Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Zase ti myslivci
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
Fajka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:13
- Nahlásit

Marie Šustová
Kočka opravdu nemá venku co dělat.
to jako vážně? Jestli ano tak pak si říkám svět se zbláznil!

Jebloň
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:16
- Nahlásit

Fajka
to jako vážně? Jestli ano tak pak si říkám svět se zbláznil!
sem z toho taky mírně v šoku.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:16
- Nahlásit

Sízra Milanová
Já myslela, že se psiska přidali k lidem-lovcům. Když měli co žrát a když jim pomáhali s lovem. Co by asi tak psovi mohl nabídnout člověk-zemědělec? Že by pšenici?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:19
- Nahlásit

bilksa
Marie Šustová

kdyby to bylo tak jak popisujete, bylo by to pěkný a myslivci by byli lidi co by druzí měli respektovat,bohužel mám dojem, že jde ve většině o lidi honící si ego střílením tvířat a buzerací nemyslivců....navíc je strašně moc případů ožralých myslivců co se střílení omylem do zad. Pokud je někdo schopen zastřelit někomu psa nebo kočku je to podle mě prostě idiot, to o ocharně zvěře jsou podle mě výmluvy. Ano prvotní myšlenka myslivosti jako péče o zvěř atd je pěkná,ale realita je podle mě jiná...skoro každej tu má zkušenost s magorem s flintou co střílí po všem co se hne....

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:20
- Nahlásit

bilksa

Zjisti si statistiky, kolik je myslivců a kolik z nich kdy zastřelilo psa.

to samozřejmě nemám kde zjistit, ale štve mě, že nemůžu jít
s psama ven navolno, ale na vodítku, protože jim těžko vysvětlím, že metr od obecní cesty, která vede tím polem, už nesmějí uhnout. Dřív jsem chodila se svojí fenkou BŠO, kterou žádná zvěř nikdy nezajímala, právě po tom poli a už tehdy mi
bylo sděleno, a to se pohybovala opravdu pár metrů okolo mě,
že mi ji takto může odstřelit. Pak následovalo hlášení rozhlasem,
pro všechny psíčkaře, oslovování všech tady, co mají psiska,
dokonce už došlo i k střílení - prý pro výstrahu. No nevím,
přijde mi to ulítlý. Nikdy jsem při vycházkách neviděla žádnýho psa, kterej by tady někoho honil, či lovil, nebo ulovil.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:21
- Nahlásit

Vlčáčková
Co by asi tak psovi mohl nabídnout člověk-zemědělec?

třeba kosti z drůbeže,která byla domestikavaná jako první..zbytky,odpad...tak jak fungujou psi v zemích 3ho světa, ale neřikám že se nemohli přidat k lovcům,ale dřív byli rozhodně sami lovci....

pawLINka
Člen
- Nahlásit

To jsou zase vyplody tady.

Nicmene zrovna nedavno po nas dost nevybiravym zpusobem rval a vyhrozoval nam jeden myslivec. Sli jsme po ceste v luznim lese, psi byli na voditkach. Po lese si to slusnou rychlosti drncel zeleny muzicek v terenaku. Prijel k nam a zacal rvat, ze porusujeme zakon cislo cosi cosi, protoze pes nesmi do lesa ani na voditku. Pry vubec zadny pes do lesa nesmi vubec vkrocit.
Ptala jsem se ho, co to keca a chtela jsem, aby mi to osvetlil blize, ale nakonec to nedal, nasednul zpatky do auta a byl v tahu.

A nebo nedavno jsme nasli s kamoskou hl foxla vyhozeneho u cesty. Po dlouhych rozhovorech s mestakama a statnakama to nakonec prehodili na starostu. Ten velmi neochotne prijel. Myslivec. Prohlidl psa a rekl, ze kdyby to nebyl foxl, tak ho zastreli tak, jak to dela normalne. Pry ani nezjistuje, jestli se jen nezabehl, proste ho hned zastreli.

Marie Šustová
Člen
- Nahlásit

Sízra Milanová
prosím alespoň 10 případů, kdy ožralý myslivec střílel někomu do zad. Z množství "strašně moc " se jistě něco vybere , díky

leyenda
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:24
- Nahlásit

Sízra Milanová
navíc je strašně moc případů ožralých myslivců co se střílení omylem do zad
Tak v tomhle pripade bych rekla "jen houst a vetsi kapky"

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:25
- Nahlásit

Eninka
Dřív jsem chodila se svojí fenkou BŠO, kterou žádná zvěř nikdy nezajímala, právě po tom poli a už tehdy mi
bylo sděleno, a to se pohybovala opravdu pár metrů okolo mě,
že mi ji takto může odstřelit. Pak následovalo hlášení rozhlasem,
pro všechny psíčkaře, oslovování všech tady, co mají psiska,
dokonce už došlo i k střílení - prý pro výstrahu. No nevím,
přijde mi to ulítlý. Nikdy jsem při vycházkách neviděla žádnýho psa, kterej by tady někoho honil, či lovil, nebo ulovil.

to mi připadá jako psycho a největší buzerace a drzost jak kdyby jim lesy patřili,doufám jen že nikdy žádnej myslivec nebude chtít střílet po mym psovi, jelikož bych ho pak musela taky střelit, což myslim uplně vážně...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:27
- Nahlásit

A nebo jak jsem za domem, kde je fotbalove hriste, a pak pole sla se psama a kolem me jeli myslivci a blbe cumeli... Pak muz dostal vystrahu, ze priste mi ty psy zastreli. Pritom jsem byla zrovinka dle nasi super vyhlasky v miste, kam psi navolno muzou. Navic par metru za barakama a u hriste, kam si chodi hrat decka.

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:29
- Nahlásit

pawLINka
ale to jsme tu už probírali, že jsou jednotlivci a skupina, a že se prostě všude najdou problémoví jedinci

jestli podle tohoto klíče chcete odsoudit celou skupinu lidí, tak podle mě jsou všichni puberťáci debilové a magoři, protože nemají úctu ke starým lidem, pokaždé řvou na celou tramvaj, a jsou to bezohlední vandalové ....

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:31
- Nahlásit

Marie Šustová
prosím alespoň 10 případů, kdy ožralý myslivec střílel někomu do zad. Z množství "strašně moc " se jistě něco vybere , díky

http://tn.nova.cz/zpravy/krimi/opily-myslivec-s-2- 5-promile-boural-v-lese-spolujezdec-neprezil.html

http://tn.nova.cz/zpravy/krimi/video-misto-jelena- zastrelil-opily-myslivec-svagra.html

http://tn.nova.cz/zpravy/krimi/video-misto-jelena- zastrelil-opily-myslivec-svagra.html

http://zrusmemyslivce.blogspot.com/2010/01/opily-m yslivec-zastrelil-kolegu.html

http://www.mojecelebrity.cz/clanek/dalsi-opily-mys livec-na-olomoucku-byl-na-honu-pod-vlivem-143749

http://www.policie.cz/clanek/opily-myslivec-se-pos trelil-do-nohy.aspx

http://www.chcizit.cz/1-784-opily-myslivec-skoncil -s-vozem-v-poli

http://www.silvarium.cz/zpravy-z-oboru-myslivost/n a-honu-v-tupesich-chytili-opileho-myslivce-slovack y-denik

http://www.silvarium.cz/zpravy-z-oboru-myslivost/o pily-myslivec-postrelil-maleho-pejska-sip

http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/dalsi-opily- myslivec-na-olomoucku-byl-na-honu-pod-vlivem.html

http://www.lidovky.cz/opily-slovensky-myslivec-omy lem-zastrelil-kolegu-fwh-/ln_zahranici.asp?c=A1106 16_110515_ln_zahranici_mtr

http://zpravy.idnes.cz/opily-myslivec-postrelil-na -olomoucku-kolegu-ten-zemrel-pes-/krimi.aspx?c=A07 1226_172541_krimi_mad

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:33
- Nahlásit

Sízra Milanová

prosím alespoň 10 případů, kdy ožralý myslivec střílel někomu do zad. Z množství "strašně moc " se

a to je určitě jen střípek, co se člověk dozví, nebo dohledá

pawLINka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:34 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

kejtlin
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:34
- Nahlásit

hmmm kočku a kocoura mám kastrované očkované, zrovna včera mi podepsali, že chodit ven nebudou , ale sotva paty vytáhnu...njn..........

pawLINka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:35
- Nahlásit

Aha, tak az potkam slusnyho myslivce, tak zmenim nazor jo? U nas jich znam hafo a zkusenosti mam se vsema stejne spatny. Bohuzel.
Ale zastavej se jich dal. ;)

A je zajimave, ze kazdicky myslivec, ktery nas potka, tak drzkuje nebo rovnou vyhrozuje. Vetsinou jenom proto, ze mam "ty bojovy".

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:37
- Nahlásit

asi se s příznivci myslivosti neshodneme prostě, v zájmu všech psů doufám že mají pravdu oni...ale bohužel tomu moc nevěřim a radši posílám všem myslivcům písničku

http://www.youtube.com/watch?v=-AF59rZ2jHE

pawLINka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:38
- Nahlásit

A kockam jsem prave vyridila, ze vencit se budou uz jen na voditku.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:45
- Nahlásit

Marie Šustová
nebudu se pouštět do bitky ,ta je stejně nekonečná,ale todle
Kočka opravdu nemá venku co dělat. Je to krásný pohled, když zadáví malého zajíčka nebo bažantí kuře. Fakt, něco, pro vaše outlocitné povahy. Pokud kočka neloví myši doma, loví je na poli a pak zase nemají co lovit jestřábi a nebo káňata.

snad nemyslíš vážně? kdo jsi ,že rozhoduješ ,kterej živočišnej druh má právo žít v přírodě a kterej ne?Uvědomuješ si,že mezi domestikací psa a kočky je trošku rozdíl když už uvádíš ten příklad s běhánim po poli?
a přenáší nemoci?

nemoci můžou přenášet v zásadě všechna zvířata,i psi..zabijem teda všechny psy co se dostali do průseru díky pánovi debilovi abysme něco nechytli?a co zajíci,ty taky něco přenášej,vymýtila bych je též,stejně jako holuby,myši,potkany + dopln si sama a v neposlední řadě bych vyvraždila lidi páč ty přenášej nemocí úplně nejvíc.
jako sem s největším sebezapřenim ochotna diskutovat na nějaký rozumný bázi,třá s eldoguero nemám absolutně problém a většinou jí dám za pravdu,ale takovýhle "argumenty"..tak to je teda síla..Pán tvorstva promluvil..

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:47
- Nahlásit

Sízra Milanová
Některé titulky se opakují a zahraničí opravdu ne

Vidím, že tam je průřez tak za tři roky a podle statistiky za rok 2010 bylo u nás cca 94 343 držitelů loveckých lístků. Kolik je to promile chybujících?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:49
- Nahlásit

davidkova renata
v neposlední řadě bych vyvraždila lidi páč ty přenášej nemocí úplně nejvíc.

souhlasim,to je výbornej nápad...halt mamka no....to se nedá svítit

Marie Šustová
Některé titulky se opakují a zahraničí opravdu ne

jeden se opakuje omylem no, beztak jich je 12 ....ale dalo by se najít víc...

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:50
- Nahlásit

davidkova renata
já ale o ničem nerozhoduju, já jen trvdím, že se nemá paušálně odsuzovat celá skupina lidí, kvůli několika chybujícím jedincům
tečka

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:54
- Nahlásit

Marie Šustová

podle statistiky za rok 2010 bylo u nás cca 94 343 držitelů loveckých lístků. Kolik je to promile chybujících?

záleží na tom, kolik těch chybujících bylo ve skutečnosti. Existuje i taková statistika? Já když se svojí zbraní udělám něco podobnýho, tak mám průser jako vrata, natož abych střílela jen tak po kočkách apod. Připomíná mi to písničku z filmu "Ať žijí duchové" - hajnej je lesa pán....akorát se to panství nějak přesunulo kam nemělo.
A ještě by mě zajímalo, kde je zakotvený, že moje kočka nemůže lítat po venku a pokud lítá, může ju myslivec odstřelit,
na základě čeho ji může oddělat? Ten můj, co znám, to dělal
vyloženě pro zábavu

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:57 - Změnil/a: Marie Šustová
- Nahlásit

Odstřel smi provádět pouze myslivecká stráž a myslivecký hospodář, za předem daných podmínek (§14 odst. 1 písm. e) zákona o myslivosti.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:57
- Nahlásit

Marie Šustová

lidi celkově ve většině jsou idioti...to znamená že i většina myslivců jsou idioti,statisticky,nemůže to být jinak,jenže většina idiotů nemá flintu, v tom je ten zásadní rozdíl...navíc zbraň psychologicky znamená moc/falický symbol/mužství, proto se k tomuto druhu zábavy musí stahovat logicky muži co s tímhle mají problém...

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:00
- Nahlásit

myslím si, že větší ego znamená víc nabušená kára a každý dostane řidičák

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:01
- Nahlásit

davidkova renata
No,on je problém spíš v tom, že za A domácí kočky loví pro zábavu a to cokoli -málokterá svoji kořist sežere neb prostě nemá hlad a za B kočky jsou přemnožené, bohužel faktem je,že se na vesnicích stále nekastruje a kastrovat nebude,proč taky. A to nemluvím o tom, že na většině vesnic je nějaká milovnice, co je vysloveně nekontrolovaně množí a má jich tak dvacet třicet podle toho, kolik jich zrovna skončilo pod koly aut. Kočky jsou pro drobnou zvěř a ptactvo opravdu problém (spolu s přemnoženou černou zvěří, liškama at.). Osobně nevidím problém v kočce na poli za humny a tam jí rozumný myslivec taky nestřelí, nicméně v lese nebo u lesa kilometr od vsi opravdu kočka nemá co dělat. Btw zrovna kočky si ale obecně myslím daleko nejvíc střílejí pubertální výrostci vzduchovkama. Myslivec jí střelí tak v lese, na posedu u louky si kvůli kočce nebude plašit celej revír....
Jinak souhlasím s Marií, vypíchnout pár blbů,co se napije,je jednoduché. Zvláštní,že se tu nikdo nepohoršuje na řidičema,který ročně srazí daleko víc psů, koček i zvěře, stejně jako opilý řidiči ročně zabijou daleko více lidí i sebe sama.....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:03
- Nahlásit

Marie Šustová
jen trvdím, že se nemá paušálně odsuzovat celá skupina lidí, kvůli několika chybujícím jedincům
prosim tě neplet sem skupinu jakousi..vyhlašuješ,že
Kočka opravdu nemá venku co dělat. Je to krásný pohled, když zadáví malého zajíčka nebo bažantí kuře. Fakt, něco, pro vaše outlocitné povahy. Pokud kočka neloví myši doma, loví je na poli a pak zase nemají co lovit jestřábi a nebo káňata
a přenáší nemoci?
Doma, max. na zahradě. nebo za ní budeš hradit škodu v podobě chyceného bažantíka nebo zajíčka?

vo skupině nic nevidim teda,jen nabubřelé vyjádření zda má či spíše nemá kočka právo na život a za jakých,tebou vyřčených podmínek
Sízra Milanová
lidi celkově ve většině jsou idioti...to znamená že i většina myslivců jsou idioti,statisticky,nemůže to být jinak,jenže většina idiotů nemá flintu, v tom je ten zásadní rozdíl...navíc zbraň psychologicky znamená moc/falický symbol/mužství, proto se k tomuto druhu zábavy musí stahovat logicky muži co s tímhle mají problém
amen..pod pryč..nebo sem dát fotku jistýho sněhuláka

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:04
- Nahlásit

Marie Šustová

za předem daných podmínek (§14 odst. 1 písm. e) zákona o myslivosti.

ale tam se píše o toulavých psech mimo vliv vedoucího a 200 m od obydlí...včetně koček teda. Jakej postih - nevyznám se v tom -, teda čeká toho, kdo střelil jinde a netoulavýho psa a ovlivněnýho vedoucím?
Tohle by mě fakt zajímalo, řekni mi prosím, jestli to víš

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání