| Autor |
Zpráva |
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 14:58
- Nahlásit
za mnou jednou přijel policejní psovod sám, ať mu jdu hledat se psem, že byl nasazenej hledat zraněnýho, co utekl v panice od bouračky, ale že jeho pes to neumí, ale ať to proboha nikomu neříkám........
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 15:00
- Nahlásit
Anonymní
Petr: no vetsinou jsou z toho tak v pytli s nervama a hlavne tomu vubec nerozumi, ze je vubec nenapadne, ze nekdo mohl udelat chybu. je fakt, ze ti lide jsou skutecne vdecni, ze nekdo pomaha hledat jejich dite a vubec na tom postupu nehledaji chyby. v tu dobu mysli na neco uplne jineho, coz je pochopitelne. a hlavne, vetsina lidi si mysli, ze police udelala maximum, kdyz uz nasadili i ten vrtulnik s termovizi ....
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 15:01
- Nahlásit
Tchor
to nevím, já tam byla i za novýho velitele, a bylo to tam stejný, a kluci jsou tam pořád stejní, na veliteli tak nezáleží....záleží jak ji vzali.....
Může být ráda, Růžička vždycky říkal, že ženský ke psům nepatří za něj tam žádná nesloužila
|
Jirikovo
Člen |
- Nahlásit
Ebony
psovod je dle meho nazoru neco jineho, nez velitel zasahu. psovod si uvedomi, co jeho pes dokaze, ale velitel zasahu se v danou chvili povazuje za pana boha ....
|
Anonymní
|
- Nahlásit
ebony-zrovna minulej rok jsme byli na vycviku kousek za Nachodem spolecne se zachranarema.zrovna se v tu dobu nedaleko ztratil muj stryc a presto,ze o nas policajti vedeli,tak zachranare nepovolali a stryce nasli po 5dnech mrtveho!
petr
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 15:09
- Nahlásit
petře, taky jsem zažila pár akcí, který skončili špatně jen proto, že nás někdo zavolal pozdě.....záchranáři se psem se totiž volali až jako poslední , když už nebylo co, a že pes tam má být první, protože ještě nikdo nevynalezl spolehlivější detektor než psí čich.......to nikdo neuznával...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 15:16
- Nahlásit
musime jen doufat,ze jednoho dne zacnou velitele zasahu pouzivat mozek a ne sve ego
petr
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 15:18
- Nahlásit
Anonymní
Petre obavam se ze dokud budou o vecech rozhodovat lidi co otom nic nevi se toho nedockate.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 5 Led 2006 15:50
- Nahlásit
Evička
ať je to tak či tak, do psů by se střílet nemělo, do žádných. Maximálně odchyt, uspávačka...nesouhlasím se střílením do psů ani do koček. Jsou to živí tvorové a souhlasím s nefer. Zákonně možná na to právo mají, morálně ne.
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2006 22:20
- Nahlásit
Zdravim všechny pejskaře a přeji dodatečně Ať Vám to v novém roce štěká.
Od loňského roku jsem zde po- prvé a nestačím se divit. Ó díky velký myslivče za tvoje příspěvky. Moc jsem se pobavil. Bez těchto lidí by zde občas byla nuda. Jen přemýšlím, zda jsi skutečně tak tupý, jak se tady prezentuješ. Nebo zda jsme ti jen skočili na tvé provokace? Nejsem žena ( dle tvého názoru podřadné a slabé stvoření ) a o myslivosti asi něco málo vím, tak bych byl moc rád, kdyby jsi zase hodil do placu něco zábavného. Rád si s tebou vyměním názory.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 6 Led 2006 06:56
- Nahlásit
Pavel
tak pro srandu teda nikomu nebudu. Ja sem nerek ze je baba podradna. Podle me ji ale nepatri cokl do ruk. este mozna vareka.
Jane, Honzo dik ze ses me jako jedinej zastal. mas ve vsem pravdu. A ti vostatni jako je viky sou totalne mimo a nechapou vo co nam de.
|
viky
|
# Zasláno: 6 Led 2006 08:41
- Nahlásit
No a o co vam teda jde ? Mimochodem vcera se nam styskalo, nemel nas kdo pobavit.
|
Pavel
Člen |
# Zasláno: 7 Led 2006 21:37 - Změnil/a: Pavel
- Nahlásit
Je mi tě upřímně líto a musím ti říct, že jsi opravdu jen a jen pro srandu. On ti to ještě nikdo neřekl?
Nebudu tady spekulovat o tom, zda někomu něco patří do ruky, ale chtěl bych naznačit co asi patří do ruky tobě.
(Nas... a pěkně rozmazat). Jestli provozuješ myslivost tak jak tady prezentuješ všechny své názory, tak potěš.
Tady je vidět, jak jsou postaveny všechny naše zákony a především ty ohledně držení a nošení zbraní. Když může mít Z.P. něco podobného jako jsi ty, tak už snad každý. Přemýšlím, že asi ten svůj půjdu vrátit.
|
Vidrbína
|
# Zasláno: 16 Led 2006 22:35
- Nahlásit
Tak jestli se chcete zasmát, tak taky hodím něco do placu. Loni v květnu jsme byli na výstavě loveckých psů v Milovicích. Mám dva lovecké psy - nova scotia duck tolling retrievery.
Když tam od člověka, kterej je vyšńořenej v mysliveckým s pérem na klobouku uslyšíte, že mám "asi nějakýho čau čau" tak mám obavy, že by byli schopný mi ho v lese taky picnout, protože ani nevědí, že to je lovecký pes.
Mimochodem porovnejte zda je opravdu jako čau-čau na
www.nefritovykaminek.wz.cz v sekci kamarádi
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2009 16:28
- Nahlásit
Dovolila bych si tuto diskusi znovu otevřít - hlavní věc, která mě zajímá je, zda pes opravdu nesmí na louku nebo pole a z čeho to vyplývá?
Včera jsem se dostala do kontaktu s myslivcem / hospodářem, který mě vyhozoval z louky, kde jsem se svou fenou právě zvedala našlápnutou stopu. S myslivcem jsem se chvíli dohadovala, musím uznat, že patřil k těm slušnějším, nevyhrožoval žádným zastřelením kohokoliv, řekl, že střílet na psa je až krajní řešení atd. Ptala jsem se ho i, jak se dívá na volný pohyb psa v lese - pokud půjde po cestě - prý není problém, pokud se pes pohybuje kolem mě a mám ho pod kontrolou. Takže opravdu ještě relativně slušný člověk, rozcházeli jsme se celkem v dobrém.
Každopádně trval na tom, že na louce nemám se psem co dělat, ani když je pes na stopovačce. Na můj dotaz mi říkal, že kdybych tam byla bez psa a šla po louce, není problém. Pes se údajně může pohybovat jen po cestě, a to z důvodu plašení zvěře, která se prý nepůjde pást, protože tam psa bude cítit. Nebyla jsem si jistá, jak to je, a nechtěla se s ním hádat, protože mohl být mnohem protivnější. Ale dnes jsem to studovala všude možně. Zákon o myslivosti a kontroverzní paragraf o zákazu "volného pobíhání psů mimo vliv psovoda" znám - ale to není tento případ, protože pes byl na stopovačce (i když uznávám, že v lese po cestách čubu pouštím navolno v podstatě všude - pracovala jsem 2 roky na zdokonalení přivolání, to chodila na stopovačce, kterou tahala za sebou, teď jsem si už celkem jistá, že se nechá odvolat). Myslivec byl blízko a samozřejmě viděl, že je pes na šňůře. Prolezla jsem všechno a nevím o žádném zákoně ani nařízení, ze kterého by vyplývalo, že pes - byt na vodítku / stopovačce - nesmí opustit v honitbě cestu, pohyb jen po vyznačených cestách se týká pouze CHKO, pokud vím...
Víte tedy někdo, jak je to s pohybem po loukách a polích? Člověk se tam procházet může, ale ne se psem? Moc se mi to nezdá, pochopila bych, že mě někdo požádá, ať tam v tu a tu dobu nechodím, protože se tam chodí pást srny a jsem schopná a ochotná se chovat ohleduplně a tuto žádost respektovat, ale těžko mě může vyhazovat, že tam být NESMÍM. Co myslíte?
Jinak - pochopila jsem to správně, že mimo města a obce je honitba prakticky všechno?
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2009 16:48
- Nahlásit
Jo mimo město a obce je to všechno honitba, pokud náhodou majitel pozemků nepožádá o vyjmutí z honitby, což většinou nepožádá.....
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2009 16:58
- Nahlásit
Kniga
no to je, ale vstup do honitby jen proto, že máš psa - na šňůře a tedy pod vlivem - ti nikdo zakázat nemůže. Může tě upozornit, abys tam nelezla, že např probíhá hon nebo že např tam a tam jsou srnčata atd, ale ne že tam prostě nesmíš se psem, pokud ten je na šňůře nebo ovladatelný i bez ní. Pán byl sice milej, ale pravdu neměl.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2009 17:04
- Nahlásit
Jak píše Lucka,nejen že tam člověk se psem smí,ale pokud je pes ovladatelnej,tak nemusí mít ani tu stopku. V zákoně je jasně uvedeno,že pes musí být pod vlivem vůdce - není ale uvedeno,co se tím myslí,takže logicky pejskaři v tom vidí ovladatelného psa navolno, myslivci psa na vodítku. Ale aby zakazovali vůbec vstup na louku,to už je fakt dost nehorázná blbost
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 09:47
- Nahlásit
No, to jsem si myslela. On zase tak milej nebyl, zprvu po mě docela hulákal, chtěl po mě občanku atd.... ale když si tady pročtu, čeho všeho jsou myslivci schopní, tak to bylo ještě dobrý, šlo s ním aspoň trochu mluvit, vyhrožoval maximálně pokutou a když jsme se bavili, tak sám říkal, že on po psech nestřílí, že zvíře za to přece nemůže...
Jinak jsem zapomněla uvést, že se pořád oháněl tím, že mají honitbu v pronájmu a platí za ní vysoké nájemné - to ale na věci nic nemění, ne? Mě nemusí zajímat, kdo je držitel honitby, pravidla pro to, jak se tam chovat, platí pořád stejná, ne?
Když si tu ale čtu o psech zastřelených při nácviku stopy, tak to je fakt síla, to aby se člověk už bál toho psa i cvičit...
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 09:51
- Nahlásit
Jo a když jsem se ho ptala, jestli mu nevadí lidi s koňmi, co tam jezdili před chvílí, a on na to že kůň je hospodářské zvíře, že toho se zvěř nebojí ...
Taky chvíli před tím, než jsem tam tu stopu šla šlapat, jsem viděla auto, který projelo středem tý louky (byla tam vyjetá cestička). Ale uznávám, že ohánět se tím, že někdo jinej taky pravidla nerespektuje, není zrovna nejlepší...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 10:09 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Připomněli jste mi, jak před několika lety jsem šla lesem se 2 svými psy - pes a fena - oba poslušní, v honitbě zvyklí, před zvěří klidní, ozkouškovaní - a seřval mě na dvě doby myslivec, který tam motorovou pilou kácel strom, že prý mí psi plaší zvěř
Později jsem se dověděla, že myslivecké sdružení má nějaké vnitřní spory (vesnice proti vesnici) a já byla zrovna z té "znepřátelené" strany, aniž jsem to tušila. Čili, ono někdy jde o zástupný problém a spadnete do toho aniž vůbec tušíte skutečné pozadí celé věci
P.S. Falka jsi ta z outdoorfora? (Korsika GR20)
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 10:10
- Nahlásit
je to blbost, pes má být pod vlivem (buď psovoda nebo na šňůře) a vstup na louku jako takový se psem ti nemůže zakázat ani prezident, tož tak. Navíc, když jsi byla slušná a ohleduplná tak už absolutně nechápu co pán řešil. Chápu při honitbě, nebo když tam jsou mláďata někde, ale takhle ...
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2009 10:15
- Nahlásit
Ketrin
Jo jo, jsem i na outdoorforu
Kalliope
No, jediný, v čem měl možná pravdu, je že to bylo večer - kolem 18-19h a to tam asi ta zvěř fakt vylézá. Nicméně i tak to podle mě v žádným zákoně oporu nemá, a kdyby mě slušně požádal, ať si příště stopu dělám v jiným čase, budu se snažit to respektovat...
|
Šery
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 14:03
- Nahlásit
Jak to tu pročítám,tak vše jen potvrzuje co si myslím,že většina myslivců jsou myslivcema jen aby si ukoljili ego.Dnes už je asi minimum lidí,kteří to dělají s láskou k přírodě.Má kamarádka má celou rodinu u myslivců a nikdy jsem tam nezažila nic jiného než radost z toho,že zastřelili zvíře.Její táta jel do Kanady jen aby tam zabil medvěda a přivezl si ho a pověsil na zeď v obýváku.Nikdy jsme se na téma střílení psů nedostali(to by byla asi bitka),ale oni sami o spoustu psů přišli když je poslali do nory a byl tam jezevec nebo je to zasypalo.Myslivec si hraje na boha a rozhoduje o tom,ktré zvíře žít bude a které ne.Vždyť to nemá logiku-zastřelí psa,který štve srnu aby ji pak mohl zastřelit sám.Chápu,že srnka,která umírá několik dnů,protože ji pes pokousal,trpí-ale myslivcům se taky stává že nedohledají postřelené zvíře.Já mám čsv a do lesa jde vždy s náhubkem(je to i trochu kontejner),ostatní zvířata mám taky moc ráda a snažím se jí mít pod dozorem.Ještě jednu zkušenost musím napsat-jiné kamarádce zastřelil myslivec psa na flexi vodítku.Takže když se narazí na blba,nestačí ani to že pes je na vodítku.Ta kamarádka se z toho psychicky dostávala hodně dlouho.Všem nám tady můžu popřát jen to,aby naši psíci z lesa odcházeli vždy po svých.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 15:20
- Nahlásit
Šery
fakt??? jj, jsme všichni sadisti...a mimochodem, váš, že se nestřílí každá srnka, že se pečlivě vybírají starší, nemocné, zraněné nebo jinak slabé kusy?Ano, v tom si možná hrajeme na bohy - ale někdo ten přírodní výběr udělat musí, příroda by si bez predátorů sama neporadila, bohužel. Rodina tvé kamarádky vypadá spíše na poplatkové lovce než na myslivce, doufejme...Myslivec je něco kapku jiného. No nic, mějte se, jdu do lesa
|
Šery
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2009 15:57
- Nahlásit
Ani nevíš jak bych byla šťastná,pokud by bylo více myslivců,kteří jdou do lesa i bez flinty.Jen se prostě pokochat.Bohužel jsem nikoho takového nepoznala,ale až se setkám tak to sem určitě napíšu.Otec té kamarádky je snad hospodář.Já mohu posuzovat jen ze skušeností v mém okolí.
Vím,že se každý kus nestřílí,dokonce vím,že se platí i pokuty za to když v nějakém období střelíš třeba samici.S tím pečlivým výběrem nevím....pokud myslivec zastřelí jeden druhého,protože si myslí že to je kanec...Jinak já nenapsala,že všichni jsou sadisti!Aby nedošlo k omylu je to můj názor)pes v lese nesmí nic honit,ale za to bych prosila od myslivců,aby nás slušné návštěvníky bezdůvodně nešikanovali.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2009 20:19
- Nahlásit
Potřebovala bych od někoho odkaz na pohyb osob v oborách ... samozřejmě chovných, které se nenacházejí v chráněné krajinné oblasti ( ty už jsem našla)
Dneska jsem měla menší výměnu názorů s jedním pánem ( ne v zeleným) a potřebovala bych vědět, jestli existuje nějaký zákon nebo vyhláška ( ne místn, spíš všeobecná), která pohyb osob upravuje a ještě lépe, pokud by tam byla informace o tom, jak se mají chovat majitelé nemovitostí, které v oboře jsou ....
Nevíte, kde hledat?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2009 12:49
- Nahlásit
Nikdo nic?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:06
- Nahlásit
Dobře, že se myslivci hodně vybíjej mezi sebou. Na každym honu si vodprásknou někoho ze svých řad.
zde jeden cool myslivec )
http://www.youtube.com/watch?v=kOsA1UaJWWI
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2009 22:08
- Nahlásit
zuzanarosakova
Kolik myslivců znáš,ty chytrolíne?
|