Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro všechny nas...é
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 54 . 55 . >>
Autor Zpráva
jbat
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:04
- Nahlásit

Alexa

zuzanarosakova
ježiš to je debil, hlavně že je radostný a válí se jak trubka...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:11
- Nahlásit

jbat

No je debil, lita jak magor a vecer se belha pak!

jbat
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:13
- Nahlásit

zuzanarosakova
No je debil, lita jak magor a vecer se belha pak!

chjo.
bere na to něco? na regeneraci?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:35
- Nahlásit

zuzanarosakova
Nemá něco s kloubama? Nebo jinak: nemá artrozu? To by po lítání večer taky kulhal.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:46
- Nahlásit

jbatVlčáčková

Jasny, ze ma artrozu! Bere na to Alavis 5 a Caniviton forte. Je to normalni, ze nekdy proste kulha, ale sere mi to, ze pak vetsinou trochu ochudim o prochazku i Kokyka.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:49
- Nahlásit

zuzanarosakova To znám. Mám tři a stejně nemůžu vzít jednoho a dva nechat doma, protože ti tam řvou, jak v úkole. Tak takhle jsem si to ale vůůůůbec nepředstavovala. Jsem myslela, že dva doma bude v klidu. Vlčáček může běhat venku, Bekynce to moc nejde a Astřička má artrozu jak prase už několik let. Takže mi kulhají dvě, když jdeme dýl.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:53
- Nahlásit

Vlčáčková
No presne, Rambik teda kulha jen po fakt zatezi, kdyz treba lita s jinym psem v amoku. No a pak ho musim vodit na voditku, Koky je na volno, ale stejne, prochazka je kratsi. A nechat doma nevybehanyho Rambika samotnyho, a jit s Kokym to by se fakt Rambo zblaznil.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 12:54
- Nahlásit

Vlčáčková
A co na tu artrozu davas? Ja teda ty pripravky a ted jeste mu na 10 minut dene davam takovej navlek a do toho jde elektromagneticky vlneni jakysi, manzel si to koupil na zada, tak jsem mu to znarodnila pro psa

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 13:02 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

zuzanarosakova Dávám jen Alavis pro koně. A hlavně klid. No, je třeba udělat ze psa lehocha. Vet. doporučil 3 x denně procházku po půl hodině pro tu artrotičku. Ale ona to má opravdu tak ošklivé, že někdy vypískne už jen při drbání za uchem.
Musím makat, zatím zdar.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 13:04
- Nahlásit

Vlčáčková

Tak Rambikovi jsou dva roky, tak to tak hrozny neni. Jinak nosi tu ortezu, ta mu hodne pomaha, to je fakt super vec!

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 13:56
- Nahlásit

Vlčáčková
No, je třeba udělat ze psa lehocha.
Dovolím si vám oponovat paní kolegyně. Navzdory všem veterinářům, kteří neustále radí "klid a hlavně žádné lítání" tyhle psy nasvalím. Nasvalím je co to jde a až to víc nejde tak ještě aspoň kousek. Ty svaly pak fungují víceméně místo toho špatného kloubu a drží ho. Už mi to zabralo u několika psů. Trošku nevýhodou je, že pak musí makat a vydržet nasvalení až do smrti. Protože jakmile povolí ty svaly, nemá ten kloub už co držet a jde to všechno do háje.
Čili Rambík se nesmí flákat, musí začít makat až bude mít svaly jako Rambo

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 14:16
- Nahlásit

Biluška
Dovolím si vám oponovat paní kolegyně. Navzdory všem veterinářům, kteří neustále radí "klid a hlavně žádné lítání" tyhle psy nasvalím
OK, drahá kolegyně. Vet. doporučoval plavání na osvalení. Jaké další techniky bys měla, když pes po delší chůzi už skuhrá?

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 14:24
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak hlavně to plavání, se všema invalidama plavu co to dá. Krom toho procházkujem. Přidáváme pomalu, postupně a hlavně vytrvale. Nemůžeš z ničeho nic dát delší chůzi. Najdi tu hranici kdy má dost a postupně ji prodlužuj. Až bez problémů chodí tak začínáme běhat u lyží, u kola, agility, coursing...
Nevím jak psi s blbýma loktama, ale psům s blbýma kyčlema hodně vadí sníh, písek a podobné věci, do kterých se boří. To se pak radikálně zhoršují. Alespoň dle mého pozorování. Takže přes zimu jim vydupávám ve sněhu cestičky, nebo se snažíme chodit po prohrnutém (což jde u nás teda blbě, páč se prohrnuje leda tak hlavní silnice ). V létě se vyhýbáme písečným plážím

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 14:27
- Nahlásit

Biluška
Kde plaveš? Tady nic na plavání není. Najela jsem 50 km, abych čoklům našla vodu. Našla, ale nizkou - v potoce. Navíc Astra zásadně neplave od tý doby, co hodila šipku do rybníka z plného trysku, protože ona tam musí být dřív než máma. Máma zašlajfovala na břehu a do vody vlezla inteligentně pomalu. Astra se mezitím vesele topila. Nyní chce ve vodě pouze chodit a pouze v hloubce do 20 cm.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 14:31
- Nahlásit

Vlčáčková
Nyní chce ve vodě pouze chodit a pouze v hloubce do 20 cm.
Tak to je celkem na nic
My s plaváním nemáme problémy, máme jeden nádherný rybník přímo za barákem, druhý cca sto metrů za tím prvním, třetí asi tři kiláky a dalších pět v okruhu deseti kiláků. Většinou si vybíráme kam půjdem plavat
Jestli nemáš rybník tak můžeš buď zainvestovat a psům koupit takovou tu hydromasážní vanu pro psy (mají ji tuším na Jagyně), nebo s nimi jezdit na plavání na tu Jagynu (obojí tě finančně zruinuje). Nebo holt najet na tu chůzi. To je náročnější, ale taky to půjde.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:11
- Nahlásit

Biluška
Přemýšlím, jak pořídit čoklům rybníček, bazének, vaničku ...

ketty
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:13
- Nahlásit

Vlčáčková
ja mam ten detsky plastovi a pohoda

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:14
- Nahlásit

Vlčáčková
Fakt tam někde nemáte normální kachňák? Nebo požární nádrž? Dyť tady je to na každé návsi

Nebo jim můžeš postavit bazén na zahradě

ketty
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:30 - Změnil/a: ketty
- Nahlásit

jo a pak jeste todle tam leze jen bad snad to se mu libi tak bada ve skopku nemuzu najit
tak aspon v bazenku

jinak samo chodime k rybniku i

Baysha
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:32
- Nahlásit

Biluška
Ono je rozdíl artróza kyčlí a loktů. U kyčlí to nasvalení opravdu funguje, tam se dokonce dá ten kloub vyoperovat úplně a pak to drží jenom svaly - a na čokloj to kolikrát není ani poznat. Kdežto na loktech není moc co nasvalit

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:34
- Nahlásit

Biluška
Vlčáčková

přesně, jak říká Biluška, plavat, nasvalit! v létě jsme plavali každej den půl hodiny a myslim teda, že se oba nasvalili slušně!. Te´d to nejde, tak aspoň procházky s ortézou, začínali jsme na půl hodce a dostali se na hodku a půl až dvě. V poho, bez kulhání. Jenže pak kluci rozkousali ortézu a já si řekla, že jí už stejně nepotřebuje a chodili jsme dva měsíce bez ní a nešetřili se, skákali, lítali s ostatníma psama. Pak přišla zima a vlhko a teď sních. A výsledek = Rambík kulhá. Takže zase chvíli klídek, chvíli flexina, nová ortéza a zas postupně přidávat

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:35
- Nahlásit

Baysha
hele já musim říct, že nám nasvalení teda pomohlo na ty lokty moc!

Baysha
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:37
- Nahlásit

zuzanarosakova
aha, tak to beru zpět...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:38
- Nahlásit

trochu problém ale je, že jsem teď strašně posraná a hysterická stran toho plavání, od tý doby, co se Koky málem utopil.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:39
- Nahlásit

Baysha
Všude jsou svaly,takže všechno se dá nasvalit.
Já mám dost velké problémy s krční páteří. Když to nejde tak nosím ortézu. Když to jde tak nasvaluju

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:40
- Nahlásit

ketty
My potřebujeme plavat. To tedy nevím, jak bych to udělala v té vaničce.

Biluška
Už mě taky napadlo zeptat se hasičů, kde mají nádrž. Ale nevím, zda ji mají, neb naši hašiči jsou takoví umělci, že by se v ní ještě při napouštění cisterny utopili. Mám podezření.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:41
- Nahlásit

Biluška
Všude svaly nejsou. Například na prsou ne. Kdyby jo, tak už jsem nasvalila.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:46
- Nahlásit

Vlčáčková
No pochopitelně, že jsou. Dokonce se i jmenují "prsní svaly" . A jejich vhodným cvičením se dá např. zpevnit poprsí, dokonce do určité míry i zvětšit (i když se teda budeme bavit o zvětšení v řádu milimetrů ). Ale svaly tam jsou, trvám na tom

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:54
- Nahlásit

Biluška
Já mám dost velké problémy s krční páteří. Když to nejde tak nosím ortézu. Když to jde tak nasvaluju

nepřežeň to

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:55
- Nahlásit

kachna_
Nebojte paní, ten kroužek do nosu si nikdy nedám. Pírsing se mi nelíbí

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 54 . 55 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání