| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 09:04
- Nahlásit
gabifi
Oba rodice má zlatý takže je to úplná zrzka rezatá
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 09:04
- Nahlásit
ČÍM to,že vždycky já načnu novou stránku:-D
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 11:45
- Nahlásit
fotka ze včerejší speciálkyv Boleslavi, kromě fenečky úplně vlevo, všichni jsou Kendýskoj potomci
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 12:14
- Nahlásit
gabifi
Kendy je prostě frajer a na jeho dětičkách je to vidět
Dnes jsem fotila Billyho, jestli se dokopu, tak pošlu fotku, teda jestli vyšla. Páč to není pes, ale pytel hadích ocásků
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 14:39
- Nahlásit
Billy
Páč to není pes, ale pytel hadích ocásků
holt to je v rodině
|
datli
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2012 21:34 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
Tak mě včera Drejvas pobavil.Vyběhl před chatu,zahrabal tlapičkama a už bruslil.A jak ho to studilo.Ale za chvilku se zas bavil čmucháním myšiček...Migas byl v ráji-miluje chládeček A Sára chuděra,ta musela sakra kmitat ,aby nezmrznula.
URL
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 15:36
- Nahlásit
datli
nejlepší je mít ve smečce psy se srovnatelným kožichem. Jinak jsou vycházky v mrazu a dešti trošku komedie. Kožichati si to užívají, nahatí chtějí domů
|
datli
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 17:46
- Nahlásit
gabifipozdě!
To jsem měla vědět před rokem,když si děti na táboře zamluvily Migáče.
He normálně naivně jsem si myslela,že Sára s Migem se budou k sobě tulit a
houby houby.Migas se chladí ,Sára se zavrtává pod deku.Každej sólo.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 21:28
- Nahlásit
datli
to samý u nás. Ady se chladí na plovoučce pod postelí, Kendy se ohřívá na posteli
|
datli
Člen |
# Zasláno: 29 Říj 2012 21:42
- Nahlásit
Se mi nechce jít spát,ale mušim.bo zas zítra rachota.chjo.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 09:37
- Nahlásit
datli
Migas byl v ráji-miluje chládeček
Máňa je taky v ráji, běhá, hopsá, radostně se válí po zemi, když je sníh, jezdí po hlavě dolu z kopce, někdy má takovou radost ze sněhu, že si třeba i trošku hraje se psama, úplně přišla její doba, mám z ní vždycky radost, když vidim, jak je z toho jurodivá )) I chce spát na balgoně v boudě, vynucuje si to, ale nenechávám jí tam, protože je tam přece jen zima, neni zvyklá, mohla by nastydnout. Nechystáš se do prahy na výstavu v letňanech?
|
datli
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 19:39
- Nahlásit
nee,jaká výstava,kdy kde co?
měla bych?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2012 20:01
- Nahlásit
tak tohle musíte vidět, jedna krásná hlavička z FB
|
datli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 08:30
- Nahlásit
Holky,malej černej bude mít rok v lednu.Měla bych s ním jít asi na nějakou výstavu,či něco,ale já netuším co,kam proč a nač,poradíte mi?Chtěla bych ho mít kompletně asi jednou zajištěného na uchovnění.Takže asi i tu genetiku bych měla absolvovat,že?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 11:24
- Nahlásit
datli
můžeš na mezinárodku v Brně, měla by být v únoru. Seznam výstav je na stránkách ČMKU. Při této výstavě je i bonitace (nutné se přihlásit předem, cena 600 Kč pro nečleny klubu). Genetika a klinické testy nejsou povinné. Máš to do Brna daleko? Bonitací je během roku víc.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 11:32
- Nahlásit
Brno mám hoďku od nás ,to je v pohodě.
A ty jsi v tom čmku?Má to výhody v něčem?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 11:57
- Nahlásit
datli
gabifi myslela asi členem některého klubu šeltií, máme tu 3 takže si můžeš vybrat... výhody jsou v tom, že máš levnější klubové výstavy (ale národní atd už ne) a bonitaci a chodí ti zpravodaj asi 2x do roka, ale pro tebe jako majitelku psa už asi žádné další, ani nevím, kdyžtak mě někdo opravte, neštudovala jsem to... pro majitele fen to význam má ještě ohledně zápisu štěňat atd...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 12:14
- Nahlásit
datli
na stránkách čmku je seznam výstav a odkazy na stránky pořadatelů, kde jsou pak propozice, seznam rozhodčích, přihlášky na výstavu atd. Ty pro uchovnění potřebuješ výstavu CAC (národní, klubová nebo speciální) nebo CACIB (mezinárodní).
Členem klubu být nemusíš, psa ti uchovní kterýkoli klub i bez členství. Členství v klubu výhody nemá, je to jenom něco jako zbytečný koníček za cca 300-500 káčé ročně.
výstavy na stránkách čmku: URL
Pražský klub chovatelů kolií a šeltií: URL
laborka, kde si můžeš koupit testy: URL
|
datli
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2012 21:36
- Nahlásit
jdu se prokousat těmi odkazy,díkec!!!!!!
|
datli
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 14:02
- Nahlásit
chystáte se teda někdo do Brna,v propozicích s datem na příští rok mají bohužel zatím chybně zařazeny letošní přihlášky.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 17:04
- Nahlásit
datli
Jedu únorové Brno oba dny Tady máš správný propozice, posuzují cizinci, takže to je super
|
datli
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 19:27
- Nahlásit
Shelticka
nech\tám se,proč oba dny?Jen tak?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 20:19 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
datli
jo jen tak, prostě máš 2 výstavy za víkend to se ti jinak jen tak nepodaří, třeba získat 2 tituly haha
A jedu na oba bo na obou jsou cizinci a my máme úspěchy hlavně u cizinců na Čechy už nejezdím
|
datli
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2012 21:16 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
a do jakých kategorií teda se hlásíš?
Já sem pochopila,žebych mladýho měla přihlásit do juniorů,víc jsem nepochopila,bude mít 12,vlastně 13 měsíců.
Jo a ještě-za toto teda nesplím bonitaci?
Promiňte mi ty otázky,ale fakt se v tom neorientuju.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 07:13
- Nahlásit
datli
jo hlásíš ho podle věku, tvůj je v mladých, já jdu do otevřené. Bonitaci tím, že pojedeš jen na výstavu ještě nesplníš, musíš se přihlásit ještě na bonitaci, tam ti taky posoudí psa, ale řekla bych důkladněji, spočítají zuby, kulky.. Jak psala [b]gabifi[/b], tak bývá bonitace zároveň na této výstavě (teda asi až po skončení posuzování), ale musíš se na ni přihlásit zvlášť, akorat teď nevim kde, neštudovala jsem to, ale bude to asi přes některý klub šeltií, co to bude pořádat... pokud bys chtěla slevu na bonitaci, tak si ho dej vyšetřit na ty oči a MDR v tom Slovgenu
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 07:55
- Nahlásit
datli
tu jarní Brněnskou bonitaci dělá Pražský klub (odkaz na jejich stránky jsem sem dávala), bývá v sobotu a přihláška bude na stránkách klubu, ale teď je na to ještě moc brzo. No a koukala jsem, že přidražili na 800 Kč.
Shelticka
nedaří se mi otevřít soubor s propozicemi, prosím mohla bys mi sem napsat jména rozhodčích pro šeltie a kolie na obadva dny?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 10:48
- Nahlásit
gabifi
taky jsem s tím měla problém, ale je to normal PDF takže to jde stáhnout a otevřít...
Kolie sobota : Luscott J., GB
Kolie neděle : Ten Cate M., NL
Šeltie sobota : Luscott J., GB
Šeltie neděle : Ten Cate M., NL
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 11:06
- Nahlásit
Shelticka
díky, já ten soubor po stažení ve svým kompu vůbec nenašla, tak nebylo co otevřít
kolie krátkosrstá a dlouhosrstá mají stejného rozhodčího?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 16:22
- Nahlásit
gabifi
to tam nebylo rozepsaný, nebo nevim, ale našla jsem tam jen "collie" a vzhledem k tomu, že mají stejný rozhodčí jak šeltie, tak si myslim, že je to klasicky stejný jako skoro vždy...
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 2 Lis 2012 21:12
- Nahlásit
Shelticka
super, to je snad za 12 let poprvé, co je na mezinárodce na kolie a šeltie někdo z UK.
|