Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / pes nesmi na pole???!
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:28
- Nahlásit

Hela
To záleží kde jezdíš, já těch míst vystřídala víc a někde řvali, jinde je.

Ale že si nějakej ferdík spletl koně s kancem mě nepřekvapuje. Mě už nepřekvapuje na klukách malých zelených vůbec nic.

A podobnost tryskajícího plnokrevníka s rochňajícím se prasetem je v podstatě totožná. To uznávám.

viky
# Zasláno: 5 Led 2006 09:30
- Nahlásit

Jane, ze zrovna ty pises o inteligenci.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:32 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Jan
Poznámky o inteligenci si vyprošuji.
Přečti si někde na 7. straně nebo kde to je můj zážitek s myslivci při honu, nebo co to tam vlastně prováděli...

IQ jediného mrtvého psa na světě výrazně převyšuje inteligenci všech živých myslivců.

Anonymní
# Zasláno: 5 Led 2006 09:35
- Nahlásit

NO to je pravda. Mi ale v místě kde jsou koně ustájené tak tam nám myslivci vysvětlovali,že koně škodí lesu,protože podkovama ničí kořeny-že tam jezdí na motorkách to asi ničemu nevadí -smrad,řev,vyjeté koleje. Jak kde ,ale spíš opravdu jsou proti. Je to docela smutné že zvíře tam má menší právo být než třeba motorka.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:36
- Nahlásit

Anonymní
A ustájené jsou někde ve velkém městě (samozřejmě na kraji) nebo na vesnici?

viky
# Zasláno: 5 Led 2006 09:36
- Nahlásit

Garfield
souhlasim. mrtvej myslivec - dobrej myslivec.

Koncim v teto diskusi. Povidani o zachranarine bylo mnohem prijemnesji i kdyz ne k tematu.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:39
- Nahlásit

Já mám pouze ty zkušenosti, že jezdíme s koňmi po leze po normálních širokých desítky let ušlapávaných cestách a vše je v poho. A jednou za čas nastoupí lesníci s traktory a "těžkou" technikou, udělají v lese nehoráznej bordel, rozrytý cesty od kol traktorů, všechno rozbitý od tažených kmenů stromů, cesty zaprasený větvema, klackama, šáším, zbytky ořezaných kmenů, ani brablenec by tama neprolezl a pak přijde myslivec a začne řvát, že tam kopytama rozbíjíme cesty.
Myslím, že si dělal spíš srandu. Měl velký smysl pro ironii.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:41
- Nahlásit

Garfield
treba byl pod parou ... coz je jeden z pruvodnich jevu myslivosti, mam pocit, ze by to meli zahrnout i do toho slibu. Neco jako: "A dale slibuji, ze strizlivy do lesa nevkrocim, ze vzdy kdyz pocitim vraceni se strizlive mysli, loknu si poradne z plne placatice a dojde-li myslivec v placatici, nejsem jiz myslivec a zajdu si doplnit do nejblizsi nalevny. tak prisahame"

viky
# Zasláno: 5 Led 2006 09:42
- Nahlásit

Jirikovo

Anonymní
# Zasláno: 5 Led 2006 09:44
- Nahlásit

Jak je vidno nema cenu se s vama dal bavit. viky,
Garfield jenom urazite a delate si srandu z neceho co sranda neni.

Jan

Anonymní
# Zasláno: 5 Led 2006 09:48
- Nahlásit

No o to to je smutnější že jsou ustájený ve vesnici.Místní hoši v zeleném jsou částečně zároveň i místní zemědělci-což vždycky byla katastrofální kombinace pro vztah-kůň,les,pole. Jednou dokonce vystřelil do vzduchu-asi myslel ,že koně se leknou strachy mi popadáme jak švestky a on bude mít důvod si opět stěžovat,že koně běhaj na volno. Ale naši koníci jsou na střelbu zvyklí,takže k jeho smůle se nic nekonalo. A to nemluvím o takovém přepychu si vzít sebou na vyjíždku psa-to prostě NEJDE.To přeci musíme všichni pochopit.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:48
- Nahlásit

Anonymní
No to máš pravdu, pocit soužití se sadistickými ignoranty, kteří jdou večer spát jen proto, že není světlo a nemůžou pálit po psech a tak musej chudáci sakra počkat do rána, který nenapadne volit jinou variantu než okamžitě pálit, kteří lžou jak když tiskne, jsou neustále ožralí, vulgární a když náhodou trefí i něco jiného než psa, tak ho akorát zraní a rozcupují a za umírajícím utíkajícím zvířetem se táhne krvavá stopa další kilometr... no to je smutný, to je pravda.
Neříkám, že jsou takoví všichni, třeba v dobách pana Lady jeden nebo 2 žili, ale dnes...

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:51
- Nahlásit

Ze vas to bavi tady se stejne nic nevyresi a korat to zklouzava do osobnich urazek. Dohodnete se s myslivcema (pokud to jde ) tam kde bydlite a je klid u nas to docela slo a nemel jsem jedinej konflikt. A to v lese trenujem docela bezne maximalne se nekdo obcas prijde podivat co tam delame potom pokecame o psech a je klid.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:52
- Nahlásit

Garfield
hele nejsi ´po ranu nejaka od rany??? kdo te zase hned takhle na zacatku dne nastval, teda krome myslivcu?

Anonymní
# Zasláno: 5 Led 2006 09:57
- Nahlásit

S myslivcema to je stejný asi jako všude-někdo je dobrý,většina ne.Akorát nevim proč zrovna já mám takovu smůlu ať už jdu se psem nebo jedu na koni,narazi zrovna na takové blbce.Psa bych ještě pochopila kvůli lovení,ale že nám stříli po koních,to je nad moje chápaní. Vždycky tu byli,vždycku tu budou ,tak nám asi nezbyde než si takhle postěžovat a brát to s nadhledem- teda do doby než mi nějak ublíží (zastřelí psa , vylekaj koně) pak se stanu taky myslivcem...

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 09:57
- Nahlásit

Jirikovo
Tchor
No jak tak koukám, tak slušná a věcná jsem byla jen na stránkách 10 a 11, kdy jsem měla ještě snahu rozumnými argumenty přesvědčit anonymního Honzíka o tom, že to jde i jinak a že to chce jen chtít a trošku pracovat hlavou a citem, ale pak jsem zklouzla k urážkám, vulgárnosti a už jsem jen bezhlavě pálila za účelem vybití vzteku.

viky
# Zasláno: 5 Led 2006 09:58
- Nahlásit

Tchor
to mas stesti a uprimne ti zavidim. To u nas to nejde. Mam takovej dojem, ze nemaj radi ani svoje vlastni psy, natoz ty nase. Hold jiny kraj, jiny mrav a tady na Jizni Morave je to hruza hruz.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 10:00
- Nahlásit

Garfield
je hezke, ze si svuj moralni poklesek uvedomujes a vsichni zde doufame, ze se vratis ke zpusobu komunikace za stran 10 a 11. A jako omluvu od tebe ocekavame nejakou hezkou basnicku o kamizolce zelene ...

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 10:01
- Nahlásit

Tchor
U vás to jde, domluvit se. Předpokládám, že se tam tak nějak znáte, že o vás myslivci vědí, jste slušně domluvený, máte nějaký regule a jsou možná normální lidi.
Ale v Brně, přičemž já bydlím na konci a dál se kilometry a kilometry táhnou jen lesy a obrovský obory a "rezervace", tak tam je to úplně pasé. Jediný štěstí, že les je pořád plnej lidí, psů, dětí a koní a tak tam střílet trošku váhají.

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 10:06
- Nahlásit

Na druho stranu to ale znamena ze kdyz nam reknou aby jsme nekam nechodili tak tam nechodime a taky musi byt psi ovladatelni. Ja treba nepustim psy z cesty jsou predemnou na ceste, ale pokud zahnou zjakehokoli duvodu do strany okamzite je vracim. Mam je vetsinou jen par metru od sebe a pokud nekoho podkam tak demonstruju jejich ovladatelnost tim ze je privolam a odlozim na kraji cesty. Proste az prehnane vsechny kolem presvedcuju ze mam psy pod kontrolou.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 10:11
- Nahlásit

Kráčím si tak tichým lesem,
poslouchám zpěv ptačí,
se svým věrným druhem štěkem,
k štěstí nám to stačí.
Žádná zvěř a žádné ruchy,
výcvik nám jde od ruky,
jenže pes, ten není hluchý,
větří nějaké podfuky.
Silueta lesem kluše,
volám: Srnko? Jelene?
pes větří, už cítí muže,
v kamizolce zelené.
Chlapík páchne českým rumem,
flintu tiše nabíjí,
předvede se střelbou - umem,
cíl po páté zas mijí.
Přemýšlím na koho střílí,
míří kamsi stranou,
proboha ten debil šílí,
jsme pod jeho palbou.
Volám: "Přestaň já jsem člověk!
tohle je pes na šňůře!"
on lovec a já zvěř - pravěk,
kdo mi v tomhle pomůže.
Jeho muška byla levá,
srdce mé jen plesá,
ustřelil si kousek stehna,
minul mě i pesa.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 10:15
- Nahlásit

Garfield
no vidis. a urcite hned mas lepsi naladu fakt dobry ...

viky
# Zasláno: 5 Led 2006 10:16
- Nahlásit

Garfield
nechtela by jsi vydat basnickou sbirku ?

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 11:23
- Nahlásit

Jirikovo
...a náladu lepší nemám...

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 11:34
- Nahlásit

nechci se do toho zbytečně míchat,ale všechno je o jisté formě domluvy.
Nejvhodnější je když se ZKO domluví přímo s mysliveckým sdružením,kdy a kde se dají cvičit sportovní stopy,kde se dají dělat přírodní revíry,prostě když se domluví na pravidlech hry a i na nějaké formě ouznačení psů tak,aby byli jako zvířata místních sportovních kynologů rozpoznatelná.V Sadské to mají domluvené na široký žlutý obojek,zdálky viditelný,který musí mít i hosté,prostě každý kdo tam vyleze se psem na pole na stopu.Podmínkou taky je,že se pes navolno vyvenčí jen kolem auta na polní cestě,nebude nikde lítat a nebude dělat bordel.
Nevím jak u vás,ale já když tam za kamarády jedu potrénovat,hravě to dodržím a problém s tím nemám.
Ani u nás nejsou problémy,máme proistě místa kde se dají psi beztrestně vypádit,a tam se s nima dojede autem....a jinde mají omezený pohybový režim,pěkně kolem nás v houfu,Mia která by si s chutí zalovila jak byla z Ruska zvyklá je v zazvěřeném terénu na osmimetrové samonavíječce.Nemáme zájem riskovat,už i proto,že zájem o zvěř je ve sportovní kynologii silně kontraproduktivní,a dáváme to silně najevo.
Věřím že na Moravě jsou jiné nátury,místní přátelé mi to potvrzují,ale vždycky se dá vytvořit dohoda mezi dvěma subjekty,místním mysliveckým sdružením a místní ZKO.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 11:57
- Nahlásit

nejlepsi je chodit do mestskych lesoparku, tady jsem na myslivce nenarazil ani jednou a je klid. ty problemy vam prameni z toho, ze si uzivate cerstveho vzduchu na venkove. to je za to takova dan ....

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 12:04
- Nahlásit

Jirikovo
Pozor treba v Prazske Sarce to neplati tam o psa prijit klidne muzes a nebyl by jsi prvni pripad.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 12:06
- Nahlásit

Tchor
Sarku mam nastesti daleko. V Krcaku nebo v Modranske rokli jsem o takovem pripade jeste neslysel, takze zatim zustavam v klidu ...

viky
# Zasláno: 5 Led 2006 12:12
- Nahlásit

Jo jenze ja bydlim v dedine, na cvicak dojizdim 8 km a to proste kazdej den nejde, kolem nas neni nic jinyho nez pole a lesy, to mam mit psa porad uvazanyho ? Kdyz jdeme ven, chci aby se poradne vylital, ne aby byl na voditku.
Tak stejne je to se cvicenim, nepotrebuju aby byl pes zvyklej poslouchat jenom na cvicaku ( jezdim tam jenom jednou tydne a jinak trenujeme doma ), u nas v dire neni myslivecky spolek ktery by mi udelil povoleni nebo tak neco, pouze jednotlivy myslivci, kteri te tak max. servou za to ze vubec vylezes z baraku na pole.
Urcite je takovych vic, tak jak to tedy resit ?

Sali
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 12:15
- Nahlásit

Jirikovo
podívej nám na rozdíl od tebe nejde jen o klidné procházky přírodou,ale hlavně o možnost se psem pracovat v přírodních terénech.Na stopách se naši psi nachodí přírodou víc než na procházkách.Krčák nebo rokle je mi nahovno,pokud mi nejde o vyvečení psů když stárnou stopy na přilehlém poli.....taky jsem bydlívala v tý oblasti a čuchávala nahoře u masokombinátu nebo za IKEMem.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání