Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / pes nesmi na pole???!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Autor Zpráva
Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 15:20
- Nahlásit

jo a moc se mi tu do zítřka nerozšoupněte, kdo to má potom všechno číst. Zítra vám napíšu něco o komárech, ty taky pijou lidem krev, jako někteří.... .To se pobavíte. Čao

Petra
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 15:24
- Nahlásit

vůbec ho ignorujte a neodepisujte mu je to jen "myslivec"

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 19:40 - Změnil/a: nefer
- Nahlásit

no to znam to rikaji vsichni, posloucha me na slovo a ve skutecnosti skutek utek.
Vim co takovej vlcak dokaze udelat, klidne rozrha srnku na hadry a takovy bych mel nechat litat po lese ? To takovi jako ty viky by se meli nad sebou zamyslet. Chodte si na cvicak, tam nikomu nevadite, ale nelezte nam do honitby.

Evičko, myslíš, že po tomhle a mnohém dalším mu někdo ještě uvěří slušné slovo?

Anonyme, nikdy jsi Viky neviděl, nikdy jsi neviděl její psy. jak si vůbec dovoluješ napsat něco podobného!?
No a co, že jsi odpracoval 180 brigádnických hodin? Já člověku jako ty nevěřím ani slovo z těch řečí jak máš rád přírodu a jak jenom chráníš zvěř. Máš akorát tak rád zvěř, kterou pak můžeš střelit a sežrat. Ostatní tě nezajímá, jinak by si nemohl takhle mluvit o psech. Pes není žádná škodná, kolik desetiletí i myslivcům pomáhá v lese, do kterého podle tebe nepatří. Pro tebe je to jen čokl, kterého je nutné hned zastřelit.
tady v jednom kuse nadáváš Viky, že mele o něčem, čemu nerozumí. nápodobně - ty tady zase meleš nesmysli ohledně výcviku. to vážně žiješ v přesvědčení, že pes může poslouchat jenom na cvičáku? to o tom asi hodně víš, co

Víš, co lidem jako ty ze srdce přeju? Aby ti jednou takový čokl, kterého bys nejradši zastřelil zachránil život. Třeba zrovna ten Ebony. Pak by se ti možná rozsvítilo

Pavel
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 20:56
- Nahlásit

Fíííí ha. To jsem asi včera rozpoutal peklo. Taky jsem zde nikoho nechtěl urážet, ale potvrdilo se to, co se tady píše. Zamindrákovaný ignoranti chtějí být pány tvorstva. Anonim je asi těžkej drsňák, když odpracoval 180 brig. hodin. To asi bylo vše co v životě udělal, když se tak s tím chlubí. Jinak asi prdel nezvedne. Možná tak když dostane přidělenýho srnečka ze združení, nebo když dostane chuť na selátko, že? Když už pane Anonime chcete někoho urážet, tak alespoň hněte svou smrtící ručkou a přihlašte se zde. Ať do budoucna víme s kým máme tu čest. Jinak ještě k těm myslivcům. Právě pro takové lidi jako jste osobně, jsem opustil myslivecké řady. A pane anonime co takhle střílet houbaře a borůvkáře za to, že se volně pohybují v lese? Hrajete si na pány tvorstva, ale neuvědomujete si, že hospodaříte s tím co není vaše, s tím co sem vsadil do naší krásné krajiny Pánbíček a co se tady rozmnožuje a rodí samo o sobě. To jak se prezentujete nemá s myslivostí nic společného. Jen si dejte pozor, ať při svojich toulkách přírodou nekápnete na ještě většího kosa, než jste vi sám. Ten příspěvek s 9mm v kapse, byl totiž na místě. A k těm psů - viděl jsem mnoho loveckých psů,lačnících po krvi tak jako jejich pánečkové, jak honí a štvou zvěř po lesích. Tak se umravněte páni myslivci.

Pavel
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 21:22
- Nahlásit

Je tohle naše Česká chlouba-myslivost?
Přál bych Vám vidět na vlastní oči rudl divočáků, kteří při měsíčku přijdou na krmeliště a začnou zde zápasit mezi sebou. Sedíte tiše, snad ani nedýcháte. Tak je vše najednou slyšet. Vše se utiší a slyšíte praskání větviček a vrzání sněhu pod rychle bežícími těly. Najednou jsou tady. Není moc času. Vyberet si opodál o samotě stojící sele a zacílíte zbraň. Několikrát se nadýchnete, pak vydechnete a pak... během setiny vteřiny vezmete život tomuto tvorovi. Sele zůstalo v ohni. Dobrá rána. Splnil jste své poslání-cílený výběr, usmrcení slabšího jedince. Je to vzrušující. Pak ale přijde šok. Sele má ustřelený běh, pár broků v boku, na hlavě zarostlou kulku. Při vyvrhování se vám chce zvracet protože z prasete teče jen hnis a maso mu za živa žrali červi. Pak je začnete proklínat. LIDOVÁ MYSLIVOST? Tak takoví lidé jsme, my myslivci? Proto jsem prodal kulovnici, kterou jsem si tak cenil a brokovnice mám na zdi jako dekoraci. Proto Vám nemůžu přijít na jméno, anonimové zde i v lese. Proto a ještě pro další prasárny, které jsem viděl, zažil a slyšel. Denně se pohybuji v přírodě a snažím se jí chránit a mám úctu ke všemu živému...

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 22:57
- Nahlásit

Pavel

Denně se pohybuji v přírodě a snažím se jí chránit a mám úctu ke všemu živému...
smekám před vámi, kéž by takových lidí bylo víc........

viky
# Zasláno: 16 Pro 2005 06:36
- Nahlásit

Vcera jsem musela valit z prace a dnes si to vsechno ctu. Diky tem, kteri si nemysli, ze jsem totalne blba, krava a uz nevim co jeste.
Pro anonyma ( ted to mozna vyzni trochu drsne ) : Lidem jako jsi ty, by meli za prve odebrat myslivecky prukaz, zbrojni pas a mozna i zbavit svepravnosti. A nevim jestli ti preju, aby ti takovej cokl zachranil zivot ( stejne si nemyslim, ze by sis toho vazil ), ale spis aby ti poradne natrhl pr....
Evicka, kdyz pise o myslivosti, pise o ni s laskou a uctou ke tradici. Evi nic proti tobe nemam, rada bych znala a v nasich lesich videla vic lidi, jako jsi ty nebo Pavel. Bohuzel ja mam stesti na takovy ty anonymi. Proto mam na myslivost takovy nazor.
Mozna, ze kdyby se v mysliveckych sborech udelala nejaka ''cistka'' a lidi typu anonyma, by myslivci sami ze svych rad vyloucili, bylo by vsechno jinak. Nevim vsak jestli je to mozne, ale asi spis ne.
No a jeste bych Vas rada ujistila, ze moji psi opravdu netrhaji zver na hadry a pokud jdmeme do lesa, nechavam je vetsinou na voditku.

Mimochodem divam se, ze pan Drsnak to vzdal

Anonymní
# Zasláno: 16 Pro 2005 09:46
- Nahlásit

Zdravim vsechny milovniky pejsku a zviratek vubec. Nahodou jsem objevila tyto stranky a forum a myslim, ze je budu sledovat i nadale. Nektera temata jsou velmi prinosna. Kdyz jsem cetla prispevky v tomto tematu, vehnaly mi nektere slzy do oci. Vzpomela jsem si na jednu velmi neprijemnou etapu naseho zivota. Rikam etapu, pro to ze nas ( nasi rodiny ), se deli na pred a po teto udalosti. A chtela bych se o to s Vami podelit.
Mame s manzelem dve deti, dcery. Jedne te starsi bude osumnact a zacina poradne prohanet kluky. Ta mladsi, Terezka bude ji devet, je bohuzel postizena. Narodila se tak a my jsme ji nedokazali dat do ustavu. Vychova a strarost o tyto deti je velmi obtizna, ale my ji milujeme a udelali bychom pro ni cokoli.
K jejim patym narozeninam jsme ji po dlouhem zvazovani vsech pro a proti poridili pejska. Fenku zlateho retievra, ktera byla vycvicena jako asistencni pes. Na tuto pejsky je u nas strasne dlouha cekaci doba. Nam ji, ale sehnal jeden nas pritel, pres svoje zname. Jmenovala se Yessie.
Od te doby co vztoupila Jesi do naseho zivota, stal se snad zazrak. Terezka, do te doby velmi uzavrena sama do sebe, zacala delat neuveritelne pokroky, zacala se smat, zacala byt stastna. Videt jeji smich, byl pro nas ten nekrasnejsi darek na svete. Ona a Jesi nebyli jenom dite a pes, byly to nejlepsi pritelkyne. Jesi ji byla neustale na blizku a plnila co ji na ocich videla. Terezka se naucila dokonce vyslovit i jeji jmeno - uspech. To co dokazala Jesi za rok, nedokazali jsme my za pet let.
Jednou pri vychachazce jsme se vydali za mesto na louku. Koupili jsme tehdy pro Jesi takovy ten letajici talir, aby si taky uzila. I pres hru, stale sledovala Terezku a kdykoli se ji zdalo neco v neporadku, hry zanechala a bezela k ni. Hazeli jsme ji talir a ona ho chytala a nosila zpet. Kdyz se tak jednou za nim rozbehla, padl vystrel a Jesi se slozila na zem mrtva. Videli jsme myslivce, jak sklada flintu a v klidu odchazi. Muj muz nevedel co delat, jestli za nim bezet nebo pomoci Jesi. Rozhodl se pro ni, ale ta uz byla mrtva. Umrela Terezce pred ocima. Nedokazete si predstavit co nasledovalo. Etapa po Jesi. Stav Terezky se zhorsil o 100%, vratila se tam kde byla pred Jesi. Uzavrela se, prestala komunikovat, uz se nesmala.
Trvalo dalsi dva roky nez jsme sehnali noveho pejska. Je to opet retriever, opet fenka a Terezka opet zacina delat pokroky. Jde to, ale pomaleji nez s Jesi.
Co toho myslivce tyce, zname ho. Manzel tehdy, asi 14 dni po incidentu vletel na to jejich zasedani nebo schuzi, ale nikdo mu neveril. Nemel dukaz, ze to byl on. Zastali se ho, bylo tvrzeni proti tvrzeni. On se memu muzi klidne dival do oci a usmival se.
Nikdy to nikdo nevysetroval, zametlo se to pod koberec.

Nechci nikoho obvinovat, ani napadat, ale nebudu nikdy nikoho z myslivcu obhajovat. Proste jim neverim.

Draha N.

Evicka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 09:59
- Nahlásit

Takže o těch komárech.

Komáři netýrají jenom lidi.Tuto krvežíznivost ovšm mají v poipisu práce pouze samičky, samečci se živí jen květním nektarem. Zato samičky krev nutně potřebují, aby mohly klást vajíčka a rod nevymřel. Jen hladové samičky některých druhů -aby mohly naklást vajíčka - "požírají samy sebe", stráví vlastní hrubní létací svaly. Samičky kladou vajíčka kam se jim namane - do močálu, kaluže, sudu či sklenice s vodou. Ale mají-li si možnost vybrat, vždy si vyberou místa, kde to páchne sirovodíkem nebo kvasnicemi. Obzvláště milují zápach metanu. Není zcela jasné, proč je pro ně tento zápach tak přijemný, lze usozovat, že metanu se také říká bažinný plyn a komáři vzpomínají na své larví dny, kdy v bažině vyrůstali. Nejen metan, ale také vůně kyseliny mléčné , kterou vylučuje kůže živočichů, je láká. Když samička letí za potravou, uletí v průměru kolem tří kilometrů. Za letu se orientuje především očima a čichem. Teplou pokožku potom nalézají pomocí tykadel. Jinak k jejich nezastupitelnému místu v přírodě asi toto. Když miliony právě vylíhlého hmyzu odlétají z bažin, odnášejí ve svých tělech tuny chemických prvků aniž to tuší. Uhlík, dusík, fosfor, vápník, železo, atd a také některé nesmírně důležité biogenní prvky(např. molybden), které jsou nesmírně důležité pro stromy, trávu. Takže velmi zjednodušeně můžeme říct, že stromům jsou přímo užiteční. Mají také své nazastupitelné místo biologickém koloběhu hmoty a v potravním řetezci. Takže přátelé, bez komárů nelze žít.

Meta
# Zasláno: 16 Pro 2005 10:00
- Nahlásit

Anonymní

Panebože, to snad ani není možné...Kdyby byl u toho můj manžel, tak už bych mu pekla buchty do vězení. Doufám, že boží mlýny semelou každého takového kreténa, když už světská spravedlnost nefunguje.
Po přečtení diskuze jsem šťastná jak blecha, že v místě mého bydliště je zvěře minimum a místní "myslivci" přestárli a jsou rádi, když se doplazí do hospody...kde se ožerou a tím hon skončí.

Evicka
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 10:11
- Nahlásit

Drahuško, moc mě to mrzí, ale udělali jste zásadní chybu v tom, že jste okamžitě nepřivolali policii a mohli jste dosáhnout alespoň nějakého zadostiučinění, protože pokud to bylo tak, jak píšete, ujevně došlo k porušení zákona o myslivosti, ale také se to dalo uhrát na veřejné ohrožení, apod. a u soudu jste potom mohli požadovat nejen úhradu veškerých nákladů s fenkou spojencýh, ale také odškodnění za těžkou psychickou újmu celé vaší rodiny, především dcery. Rozhodně to by bylo alespoň jistým zadostiučiněním toho, že se takhle zachoval. Navíc retrívr buď jak buď je plemeno lovecké, tudíž má ze zákona o myslivosti vyjímku týkajícíc se odstřelu. V zákoně je přímo uvedeno, které kategorie psů nesmí nikdo uzastřelit, tj, ani myslivecká stráž či hospodář. Pokud to ovšem byl jen řadový myslivec, ten toto právo nemá vůbec. Velká škoda, že jste se neobrátili na právníka. Hrozně mě to mrzí. S postiženými dětmi pracuji celý živost a ten obrovský propad do temna si dokážu víc než živě předstvit. Tohle hluboké trauma bohužel ve vaší dcerušce zůstane navždy a nikdy se už vám nepodaří ho zcela zlikvidovat. Tím, že jste jí pořídili nového psa se může tenhle negativní zážitek pouze zmírnit nikoliv vymazat. Bohužel v tomto případě jsou tyhle děti velmi vnímavé a ač se to nezdá, nesou si to hluboko v sobě. Kdyby jste potřebovala nějaké poradenství v sociální oblasti, tak se na mě s důvěrou obraťte. Můj mail je evulepos@seznam.cz.

Anonymní
# Zasláno: 16 Pro 2005 10:28
- Nahlásit

Evicka
mockrat Vam dekuji za vyjadreni ucasti a i za nabidku Vasi pomoci. Moc si toho vazim.
Tenkrat jsem opravdu meli ihned privolat policii. Dnes uz to vime take. Bohuzel v jistych situacich se clovek zachova vetsinou uplne jinak nez by mel. Bezmoc, vztek, litost to vsechno nam tehdy branilo v chladnem uvazovani.
Pokud budeme nekdy potrebovat radu nebo treba jen podporu, urcite Vam rada napisu. Moje nejlepsi pritelkyne pracuje rovnez s postizenymi detmi a nasi Terezce se denne venuje a i ja jsem se rozhodla, pro rekvalifikaci ( jsem zdravotni setsra ) a rada bych nastoupila do ustavu. Takto bych mohla chodit do prace a bravat Terezku s sebou i s jeji feneckou. Myslim si, ze Canisterapie, je jednou z nejucinejsich metod, jak dostat tyto deti ven z jejich tmy.

Draha

viky
# Zasláno: 16 Pro 2005 11:23
- Nahlásit

Drahusko,
je mi to strasne lito. Nechapu jak tohle muze nekdo udelat. Je mi moc lito Vasi holcicky, ze prisla o nejlepsi pritelkyni a co hur, ze u toho byla a cely incident videla. Je opravdu skoda, ze jste ihned neprivolali policii, jak pise Evicka, ale umim si predstavit, ze v takove situaci, se tezko uvazuje logicky.

nefer
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2005 11:37
- Nahlásit

tak po tomhle musím svůj předchozí příspěvek trošku poupravit.
Přeju stále podobným lidem, aby jim jednou pes zachránil život. Ale hned jak to udělá, ať jim natrhne prdel za to jací jsou, páč se jim asi opravdu nerozsvítí

Tohle je vážně hnus

Anonymní
# Zasláno: 2 Led 2006 12:38
- Nahlásit

Dlouho sem tady nebyl a vidim, ze pisete furt ty sami keci. Pavel mskoncil u myslivcu buhvi proc a viky je koza s velkym k. A jestli nejakej myslivec nekdy zastrelil nejakyho cokla, tak k tomu mel duvod a prestante nas brat porad do huby.

Petra
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 12:43
- Nahlásit

Anonymní
nic jiného nejsi než hulvát a idiot no prostě MYSLIVEC

Anonymní
# Zasláno: 2 Led 2006 12:49
- Nahlásit

Petra
a proc jako, protoze rikam co si myslim. Si precti co se tady pise za nazory. Ze bysme se meli postrilet navzajem a tak... to neni hulvatsky, co to tele o nas vsechno napsalo a vostatni taky. Ale to je dobry, ze ?

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 12:50 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

Anonymní
jasne tak mi rekni jakej duvod moh mit kdyz zastreli 5mesicni stene v Divoke Sarce na znacene ceste 5m od jeho psovoda, nebo kdyz zastreli policejniho psa nasazenyho na stopu, nebo kdyz zastreli psa na sportovni stope na poli? To jsou vse pripady ktery se staly.

Anonymní
# Zasláno: 2 Led 2006 12:51
- Nahlásit

Tchor
to sou pripady, ktery nekdo tvrdi, ze se staly. Ale kdo to muze dokazat ?Nikdo nevi jak to bylo dovopravdy.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 12:56
- Nahlásit

Tak u toho stenete jsem primo byl a to u tech policajtu mam primo z protokolu. To u te sportovni stpy mam od cloveka ktery moc dobre vi o cem mluvi mimochodem to byl pes co se pripravoval na MR. Jinak vim o mnohem vice pripadech, ale ty nemam potvrzeny a tak je nerozsiruju.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:01
- Nahlásit

Jinak ja nemam proti myslivcum jako takovym nic mam proti blbcum co si zvedaji ego flintou a mam dosti proti takzvane lidove myslivosti.

Anonymní
# Zasláno: 2 Led 2006 13:02
- Nahlásit

jojo vo te stope tady psala ta kravka a ta teda nevi o cem mluvi, ta je blba jak tago. A ty vostatni, to se me nezda.... V kazdym pripade nema cokl v reviru co delat a hotovo. My musime chranit zver a vi nevite co to da za pracu.

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:04
- Nahlásit

Anonymní
Precti si mysliveckej zakon OK

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:05
- Nahlásit

Jinak podle tveho projevu tady jsi presne ten proti kteremu mam vyhrady docela velky.

Anonymní
# Zasláno: 2 Led 2006 13:10
- Nahlásit

nepotrebuju ho cist mam ho doma a znam ho. Tady pisete furt nejaky urazky, ale este sem nevidel psa ze by posleh kdyz uvidi zajica jak pred nim utika. Tak co s takovym coklem

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:13
- Nahlásit

No ja mam tech psu pet a otocim je na nekolikai metrech.

Anonymní
# Zasláno: 2 Led 2006 13:19
- Nahlásit

no to uz tvrdila viky, jeste bych tomu uveril u chlapa, ale babe pes do ruk nepatri, to musis uznat, ne ? To ti pak lita takova strasne prechytrala koza s coklama po lese a tvrdi jak ju neposlouchajou a prd leda. Roztrahaji ti srnu klidne pred ocima. A tak se nemuze nikdo divit, ze takoviho psa odstrelim

Tchor
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:21
- Nahlásit

Stebou se nema cenu bavit nezbyva nez poprat myslivcum i kynologum aby takovych lidi jako ty bylo co nejmene.

Evicka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:24
- Nahlásit

Anonyme, neštvi mě, ženský zřejmě nejsou plnohodnotná stvoření, takže je třeba se vrátit do středověku, vzít jim volební právo a degradovat je opět na služky v domácnosti co? Spousta nás ženských, co tady je, má svoje psy v malíku, poslouchají jako hodinky a máme s nima spoustu zkoušek. Tak nekecej o tom, co sám nedokážeš. Kolik jsi připravil ty psů pro mysliveckou praxi nebo jinak? Kecat a blbě dokáže spousta lidí.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 2 Led 2006 13:55
- Nahlásit

Kdyby anonym nebyl tak sprostej, tak by byl zábavnej. Že ještě neviděl psa co by poslechl když vidí zvěř - to hovoří za vše, hlavně vypovídá o jeho cvičitelských schopnostech.

To promluvila baba - přechytralá koza - nemyslivec, od které si myslivec rád koupil vycvičeného psa na práci a je s ním navýsost spokojen. Ovšem tento pán je jinačí šajba než náš anonym.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání