| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 22:27
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Ano i taci myslivci existuji
jo já vím,a le pak se
Dagmar Fišerová
Eldoguero
bilksa
nedivte, že když si člověk přečte tohle:
http://www.novinky.cz/krimi/259765-vypusteny-orel- si-svobody-neuzil-rana-z-brokovnice-ho-srazila-z-n ebe.html
že......... si lepší obrázek prostě neudělá - a teď to fakt opravdu nemyslím ve spojitosti se psy,ale obecně o tom o čem jsem mluvila + story od kolegyně , jejíž manžel byl vášnivej myslivec a oba svorně tvrdili, že největší pytlák je myslivec a ještě se tomu smáli jako podařenýmu ftipu
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 22:52
- Nahlásit
all
Tady snad panuje shoda napříč politickým spektrem czpsa nad tímto problémem, to už něco znamená,žumpa,rychlé šípy i dvojice Eva a Eva, no toto ...
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 23:32 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Sízra Milanová
Tady snad panuje shoda napříč politickým spektrem czpsa nad tímto problémem
já bych si dovolila nesouhlasit
K těm kočkám bych si dovolila vám sem něco dát k zamyšlení.
http://www.novinky.cz/veda-skoly/229436-vetrne-ele ktrarny-ohrozuji-ptaky-mene-nez-se-soudilo-kocky-j sou-mnohem-horsi.html
Nechci tim říct, že by se kočky měly střílet, myslim si, že by se spíš měly důsledně kastrovat, aby jejich počet nepřesahoval únosnou mez, jako se to děje.
Chtěla jsem napsat, že neznám osobně žádnýho špatnýho myslivce, ale znám (jen se mi na to podařilo zapomenout), na druhou stranu opravdu znám většinu myslivců slušnejch, takže tady asi už ta vožralá generace už prochlastala bouchačky . Vloni jim tu dokonce policie dávala dejchnout edit. a nikdo nenadejchal.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 23:44
- Nahlásit
kachna_
myslim si, že by se spíš měly důsledně kastrovat
to určitě a nejen kočky ale i někteří lidé,vlastně většina
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 08:03
- Nahlásit
nechtěla jsem do toho rýpat, ale asi si nějak neuvědomujete, že polovina policajtů jsou taky myslivci Alespoň tady na našem konci republiky. Takže opravdu si o ,,přepadovkách" na honech nedělejte iluze. I kdyby už opravdu nechlastali před honem, chlastají tak nějak permanentně. Jestli chce člověk najít myslivce, tak v hospodě ho najde 100% A to nemyslím tohohle od Jebloň
Teď nevím, jestli je to těma myslivcema, ale u nás žádné přemnožené kočky opravdu nejsou. No asi to jima bude protože pokud majitelé koťata rovnou neutopí tak jakmile se začnou potulovat, jsou fuč. Žádná nekastrovaná kočka nám nevydržela déle jak dva roky Přemnožené kočky se týkají spíše měst.
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 08:09
- Nahlásit
worick
Jestli chce člověk najít myslivce, tak v hospodě ho najde 100% A to nemyslím tohohle od Jebloň
Tak zrovna toho mýho už nenajdeš v každý hospodě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 08:33
- Nahlásit
Jebloň
Tak zrovna toho mýho už nenajdeš v každý hospodě - s tím zkušenost nemám Zato chodím za tmy kolem a okny celkem dobře vidím, kdo tam sedí
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 10:59
- Nahlásit
PetraK
Já se nedivím, člověk podléhá běžně informacím podávaným médii
Je to stále totéž, v novinách se dočteme, jak ji takymyslivec zastřílel na chráněné zvíře, nebo jak někomu zastřelil psa na šňůře - jistě, je to zajímavé, čtivé a můžeme se u toho náležitě rozčílit. Bohužel už se v těch samých novinách nedozvíme, jak myslivci tahají celou zimu krmení do jeslí a zásypů, jak na jaře chodí sčítat zvěř bez ohledu na počasí, jak odklízejí uhynulou srnčí zvěř, která se otrávila řepkou, jak platí nemalé peníze za škody napáchané zvěří lesům. Nemluvím vůbec o finanční náročnosti tohoto "koníčku", což sem po pravdě nepatří, protože každá zájmová činnost si žádá své, jiná víc, jiná míň. Chci tím jen říct, že nic není zadarmo ...
Sízra Milanová
Tady snad panuje shoda napříč politickým spektrem czpsa nad tímto problémem
nevím, mám si snad připadat jako odpadlík
kachna_
Vloni jim tu dokonce policie dávala dejchnout edit. a nikdo nenadejchal.
Tohle u nás funguje už hoooodně dlouho a pamatuju si, že někdo vyprávěl, že kdosi jednou nadejchal a byl z toho velký problém. Osobně jsem nikdy nebyla svědkem, že by někdo nadejchal, včetně případů, kdy policie přijela i po akci a čekala na nás přímo před hospodou, kam jsme šli na oběd - tedy už mimo revír.
worick
asi si nějak neuvědomujete, že polovina policajtů jsou taky myslivci
Tak tohle bych rozhodně netvrdila. Zvlášť v mladší (řekněme do 40 let) generaci jich je minimum.
Add hospoda a myslivci - jistě, stejně tak tam najdu 100% někoho, kdo má traktor, někoho, kdo má hospodářství, někoho, kdo má doma jezevčíka ...
Obzvlášť pokud se bavíme o vesnických hospodách
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 11:00 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
edit. nevím proč, zas se mi to zobrazilo dvakrát
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 11:26
- Nahlásit
Eldoguero
, člověk podléhá běžně informacím podávaným médii
nemyslím si, že by to bylo čistě o podléhání informacím z médií.
Bohužel už se v těch samých novinách nedozvíme,
a nedozvíme se taky o tom,že je zase naopak i dost míst, kde tak nečíní a na tu zvěř se vykašlou- a nebudu teď znovu opakovat samu sebe, ale přihodím sem to, že když jsem našla u nás na chalupě uhynulou lišku ve vodním toku, doslova se na to vy*rali, a nechali ji tam rozložit, přesto, že jsem to hlásila, stejně jako tu uhynulou srnu, a nedočteme se,že přivolání svého psa docílí tak, že mu pošlou do kožichu broky, aby jako pro příště věděl- (nenene, to taky není informace z médi, či jedna paní povídala, to je pořímo PetraKá na vlastí oči viděla.......) no, tak o těhle věcech já mluvím ,
myslím, že většina lidí by asi naopak byla ráda, kdyby si myslivců mohla vážit, protože tak nějak od dětství počínaje myslivcem z Karkulky, přes Hajnýho Robátka nám bylo vštěpováno , že myslivci jsou klaďasové
Ale jak říkám, já proti myslivcům nic nemám, jen mě mrzí,to co jsem zmiňovala, že oni sami neusilují o to, aby se náhled lidí na ně změnil.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 11:27
- Nahlásit
Eldoguero
edit. nevím proč, zas se mi to zobrazilo dvakrát
no protože nikdo z nás ještě nezvednul zade, aby napsal moderátorům či majitelům stránek, že to tady od té změny blbne.
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 19:29 - Změnil/a: Eire
- Nahlásit
A bude hůř... http://praha.idnes.cz/ministr-na-krivoklatsk u-je-moc-zvere-strilet-by-ji-mohli-i-zemedelci-1g5 -/praha-zpravy.aspx?c=A120222_1736975_praha-zpravy _sfo
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 21:07
- Nahlásit
PetraK
nemyslím si, že by to bylo čistě o podléhání informacím z médií
Ne čistě rozhodně ne, ale určitý vliv to má.
nedozvíme se taky o tom,že je zase naopak i dost míst, kde tak nečíní a na tu zvěř se vykašlou
Jistě, bohužel tomu tak je někde, ovšem nedá se říct, že by to bylo běžný. Problém je v tom, že v dnešní době je to už opravdu hodně o penězích a lidi, kteří si zaplatí a přijdou jen střelit nějaký trofejový kus určitě po lesích s pytlem zrní neběhají. Opět - je to jen o lidech.
no, tak o těhle věcech já mluvím
A to jsou právě ty věci, který by se zvěřejňovat měly. Já jsem jedině pro, tyhle hovada by za to měly být potrestaný, nebo by se o nich mělo alespoň vědět.
Eire
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 21:17
- Nahlásit
Eldoguero
Problém je v tom, že v dnešní době je to už opravdu hodně o penězích
ale tak všechno přece není o penězích - ty mrtvolky u nás na chalupě přece o penězích nejsou (když odhlédnu od čehokoliv jnýho, tak myslím, že jsou i ze zákona povinní se o tohle postarat) a není to ani o těch sřelcích (o těch ani neuvažuju, že by do toho lesa s pytlem vyběhli) , tohle by měli obstarat myslivci, jako že myslivci. jenže prostě to je povinnost. A pak - vadí mi další věc, hony jako takový - mně to přijde jako masakéro - není to o tom, že myslivec jde, ví konkrétně o nemocným (slabým, zraněným...) kusu a zastřelího, v tom systému nemají šanci rozlišit po čem střílet a po čem ne. A to nemluvím o tom, že zase třeba u nás - několikero mnoho polí. Mezi nima jako záchytnej bod remízek, jediný místo, kde ta srnčí může mít bivak. a...... oni pak jdou , přistavěj si vejtřasku, várnice s goulage či co to tam měli, horkým čajem - pár desítek metrů od toho remízku a jdou, vypustěj psy a pálej. To není fér. A taky to není jedna paní povídala, ale PetraKá bohužel na svý bulvy viděla, tohle nebyla selekce. Ta zvěř kurva nemá nejmenší šanci. Je to nespravedlivý. to není lov to je normoš vražda. A je mi fuck, že slovo vražda platí jen pro lidi.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 21:29
- Nahlásit
PetraK
a zvěř kurva nemá nejmenší šanci. Je to nespravedlivý. to není lov to je normoš vražda.
Mně se svým způsobem líbí, jak loví zvěř Křováci. Rovnej s rovným, člověk proti tomu kusu, štvanice několik hodin, v tom počasí, a člověk musí vydržet víc než to zvíře, aby to zvíře vzdalo a mohl ho zabít kopím. A pak vzdává zvířeti velké pocty a tak, samozřejmě.
To zvíře to má mnohem horší, než když ho ve vteřině někdo střelí, je to strašně krutý z tohoto hlediska. Ale z jinýho hlediska je to rovný boj, a žádný takový člověk by to nepodstupoval z jiných důvodů než pro obživu, proti hladu, jen ze zábavy, a nic by nevyhodil.
Od chvíle, kdy člověk vymyslel zbraně, navíc střelný, se jeho vztah k úlovku stal prostě strašně nerovným... a vývoj civilizace byl dále umožněn.....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 21:43
- Nahlásit
Vero
Mně se svým způsobem líbí, jak loví zvěř Křováci.
to jo, ale tak to tady nejde, ale jestli se nepletu, prostě dřív se hajnej potuloval lesem, věděl o každým kusu a sundalo se to, co se opravdu sundat muselo. Kecám teda vlastně - šlechta a hony... taky to dřív bylo, ale myslím, že ne tak barbarský a masový, jako teď. Nicméně prostě hon, kdy je pak ve výhřadu asi tak milijoun zvířat (jo, vim přeháním), to není o selekci. A to co jsem viděla fakt u nás byl z mýho pohledu humus, oni si prostě došli " k nim domu" a tam to vytloukli, fertig. šli na jistotu, protože široko daleko jinde ta srnčí nemá kde být a když o ní vím já psíčkař, vědí o ní voni natuty taky.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 22:04
- Nahlásit
PetraK
nebo např když se myslifcí poschovávali kolem rybníka a pak na jeho hladinu naházeli chleba a rohlíky, aby nalákali kachny aby je mohli hromadně postřílet...? jo a jíst se nedaly páč byly samý olovo... to jsem zase viděla já na vlastní oči. btw stříleli je na rybníce kterej je asi tak 30 metrů od normálně obydlenejch baráků
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 22:15
- Nahlásit
PetraK
všechno přece není o penězích - ty mrtvolky u nás na chalupě přece o penězích nejsou
No já to myslela spíš myslivost jako celek a ta je dneska už opravdu hodně o penězích.
vadí mi další věc, hony jako takový - mně to přijde jako masakéro - není to o tom, že myslivec jde, ví konkrétně o nemocným (slabým, zraněným...) kusu a zastřelího, v tom systému nemají šanci rozlišit po čem střílet a po čem ne
Tak tohle je úplně mimo.
áchytnej bod remízek, jediný místo, kde ta srnčí může mít bivak
Za prvé srnčí se na společných akcích neloví. Ze spárkaté zvěře se tam v drtivý většině loví prasata, v mnohem menší míře vysoká, ne srnčí.
Za druhé na společných akcích se loví zvěř drobná (bažant, kachna, zajíc ...), v případě, že je možný poznat pohlaví - bažant, kachna, tak se primárně střílí samci.
Co se týká naháňky, tak i v tom případě MUSÍ STŘELEC VŽDY VĚDĚT PO ČEM STŘÍLÍ - tedy nelze "Já jsem si myslel, že ten orel je kachna" apod. Jinými slovy i zde může střílet jen schválený a povolený věkový třídy, pohlaví (lze-li to poznat) atd.
šlechta a hony... taky to dřív bylo, ale myslím, že ne tak barbarský a masový, jako teď
to jako fakt no, nevím mě teda takovej parforsní hon přijde jako docela slušná saďárna ...
Vero
Rovnej s rovným, člověk proti tomu kusu
Já ti nevím, máš fakt pocit, že tohle je rovný s rovným? Možná tak u těch křováků, ale v západní kultuře už dost těžko.
Mezi námi, dokážeš si představit, že by někdo, kdokoliv, byl schopen běžet třeba několik hodin za jelenem, aby ho uštval a ten pak zemřel na totální vyčerpání a šok?
Grin
poschovávali kolem rybníka a pak na jeho hladinu naházeli chleba a rohlíky
Počkej a tohle jsi někde viděla? Jako fakt, tohle není úplně běžnej způsob lovu kachen, jako schovaný být musej, min. zezačátku, páč ona kachna docela dobře vidí, ale o tom, že by je někdo lákal chlebem mi nic známo není.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 22:56
- Nahlásit
Eldoguero
Počkej a tohle jsi někde viděla?
jj, právě tam, jak jsem psala že nechoděj kontroly... bylo mi 17 myslim, takže 10 let zpět cca. Jeden z těch baráků do 50 metrů je dědečkův.
Mimochodem tam nebyli jen myslivci a zbraně taky neměli jen myslivci. ale tam se dějou fakt svinstva, tohle jsem viděla jen tam.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 23:12
- Nahlásit
Grin
tohle jsem viděla jen tam.
No tak to je ovšem hodně divokej západ Za posledních 10 let, ale kontrol dost přibylo, tak doufejme, že i tam.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 23:53
- Nahlásit
pardon za OT, ale
Eldoguero
dokážeš si představit, že by někdo, kdokoliv, byl schopen běžet třeba několik hodin za jelenem, aby ho uštval a ten pak zemřel na totální vyčerpání a šok?
dokážu si představit, že by někdo, kdokoliv, byl schopen běžet třeba několik hodin za jelenem, aby ho uštval a pak zemřel na totální vyčerpání a šok
kachna docela dobře vidí, ale o tom, že by je někdo lákal chlebem mi nic známo není.
jo jo, aspoň tatranku
A ať vám sem dám jeden krásný příklad, jak můžou myslivcí pěkně fungovat, tak tušim že v Praze - Zelenči myslivci v kooperaci se starostou zalesňují a natírají stromy proti okusu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:02
- Nahlásit
kachna_
dokážu si představit, že by někdo, kdokoliv, byl schopen běžet třeba několik hodin za jelenem, aby ho uštval a pak zemřel na totální vyčerpání a šok
??? tohle nějak nedávám asi opět jiná řeč tvého kmene
aspoň tatranku
A není to málo Antone Pavloviči?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:05
- Nahlásit
Eldoguero
tohle nějak nedávám asi opět jiná řeč tvého kmene
no, že si dokážu představit, že se někdo (lovec), žene několik hodin za zvěří, až (lovec) padne a zemře šokem a vyčerpáním.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:10
- Nahlásit
kachna_
no, že si dokážu představit, že se někdo (lovec), žene několik hodin za zvěří, až (lovec) padne a zemře šokem a vyčerpáním
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:16 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Sízra Milanová
Eldoguero
no holt každej máme jinej smysl pro humor, nic víc, nic míň v tom nehledejte, než z vašeho pohledu zjevně nepovedenej vtip . edit. mám se nahlásit?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:19
- Nahlásit
co se honů týče...nikdy jsem si nedělala iluze ale: po tom, co jsme na podzim s mužem a sestřenkou do jednoho z neznalosti vlezli, jsem byla v šoku týden...sestřenka to nemůže rozchodit dodnes My šli po turistické značce údolím, najednou nad náma štěkot psů a začala palba - zprvu zleva, po asi 10 minutách i zprava. Obrovská stáda daňků vyděšeně lítala 20m od nás (no, taky nebyli nadšení, když tam ještě my se psy ) a nevěděli kam utíkat, když střelba na obou stranách. Tak tam s náma jen hystericky běhala (my se snažili odsud co nejdřív dostat:eek Jako já nemůžu říct, že to byl lov na ty daňky, mrtvého jsem neviděla ani jednoho. Ale ten řev psů a strašné střílení a to zoufalství v jejich očích...to bylo něco hrozného
Teď, kdyby mi řekl myslivec, že můj pes nemá co štvát zvěř (ježíši nedělá to, chodí jen na flexině) tak bych mu asi dala po papuli. Protože jak píšete. I kdyby lovil, je to jeden na jednoho, šelma a kořist. Ten hon, to byl hnus první třídy, do smrti na to nezapomenu
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:20
- Nahlásit
kachna_
až (lovec) padne a zemře
aha, tak to mi nějak nebylo jasný
nepovedenej vtip
spíš nepochopenej
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:21
- Nahlásit
kachna_
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:23
- Nahlásit
worick
Tohle rozhodně nebyl hon
Obrovská stáda daňků
obrovská stáda daňků jsou tak v oborách
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:25
- Nahlásit
Přiznám se, že jednou mi Worick za srnama vyrazil a k tomuhle: že by někdo, kdokoliv, byl schopen běžet třeba několik hodin za jelenem, aby ho uštval a pak zemřel na totální vyčerpání a šok neměl daleko - debil Přitáhl se asi za 10 minut, pěnu u huby, nohy mu ustřelovaly na všechny strany - vážně jsem myslela, že ho skolí infarkt a bude po něm
|