Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro všechny nas...é
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 54 . 55 . >>
Autor Zpráva
danajasa
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 09:37
- Nahlásit

BayshaBože pošlu kvám pakoně na výkrm my nemůžem přibrat a to mu cpu Třičvrtě kyla calbry pro gyganty plus 450konzervu plus štyry ař šest párků půlku mýho voběda denně a fur vypadá jak koza na poušti.pamlsky nepočítám to sou kopce opakuji kopce by laskavě provedl něco málo povelů.

Baysha
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 10:03
- Nahlásit

danajasa
no týbláho

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 10:24
- Nahlásit

Přidám svou nas*anost z jinýho soudku – je mi jasný, že to nikoho nezajímá, ale to zase nezajímá mě, já se z toho potřebuju vypsat!

Po 15-ti letech závodního ježdění jsem se konečně rozhodla s tim seknout, prodat vše (koně, vozejk, tažný auto atd.), být z toho stáášně bohatá, mít konečně moře času na psy, nežít od vejplaty k vejplatě, koupit si slušné malé NEŽRAVÉ autíčko ať můžem jezdit po celý republice na psí akce... No naplánovala jsem si to hezky. Moje současná kobyla je to nejlepší co jsem za celou svou hypologickou kariéru vlastnila. Koupila jsem si jí před dvouma rokama za 60.000,- - tehdy 3,5letá, člověkem nepoznamenaná. V tehdejší době akurátní cena za její původ, skokové dispozice, charakter. Dva roky práce, kůň opravdu supr připravenej na sportovní kariéru (při vší skromnosti). Nabídla jsem jí k prodeji za 90.000,- (díky krizi pod cenou, před krizí by měla hodnotu tak 120.000,-). Pro mě opravdu peníz, navíc vydělanej vlastním umem a prací. Přijeli kupci, nadšení, max. spokojenost. Druhej den kobyla okulhala. Okamžitě vet, týden klidu. Stálé kulhání, znovu vet. Pak znovu vet a rtg. RTG špatně viditelný, za 2 dny nový rtg. Včera konečně diagnóza – degenerativní onemocnění kopytní kosti. Neléčitelné, neoperovatelné, prostě nic. Jediná možnost je lék za 8-9.000,-, podávaný min. 1x ročně, lék zpomalý degeneraci a zmírní bolestivost, kůň bude moct tak 5 let sportovat, ale jen velmi lehce – žádné intenzivní treninky, náročné parkury. A každej rok znovu a znovu 2-měsíční léčebná kůra. Při současné situaci na trhu neprodejné zvíře. V 5-ti letech odepsanej kůň. A každý další den co mi stojí ve stáji mě stojí hromadu peněz. Nevim co mam dělat, jak z toho ven, doma dva vyčítavý psí pohledy že už zase odjíždim a je nechávam doma, o průvanu v peněžence ani nemluvim. Asi to neni ani nasranost, co pociťuju, spíš rezignace...

Gerda
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 10:35 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit

bonc
Jediná možnost je lék za 8-9.000,-, podávaný min. 1x ročně
víš určitě, že je to jediná možnost? Jen se ptám, to neni rejpání, jen jestli fakt opravdu jiná možnost neexistuje...odkud jsi? Zkusim přes kamarádku koňařku vznýst dotaz na doktora Šindeláře.

edit: Už jsem rovnou volala, je to, jak jsi psala, i s tím, že žádná velká sportovní kariéra to nebude, je i hodně důležitý, aby toho koně koval někdo, kdo to opravdu umí, kámoška mluvila o dvou pořádných kovářích, co to zvládnou, je taky důležitý, na jakým stupni to poškození je, jestli se to během roku dostalo z nuly na 4, tak to zřejmě bdue postupovat rychle a není moc co dělat, pokud během roku z nuly na jedničku, může ten kůň bez závodní zátěže normálně fungovat jako vyjížďkovej provozák. Ano, lék stojí opravdu desítku + vitamíny k tomu. Možná bys kobylu mohla spoluvlastnit ještě s někým, kdo by se podílel na léčbě a koně využíval k rekreačnímu ježdění...Poškození mohlo nastat i špatným kováním, strouháním kopyt...nezlob se, jestli ti řikám věci, který víš, jen sem zkusila rovnou hned zjistit, jestli není nějaká šance s tím něco udělat..

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 10:43
- Nahlásit

Gerda

je to fakt jediná možnost, tomuhle vet. dost důvěřuju, zvlášť s co se koní týče. A s touhle nemocí už jsem se setkala, a je to fakt konečná.. dneska za ním ještě jedu do ordinace to znovu vše probrat, ukáže mi rtg apod., musím ještě taky zjistit jestli to neni dědičné - pak je bezcenná i do chovu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 11:42
- Nahlásit

bonc
Tak buď ráda, žes jí neprodala. Vrátili by jí, chtěli zpět peníze a ještě náhradu všech výdajů spojených. Takže bys byla v mínusu, nyní jsi na nule.
Koukej na to z té lepší stránky.
Jinak je mi to líto, ale já bych svá zvířátka pryč nedala. Prodej auto a vozík, peníze z toho získáš, kup si to malé autíčko a koníka nech dožít. Aspoň tak bych to řešila já.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:04
- Nahlásit

bonc
Lituju vás paní, lity lity lity . Tohle je fakt situace k vzteku.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:07
- Nahlásit

bonc
je mi jasný, že to nikoho nezajímá, ale to zase nezajímá mě, já se z toho potřebuju vypsat!
to neni vůbec pravda bo cizí neštěstí potěší
néé to byl ftip a blbej bo jak se jedná o zvíře..
to je teda k posrání..kůn se "skladuje " hůř než pes ,vo tom žádná.Tak nám aspon napiš jak to dopadlo s tim chovem aspon..držim palce bo je mi jasný,že je to na mrtvici

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:10
- Nahlásit

bonc
teď stojí ve stáji a je spokojená, jak to dobře vymyslela, abys nezbohatla, co? je to fakt strašně moc k vzteku

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:20
- Nahlásit

bonc
to je fakt k nasrání, ale to nám někdy zvířata udělají-čáru přes rozpočet

hancaw
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:23
- Nahlásit

bonc jojo velmi velmi moc ti rozumím. Mám n a krku valacha 25 let už mu je.....

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:37
- Nahlásit

teď stojí ve stáji a je spokojená, jak to dobře vymyslela, abys nezbohatla, co?
jo přesně, konečně si může jen cpát teřich a nic nedělat
Jenže to se holka přepočítala, protože já nejsem ročíld abych mohla živit koníčka, cpát ho lékama, jen na to aby se flákal po výběhu. Holej měsíční základ jsou 4.000,-, v průměru mě vyjde tak na 6.000,- a to jí nesmí zahlídnout vet ani koutkem oka.
Takže o "skladování" nemůže být řeč, odmítám jí odevzdávat vejplatu dalších 15 let (přinejmenším). Nehledě na to, že koni narozdíl od psa je fakt buřt, v jakym výběhu se pase a kdo mu nosí žrádlo - zvlášť ta moje nádhera fakt lidi k životu nepotřebuje (teda kromě toho aby jí financovali, že).

makrel
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:40
- Nahlásit

bonc
Holej měsíční základ jsou 4.000,-, v průměru mě vyjde tak na 6.000,- a to jí nesmí zahlídnout vet ani koutkem oka
a to je přesně ten důvod, proč bych si koně nikdy nepořídila, i kdybych na to měla. Protože se z minuty na minutu něco posere a co potom. A myslíš, že ji někdo koupí?

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:43
- Nahlásit

hancaw

toho jsem se právě nikdy nechtěla dožít...

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:48
- Nahlásit

makrel
určitě jí zkusim nabídnout, za hubičku s plnym osvětlenim problému - ještě může pár let posloužit pro děti v nízkym sportu. Jen jde o to že takovejch (s menším problémem) je teď na inzercích hafo. Tak musim doufat. Možnost darovat jí je tu vždycky, jenže já se jí dost obávám - pokud člověk koně nedaruje známýmu, má dost reálnou šanci že vozejk s koněm ze stáje zamíří nejkratší cestou na jatka - rychle a snadno vydělanejch 15 litrů.

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:54
- Nahlásit

bonc
To je normální velkokůň, nebo malý poňokůň?

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:54
- Nahlásit

Vlčáčková
ještě náhradu všech výdajů spojených
tak to naštěstí u koní nefunguje, můžeš koně vrátit do dvou měsíců pro zatajenou skrytou vadu, ale bez nároku na náklady. Udělat si rtg při koupi je každýho svatý právo, obecně platí - když jsou čistý platí kupec, když nález platí prodávající. Koně tak nad 60tis už si dneska většinou nikdo nelajzne kupovat bez rtg, to je trochu moc loterie.

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 12:56
- Nahlásit

Biluška
je to normální velkokůň - ČT. Nechceš? Prodam - zn. levně

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:01
- Nahlásit

bonc
Hodně váhám .
Sháním poncla pro děcka. Ale velkého poncla, holky jsou dost vysoké. Chtěla jsem tak plus mínus kolem 140 cm. Žádný sport u nás nehrozí, bude se jen tak rekreačně vyjížďkovat a vypásat zahradu. Maximálně bych chtěla občas jezdit s kočárem jako pisezna, aby za mnou mohla běhat smečka šelmyjí Když mi ho děcka laskavě někdy půjčí

Ale mám z té nemoci docela strach, nerada bych koně za pár let musela dát na jatka . Cenová relace léčby mě taky nijak nenadchla . A do třetice si nejsem jistá, jestli velkokůň nebude přece jenom moc velký. Kdyby to byl malý velkokůň tak snad jo, ale velký velkokůň určitě ne Jsem limitovaná malýma dveřma do maštale, předělávat je nechci . Tak aby prošel

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:04
- Nahlásit

Biluška
Tak aby prošel
ty si debil)))))))))))))) bože vydej knihu Jaxe kupuje kůn)))))
ale vzít by sis ho mohla,měly bysme další dobrej skutek))))

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:04
- Nahlásit

bonc
po čem to je? je ta vada vrozená?
Biluška
z poníka byt´ velkého vyrostou za chvíli ten je tak do 14ti let

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:08
- Nahlásit

davidkova renata
ty si debil)))))))))))))) bože vydej knihu Jaxe kupuje kůn)
Jako se netlem, to je náhodou podstatný detail Stání mě vyšlo skoro na šest táců, gdybych musela bourat ještě dveře tak víš co to bude stát? Dyť je to kamenná zeď, sedmdesát čísel tlustá Ještě to nějaký místní patlal zmrví a pohne mi statikou celýho baráku Nic se bourat nebude, přinejhorším kůň zhubne

kejtlin
z poníka byt´ velkého vyrostou za chvíli ten je tak do 14ti let
To by si mohly zkusit Dostanou poncla a můžou na něm jezdit třá do padesáti, jiného koňa už jim nekoupím

Já beztak nejvíc toužím po kapesní miniapalůze

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:12
- Nahlásit

Biluška
I když se jí budu muset snažit někomu zoufale nacpat, tak musím připustit, že to asi neklapne Je to velko-velkokůň, má 170cm a asi tak 600kg, drobeček
A popisované aktivity by asi neproskočily u ní - je to nadupanej sebevědomej sporťák, kterej potřebuje zaměstnat hlavu
= ideální vlastnosti do parkuru, pro které jsem si jí vybrala
= zcela na hovno vlastnosti pro rodinného koníka
Zahradu by vám nejdřív prolustrovala, zničila a následně opustila hledat lepší zábavu - potřebuje stádo aby se "vykomunikovala" nebo zaměstnat hlavu. Když vymejšlí hovadiny 60kg pes, je to blbý. Když vymejšlí bejkárny 600kg, je to ještě o něco horší
O to víc mě to se*e, je to zvíře přesně podle mýho gusta, živý, akční, sebevědomí, osobnost. "Tah na bránu" jak blázen, skoková potence.. a má se doživotně někde kulhajíc plazit po pastvinách

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:16
- Nahlásit

bonc
Tak to by fakt neprošlo . Doslova. Dveře jsou 180 vysoké
Ne vážně, chci hodného rodinného poníčka pro děti a na mazlení. V podstatě takového jako většího psa. Na nadupaného sporťáka nemám časově, finančně a hlavně ne schopnostma

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:21
- Nahlásit

bonc
je to nadupanej sebevědomej sporťák, kterej potřebuje zaměstnat hlavu
jéééžiš taková konská malina
škoda takovýho zvířete

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:27
- Nahlásit

bonc
sem to poslala kámošce vod koní,jinak pomoct nemůžu..asi je to k ničemu,ale jeden nikdy neví..

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:28
- Nahlásit

kejtlin
po čem to je?
myslíš jako původ?

jak moc vrozený to je nevim, odpo se musim vyptat, ale asi jo - neni to ničim ovlivnitelný, prostě vývojovej problém - v kosti se vytvoří cysta/cista (??teď ňáko nevim) která tam vadí

kejtlin
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:30
- Nahlásit

bonc
myslíš jako původ?

jj původ, jestli bys ho třeba výhodně neprodala na krev-jako na chov, jinak je to cysta
mám to samý s mojí NO taky má vrozenou vadu kostí a kloubů, s největší pravděpodobností vrozenou.

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:35
- Nahlásit

davidkova renata
dík, jeden nikdy neví co se kde vyvrbí

Biluška
na poníčka taky bacha, on hodnej rodinnej poníček je docela zázrak. Většinou jsou to zlý zákeřný svině

bonc
Člen
# Zasláno: 30 Zář 2010 13:40
- Nahlásit

kejtlin
má oboustranej skokovej původ, ale musim právě zjistit jestli to nejni taky dědičný. Ona ale ani ta skoková krev neni už dneska žádný terno, dneska se jede jen na němce, na bezpůvoďácích už normální lidi vůbec (naštěstí) nechovaj, ale kvalitní česká kobyla je braná spíš "když už to musí bejt, tak mi si jí za jateční cenu vezmem no". V původu hříběte už dneska osloví jen germánština.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 54 . 55 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání