| Autor |
Zpráva |
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 12:46
- Nahlásit
Eninka
ne, já jsem brno-střed
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 13:17
- Nahlásit
Vero
Eninka
udělá ti to i bez očí
Z této rady logicky vyplývá, že úředník může být slepý...
Jinak mě udivuje, že tam lezeš teď . To máš půl roku zpoždění nebo předstih? Normálně se totiž přiznání dělá v lednu a dělá ho ten, který je dne 1. 1. dotyčného roku majitelem nemovitosti. Jestli jsi koupila dům letos, tak i kdybys ho koupila 2. 1., tak by přiznání dělal původní majitel. Byl-li by však k tomu důvod. Pokud k tomu důvod není - prodej, převod, změna stavu nemovitosti - přiznání se nepodává a jen se do 31. 5. zaplatí.
Pokud jsi koupila nemovitost letos, valíš na FÚ v lednu 2013 a vyplňuješ s úředníkem ten debilní formulář, abys pak měla termín zaplacení daně do 31. 3. 2013.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 13:23
- Nahlásit
Vlčáčková
Jinak mě udivuje, že tam lezeš teď
no hlavně že tví klienti lezou všude zavčas
hele, já tyhle věci taky řeším mnohdy až dááávno po termínu, nedávno jsem se byla "přiznat" za věc, cca tři roky starou, takže kdos bez viny, hoď kamenem
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 13:51
- Nahlásit
Eninka
Jeden můj klient tak dlouho neodevzdával vyúčtování, které po něm z FÚ chtěli, až jim propadl termín! Tak už nechtějí nic.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 13:53
- Nahlásit
Vlčáčková
Jinak mě udivuje, že tam lezeš teď . To máš půl roku zpoždění nebo předstih?
No hádej... A ne půl, ale rok a půl... Poslali mi výzvu.
Eninka
nedávno jsem se byla "přiznat" za věc, cca tři roky starou
Ani nevíš, jaks mě potěšila. A co říkali? jsou z toho potíže a jak moc? já zatím vím, že budu platit pokutu za pozdní podání té daně z převodu... na to druhý jsem se radši ještě ani neinformovala.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 14:00
- Nahlásit
Vero
A co říkali? jsou z toho potíže a jak moc?
ani nic neříkali, akorát mi teda o 10% zvýšili tu platbu za pozdní se přiznání a tímpádem neplacení, ale byli vpoho.
budu platit pokutu za pozdní podání té daně z převodu..
podala jsi pozdě pouze přiznání, nebo jsi to i pozdě zaplatila?
U toho pozdního podání bys mohla zkusit obloudit úřad o neuplatnění sankce, ale je novej daňovej řád a já přesně nevím, který sankce lze "prominout", některý už vůbec nejdou jako dřív. To ti poradí Vlčáčková, ta je v tom jako ryba ve vodě, nebo že by spíš paryba?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 6 Srp 2012 14:14 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Eninka
ale je novej daňovej řád a já přesně nevím, který sankce lze "prominout"
Zrovna dnes jsem to řešila se správkyní, u níž máme ZTRÁTU. A prd prominou. Vypočítají to ze ztráty taky. Hajzlíci. Nový správní řád zrušil tu možnost prominutí a je povinnost vyměření.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:38
- Nahlásit
Vlčáčková
ahojky, prosímtě, ty jsi psala někde na berňáčcích, že dneska bude cosi padat z oblohy a že se plní přání, to už je passé, nebo ještě nee?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:41
- Nahlásit
Není. V noci běž ven a podle návodu na Berňácích se dívej. Nevíš o tom vojenských objektu u Moravan, jak jsi mi říkala - nějaká ta nevyužívaná stavba s óbrpozemkem, jestli je to obce a kdo by nás tam případně pustil?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:44
- Nahlásit
Vlčáčková
a to, aby se plnily ta přání, tak to musím vidět? A v kolik to bude? O žádným objektu tady okolo nevím, to ti asi říkal někdo jinej
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:45
- Nahlásit
Pro Tebe by bylo asi ideální, kdybys šla do půlky zahrady (na délku) k plotu toho pána s tím štěkacím čoklem a odtud se dívala ve směru - přes zahradní domek. Samozřejmě nad něj víc směrem k zenitu.
Jinak teda meteory se nejlépe pozorují v leže!!!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:46
- Nahlásit
Eninka
Tak to nebylo v tam, ale někde poblíž - na Rajhrad nebo tak nějak.
Ano, přání se plní jen, když je vidět meťas.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:47
- Nahlásit
Vlčáčková
zkusím to zkouknout jak říkáš...čoveče, přemýšlím o tom objektu a nevím....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 17:50
- Nahlásit
Eninka
Jejda. Tak to si příště budu muset po vzoru jedné zdejší diskutérky zapisovat do bonzbločku.
Ještě zkusím vojenský objekt u nás. Ale tam asi nepochodím, protože se současný majitel chce soudit s obcí o desítky milionů za zmařenou investici. Počítám, že mě asi po telefénu virtuálně nakope někam...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 17:27
- Nahlásit
Tak jsem byla dneska na finančáku a měly jste pravdu. Za pár minut mi to tam fakt nadiktovali. Takže hurá
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 19:47
- Nahlásit
Vero
No vidíš. Ještě, že ses s tím nedrbala.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 20:51
- Nahlásit
Vlčáčková
hele, zvedneš mi ten skype, spisovatelko jedna?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 21:09
- Nahlásit
Jejda. Měla jsem telefon, jsem v práci. I s NB! Potřebovala jsem tu vytisknout něco, co nejde z programu rovnou do formuláře.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 21:11
- Nahlásit
Vlčáčková
tak ti to povím zítra, anebo až budeš mít chvilku, pisni, jsem na skype
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 16:49
- Nahlásit
Vlčáčková
ahojky, chci se tě zeptat, ty máš občas zkušenost s kočkama a psama co máš doma...jeden pán, velikej milovník zvířat a prostě slušnej a férovej chlap, měl několik psů, teď má tři kočky, má velkej dům, zahradu jako prase a ty kočky jsou jeho ťuťuňuňu a spí s ním v posteli, dokáže si nově příchozí pes zvyknout na starousedlíky kočky, když by všichni sdíleli jedno lože s páníčkem?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 17:02
- Nahlásit
Eninka
To bude asi kus od kusu. Sousedův kocour si sám od sebe, bez nějakého dohledu mě nebo kohokoliv jiného, ochočil moje dvě lovecké feny.
Myslím, že to jde, ale netvrdím, že zrovna pejsek, který tam dorazí, nebude vrahem koček bez kompromisů.
Kamarád měl fenku velšteriéra a té kočka roztrhla pysk, nos a kolem oka, a tak pak bez milosti zabila každou kočku, kterou kdy ve svém životě potkala.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 17:22
- Nahlásit
Vlčáčková
my jsme vždycky doma měli psa a kočky dohromady, problém nebyl, určitě je to individuální, ale říkám si, že když jsou kočky už zabydlený a přijde pes, že si třebas netroufne tak, jako by to bylo opačně. Pak ti pisnu na FB jak to dopadlo, ale říkám si,
že první setkání může stát za houby a pak to může nejt pozdějc jinak.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 17:33
- Nahlásit
Eninka
Jak ten pes pozná, že jsou domácí a ne cizí?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 17:39
- Nahlásit
Vlčáčková
aha....no asi tak, že jsou v tom domě, teď jsi mě dostala
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 17:41
- Nahlásit
Eninka
No tak pes dostane pro začátek náhubek a bude.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 17:42
- Nahlásit
Vlčáčková
ale dá se naučit zvyknout, že jo, event....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2012 18:19
- Nahlásit
Eninka
Vím já?
|
marťula
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 20:56
- Nahlásit
Ahojky všem, dostala jsem doporučení, že prý se mám obrátit sem na vás....ohledně paní Bártů...prý mi k tomu něco řeknete, radila mi Eninka (snad se nebude zlobit, že ji jmenuju). Ptala jsem se, jestli má smysl zajet do Zachotína a zkusit tam něco nafotit, nebo to tam aspoň obhlídnout...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2012 21:29
- Nahlásit
marťula
Ahoj. Bártů jede pořád, ať se dělá, co chce. Těžko říct, jak je to možný, že je stále vše OK. Neplatí za psy obci, protože Zachotín tvrdí, že má platit v trvalém bydlišti (tuším Jarošov) a to zase tvrdí, že platí tam, kde psi faktickou jsou. Co vím o kontrolách KVS, tak všechny tak nějak prošly. Přitom mrtví psi se jí tam váleli v jímce, kříží se jí to tam jedno přes druhý a tak. Ale kdybys chtěla, měla bych nějaký námět, co by se dalo dělat. Tak mi napiš na mail.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2012 11:52
- Nahlásit
Eninka
dokáže si nově příchozí pes zvyknout na starousedlíky kočky
štěně, nebo dospělák?
jako měl by si zvyknout i dospělák, pokud už nemá nějakou zkušenost, která to vylučuje, nebo v kombinaci s genama typu teriéra. možná ale s kočkama nebude spát v jednom pelechu, respektive né hned tak brzo.
a jinak pes samozřejmě pozná, který zvíře je domácí a musí s ním dodržovat alespoň "hradní mír", a který je cizí,... myslím i případně méně inteligenčně obdařený pes
|