Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kolie a šeltie
<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . >>
Autor Zpráva
Shelticka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 12:12
- Nahlásit

petl
já jsem tam byla se zlatou šeltkou, s Martinou Bábikovou

petl
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 12:24
- Nahlásit

Shelticka
joooo
ale příště tě 100% nepoznám tak do mně kdyžtak kopni jo ?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 12:45
- Nahlásit

petl
no já beztak taky ne nemám na lidi paměť

zavrelka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 17:52
- Nahlásit

datli zavrelka TO JE TVOJE SMEČKA?
bohužel ne, moje smečka čítá (zatím) jednu šeltii a jednoho kocoura američanka je kámošky - je jen o necelé dva měsíce mladší a za jejich mladých let jsem spolu pravidelně denně venčili aby se holky vylítaly

datli
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2012 21:01
- Nahlásit

Tak jsme byli na cvičáku a dnes jsme jej měli jen sami pro naší smečku.Zvládlo se toho hodně udělat.Velké psy jsem se snažila s děckama o ty zastavované zony,jestli to říkám dobře.
Ale jsem nešťastná z Dejvíka.On bobátko nejeví zájem o hračky,není tak nadšený z kokina a pochvaly jako naši psi,je takovej prostě ještě nepoznanej,co může od života dostat,že to může být bájo.Je mi ho líto,že si to neužívá.Brávám ho se smečkou na pochůzky,brávám ho samostatně,cvičím ho se psama,cvičím ho úplně samostatně.Nevím,jak mu pomoct být asi víc šťastný.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2012 09:06
- Nahlásit

datli
Já myslím, že to chce hlavně čas. On to prostě nezná, neví, že z toho může mít radost, ale na to snad časem přijde Aji to určitě odkouká od smečky ;)

datli
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2012 09:29
- Nahlásit

včera jsem ho protahovala hopkou za kokinem.\pochopil a s volíznutím prošel hopku,sežrala dobry.Pak hopka kokino,tunel kokino vymazlit.A ješt jedna hopka dotřetice.Ke kokinům došel vlažně.Párek,kokino,hračka,stále vlažný,ale šel.
Ale megakrok,už se na cvičáku nebál ruchu a vyběl za cizíma psama si hrát.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2012 09:41
- Nahlásit

datli
Být to na mě, tak ti řeknu, ať s ním agi ještě vůbec neděláš. Dokud nebude naprosto v pohodě, nebude si umět s tebou hrát, nebude bláznit po kokinách - nejprv používej ty úplně nejvíc lakávý dobroty-voňavý maso, párky apod... uč ho nějaký základy života - prostě tu socializaci, základní povely mimo cvičák atd, na tréninky ho ber, ale jen v rámci zvykání a dělej tam akorát to, co umí i jinde na vycházce... ale ne na překážkách, dokud si není jistej sám sebou. Agi se musí od počátku dělat naplno...

datli
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2012 10:37
- Nahlásit

Já tam to agi nevnímám,že ho učím agi,ale jako hru,jako přivolávačku,jako lumpárny venku.O agilení nejde vůbec.ALe spíš ať očumuje,co dělaj naší psi a že z toho maj radost.Fakt to nemá nic s tím společnýho.Aby se nebál podběhnout venku pod lavičkou nebo křovím=tunel.V lese je třeba proskočit mezi stromy větev=ohraničený prostor=to není stres ale sranda a je to hezký.Přeskočit přes potok,když jdem ke studánce=né stres ,ale zábava.Psi schválně skáčou tam a zpět a nahánějí se.Tydlínek se zastaví a kouká.Máme i strouhu na zahradě,tak se jí vyhýbá,než by jí přeskočil.Takže to co je na chatě je umělé na cvičáku a není to o agilení.Tak to mám v sobě nastavené.Že nejdřív okolo vánoc se s ním bude něco dát dělat.Ten jen chci odbourávat to neznámo,že to není stres,ale běžný život,nebo i zábava.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2012 11:23
- Nahlásit

datli
no ale to je přesně ono, jako ty pokud s ním někdy chceš ty agi dělat tak jak se to má, třeba vyjet na závody, tak bys je měla úplně oddělit tady od tohoto socializačního hopinkání určenýmu k tomu, aby se naučil skákat přes potok... skákání přes potok, prolízání větví, podlízání laviček atd ho uč přímo v tom lese, parku... On by agi měl brát jako tu největší nejúžasnější zábavu, být tam v pohodě a makat naplno a ne si na překážkách odbourávat strach a obavy... pokud teda chceš ty agility někdy v budoucnu pak brát vážněji...

datli
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2012 14:34
- Nahlásit

takže jestli to dobře chápu,tak by bylo lepší.když jedem cvičit s dětmi,buď ho mít jen na vodítku a courat okolo cvičáku,anebo jej nchat doma a nechat ho dozrát?Jako dosocializovat?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2012 15:56
- Nahlásit

datli
ne, říkám ať ho tam bereš na ten trénink - viz mé příspěvky výše:

na tréninky ho ber, ale jen v rámci zvykání a dělej tam akorát to, co umí i jinde na vycházce... ale ne na překážkách, dokud si není jistej sám sebou. ...

ale ať necvičíš agi, necvičíš na překážkách, jinak si tam s ním dělej co chceš, ale bokem, ne na parkuru mezi překážkama... ale tady tím jakoby rádoby cvičením si celé budoucí agility jen pokazíš a pak se ti ho to bude horko těžko přeučovat a přesvědčovat ho, že to přece nejsou ty překážky, na kterých se učil si odbourávat strach, ale jsou to překážky, které mu přináší spoustu radosti... ovšem pokud nemáš žádné agi ambice a nechceš s ním dělat agility jako sport jako takový jaký je a má být, nechceš vyjet na závody... ale chceš to brát jen jako trávení volného času se psem na cvičáku, tak si tam dělejte třeba stojky

Neber to prosím tě jako nějaký rýpání, já to myslím jen jako dobře míněné rady z mých vlastních zkušeností...

datli
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2012 19:47
- Nahlásit

Shelticka beru to jako dobrou radu,přibrzdím.A počkej,začíná zima ,možná se u nás v gymče i ty stojky zase naučím.Cvičím je tam totiž každou zimu!
A ambice mám takové,že jednou se psem budu dělat pohyb,kterému se říká běh a to co nejvíc mi to půjde běhat.

Zatím jsem měla tisíc výmluv ,proč nemůžu a teď už o tu výmluvu přicházím.

No a zítra jedu socializovat-beru prcka do vlaku a seznámit se s mamčinou jezevčicí a s Ostravou.

hancaw
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2012 20:58
- Nahlásit

datli čaute pani,
myslím že na to jak máš toho čumáka dlouho (krátce) tak na něj dost spěcháš. Nechala bych ho klidně jen tak očumovat a seznamovat se. je to ještě štěně a měl velký změny v životě.

datli
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2012 07:24
- Nahlásit

hancaw že tě tu vidím-tvoje štěndo je taky lednové že?Jak jste na tom hmotnostně a výškově?Jak jsme prcka dovetli ,bylo to peříčko 3 kila a 31 cm.Vymetal misky jedním vdechem,vkrádal se i druhým psům do misek a vyspravil se na 5 kil.A přestal vdechovat žrádlo,už občas i nechá poslední granulky.
Krapínek bych potřebovala srovnat vaše naše velikosti.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2012 07:31
- Nahlásit

Souhlasím s hančou, spousta lidí to tak ale dělá, pořídí si pejsana a honem ho učí milion věcí naráz Podle mě to všechno přijde, časem, člověk se musí naučit být trpělivý a nezahltit toho drobečka tolika novýma informacema, si vem že je v cizím prostředí, s cizími lidmi, psy, všechno je nové a ještě se musí soustředit a něco se učit a pokaždé se po něm chce něco jinýho...to musí být náročný

hancaw
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2012 08:29
- Nahlásit

datli Kešun je lednová, prospívá velmi dobře - žravá je velice má cca 6kg takže jí spíš brzdím, výšku ti nepovím ale je v normě. cvičit jsem s ní začala nedávno - asi v září, do té doby jsem s ní hrála hry a chodila do školky aby se otrkala - né že by to potřebovala

zavrelka
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2012 09:34
- Nahlásit

trochu jsem se zviditelnila

Tony
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2012 16:10
- Nahlásit

datli
to moje šeltií holka je vyspravená na deset kilo a granule vdechuje stále

datli
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2012 19:00
- Nahlásit

Holky,malej měl před 13 dny 3 kila rovné!Dneškem připisujem do záznamu,že má 5,3.Taky vdechuje grancle,dodávám i pangamin,vitamíny na srst a lososa.
Dneškem nám skočnily agility,bo světlo...lektorka pracuje "do tmy".
Možná dostanem klíče,žebychom mohli si hned po škole a práci ještě za světla dojít na cvičák.Jenže to bude bez vedení.Sáru mám nahlášenou na jedny závody a bez tréninků je blbost na to jet.A Migas se srovnává a začíná zase skákat ,nikoliv překračovat skočky,tak by se s tím mělo pracovat.
Maloška nechám asi běhávat okolo nás,jak jste psaly,aby jen tak dováděl.Když tam budem sami,zkusíme dělat přivolávačky,když tam nebude rušivý element cizích psů.
Jinak dneska vlak jsme zvládli v pohodě,ale procházet městem,vedle hlavního tahu,to se malému vůbec nelíbilo.Takovej ruch u nás není,budem muset občas takhle zajet do větších civilizací.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2012 20:36
- Nahlásit

datli
v Přerově není ruch? podle mě tam máte aut až až
A proč vám nedá tréninky o víkendu?

datli
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2012 20:58
- Nahlásit

bo o víkendu nejsme zas my.Chata,závody Klárčí a nemocnej děda s nutnostní častých dopomocí.Jednou za 8 týdnů snad možná by to vyšlo náhodou,ale to je nic.

helps
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2012 19:11
- Nahlásit

to je teda blbá situace s tím cvičákem.... to bych si být vámi moc netroufala trénovat si sama, ono pokud člověk nemá nějaké zkušenosti, tak je to spíš kolikrát na škodu

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2012 19:46 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

Vlčáčková
ne, vůbec nás nechci mučit super fotkama super merle šeltií

Shelticka
vy jste fakt zlatí! Je jeden z rodičů trikoš?

Billy
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2012 22:41
- Nahlásit

gabifi
Fakt nás vůbec nemučíš, né, vůbec

Nevím, jestli si koukala ke mně na rajče, je tam Billy na videu, jak se "plouží" po hřišti
http://janebilly.rajce.idnes.cz/Coursing_9.9.12_Po cerny/#VDSCN3781.jpg
I když ten jezevčík taky nemá chybu

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2012 08:31
- Nahlásit

Billy
posíláme pozdravy

Billy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2012 17:00
- Nahlásit

gabifi
Díky
Ležel kus ode mne na zastávce, naštvanej, že mu nedám napít a nepustila jsem ho do rybníka (Byl plnej zelenejch řas). Jsem sebou vzala jen litr vody a nějak to v tom vedru bylo málo. Chvilku na to jsem mu došla přes silnici vyprosit vodu, tak pak se mnou už mluvil

gabifi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2012 17:46
- Nahlásit

Billy
moje zlatko mi taky umí dát najevom když se mnou není plně spokojený

datli
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2012 19:35
- Nahlásit

ja uz taky zazila naprdnuteho miga.dostal narkozu,usnul mi v naruci,probral se u ciziho chlapa v posteli a mel bebinko.vetovi zneuctil postel a se mno taky 3 dny moc nekecal.

Od vcereska tu snezi,prsi,kosa,vitr.mig je ve svem zivlu vychechtany a dejvik byl zmrzlej jak had v zime.to sou rozdily.

Billy
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2012 22:41
- Nahlásit

gabifi
Hele, a nejsou náhodou příbuzný

datli
Neboj, příští zimu už budou oba vychechtaný, dej mu čas a on tě překvapí

<< 1 ... 54 . 55 . 56 . 57 . 58 . 59 . 60 . 61 . 62 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání