Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro Vlčáčkovou
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 47 . 48 . >>
Autor Zpráva
Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 11:37
- Nahlásit

No, nevím. Nebo Beky vzala velmi vážně výstrahu veterinářky, která jí to u vědomí její hluchoty pěkně naservírovala přímo do šneka a kovadlinky poté, co překlopila ucho, aby nepřekáželo. Anebo, a to nejspíš, zabírá to, jak do ní rvu pod tlakem tu masovou pixlu. Už mi došla, měla bych jít koupit, ale nevím jak, když od Bekči nemůžu ani na chvíli odejít. Už je mi fakt trapný nechávat jí hlídat veterinářce, když ona jí tam zlobí vstáváním.

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 11:39
- Nahlásit

Vlčáčková

jestli potřebuješ něco dovézt, tak řekni co a já ti to dovezu
odpoledne

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 11:42
- Nahlásit

Eninka
Díky. Ale já jedu večer na veterinu, takže můj problém není jet do Brna, ale někde si tam nechat pohlídat psa, aby si neublížil, když budu max. čtvrt hodiny v Kauflandu.

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 11:58
- Nahlásit

Vlčáčková

tak kdyby něco, zavolej a já ti ji pohlídám u auta třebas...
a Evi, je lepší ta infekce?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 12:18
- Nahlásit

Přece kvůli tomu nepojedeš do Brna!
Nevím, má to zapláclé nějakým hnědým bordelem od veterinářky. Uvidíme večer, jestli tam zase bude krev pod kůží, doufám, že ne a že už se to bude hojit. Dnes ani včera se nepočůrala, tak to má v suchu, a snad by se to tedy mělo lepšit.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 13:31
- Nahlásit

pomóc já jsem nechtěně klikla mokrou rukou na zamčení tématu,
kde to mám odemčít, jde to?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 13:40
- Nahlásit

Nejde to odemknout. Napiš Víťovi. A příště nehrab na klávesnici mokrýma rukama!
To mě fakt pobavilo...
Né, že mi zamkneš i moje téma, to bychom neměly nic.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 13:42
- Nahlásit

Eninka
Už jsem Ti požádala admina o odemčení.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 14:19
- Nahlásit

Vlčáčková

jé děkuju, neboj tobě nemůžu zamčít téma, když jsem je nezaložila

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 14:42
- Nahlásit

Jen aby! Člověk neví, co v Tobě dříme za talent. Mě se taky párkrát podařilo něco, co programátor tvrdil, že nejde...
Mám dotaz právní. Můžu?

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 14:58
- Nahlásit

Vlčáčková

jasně

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 15:09
- Nahlásit

Chovatelka (prý s PP, pes má číslo) darovala psa HLUCHÉHO jako hluchého - čili pro vadu dala zdarma.
Majitelka psa obratem prodala za 6 000 s tím, že pes je hluchý jen na jedno ucho.
Nový majitel zjistil, že je hluchý zcela. Policie to odmítá řešit, že má uplatnit reklamaci jako na zboží.
To mi přijde ujeté.
To je snad podvod, ne? Jakápak reklamace zboží, když překupnice nemá ŽL?
Co má chlapík dělat? Napsala jsem mu, ať si zajistí PP a smlouvu od chovatelky, není-li smlouva, tak svědectví, že překupnice věděla o tom, že je pes hluchý. Dál ať jí pošle dopis na doručenku, kde jí na problém upozorní a bude žádat nějaké řešení (teď taky jaké, že jo). A ať si zajistí nějaký důkaz, že jemu psa prodala bez upozornění, že je zcela hluchý.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 16:09
- Nahlásit

Vlčáčková

Asi takto: za prvé, pojem reklamace je v tomto případě irelevantní, existuje institut odpovědnosti za vady a ten se vztahuje na všechno, překupnice nemusí mít žádný ŽL, prostě ona se bude bránit, že si jej z nějakého důvodu nemohla nechat
a proto jej prodala a jste v pasti. Policie s tím opravdu nemá nic společného. Pokud pán nemá smlouvu a najdete svědky, že
pes byl zcela hluchý už u té baby, tak mám obavu, že dosvědčit úplnou či částečnou hluchotu nebude možné, jelikož jde o subjektivní dojem, pokud nejsou svědci odborníci přes hluchotu atd...tudy cesta moc taky nevede. Vidím to na odstoupení od smlouvy, nebo požadování slevy z ceny z důvodů, že "věc" nemá vlastnosti, které byly deklarovány.
Mám pocit, že v tomto případě podvod neprokážete, porotože
jej nemáte jak doložit a prokázat (samozřejmě orgány činné v TŘ by jej podle mě neměly jak prokázat). Takže spíš blbý.
Šla bych cestou té doručenky s tím, že upozorním na tu "vadu"
a buď psa vrátit - odstoupení, nebo ta sleva.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 16:29
- Nahlásit

Je možný, že překupničí opakovaně. Změnilo by se na řečeném něco?

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 16:37
- Nahlásit

Vlčáčková

člověče asi nee, možná byste ji mohli dostat na nedovolený podnikání ale tohle ani znaky nedovolenýho podnikání nemá, záleželo by na konkrétnostech, ale na tohle jsi se asi neptala.
Pokud by takto opakovaně lidem prodávala třeba ty psy s
vadami (protože je někde sehnala zdarma kvůli těm vadám),
tak když to bude ve více případech, šlo by to na pokus o podvod, protože ona by uváděla v omyl ty kupující, ale nevěř tomu, že by se s tím někdo zaobíral, v tomto
státě fakt nee. A zase uvedení v omyl jde spíš tou občanskoprávní cestou na neplatnost smlouvy a tak...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 16:41
- Nahlásit

Jenže on si samozřejmě toho psa už chce nechat. Mimochodem hladového, žíznivého a zablešeného psa.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 17:22
- Nahlásit

Vlčáčková

chudina pes, trvala bych na slevě z ceny v tom případě a
pohrozila, že pokud baba nevyhoví, tak finančák - daň ze zisku, a trestní oznámení (ona nebude vědět, že to pak daj k ledu stejnak), třeba se lekne, že někdo pozjišťuje, že to dělá opakovaně, pokud to tak je a radši mu vyhoví

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 17:24
- Nahlásit

To štěně retrívra už je pryč. Jak jsem Ti říkala o tom utracení. Dopoledne ještě nebylo, když jsme si o něj napsali. A teď už prý je...

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 17:33
- Nahlásit

Vlčáčková

no to by mě teda zajímalo, kam ho zašantročila baba jedna

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 17:55
- Nahlásit

Třeba našla veterináře, který ho utratil. Aspoň na mě to tak působí. Když jsme se ozvali, pes už nežil, ale protože kolegyně napsala jako za sdružení, tak možná trošku úlek... Každopádně předtím štěně bylo k dispozici, pak nebrala telefon a večer SMS, že je pryč.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 20:21
- Nahlásit

Tak ženská mu odepsala na SMS, že psa dostal, tak co chce víc a že ať jí neobtěžuje, nebo ho dá na policii.

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 20:23
- Nahlásit

Vlčáčková

volám ti

Eninka
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 22:18
- Nahlásit

Vlčáčková

tak co, nic nevíte s tím štěndem? Jsem zvědavá, snad to dopadne dobře

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2012 23:03
- Nahlásit

Eninka
Akce rozjeta. Snad to dopadne dobře.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2012 16:40
- Nahlásit

čau,hele ty to budeš vědět, prosím tě když je fena v útulku tak se většinou kastruje,viď? Jak to že na to ty útulky mají,je to přece docela drahá operace, nevíš jak to funguje? Díky

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2012 17:14
- Nahlásit

Sízra Milanová
Kastruje se jen výjimečně. Většina útulků na to nedá peníze, protože zpravidla nemá.
Myslím ale, že by se to finančně vyplatilo za pár ne moc vzdálených let.

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2012 18:49
- Nahlásit

Vlčáčková

ahóóój, co Bekynka, jak vypadáte?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2012 20:03
- Nahlásit

Zdar. Ještě jsem se Tě zapomněla zeptat na něco. Ta paní, víš, která, se ptá, jestli by to zástavní právo šlo zrušit, kdyby pak dotyčného vyplatila. Řekla jsem jí, že jenom s jeho souhlasem, jinak ne. Doufám, že jsem jí to řekla dobře. Kdyby ona chtěla zrušit z.p., nemůže ho do toho tlačit, že?
A on: může prodat své 2/3 i s tím zástavním právem? Řekla jsem jí, že to ne. že by stále zůstalo jemu. Nebo se dá zástavní právo prodat třetí osobě?
Už jsi zabila Báru?

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2012 20:22
- Nahlásit

Vlčáčková

tak zaprvé, zrušit zástavní právo může, pokud jej vyplatí, ale musela by být tato možnost ve smlouvě. Smlouva o zástavním právu vždy obsahuje podmínky jak zřízení, tak zrušení. Takže tohle jde lehce dát do té smlouvy, a pokud dojde k plnění, nepotřebuje jeho souhlas, ale v tomto případě je vždycky dobrá jedna věc. Sepsat s třetí osobou plnou moc na zrušení zástavního práva v případě předložení splnění podmínky, ale i kvitance event. katastru postačí. U plné moci je dobré ošetřit
dobu, protože některý katastr třeba když je PM dlouhou dobu zřízena, tak ji nemusí přijmout. Jinak podíly lze prodávat i se
zástavním právem, toto právo neomezuje vlastnický práva - v tomto případě právo disponovat s majetkem. Zástavní právo se neprodává žádné třetí osobě, pouze osoba, která nabyde může vymáhat plnění ze zástavní smlouvy od původního dlužníka. Zástavní právo je věcné právo, váže se k věci, nikoliv k osobě.
Jinak ještě pokud je někdo spoluvlastník, má druhý spoluvlastník
ze zákona předkupní právo k prodávanému podílu, takže by se nemělo stát, že prodá podíl bez nabídnutí dalšímu spoluvlastníkovi, pokud to přesto udělá, dá se žalobou tento úkon zrušit, katastr by správně měl požadovat doložení nevyužití odkoupení podílu v rámci předkupního práva.

Eninka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2012 20:43
- Nahlásit

Vlčáčková

nenapsala jsem to moc složitě? Ono je to ještě složitější, nechtěla jsem tě zahltit informacema co vše se kolem tvé otázky ještě týká a dotýká (třeba cese apod.) Vůbec by ti to nic neřeklo, klidně vysvětlím osobně

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 47 . 48 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání