Jmenuje se Renata Voldánová, šeltka je Fresh Flora Fort Fox, ještě má fundláka Kima a další šeltku - odchov po Floře. 100% měla stránky, ale mě je teď gůgl nechce najít a já nestíhám tak nemám čas u toho sedět.

helps
Včera na výstavě, poté co padlo asi sedm milionů dotazů na malé a velké golije a narážek na maminku a miminka jsem dostala genižální nápad. Až se dohrabu k vrhu M tak budu mít Malou Koliji . Ta pochopitelně zůstane doma a konečně budu moc těm tupounům odpovídat "ano paní, to je Malá Kolije"

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 08:13
- Nahlásit

Gerda
Na táboře s námi byla trikolorní kraťanda, krásně kousala a strašně moc se zlobila na figuranta. Jinak pochopitelně děsná dáma, nosila se jako páv, ale přišel fík, práskl bičem a golyje se stala naprosto nelítostnou
no má slušnej hákus,to zasejc jo))))))))))))))) na golyji má slušnej drajf teda

helps
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 09:47
- Nahlásit

Tony

Tak to si taky umí dobře omotat lidi kolem prstu
je fakt, že občas už se někdo trefí a zaslechnu, že mluví o šeltii... dost lidí si ale pořád mele svou o štěněti golie

Biluška

hehe, to je hodně dobrý...... Malá Kolije učiní mnoho lidi šťastnými. Aspoň jim budeš moc dát za pravdu, že to trefili a je to kolie

petl
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 10:20
- Nahlásit

Ahoj, my měli velmi emocionální zážitky s pasením oveček
Zatímco Ferdu zajímalo pouze kde je jaký klacíček co by se dal přinést a ovce by jí zřejmě zajímala jen v případě že by se dala vzít a hodit /a pak přinést /, Enynka s dcerou Zalinkou okamžitě naskočily do módu "ovce: pasení" a bylo vážně zážitek sledovat jak obě sice neví proč, ale vědí CO mají dělat...asi to tam ještě někde vážně dřímá Podotýkám že pro obě to byl s ovcemi první kontakt.

Fotoreport sice nekvalitních ale pro mě přesto cenných fotek i s popisky zde
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.364130147 5018.128945.1348765459&type=1&l=a231a2ebf3

datli
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 11:32
- Nahlásit

já bych to taky chtěla zkusit to pasení!Už jsem měla tiky,že vpustím Miga mezi ovce či kozy...ale byla jsem máčka.

petl
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 11:57
- Nahlásit

datli
Já už to chtěla zkusit delší dobu protože mám tajný typ že ta vloha se mi táhne po Nanyně. A podle toho co jsem včera viděla to tak nejspíš opravdu je. Teda až na komediantku Žížu, že, Bilu?

Biluška
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 18:27
- Nahlásit

petl
Teda až na komediantku Žížu, že, Bilu?
jo, z tou tak zase někam pojedu
Dneska na kanysce nejel výtah. Sídlí v jedenáctém patře Ta můra si v druhém vzpoměla, že se vlastně bojí chodit po schodech a že ji mám vynést. Tolik sprostých slov ten barák dlouho neslyšel . Ale šlapala hezky sama jak jsem ji hnala před sebou

datli
Hesinka kdysi dávno složila zkoušky levou zadní. Bylo to děsně rychlé. Naběhli jsme ke kachnám (indickým běžcům), Hesinka se rozběhla k nim, rozhodčí řek "jo, ta má vlohu jak prase" a bylo to . Pak jsem ty zkoušky skládala ještě s Pumou a s borderkou Megan. To už u ovcí. Taky nic těžkého. Potom jsem přijela s Nýnou a s Bonkou. Obě holky (jak nezávisle na sobě, tak pohromadě) prohlásily, že ofce jsou fuj bek, nelíbí se jim a že když teda chcu tak teda do toho košáru vlezou, ale ať na ně ty ofce nečumí. Rozhodčí nás mučil asi hodinu, pak řekl, že velmi oceňuje, že ti psi jsou ochotní kvůli mě vlézt i k těm ofcím přesto, že se jich očividně bojí, že takovou oddanost psa pánovi už dlouho neviděl, nicméně že vlohu prostě nemají. S Lajdákem a Lasičákem už jsem to teda zkusila jenom na nečisto a taky jsem neuspěla. Tím skončila naše pastevecká kariéra. Musím teda říct, že mi to celkem ani neva páč stíhat kariéru agilitní, canisterapeutickou, coursingovou a dogtrekkingovou dá dost zabrat tagže ty ofce už bych tam stejně asi nevmáčkla.

datli
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 18:44
- Nahlásit

Biluška ale já jsem spíš zvědavá.Jak vydím blbečka,jak vždycky přijde k živočichovi a naivně si myslí,že s ním bude kámoš.
Včera čučel jak zjara na syčící husy,jindy šel na pokec s kočičkou,ale tak naivně!Prostě jsem mu to sežrala i s naviákem.

helps
Člen
# Zasláno: 20 Srp 2012 19:10
- Nahlásit

Ajan se taky hrozně chce s každým kamarádit, ale nevím jestli to že za každým jak hovádko leze a zvědavě čumí by mu při pasení pomohlo.... ale ovce sme potkali za ohradou a nevím no. že by je pásl to se mi nezdá. ale zajímalo by mě jak by si s nima poradil

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 12:46 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Nechtěl by někdo blue-merle šeltičku - fenku s PP 6 let starou? Fenka je pozivitní na oční vadu CEA a má asi něco s kyčlemi dle RTG rok starého. Silnější stavba těla. Nic dalšího zatím nevím. Nic sportovního, není příliš aktivní, ale pro nějakého důchodce pro radost do klidnějšího prostředí by se hodila. Povaha je vyrovnaná, snáší se s jinými psíky.

petl
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 13:36
- Nahlásit

datli
Vona Zalina a Ený jsou taky kámošky s každým, s kočkama, slepičkama, celkem vzato se chtějí spíš kamarádit, vrtí ocáskem, zvěř ani jiné breberky nemají tendenci honit...
Bylo ale strašně zvláštní že jak viděly houfek ovcí, okamžitě začaly pást - programově obíhat kolem toho houfku těsné kruhy, a ne jeden ale furt furt furt dokola dokola, upřený pohled na stádečko, vychechtaný výraz...nevím jak to popsat. Strašně je obě namíchlo když jsme jim stádečko rozdělili na dvě malé skupiny nebo když se dvě ovce trhly stranou že půjdou jinam. To byl hned běh za provinilci a otočit je zpátky ke stádu bylo otázkou cti.
Člověk měl při tom pohledu pocit že se v těch psech pohnulo cosi strašně starého o čem ani oni sami donedávna neměli ponětí

datli
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2012 13:53
- Nahlásit

petl jojo-vychechtaný výraz ,jak tipické.Filip proto miluje Bonku od Biluše.Že je vychlámaná stále.A mě se ráno taky hezky stává,když se na mě Migas řehní.To ho ani nezabim,za to časné vstávání.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2012 09:42
- Nahlásit

My teď jezdíme s Končou k ovcím a je to prdel protože má 6 let, tak nevím jestli se to u ní někdy pořádně projeví, jezdíme tam spíše ze srandy a že to baví mě a jezdíme zároveň ještě s další šeltií, astralákem, krátkosrstkou a dlouhosrstkou Takže taková naše antiborderčí agi parta Poprvé Konča vůbec nechápala, že si má všímat ovcí, tak jen běhala kam jsem ukazovala-jak v agi a pořád hledala kde má teda nějakou tu překážku a pak si našla-skákala přes košár Na druhém pasení pochopila, že ty ovce tam asi nejsou jen tak, ale nepochopila co s nimi, takže se pásla taky no a napotřetí už to bylo dobré, běhala kolem celá šťastná, ale spíše proto, že jsem ji chválila za to, že si jich všimla, takže to dělá prostě ze srandy, hrozná prča štěkat na ovce

datli
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2012 10:34
- Nahlásit

Sheltickauvidíme se v sobotu v Přerově?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2012 16:59
- Nahlásit

datli
Jojo

datli
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2012 18:21
- Nahlásit

má pršet,ach jo.

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 61 . 62 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání