| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:16
- Nahlásit
viky
no,my jezdíme těch 8 -10 km denně kvůli terénům tam a zpět...a divný nám to teda nepřipadá vůbec......psy si vezu autem přesně tam,kde je chci mít.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:17
- Nahlásit
mimochodem u mě pole není k lítání,ale k pachovkám.K lítání je pár bezpečných míst,kde se prostě lítá.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:19
- Nahlásit
Sali
no jo, s moji ®onie mi stejne ani o nic vic nez ty prochazky jit nemuze, takze to mam relativne jednoduchy. kdyz to tam clovek zna a uhne z tech hlavnich asfaltek, tak se vyhne i lidem a je tam docela pohodicka ..... ale chapu, ze pro vasi praci se psem by to asi nebylo idealni ...
|
viky
|
# Zasláno: 5 Led 2006 12:22
- Nahlásit
Sali
no divny to neni, pokud mas denne k dispozici auto, kterym se tam dopravis, to ja nemam ( pritel s nim musi jezdit do prace ). Navic ja se z prace vracim v pet vecer, musis uznat, ze takovy stopy se po tme ( mluvim o zime ) trenovat nedaji. A co se toho litani tyka, u nas opravdu neni nic jinyho nez ty pole a lesy, tak kde by se meli psi jinde probehnout ? Ono hodne zalezi na lokalite ve ktere bydlis.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:27
- Nahlásit
viky
proboha a co si myslíš že mám já za podmínky?????
Auto kterým jezdím denně do práce a zpět,vracím se v lepším případě v půl čtvrtý v horším v sedm,v zimě se to dohání o víkendech....
Smečka psů co si vyhrajou mezi sebou,když je vyvedu nahoru nad barák do takovýho sadu mezi zahrádkama za vesnicí,nahoře za silnicí první domky přilehlýho městečka...na sněhu je aspoň vidět.Jinak si hrajou spolu celý dny na zahradě.
Když je vidět,vozíme je kam je třeba.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:32
- Nahlásit
viky
co si myslíš,že je mezi Kladnem a Slaným? Vesničky,městečko Smečno,pole a lesy,a pár sadů.Starý nepoužívaný fotbalák,v Kačicích podél potoka nějaký louky a tréninkový fotbaláček,.....
Nevím,ale nějak si vystačím.A to potřebuju fakt vypádit 3 dobrmany a dvě maliny.
|
viky
|
# Zasláno: 5 Led 2006 12:37
- Nahlásit
Sali
no jsi na tom podobne. Jenze my nemame ani tu zahradu ( bydlime v takove te ctyrbytovce ) a k dispozici mame malickej dvorek. Pole jsou hned za nasim barakem, vylezu ze dveri a jsem na poli. Nikde nic jinyho, takze me nezbyva nez chodit tam, no a to nejde myslivcum vysvetlit, bohuzel.
Ted v zime trenujeme jenom o vikendech.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:37
- Nahlásit
Tak tohle už odporuje zdravé logice.
a to mame jako cekat na to az nejake zvire roztrha ? Nebo pozakusuje mladata?
Když už nic jiného, zastřelením psa, který neštve zvěř, porušuješ zákon. Pochybuji ale, že má cenu ti cokoliv vysvětlovat. pes má být pod vlivem psovoda, to je jasné. ty ale z posedu těžko posoudíš, jestli je skutečně pod vlivem. Těžko poznáš, jestli pán právě vydal nějaký povel a pes neuposlechl a už vůbec nepoznáš, jestli je připlý na stopovačce, která má klidně 20m. Nepoznáš vůbec nic! A nemáš ani morální právo ani právo ze zákona toho psa zabít, protože by mohl něco provést. Tohle uvažování mě fakt fascinuje. Také ti propíchám gumy, protože by si mě mohl jednou srazit a třeba ti dám rovnou do huby, protože by si mi mohl jednou zastřelit psa. Co tomu říkáš?
Vubec nedomyslite co vsechno muze takovy pes v lesich napachat. Nemam proti Vasim psum nic, ale do honitby opravdu nepatri. Najdete si jina mista k venceni a tomu Vasemu cviceni.
Může ale také nemusí. Největší škody na přírodě napáchá vždycky jenom člověk. Ne každý pes jde srnu rovnou roztrhat, těch je minimum. většina ji jde hned prohnat a i když chápu, že i to je problém, stane se, že pes prostě vystartuje. Ale neznám jediného, který by se nedal hned odvolat. pes do honitby nepatří? Vždyť ta vaše honitba je všude, tak kam mají lidé chodit. vy můžete vlézt i na soukromý pozemek, ale člověk se psem nikam?
Lidi jak to přemýšlíte? je tisíc možností, jak se vyhnout zastřelení psa. Jen stačí nebýt líný a chtít přemýšlet. Argumentovat tím, že ke mě cizí pes nepřijde, ale mluví za vše. To jsi, hochu, asi psa v životě neviděl. Nepleť si ho se srnou. ten pes klidně přijde a nevidím jediný problém zjistit majitele a upozornit ho. Chápu, když myslivec zastřelí pytlačícího tuláka, ale nikdy nepochopím, když zastřelí udržovaného psa s obojkem a pánem o kus dál.
Vrazda je kdyz zabijes cloveka, proboha lidi tady mluvime o psech
Jestli přemýšlíš takhle, jsi obyčejný ubožák. Ten pes má větší právo na život než ty. Narozdíl od tebe se nesnaží hrát na boha a rozhodovat o tom, kdo bude žít a kdo ne a téhle planetě přinese mnohem více dobrého.
Fakt děkuji , že bydlím tak, kde bydlím. Myslivci jsou tu normální. Za 15 let tu nezastřelili jediného psa a zároveň nahlas přiznají, že mnohem větší problémy než pejskaři, přinášejé houbaři a rodinky, které vyrazí jednou za rok na borůvky a decimují les, jen jak to jde.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:41
- Nahlásit
viky
já na rozdíl od tebe můžu po příjezdu z práce naložit pádivý psy do auta a odvízt je tam,kde i potmě můžou klidně pádit kolem auta a mě,nechat je půl hodinky lítat,pak odvízt dom a vzít ty klidný nahoru do sadů,kde se klidně projdou....nevenčím,venčí se mi sami na dvorku a zahrádce,vozím je jen sportovat
|
viky
|
# Zasláno: 5 Led 2006 12:45
- Nahlásit
nefer
nerozciluj se nema to cenu, ignorantovi nic nevysvetlis a ani s nim nehnes. Je smutny, ze takovyhle lidi jsou nebo maji byt ''ochranci a strazci lesu'' a ze vubec vlastni zbrane. Myslim si, ze pro prijeti do mysliveckeho sboru by meli projit prisnymi psychotesty.
A mas pravdu, ze nemuze z posedu poznat, zda je nebo neni pes pod vlivem psovoda, protoze vetsinou je pod vlivem sam a tezce.
|
viky
|
# Zasláno: 5 Led 2006 12:48
- Nahlásit
Sali
to mas fajn, my uz taky uvazujeme o porizeni druheho auti ( uz jenom kvuli tomu, ze do prace a zpet projedu 4hodky autobusem, auto by mi usetrilo spoustu casu ), ale zatim to musime nejak vydrzet. No ale probehat se stejne musi, tak velky dvorek nemame.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 12:52
- Nahlásit
nefer okud by mi nekdo zastrelil psa bezduvodne na stopovacce,nebo jen kousek ode mne,tak to povazuji,jako utok na muj majetek,zdravi ci zivot a adekvatne se branim.tudiz pouziji svoji zbran a opetuji strelbu.jak mam vedet,ze dalsi strela neni urcena me?!
petr
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 12:53
- Nahlásit
sakra proc tam skacou ty debilni smajlici!?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 12:56 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
viky
No ja jsem ted vetsinu casu doma abych udelal neco na baraku takze mam cas je postupne behem dne vzit po dvojicich vylitat Takze pohybu maj dost. Ta zahradka a dvorek slouzi oravdu jen k zakladnimu vyvenceni na to aby se tam vylitali je mala. ale oni stejne vetsinu casu co nelitaj a netrenujou prospi.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 12:57
- Nahlásit
petr
máš pravdu, už delší dobu o pořízení střelné zbraně uvažuji..
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 12:59
- Nahlásit
v dnesni dobe je drzeni zbrane skoro nezbytnost
petr
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:02
- Nahlásit
viky
já se nerozčiluji, jen se nestačím divit, jak může být někdo tak zaslepený
petr
takovou možnost ale nemá každý
sali
s každým se domluvit nedá. nebo, jak se chceš domlouvat v situaci, kdy zahlédneš v dálce kohosi, psa přivoláš, on se okamžitě vrací k tobě a najednou ten kdosi s puškou na rameni začne ječet, že ti toho psa zastřelí, jestli se jen na kousek vzdálí a nemá ani dost slušnosti přijít až k tobě? A hle, když na něj kámoška na tu dálku zařvala, a´t okamžitě ukáže průkaz hospodáře, jestli chce vyhrožovat, najednou zmizel a bylo po "domluvě"
|
viky
|
# Zasláno: 5 Led 2006 13:02
- Nahlásit
Tchor
no jeste mi rekni, ze nechodis do prace a budu ti fakt hnusne zavidet.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 13:05
- Nahlásit
poku je nekdo plnolety,nema skraloup v trestnim rejstriku,tak muze mit zbran kazdy
petr
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:08
- Nahlásit
Zbrojní pas sice nemám, ale pořídím si uspávací "flusačku" na slony od kamarádky ze ZOO a dalekohled a jak uvidím zelenou kamizolu, preventivně flusnu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 13:12
- Nahlásit
tak to bych chtel videt tvoje plice!!!:biglol etr
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:16
- Nahlásit
Garfield
ty vado, teď jsem se málem počůrala smíchy a jak uvidím zelenou kamizolu, preventivně flusnu
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:18
- Nahlásit
Garfield
se docela ufluses, pokud tam bude mit nase hrda armada nejaky vycvik ....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:19
- Nahlásit
nefer
sama sis odpověděla:
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:20
- Nahlásit
Ebony
na tebe mam spoustu dotazu
1. jak se pozna pes vhodny pro zachranarinu
2. jak naucis psa, aby sel vice mene pred panem v nejakem rozume sirokem pruhu a neodbihal vic do stran
3. jak ho naucis ohlasovat nalez cloveka (predpokladam, ze jde podle pachu)
4. jak ho naucis, ze ma ohlasovat jen hledaneho a ne ostatni vyhledavajici zachranare
tak sup sem s odpovedma
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 13:23
- Nahlásit
Jirikovo
jak ho naucis, ze ma ohlasovat jen hledaneho a ne ostatni vyhledavajici zachranare
to by mě taky zajímalo a hlavně to asi není 100% viz teď případ spadlého Lidlu v Ostravě, kdy psi hlásili že tam někdo pod troskama je a nebyl...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:23
- Nahlásit
Jirikovo
1. nejvhodnější jest ten, co prodělal záchranářský výcvik (poznáš z papírů)
2. podstatou je normální práce na stopě viz. pachové práce, krom toho pes nechodí tam, kde je to rovně a před tebou, ale tam, kam ho vedou pachy a eventuelní nálezy
3. posadí se a štěká. Napřed naučíš psa sedni, pak štěkej, pak stopu a pak zkombinuješ všechny tři prvky.
4. naučí se ohlašovat předmět hledaného pachu (není blbej, takže obvykle to, co se nehýbe a je divné).
Platíš kartou nebo hotově?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:27
- Nahlásit
Garfield
no tak za tohle bys mi mela zaplatit spis ty, ze jsem se zdrzoval ctenim tehle blabolu.
pri vyhledavani jdou psovodi v podstate v rojnici a je dulezity, aby jeden pes neprekryval druheho, ale hlavne aby nic nevynechali. takze neni zadouci, aby vsichni psi odbehli doprava za nejakou vuni a vynechali nejaky kus. a to je podle me musis nejak naucit.
a oznacovat jen to, co se nehybe je taky blbost, vzdyt prece musi upozornit na zraneneho pod sutinami i kdyz se hybe. leda by se naucil oznacovat pach a soucasne v dobe, kdy nic nevidi ....
Anonymní
ja to zazil kdyz jsme vyhledavali ztracenyho kluka. pes oznacil takovy nahazeny rosti, ze pod nim neco je. prisel druhy pes pro kontrolu a oznacil to taky. tak my spoceni az na zadech a posrani strachy, kdy narazime na detsky ud, odhazovali jednu vetvicku za druhou, az jsme narazili na zem a nic tam nebylo ....
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:27
- Nahlásit
tak náhodou na otázku č. 3 a 4 znám odpověď také, by´t mám za sebou jen velmi málo hodin záchranařiny. jakto že to nevíš?
sali
no vidíš, já jen, že pořád píšeš, že je vše na domluvě.
petr
to sice ano, ale s mými střeleckými schopnostmi (a věř, že jsou hodně chabé - až se za mě táta na střelnici vždycky pomalu styděl), bych si toho psa nakonec zastřelila sama.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 13:29
- Nahlásit
nefer
tak mi na ty otazky odpovez
|