Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / pes nesmi na pole???!
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 11 Pro 2005 15:35
- Nahlásit

Mam dotaz..Muj tata dneska prisel z prochazky s tim,ze uz nesmime chodit na prochazku nad les,co mame za barakem..Chodili jsme tam na jedno pole,kde jsme pousteli nase psisko na volno,hazeli mu klacky a tak,aby se vybehal.Nas pes posloucha na slovo,kdyz nahodou zahledl zajice,tak na zavolani okamzite prisel.
Presto tatovi dneska rekl myslivec,co sel okolo,ze tam nesmi uz chodit,jinak dostane 5000Kc pokuty...A kam pak mame se psy asi chodit??

Lenny
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2005 16:23
- Nahlásit

Hm tak jestli je to pravda, tak to je něco. My chodíme taky na pole a je to super, není tam silnice, nikoho to neobtěžuje. Neřeknu v lese, ale na poli? To už fakt nechápu

evina
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2005 18:43
- Nahlásit

Myslivci často pejskařům tvrdí bludy...najdi si na netu stránky ministerstva zemědělství,tam tušíš o volném pobíhání psů něco je.Mám dojem,že pes má být pod vlivem psovoda,to ovšem neznamená na vodítku.Stačí když poslechne na povel.

nefer
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2005 19:11
- Nahlásit

A od kdy že smějí myslivci rozdávat pokuty? Tohle slyším fakt prvně.
Doufám, že se tu objeví Evičky, ta zná tuhle problematiku dobře. Mě se to zdá ale jako kravina. Kdyby to pole bylo oseté a vlastník si začal stěžovat, to pochopím. Ale že bude myslivec rozhodovat i kam smím a nesmím vkročit...

nefer
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2005 19:16
- Nahlásit

já nedávno měla také zajímavý zážitek. Vyrazili jsme s psiskama na výlet, v lukách běhali volně, honili jeden druhého. Pak jsme si všimli, že se opodál vynořil z křoví člověk, takže se psiska přivolala a okamžitě se začla vracet. Nic naplat, onen člověk byl bohužel "myslivec" a okamžitě na nás začal řvát, že nám ty psi postřílí ať se ani jeden neopovažuje od nás odběhnout. Neměl ani dost slušnosti, aby k nám přišel a řekl nám to do očí. takže na něj přes tu dálku kámoška zařvala, co si to dovoluje, ať okamžitě nakluše ukázat průkaz myslivecké stráže, jestli chce po někom střílet a bylo najednou ticho. Chlápek zase zmizel, ale stejně má pak člověk v kalhotách.
On je bohužel ten, kdo má na rameni flintu.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2005 19:43
- Nahlásit

Tak já mám zkušenost zatim jenom dobrou - na jaře nás jeden myslivec poprosil, abychom na pole nechodili, že je doba mláďat, ale ať mám psa klidně navolno když ho přivolám. Takže nejsou všichni stejní

Anonymní
# Zasláno: 11 Pro 2005 23:10
- Nahlásit

no to mě střílel myslivec po psech na našem poli a taky my je zakázal volně pouštět.

Anonymní
# Zasláno: 12 Pro 2005 06:43
- Nahlásit

(jsem zadavatel dotazu)Ja bych chapala,kdyby ten chlap videl,jak nase fena bezi a honi zajice a neda se privolat,ale ona posloucha na slovo a opravdu se nehne dal nez na pet metru a od zajice jde okamzite privolat..

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 07:34
- Nahlásit

mě myslivec psa zastřelil, s nima není sranda se domlouvat prostě jsou to dobytkové. Střílejí na všechno co se híbe někdy i po sobě. Na MYSLIVCE bacha

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 08:18
- Nahlásit

Petra
Tak to mi je líto

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 08:45
- Nahlásit

Anonymní
Zákon o myslivosti - paragraf 10. Tím se ohánět a doufat, že nenatrefíš na blbce s flintou. Většina by měla sklapnout, když uvidí, že znáš svý práva.
U nás jsou myslivci skvělý, byla jsem s pejsou na poli, byl navolno, vtom přijelo snad deset aut, vyskákali myslivci, pejsu jsem si uvázala, ale museli vidět, že byl na volno, pak jsme museli projít kolem nich, tak jsem pozdravila a oni odpověděli a jinak nic neřekli. Paráda.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 09:04
- Nahlásit

Souhlasím s Mayou. Pokud je pes ovladatelný, nikdo vám nemůže nic říct. Normální rozumný myslivec určitě. A s těmi druhými nutno jednat stylem na hrubý pytel hrubá záplata.
Zastřelení psa bez vážného důvodu si každý myslivec dnes už dobře rozmyslí. Bojí se bulváru - naštěstí.
Ovšem bacha - začíná zima a zvěř bude oslabená. Prosím vás lidi, neargumentujte tím, že váš pes tu srnu stejně nedohoní, tak co by se za ní trochu neproběhl. Ona i ta honička tu srnu může stát život, může uhynout aniž se jí pes dotkl, třeba na zápal plic.

viky
# Zasláno: 12 Pro 2005 09:05
- Nahlásit

Maya
tak to mas stesti, u nas i takovy, co ti vyhrozujou i ve meste mezi barakama. A to nemluvim o tom, jak nam nas byvaly predseda vypravel o tom, jak jeho kamosovy zastrelili psa pri treninku stopy na ZVV2.

Pupy
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 10:23
- Nahlásit

to by bylo pěkně blbí protože já bydlim ve městě a pole je jediný místo kam mužu s psicí chodit. Naštěstí sem tam žádného mylsivce neviděla, a co by tam taky dělal protože to pole je smaostatný. Ale stejně je to děsný.

Petra
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 10:39
- Nahlásit

můj pes nic nehonil jen tak se probýhal po poli a bylo to, jenže než jsem došla domů pro auto abych ho odvezla, protože bych ho neunesla, byl pes pryč. Tudíš jsem neměka důkaz že ho někdo zastřelil. prostě to byla prasárna

Anonymní
# Zasláno: 12 Pro 2005 15:50
- Nahlásit

Nám taky jeden kokotskej (sory za ten výraz) myslivec zastřelil psa a to si ho ještě kterén přivolal k sobě, dal mu příkaz sedni a pak mu přiložil flintu k hlavě a prásk
Viděl to naš starosta co zrovna oral své pole a takhle nám to vyprávěl. Tata je taky myslivec, ale nic mu na to neřekl. Ví že je to magor.Prý by se mu to těžko dokazovalo i když na to byl svědek a nechce se hádat a dohadovat s debilem. Kdyby jste viděli jak mučí svoje psi, když ho neposlechnou, tak je třeba nechal celou noc vyset za nohy hlavou dolů. No magor. Už myslivcem naštěstí není, takže už nemůže nic zastřelit. Jen tim chci říct, že i když o někom víte co dělá, tak je stejnak beznaděj proti tomu něco dělat, kor na malý vesnici Hlavně ten máčo má známý policajty, takže je to fakt bezpředmětné

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:09
- Nahlásit

Anonymní
Kdyby jste viděli jak mučí svoje psi, když ho neposlechnou, tak je třeba nechal celou noc vyset za nohy hlavou dolů.
Si delas srandu, ne????
Ja jsem taky z maly vesnicky, ale tohle bych nenechala byt, jestli jsi to videla, stacil 1 snimek a pak policie a zakon na ochranu zvirat!!
A na pole tady okolo taky chodim, ale vzdy mam svoje psy pod kontrolou, pokud vim, ze by moje erdelka vzala roha za zajicem, tak jde holt na snure... A nemela jsem zatim jedinej problem.
Jen tim chci říct, že i když o někom víte co dělá, tak je stejnak beznaděj proti tomu něco dělat, kor na malý vesnici To zalezi na tom, jak se rozhodnes, ale urcite s tim neco delat jde!!!

Anonymní
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:18
- Nahlásit

Fifi

Bohuzel nejde!!! nemysli si, ze to uz par lidi nezkusilo!!! Jak jsem psala, ma dosti znamych u policie a dal se to komentovat nemusi. To co jsem psala co dela svym psum, znam jen z vypraveni, byla jsem mala holka - od te doby uz to snad nedela, ale zlej je hrozne. Delal u koni pred x lety a na ne byl taky dost hazl, ale jednou mu to konici pekne oplatili
. Kobyla mu zlamala vsechny zebra kdyz ji nasral a mlatil do ni, pak uz mu ty kone sebrali raci
A nehlede na to, ze kdyby se vsichni lidi meli zajimat co delaji druhy a udavat je za kazdou blbost, tak by clovek nic jinyho nedelal. Ty kdyz zarves na svyho psa a uvidi to nekdo jinej, poda na tebe zalobou, ze tyras svoje psy..... (to neber vazne, to je jen jako priklad, nevim jak jinak to vyjadrit aby to bylo k pochopeni)
Takovyhle magori vedi kde maji mit svoje znamy a ty proti nim nic nezmuzes - nikdy se nepri z blbcem, nemuselo by byt na ktere strane zrovna stojis ty

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 16:25
- Nahlásit

Anonymní
No kdyz to beres takhle... Nac potom vubec nejaky zakony mame.. Ona nekdy spis zabere TV nezli policajti.. Nam kdysi jeden postizenej dement postrelil na ulici psa ze vzduchovky, ale tenkrat byla jina doba a on byl pomocnik VB, takze jsme skutecne neuspeli s jakoukoliv zalobou.. Ale dneska ma clovek i jine moznosti!
Aaale, co se budu rozcilovat.

Majda
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 22:20
- Nahlásit

Fifi
promiň, ale v tom případě žiju asi na Marsu, mám někdy spíš stejné pocity jako anonymní. Některý lidi jsou na svoje zvířata dost drsný. A některý jsou zas tak hloupí, že si vůbec neuvědomují, že zvířata trápí. Je ještě dost lidí na vesnici, kde jsou psi uvázaní na řetěze u boudy. To mi věř. A s tím tedy rozhodně nic neuděláš. Jsou totiž přesvědčený, že to tak má být.

evina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 22:28
- Nahlásit

Obecně souhlasím s tím,že zákony jsou na to aby podporovali darebáky a "vozili" se po těch slušných!!!A to se netýká pouze psů!!!Já opravdu věřím tomu,že když má někdo známé na správném místě,tak je téměř nemožné s tím něco dělat.Měli jsme pokousaného psa na dovolené od místního policajta a jen se nám vysmál arogantně do obličeje.Drtivá většina těhle darebáků hřeší na to,že je k soudu nikdo nedá,neb je to velice drahá záležitost.

Meggi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 07:36
- Nahlásit

Tak u nás, taky jeden myslivec zastřelil známým 2 NO, kteří ač měli obojek a on dobře věděl komu patří, tak je sprostě odstřelil, protože běhali ráno po poli . Oni jim jen utekli a on je viděl jak tam běhaj, tak je sprostě zastřelil A bohužel, ač se jim k tomu i přiznal se stím nedalo nic dělat!!! Pes ač má obojek, ale volně pobíhá po poli bez pána, tam nemá co dělat. Myslivec se ohradí tím, že honil zvěř což je asi dle nějakého zákona trestné a tudíž to udělal. A bylo Kdyby ho ti známý chtěli za to žalovat, tak by to měli bohužel bez úspěchu

Petra
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 07:42
- Nahlásit

MEGGI Já myslím že by to bez Úspšchu nebylo, myslivec nesmí použít zbraň na jeké koli služební plemeno. Ať si zjistí zákony myslivců a mají ho v hrsti

viky
# Zasláno: 13 Pro 2005 07:55
- Nahlásit

Zastrelit psa nebo jine zvire muze pouze myslivecka straz a toto je citace ze zakona o myslivosti

usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení,[b][/b]

Nehlede na to, ze slusnej clovek, by mel dat majiteli sanci si zvire privolat, hlavne pokud vi ci ten pes/kocka je. Ono kdyz se to vezme z pohledu zakona na ochranu zvirat, tak jsou to prevazne myslivci, kteri ho nejvice porusuji a zvirata tyraji a zabiji bez duvodne.

Petra
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:03
- Nahlásit

Viky Děkuji za doplnění já to tak dobře neznám, ale je pravda že je to těm mysliců jedno a stejně po psech i kočkách střílí bez rozmyslení. Prostě mají šanci na něco střelit tak to udělají

viky
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:08
- Nahlásit

Petra
no to je prave to, ze se jich vsichni boji a nikdo se s nima nehce dohadovat, tak si to radeji necha libit.
Znam pripad, kdy dokonce zastrelili kone a tvrdili, ze si mysleli, ze je to divocak. Toho kone dokonce i vyvrhli.
Znamy nam na cvicaku jednou vypravel, jak jeho kamaradovi zastrelili psa pri treninku stopy na ZVV2. Uz jen to, ze pes je na snure!!!!
Tvrzeni, ze se s tim stejne neda nic delat, me vzdycky nadzvedne ze zidle.

handula
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 08:50
- Nahlásit

Tvrzeni, ze se s tim stejne neda nic delat, me vzdycky nadzvedne ze zidle

přesně tak...tohle když si řekne každej, tak to vypadá, jak to vypadá....

Anonymní
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:19
- Nahlásit

viky
handula
Tvrzeni, ze se s tim stejne neda nic delat, me vzdycky nadzvedne ze zidle
[i][/i]

tak proc s tim neco nedelate ?

bord
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:38
- Nahlásit

Mně vyprávěl známý jak si šel z jejich dědiny koncem léta kvečeru nějakej borec zaběhat do polí,běží vzrostlou kukuřicí a najednou mu cosi hvízdlo kolem hlavy...naštěstí hned zalehl,ani nedutal.Po nějaké době ho přišel ,,dorazit" pan myslivec,co číhal na divočáka.
Od té doby údajně neběhá.

Petra
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:52
- Nahlásit

Já říkám že střílí na všechno co se hýbe. Několikrát bylo v televi. že zastřlil jeden druhého při honu.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání