Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / pes nesmi na pole???!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Autor Zpráva
nefer
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 14:48
- Nahlásit

to Anonymní - myslím, že ses podepsat klidně mohl. nemáš se za co stydět. Já ch i jen prostě věřit, stejně jako Evička, že se to časem změní.

Anonymní
# Zasláno: 14 Pro 2005 14:59
- Nahlásit

Evicko,

já nemohu souhlasit. Tady u Prahy je zvěře spousta. Není problém tu nafotit 30-ti hlavé stádo srnčí. Divočáci jsou tu přemnožení, chodí až k barákům, dělají škodu. Mezi baráky chodí i srnci, králíků je tu také hodně. Každý víkend tu myslivci střílí. Těch 200m od nebližšího stavení nedodržují. Pochopení pro zvěř tu mají takovou .... navezou bažanty a pak je střílí.
Mladý kluk tu chodí nepřetržitě se zbraní, vychován k nepřátelství ke psům. Vyhubování od jiného myslivce(dost neomalené, vyhrožování střelbou) jsem dostala, když jsem šla po cestě a hrála si se psem a míčkem. Psa nezajímalo nic jiného než míček. Tak co si má člověk o nich myslet?

Evicka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 15:21
- Nahlásit

anonyme,je to pravda, pracháči nevědí roupama za co utratit svoje prachy, vidím to, když k nám chodí, nechávají si stavět nové zbraně, klidně za to vypláznou nekřesťanské peníze. Bohužel klasické hodnoty pro ně již nic neznamenají. Tuhle sortu lidí vůbec neberu v potaz, jsou to exoti v džípech za milion a potom smlouvají o 100Kč. Normální člověk vysází na stůl peníze a ani nemukne, ale tihle chudáci se handrkují o každou korunku. Přála bych vám je občas vidět v manželově kanceláři.Tak samo je to o tom přstupu k přírodě a zvěři. Jsem ovšem klidná, jezdí ty potvory do Afriky, do Kanady do Ruska a tam si zkoušejí ten svůj adrenalin. Já uvažuji o těch normálních průměrně příjmových lidičkách. Anonyme, napsal jsi to správně, je to tak. Prachy jsou svinstvo, ale nikdy jsem žádného pracháče neslyšela mluvit o tom, že by něco dal na charitu, někomu pomohl nebo udělal něco pro svoji klidnou dušičku a pro spásu svojí duše. Kašlem na ně.

Anonymní
# Zasláno: 14 Pro 2005 15:33
- Nahlásit

Malého, mizerného, který by zimu jistojistě nepřežil

jo tak tohle si myslivci říkají když střílejí po zvěři, tak to jo...
dobrou chuť

Evicka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 16:21
- Nahlásit

Tohle je o ničem, to není konstruktivní diskuze zbavená zbytečných emocí. Tím, že jsem napsala, že byl malý, tak tím myslím malý vzrůstem, že jeho velikost a celková výživová kondice neodpovídala stavu stejně starých zvířat, která jsou na vrcholu svých sil. Je absolutně zdravý, ale tím,že není ve standartní velikosti, nemá dostatečné tukové zásoby, má obrovský handicap, který mu neumožní přežít ve zdraví zimu. Stačí takové vysvětlení. Jo a díky za přání. Pošmáknem si. Zvěřina chutná opravdu skvěle, obzvláště pokud se umí dobře připravit. A to si troufám říct, že umím dobře.Ale to, že tohle maso jím nemá nic společného s tím, že zvířata miluju, ochraňuji a dělám, co je v mých silách. Je to pro nás odměna. Asi tak, jako když si někdo koupí kachnu, pak si ji upeče a s chutí sní. Jenže u nás je to podloženo celoroční prací a je to draze zaplaceno.Zatímco kachna z obchodu je bez práce. Tak co, anonyme, jestli mě chceš za tohle odsuzovat, prosím, máš na to právo. Je to jen a jen tvoje věc, která se mnou ani nehne.

Evicka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 16:24
- Nahlásit

Jo a když ti to tak vadí, tak co ty děláš pro lepší a bezpečnější životní prostředí pro nás všechny? Každý by měl začít především u sebe než začně s nemístnými poznámkami. Já ti můžu udělat výčet našich aktivit od časného jara a nedělám to z dlouhé chvíle nebo z nudy, ale z přesvědčení, že je to správné a užitečné.

handula
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 16:40
- Nahlásit

Evičko prosím teď mě nekamenuj, možná se ti moje otázky budou zdát rejpavý, ale chci opravdu jen vysvětlení, abych pochopila jo?

tím myslím malý vzrůstem
neodpovídala stavu stejně starých zvířat

jak se pozná stáří zvířete, když koukáš do pušky? koloušci jsou přeci malí...vždyť to jsou mláďata....

nemá dostatečné tukové zásoby

vždyť od toho jsou myslivci, aby jim dali najíst, když jsou slabí nebo ne? nebylo by lepší jim strčit do krmelce potravu, než ho "sejmout" ? a pokud jsou slabí z důvodu nemoci, pak nejsou vhodní ke konzumaci...

Já vím, píšeš, že je to odměna za celoroční práci, souhlasím, ale asi jsem v tohle jiná, chodím jim dávat do krmelce,ale nečekám za to odměny...neprošlo by mi to prostě krkem...ale tím tě nijak samozřejmě neodsuzuju...je to moje vnímání....

Evicka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 17:01
- Nahlásit

Takže něco ke krmení zvěře. Úživnost honitby, pestrost její flory, zemědělská činnost, především možnost obilovin a okopanin, a jiné, určují nejen množství zvěře v dané lokalitě, ale také její kondici a výživový stav. Nevím teď zcela přesně jak to napsat, aby to bylo srozumitelné a zároveň rýpaly nenapadnutelné. Takže pokud je zvěř v honitbě, kde je tato druhová pestrost velká, je možnost se přiživit na kulturních plodinách, především kukuřici, řepě, obilí, atd. zvěř plně pokrývá svou energetickou potřebu a snadno si tvoří tukové zásoby. Základ pro dobré přežití zimy počíná již v pozdním létě a na podzim. V tuto dobu zvěř mění srst, vytváří si dostatečnou zásobu tuku a jiných látek nezbytných pro přežití zimy. Přikrmuje se celoročně, většinou formou zvěřních políček, krmelišť, atd, především na podzim se zvěři dává co nejvíce a co nejkvalitněji, ale někdy to nestačí. Je to dáno mnoha faktory, především genetikou, kdy mají mláďata i zvířata, která by v rámci přirozeného výběru nepřežila nebo jsou slabá, celkově menší. Dále je nutná dobrá úživnost matky a následná kvalita mateřského mléka a posléze potom i kvalitní potrava pro mladého jedince. Ovšem takovou kvalitní potravu nelze vždycky zajistit, neboť v horských honitbách jako je naše se nic nepěstuje, takže přístup k energeticky vydatným potravinám je minimální, zvěři se musí dát také prostor, aby si potravu hledala aktivně sama a nemůže se krmit u koryta jako krávy. Pak už by to nebyla divoká zvěř, ale farma, obora, atd. Taky zvěř migruje, takže ne vždy jsou známe podmínky odkud k nám přišla. U nás je zvěř především z Polska, kde se žádný příkrm nekoná, zvěř se potom stahuje k nám. Zimní krmení už nemůže výrazným způsobem ovlivnit to, co bylo na podzim zanedbáno, může jen prodloužit život, udržet v dobré kondici, ale kvalitní základ z léta a podzimu nenahradí. ˇČlověk není všemocný, nemůže zajistit pro všechny stejné podmínky, nemůže vždy zaručit, že zvěř sežere všechnu potravu než ji např. znehodnotí déšť, sežerou všudepřítomní divočíci, atd. Musíme se jen snažit krmit a následně redukovat slabé kusy, které nemají šanci. Koloušek v tuto dobu už není žádný strakatý drobeček, je to už pořádné zvíře, statné a nádherně vyvinuté. Zkušený myslivec odhadne stáří zvířete velmi dobře, ať už je to podle držení těla, především krku, hlavy, znaků, atd. Velmi pečlivě se tohle probírá v kurzech myslivost. Jinak pokud je zvíře nemocné a následuje tzv. asanační odstřel, tak je zvíře samozřejmě nepoživatelné a končí většinou v žaludcích našich nebo jiných loveckých psů nebo se dá na újeď, kde se potom loví škodná a jinak se likviduje. Ale to je nepodstatné.

Evicka
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 17:04
- Nahlásit

a jdu domů, tak mě nechte do zítřka.

Pavel
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:30 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Tak zde sleduji Vaši debatu o myslivcích. Pozor na špatný výklad zákona. Pokud Vám bude chtít myslivec, ve funkci mysl. hospodáře zastřelit psa, tak to udělá a nebudete mít šanci na nějaké odvolání. Protože pan Myslivec-hospodář, nebo mysl. stráž, či jak se nazývají, psa zastřelí a majitel musí prokázat, že jeho pes nehonil žádnou zvěř. A zkuste se obhájit!? Pan myslivec v roli mysl. stráže je vlastně veřejná osoba, něco jako malej policajt v lese. Pozor na pohyb psa v honitbě. Vstup do honitby se psem je možný pouze na vodítku. Na blbýho myslivce, nedejbože hospodáře, či mysl. stráž narazíte kdekoliv. Mezi myslivci je mnoho zamindrákovaných lidí, kteří neváhají ukázat svou nadvládu nad tvorstvem. Sám jsem se několik let myslivosti věnoval a přestal jsem ihned, jak jsem se obeznámil s praktikama většiny těchto lidí. K poslednímu příspěvku na straně první dodám jen, že 2/3 myslivců před společnýma akcema požívají alkohol v nemalé míře a pak střílejí na co jde.

Pavel
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:38 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Teď jsem zabrousil na poslední stranu a jen bych se optal Evičky. Myslíš, že z kurzů myslivosti vycházejí kvalitní a zkušení myslivci, kteří rozeznají vše tak dobře jak píšeš???:

Majda
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 21:42
- Nahlásit

Myslím, že i mezi myslivci je pár rozumných lidí, ale bohužel je to málo. Naštěstí u nás to jde, dá se s nimi mluvit. Znají nás, vědí, že máme ovladatelné psy. Ale kazí nám to ostatní rádoby pejskaři, kteří mají neposlušné psy, pustí je do pole aby se venčili sami, protože bydlí na okraji vesnice. Co pak na to říct, když se tihle psi plácají po poli a v lese. Člověk má i starost, aby zbytečně nebyl konflikt mezi psy, protože je máme zajištěné nebo přivolatelné, a co pak, když v poli nebo v lese potkáte bezprizorního psa bez majitele. To mě může šlak trefit, takže se někdy ani těm myslivcům nedivím.
Je to jako všechno jen a jen o lidech. Jsou lidi, kteří se chtějí domluvit a lidi, který se nechtějí domluvit. Bohužel. No a největší srážka je srážka s blbem. Nedokážu říct, co bych dělala, kdyby mi myslivec zastřelil psa. Asi bych ho zabila. A vadí mi jejich velké kompetence dané zákonem, protože pokud jsou mezi nimi právě ti jmenovaní pitomci, nemají normální lidi moc šancí.

Pavel
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2005 23:49 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit

Můj nejčerstvější zážitek s myslivcem pitomcem byl při zkouškách záchr. psů. Pan chytrej myslivec, místní předseda združení, v podnapilém stavu hulákal na mě ať si chytnu toho psa, co tady běhá ( bohužel jsem jen figuroval pes byl paní rozhodčí ). Pán se nepředstavil, pouze tvrdil, že je předseda združení, tudíž má pravomoc střílet volně běhající psi, že to prý až doposud nedělal, ale teď začne...Průkaz mysl. stráže apod. nepředložil a policii také okamžitě zavolat nechtěl, prý si nemohl vzpomenout na tel. číslo. Když zaslechnu jen náznak něčeho podobného jako střílení psů, tak ihned startuju. Pan myslivec mohl mluvit o štěstí, že v lesíku bylo mnoho svědků.
Za pár dní přišla organizátorovi akce pozvánka na Obec. úřad k podání vysvětlení...
Jsou to tak trapný, a tak ubohý lidi. Staří správní myslivci již vymřeli a ti masaři, co dnes vlastní Z.P. mají jen málo společného se zásadama starých pánů myslivců a lesáků.A ještě bych se chtěl vrátit k příspěvku Evičky o kachnách. Milá evičko, jistě jsi zažila nelétající kachny a jejich vybíjení pro potěšení pánů střelců. To nemá nic společného s myslivostí a tvrdou dřinou. Vyskoušej třeba tah kachen a pak poznáš něco uplně jiného. Taková kachna chutná lépe.

viky
# Zasláno: 15 Pro 2005 06:55
- Nahlásit

Evicka
pises, ze je pravda, ze prachaci nevedi co roupama, ale ze neberes tuhle sortu v potaz, ze na ne kaslem. Jezdi si prece strilet do Afriky, Kanady a do Ruska a pro to jsi klidna.
No za prve, jenom pro bych klidna byt nemohla, kdyz se nekdo bavi tim, ze z nudy vrazdi zvirata, ktera uz jsou temer na vyhynuti ( sibirsky tygr, sloni apod. ), vzdycky me to nadzvedne ze zidle a je mi uplne jedno kde na svete se to deje. Takovyto lide nemaji mit ke zbranim zadny pristup.
A za druhe, nejezdi jenom tam, chodi si po nasich lesich a nasich polich a je jim uplne jedno co zastreli. Bohuzel myslivost mi v posledni dobe prijde jako panska zabava. V mem byvalem zamestnani byl kazdy vyse postaveny ( dnes se to nazyva manager ) myslivec. Bez jakyho koliv vztahu i ke svymu vlastnimu psisku.
Muj soused od naproti je totalni magor, kterej se jenom trese na to, az si vystreli. Dela mu vylozene dobre, kdyz vidi zvire umirat. A takovy lidi jsou cleny mysliveckych zboru ?
Neber to prosim jako utok na tebe, verim ze se najde i slusny myslivec jako ty a tvuj muz nebo anonym ze vcerejska, ale bohuzel je vas malo.
Jak pise Pavel 2/3 pred honem si totalne vypijou mozek a pak je jim jedno na co strili. Tri takovy jsem potkala v nedeli na silnici, kdyz jsme jeli na cvicak. Rano v devet totalne nazrani s flintama pres rameno. Myslis, ze tohle vzbudi u lidi duvru v myslivost ?

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 08:51
- Nahlásit

Takže přátelé, sanžila jsem se vám objektivně bez zbytečných emocí něco málo říct o myslivosti jako celku, o zvířatech obecně, obecně o určitých zásadách a pravidlech. Spíš jsem myslela, že budete mít dotazy než že mě všíchni začnete napadat za lidi, za které já absolutně nemůžu, které neznám a od kterých se distancuji. Já sama myslivec nejsem, nesnáším jakékoliv zabíjení pro radost, ať už je to u nás nebo v cizině, ale to zřejmě mnozí z vás nepochopili a místo toho, abych zde vedli debatu na určité úrovni, napadáte mě všichni za ožralce, kteří se potulují kolem vás a snad z toho viníte mě. Já se vám snažila něco, co má obsah a smysl říct, možná vás trochu poučit, ale je to naprosto zbytečné. Nejste schopni se oprostit zbytečných emocí vůči mé, naprosto nevinné osobě, a proto končím. Mějte si své názory, nadávejte si na myslivce, pouštějte si své psy po lese a vůbec, dělejte si co chcete. Mě je to jedno. Čao.

viky
# Zasláno: 15 Pro 2005 09:12
- Nahlásit

Evicka
neurazej se, nektere nazory jsou sice emotivne zalozene ( i ty moje ), ale mit takove zkusenosti, reagovala by jsi stejne. Rozhodne to nemel byt utok na tvou osobu a bylo ti to i v techto prispevcich takto receno.
Jsou zde i objektivni nazory primo od myslivcu.
Ty se zastavas myslivcu jako celku a nechces pripustit, ze tech slusnych, jako jsi napr. ty je mnohem min a ze ona myslivost uz bohuzel neni jenom o prirode, ale je to proste business.
Nevim proc si to beres tak moc osobne.
Nikdo z pritomnych to nemyslel na tebe.

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:03
- Nahlásit

Evicka

Zabedněnce prostě nepřesvědčíš bohužel
. Par lidí tu má jednu blbou zkušenost s myslivcem a už je odsoudí všechny. Ano je to správně odstuďte ty dotyčné co to udělali jsou to debili, ale nechápu proč tu odstuzujete myslivost jako celek. Houby tomu tady všichni rozumíte (krom Evičky a možna procento dalších), ale budete tady mlýt bludy o ničem. Specielně Viky!!! přečti si všechny své příspěvky, v jednom zarputile tvrdíš toto a v zápětí napíšeš že to tak není. Evička se Vám tu celou dobu snažila vysvětlit jaký má myslivost smysl a je užitečná a musí se dělat - což Viky nepochopí a bude si mlýt prostě jednu a tu samou věc. Pokuď tomu nerozumíš a ani rozumět nechceš tak o tom nemel.
viky
Když znáš tolik myslivců debilů, napiš jejich jména a požádej o jejich vyžazení!!! Když pro to chceš tolik dělat, jsem zvědavá na tvůj úspěch!!!!

xplore
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:31
- Nahlásit

Anonymní
vis musim se viky zastat. Jeji prispevky nejsou zas tak od veci. A pokud si ty prispevky ode vsech prectes poradne, zjistis, ze se nejedna o jednu blbou zkusenst, ale o velky mnozstvi blibich zkusenosti. Je jasny, ze ty problemy o kterejch se tady pise, delaji jednotlivci, ale tito bohuzel zastupuji urcity celek a to vrha spatny svetlo na myslivost jako takovou. Mozna se viky nekde spatne vyjadrila, ale pokud jsem si vsiml, pisou sem i samotni myslivci a davaji ji a ostatnim za pravdu. Proc ?
Asi pro to, ze o tom vedi svoje. Pavel zde pise, ze se myslivosti nekolik let venoval a kvuli praktikam vetsiny myslivcu toho nechal.
Taky si myslis, ze nevi o cem mluvi ? Nebo anonym - myslivec ze vcerejska ? A nebo Peta ? 12 myslivcu ( pises, vsichni maji jednu blblou zkusenost ) ne jeden, mu palilo na dvur i pres to, ze si tam hrali deti. Co kdyby jedno z nich trefili, kulka se blbe odrazi ode zdi a nestesti je hotovy.
Taky si vsimni, ze se k tomuto ani jeden z mysliveckych zastancu nevyjadril. Proc ?

xplore
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:33
- Nahlásit

omlouvam se za preklepy, chtela jsem napsat mnozstvi blbych zkusenosti, a taky ne vsiml, ale vsimla.

viky
# Zasláno: 15 Pro 2005 10:56
- Nahlásit

Anonymní
promin, ale v zadnem ze svych prispevku si neodporuji a za tim si stojim.

xplore
diky.

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 11:22
- Nahlásit

xplore

Takže, já se tu nezastávám jmenovitých myslivců, kteří jsou debili jak jsem jiz psala, ale moje zastání patří Evičce a myslivosti jako celku což Viky nechce uznat a mele a mele si furt svoji a neuzná z toho nic!!! Pokuď tomu člověk nerozumí, neměl by to odsuzovat a psát nesmysli toť můj názor. Pokuď někdo myslivce rád nemá ať je nemá jejich věc, ale ať odsuzuje ty konkrétní NE celek. Je to to samé, jako kdyby sem přispěl myslivec a začal tady tvrdit, že všichni chovatelé a majitelé psů jsou tyrani a to jen proto, protože se setkal jen se špatnými chovateli, teda ne chovateli, ale rozmožovateli a urputile tu tvrdil, jako viky, že by se měli vystřílet a ty psy pustiti na svobodu atd.........
On kritizovat umí každý, ale nejdřív se tu psalo o tom, že by pro ti ním něco dělala tak proč to sakra nedělá???

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:04
- Nahlásit

Nevšimla jsem si, že by Viky řekla proti Evičce jediné slovo a že by odmítala uznat a pochopit to, co Evička říká! Všimla jsem si pravého opaku. Viky proti Evičce nemá vůbec nic, uznává lidi jako je ona, jen prostě má s myslivostí jako takovou ve svém okolí opačnou zkušenost a tudíž nefandí myslivosti, ale jednotlivým lidem, kteří za to stojí.

Tak jsem celou tuhle debatu pochopila já. Co je na tom špatné?
Všichni říkáte v podstatě to samé - dobčí myslivci jsou a zaslouží si úctu. jediné v čem se názory liší je poměr dobrých a špatných a to se zcela logicky liší podle regionu. takže nevidím důvod tady Viky jakkoliv napadat.

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:07
- Nahlásit

krom toho, Viky nebyla jediná, která se postavila proti myslivosti jako celku. napsalo sem i samotný myslivec a bývalý myslivec, který to vidí úplně stejně - toho si anonym nevšiml?

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:13
- Nahlásit

Vcera jsem vypinala laptop a vsimla jsem si, ze je tam otevrena tato stranka. Muj tata hledal na netu stenatko pro meho syna k narozeninam a pravdepodobne spise omylem nez cilene ( tatinek to s PC moc neumi ) narazil na toto forum. Jsem od prirody zvedava a tak si procitam temata, ktera se tu resi ( sedim na nudnem meetingu ). A narazila jsem na toto tema a co nevidim, prispevek, ktery nepochybne psal muj tatinek - anonymni myslivec.
Nikdy to nedelam a priste uz to delat nebudu. Ale chci Vam vsem neco rict.
On tata nenapsal totiz uplne vsechno. My - cela nase rodina zaciname o uslechtilosti myslivectvi pochybovat. Ano, podstata je sice o ochrane prirody, ale praxe je bohuzel mnohdy jina.
Pamatuju si na pripad ( asi 5 let zpatky ), kdy jsme s tatinkem a mym tehdy ctyrletym synkem obchazeli revir. Najednou vysla rana ( bylo jaro, doba mladat ), tata se rozbehl tim smerem. A co nenasel kolega myslivec s flintou. Strelil srnu - blbe, utekla. Hledali jsme ji pomoci nasi Bary ( cesky fousek ). Nasli jsme ji zranenou - velmi tezce, tulil se kni kolousek. Nikomu z Vas nepreji videt ty jeji oci - nikomu. Tata ji musel dat ranu z milosti.
Dotycneho myslivce nahlasil. Myslite, ze se neco stalo, ze ho vyloucili ? Ne. Pouze asi tyden na to, jsme se vratili z mesta z nakupu a nasli jsme nasi Baru zastrelenou primo na nasem dvore.
Nenavidim myslivce a to jsem myslivcova dcera. Nedivim se lidem jako je viky, xplore, pavel a dalsim a uz vubec ne Petovi.
Nejde o ojedinely pripad, takovych jsou bohuzel stovky. Ty anonyme napadas viky, ale ona nikde ve svych prispevcich neutoci na Evicku, ale na celkovy problem, ktery tu bohuzel je.
A muzu Vam rict, ze jako jednotlivci to nikdy nevyresite. My jsme to zkouseli.
Dokud se myslivci budou kryt mezi sebou navzajem ( at uz ze strachu nebo pro penize ), nesprisni se podminky pro prijeti do sboru a zakony, NIKDO s tim nic neudela. A verte, ze vim ocem mluvim.
Na zaver - ty oci a pohled na mrtvou Baru me doprovazi dodnes a budou uz vdycky. Tehdy jsem poprve videla meho velkeho tatu plakat. Vim, ze place vzdy, kdyz musi zastrelit zvire, ale nikdy neplakal pred nama.
Evicko - neznam Te, ale na zaklade tvych prispevku si Te muzu vazit. Skoda, ze takovych jako Ty neni vic.

Katerina

viky
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:22
- Nahlásit

nefer
diky, ze jsi se me zastala. Anonym si asi pouze spatne precetl moje komentare.

Anonymní-Katerino.
Po precteni tveho prispevku mi leze mraz po zadech. Taky jsme jedou v lese objevili tezce zranenou srnecku a taky stale vidim ty jeji oci. Jeli jsme tenkrat pro veta, aby se pokusil ji pomoci. Bohuzel mela prostrelenou plici a tak ji musel uspat.
Je mi moc lito i Vasi fenecky.

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:27
- Nahlásit

Evička

děkuju za vysvětlení, je vidět že víš o čem píšeš...
ale podle toho co se píše tady, co člověk slyší a čte, jsi opravdu
ojedinělý případ....

Katerina

to co jsi napsala mi vehnalo slzy do očí - a zároveň vztek a bezmoc...

handula
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:28
- Nahlásit

minulý příspěvek byl můj

Anonymní
# Zasláno: 15 Pro 2005 12:59
- Nahlásit

O cem se tady porad hadate ? Cokl prece nema v reviru co delat a hotovo. Kdyz si tam jen tak bezprizorne lita a plasi zver, tak co s nim - musi se hold zastrelit. Kdyby jich tam takovych litalo vic, nevim jak by to v tech lesich za chvili vypadalo.
Mam dojem, ze vsichni o tom h... vite a Viky, tak ta je uplne blba a ma stesti, ze ji neznam. Asi by uz davno jednu chytla za ty kecy.
A anonymni myslivec by si mel uvedomit co rika a ze tim nas vsechny shazuje a pokopava nam autoritu. Takhle uz z myslivcu nebude mit respekt nikdo a kazdej si bude v lesich delat co chce.

Evicka
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:01
- Nahlásit

Už se mi sem nechtělo psát, byla jsem z toho všeho hodně otrávená. Nedalo mi to a jsem tu zase. Myslíte si, že já neznám spoustu pitomých , sebevědomých volů, kteří chtějí rádoby chránit přírodu a jsou jen žhaví po zvěřině? Znám jich mraky, ale člověk přece vždycky musí začínat u sebe, dělat to nejlepší podle svého svědomí a snažit se zapálit jiskřičku poznání a naděje i v těch druhých. Já a můj muž se vždycky snažíme srovnávat s těmi lepšími, brát si z nich příklad a je napodobovat. I v manželově sdružení je spousta starých, pitomých a ničeho neznalých chlapů, kteří o všem jen kecají,chytračí, ale skutek utek. Já nevím, jestli dost dobře cítíte, co chci naznačit, asi to, že se všichni tak nějak musíme snažit společně vycházet, nacházet nějaké kompromisy a přijatelná řešení. Já stále zdůrazňuji, že nejsem NEJSEM MYSLIVEC, jen prostě přírodu miluju, chci o ní všechno vědět a chci něco dělat. Pokud by jste chtěli vědět nějaké zajímavosti ze světa zvířat , tak napište, aspoň budeme mít zajímavější téma.

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2005 13:03
- Nahlásit

Anonymní - Zasláno: 15 Pro, 2005 12:59:29

Věřím, že ty si těmahle řečma opravdu získáš ten pravý respekt. Sorry, ale jsi směšný a ubohý. Jinak se to nedá nazvat

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání