| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:10
- Nahlásit
Stále nikdo neví, kde mám hledat? Potřebuju jen info pro sebe...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:14
- Nahlásit
Jana 33
jen ty zastřelený ze zpráv a tady toho na tom videu )))))))))))))))))
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:16
- Nahlásit
zuzanarosakova
To je vidět
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:19
- Nahlásit
brut
jediný co jsem našla je v zákoně o myslivosti § 9 odst. 3)
"Na žádost uživatele honitby může orgán státní správy myslivosti, zejména v době hnízdění, kladení a odchovu mláďat nebo provádění lovů, nařídit přiměřené omezení nebo i zákaz vstupu do honitby nebo jejích částí, omezení jízdy koňmi a tažnými psy a omezení jiných sportovních nebo zájmových činností. Uvedená opatření se nevztahují na hospodářskou činnost vlastníků, popřípadě nájemců honebních pozemků." Takže je to podle mě je upravený nějakou místní vyhláškou ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:25
- Nahlásit
Tinta76
to jsem našla taky, díky ..... místní vyhláška neexistuje,proto jsem myslela, jestli není někde nějaká věta nebo něco přiřazenýho k jinému zákonu ( což se u nás dělá dost často), co jsem neobjevila
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:30
- Nahlásit
brut
hele já našla tenhle dokument z MÚ Mikulov, kde řešej místní vyhláškou "zahájení řízení ve věci rozhodnutí o omezení vstupu do honitby obora Bulhary" ... takže to nebude jen tak jednoduchý to omezit ...
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:36
- Nahlásit
brut
Na zkoušku z myslivosti jsem musela vědět jen o bažantnicích (vyhláška MZe 7/2004), o oborách nám nic neříkali
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:37
- Nahlásit
Tinta76
díky, jdu pročíst... tohle jsem nenašla. Omezení bude složitější, hlavně ve chvíli, kdy jsou v oboře chaty a do nich jezdí majitelé...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:39
- Nahlásit
zuzkaJ
děkuji, ony ty bažantnice asi budou důležitější a častější než obory
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:42
- Nahlásit
brut
mám za to, že obora je celá oplocená (jinak by to vlastně nebyla obora), takže vlezy do ní jsou pořešený takovejma schůdkama jako do školek a vjezd tedy musí bejt pořešenej podobně ... jinak by se jim zvířata v tý oboře neudrželi ... takovouhle oboru máš na mysli? je to nějaká konkrétní? bych to zkusila pohledat ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:45
- Nahlásit
Tinta76
mám za to, že obora je celá oplocená (jinak by to vlastně nebyla obora), takže vlezy do ní jsou pořešený takovejma schůdkama jako do školek a vjezd tedy musí bejt pořešenej podobně ... jinak by se jim zvířata v tý oboře neudrželi
to je přesně ono
Jde o konkrétní, ale raději bych nezveřejňovala, která to je ... když tak pošlu mejlíkem
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:46
- Nahlásit
brut
OK pošli
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:58
- Nahlásit
Tinta76
odesláno
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 23:06
- Nahlásit
brut
jsou v oboře chaty a do nich jezdí majitelé
To je krapet na hlavu Co já vím, tak obory mají omezený vstup a určitou dobu i úplný zákaz vstupu a to přece nemohou po chatařích chtít (teda pokud nebyla obora dřív než chata )
Nechci kecat, ale myslím, že v zákoně nic není. Pokud není vyhláška, co třeba zjistit, čí ta obora vlastně je. Třeba zkus prohledat stránky místního OMSu.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 23:09
- Nahlásit
brut
http://www.cmmj.cz/oms/adresarOMS.asp?from=0
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 23:24
- Nahlásit
zuzkaJ
Co já vím, tak obory mají omezený vstup a určitou dobu i úplný zákaz vstupu a to přece nemohou po chatařích chtít (teda pokud nebyla obora dřív než chata
tady zákaz vstupu není a chaty byly dřív než obora
Třeba zkus prohledat stránky místního OMSu.
jdu hledat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 07:26
- Nahlásit
brut
mně se to zdá nějak celé na hlavu. A to se obora prodala (pronajala) i s cizíma chatama? To jde? Tak když už mi tam někdy někdo povolil chatu, tak teď mně tam víceméně zavře? A nebudu moct jezdit na chatu se svým psem, se kterým tam třeba 10let jezdím a s vnoučatama - protože taky lítají a ječí? No, ale tady v tomhle státě se nediví člověk už asi ničemu....
|
PeKrato
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 08:07
- Nahlásit
brut
Teď nedávno jsem byla v jedné oboře u Brna. Na informační tabuly měli základní informace k chování v ní a jedním ze zákazů byl volný pohyb psů. Hned zatím ale byl apel, aby to bylo dodržováno vzhledem k tomu, že tam mají několik zvířat ročně uhnaných a stržených psem, která pak dlouho umírají.
Osobně si myslím, že každá obora si pak může vyspecifikovat jakýsi řád chování v ní. Že už je to pak právně asi dost těžko vymahatelné tyhle zákazy, to už je věc jiná.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 09:59
- Nahlásit
worick
obora se postavila za minulého režimu, ale chaty tam byly daleko dřív. Nikdy nebyl žádný problém, myslivci jsou v pohodě, hajný je dost rozumný a slušný, pokuď někdo neudělá nějaký průšvih.
V neděli jsem měla "rozhovor" s jedním místním chytrákem ( není myslivec a ani nikdy nebyl, jen je zvyklý do všeho kecat), na jehož základě hledám podklady pro další diskuzi, která určitě opět nastane. Dle informací od jiných lidí nejsem první ani poslední ... bohužel ti ostatní se nechali "ukecat"
PeKrato
další důležité info ... dík
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:35
- Nahlásit
brut
A ten hajnej nebo myslivci to neví?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:51
- Nahlásit
jana33
předpokládám, že pokud by byl upravený vstup, pohyb či něco takového, tak při pravidelném hovoru s hajným, bych to věděla. On je opravdu dost slušný a svědomitý. Jenže teď byl někde v lese a já ho nechtěla nahánět jen kvůli dotazu. Napotvoru jsem nepotkala ani žádného z myslivců ..... ovšem nikdy jsem o ničem z toho neslyšela a ani nikdo jiný z okolí.
Vycházejí mi z toho dvě možnosti... 1)není důvod upravovat pohyb lidí 2) pohyb je upravený od začátku a nikdo si na to nevzpomíná.
Fakt mi jde jen o debatu s místním chytrákem ... ráda bych měla po ruce v případě dalšího střetu nějaké argumenty a ne plácala naslepo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:56
- Nahlásit
brut
Hele,ještě mě napadlo,můžeš se poradit na myslivost.cz Je tam poradna,tak se tam můžeš zkusit zeptat,akorát to není bleskurychlá akce a reakce
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 10:59
- Nahlásit
jana33
vyzkouším , každá rada dobrá.
Na chatu už pojedu jen kontrolovat stav ( myslím případné vykradení) a to v době, kdy bude hajnej na tuty v lese, stejně jako každý rok. Až na jaře zase začnu procházet vesnicí, tak do té doby mám čas ...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 11:04
- Nahlásit
brut
Hele,našla jsem tohle, ty odkazy na citovaný zákony si ale musíš dohledat. Ale podle mě to u vás bude tak,že prostě na začátku se to nějak stanovilo a už nikdo neví kdy,kde a jak
Dle jakého právního předpisu se řídí provoz v oborách ? Konkrétně mi jde o to, kdo a za jakých podmínek může omezit, popř. zakázat vstup veřejnosti do obory na státním pozemku.
Tazatel:
Odpověď:
Definice obory uvedená v zákoně o myslivosti /§ 2 písm. j)/ stanoví, že obora musí mít obvod trvale a dokonale ohrazený nebo jinak uzpůsobený tak, že chovaná zvěř nemůže z obory volně vybíhat. Nemusí tedy ohrazení nebo uzpůsobení působit proti vstupu osob, stejně jako nemusí působit proti vniku zvěře do obory (tzv. záskoky a záběhy) . Podle zvyklostí u starých obor popřípadě po projednání s místní samosprávou u nových obor bývají pro vstup osob (zejména houbařů) zhotoveny žebře podobné jako v lesích u oplocenek. Některými oborami dokonce prochází okresní silnice, která má v místě přerušení plotu povaly, které zvěř nepřechází. Pokud uživatel obory chce omezit či zakázat vstup do obory, platí pro oboru jako pro každou jinou honitbu postup podle ustanovení § 9 odst. 3 zákona o myslivosti. Opatření provádí orgán státní správy myslivosti (obec s rozšířenou působností) nařízením podle zákona o obcích.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 11:19
- Nahlásit
jana33
díky, kde jsi to našla?
Naše obora má pro vstupy ( turistická cesta ) vybudovaná vrátka, pro vjezd aut má "žbrliny" ( trubky a pod nima díra), u ostatních cest je vstup přes žebříky a to dost kvalitní.
Asi s tím začátkem budeš mít pravdu, ono proběhlo spoustu různých oprav vjezdů a vstupů tak, aby zvěř nezdrhala, když nějaký pitomec nechá otevřený vrata nebo vrátka.... ale už pár let je to dořešený. Teď se pro změnu řeší poplatek za vjezd a následné sankce při nezaplacení, bordel po lese ( přes léto je všude spousta petek, obalů od sušenek, čokolád a občas nějaký jiný bordel. Naštěstí spíš tam, kde prochází turistická cesta, takže to není vyloženě jen na chataře ( ovšem iluze si u některých nedělám .... ve stráni mám krásnou ukázku z dob padesátých - spoustu rozmlácených skleniček a jiného svinstva - kdy soused slavil nějaké narozeniny a po každé rundě šlay sklenky obloukem ven)
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 11:22
- Nahlásit
brut
Na tý myslivosti
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 11:27
- Nahlásit
jana33
Na tý myslivosti
se přiznám bez mučení, že tam sem nehledala, protože jsem si říkala, že je to jako časopis v elektronický podobě a většinou jsou tam odborné články ..... ještě jednou děkuju. Tohle bude stačit ( kromě rozhovoru s hajným až budu vyřizovat povolení k vjezdu )
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 11:32
- Nahlásit
brut
Ne,je to server o myslivosti a v něm si můžeš najít i zkrácenou el. verzi časopisu Jsou tam veškeré informace včetně těch poraden. Mě to ale napadlo až teď, jinak bych ti to napsala už když jsi sem zadávala ten původní dotaz
|
brut
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2009 11:45
- Nahlásit
jana33
ok, mám uloženo v oblíbených, pro případ, že bych potřebovala zase nějakou radu
Jen doufám, že už nic potřebovat nebudu ... teda kromě přání, aby se podařilo myslivcům přes zimu zredukovat počet štětináčů, nějak se potvory přemnožili ( bohužel nejen oni)
|
Tinta76
|
# Zasláno: 12 Lis 2009 16:40
- Nahlásit
brut
tak si přectaf, že jsem vůbec, ale vůbec nic nenašla ... buď je ta obora jenom turistická atrakce a nebo (a to spíš) vznikla v době, kdy se to řešilo jinak než podle dneska platných zákonů ... majitelem pozemků jsou LČR, ale komu to pronajímaj a jestli, to fakt netušim, jak zjistit ... tyvoe to je v pr*eli v tomhle státě, někdo si voplotí pozemek coby voboru, někdo vybírá poplatky za vjezd do ní, ale nikde se vlastně nedozvíš, kdo jí spravuje
|