| Autor |
Zpráva |
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 11:46
- Nahlásit
worick
Rozhodně bych si netroufla říct kolik poslanců provozuje myslivost.
Ono by pak jako,,kulturní dědictví národa" mohlo být vyhlášeno kde co - třeba to že:,,co Čech - to zloděj" ....že jo
Ti nevím, ale to už jinde jsme, to je jiná vesnice, řekla bych ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 11:55
- Nahlásit
Eldoguero
Ti nevím, ale to už jinde jsme, to je jiná vesnice, řekla bych ... - u vás to není?? Šťastná to žena...Proboha, kde žiješ My jsme šli v sobotu zrovna tady takovým volným neobydleným údolím a říkáme si:,,tady to vypadá vyloženě, jako údolí pro vesnici, která se nějak nekonala...." A můj muž:,,mohli by sem vystěhovat všichny zmetky od nás, věřím, že by se to zaplnilo raz-dva! A u nás by byl ráj...."
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 12:12
- Nahlásit
worick
Äsi nerozumím řeči tvého kmene
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 13:08
- Nahlásit
Dnešní myslivecké povídání na Radiožurnálu:
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/jar oslav-kostecka--1020055
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 15:27
- Nahlásit
Vlčáčková
to nedám, já nejsem schopna vyslechnout pindy nějakého myslivce, ne fakt ne To se moje averze mění v agresi
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 15:28
- Nahlásit
worick
A slyšela jsi aspoň kousek?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:18
- Nahlásit
worick
mámto stejně, chápu že jsou asi i myslivci co nejsou naprostý imbecilové, ale předem mám nedůvěru k lidem co je baví střílet na jakýkoli zvířata...(chápu že je nutný ty stavy zvěře regulovat atd,ale prostě psychologicky kdo je schopnej střelit srnu co se pase(ne z důvodu hladu) mi je velmi podezřelej)
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:24
- Nahlásit
Mno, jestli byste do vašich nenávistnej příspěvků mohli taky zařadit lidi, co mají lovecká plemena a cvičí psy na loveckou upetřibeltnost, aby váš výčet byl komplet. Já si taky myslím, že i mezi pejskařema se najde pár slušných lidí a ti ostatní imbecilové si myslí, že pole, louky a les je tu jen pro ně a nemá je kdo omezovat
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:28
- Nahlásit
Marie Šustová
pár slušných lidí a ti ostatní imbecilové si myslí, že pole, louky a les je tu jen pro ně a nemá je kdo omezovat
souhlas, jako všude, ale myslivce prostě baví zabíjet,což mi přijde divný prostě...
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:29
- Nahlásit
Sízra Milanová
A jak by si jinak lovila divokou zvěř?
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:34
- Nahlásit
Sízra Milanová
Řezník je taky divnej? Nebo babička, co klepne králíka či podřízne husu? Nebo já, když doma porazíme ovci? Člověk byl lovec dřív, než pejskař. Některé druhy zvěře se regulovat musí, když tu nejsou predátoři, kteří by to udělali za myslivce
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:42
- Nahlásit
Marie Šustová
A jak by si jinak lovila divokou zvěř?
no jasně,máš pravdu takhle,jen nechápu že to někoho baví jako koníček....psychologicky, jinak je to alibismus vim,maso jim a někdo ho zabíjí, kdybych to měla dělat já budu bez masa....ale myslivce ten lov baví o tom mluvim, nechápu to prostě jako koníček že někdo jde zabít něco tak krásnýho jako je třeba srna.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:50
- Nahlásit
Drobná poznámka:
nebyla bych si tak jistá, jestli byl člověk dřív lovec než pejskař.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:53
- Nahlásit
Sízra Milanová
Jako nechápu, kde jste vzali tenhle nesmysl?? Myslivce především baví být v přírodě, zvěři pomáhat, přikrmovat ji, chodit se na ni jen dívat. To, že něco zastřelí rozhodně není hlavní náplní myslivosti!! Většina z nás střílí proto, že musí - počty se musí udržovat a nařízení si rozhodně nevydává myslivec!! Jistě by byli všichni zemědělci nadšení, kdyby na polích nic nezbylo proto, že si lidé myslí, že myslivci milují zabíjení zvěře...
Kolikrát jste vy všichni došli do lesa s kýblema plných krmení pro zvěř, když ji tak milujete??
|
Eninka
Člen |
- Nahlásit
Marie Šustová
Já si taky myslím, že i mezi pejskařema se najde pár slušných lidí a ti ostatní imbecilové si myslí, že pole, louky a les je tu jen pro ně a nemá je kdo omezovat
akorát ti pejskaři nenosí u sebe flinty a nikoho neohrožujou, což se o myslivcích nedá říct ani omylem. U nás na dědině jsou myslivci taky kreténi, protože všichni mají stejnej názor, kterej hlásají do světa - kdo půjde byť jen po poli a
nebude mít psa na vodítku, i když bude jen pár metrů od něj a nikoho nebude štvát, tak vyhrožujou a strašej, že psa odstřelí.
Taky znám jinýho myslivce, kterej z baráku střílí po všech kočkách, které zahlédne, když jsem se jej ptala, proč vraždí kočky sousedům, tak mi řekl, že nemají lítat okolo a strašně se tomu smál, kolik jich už oddělal. Takže za mě: v mých očích jsou¨to skoro všichni psychouši, uznávám, že může existovat nějaká jednotlivá výjimka, ale já takovou osobně neznám .
|
Marie Šustová
Člen |
- Nahlásit
Před zimou se střílí většinou slabé nebo zraněné kusy. Kolega mnohokrát obhlíží zvěř, než něco střelí. Druhá věc je, když se střílí třeba trofejní zvěř. Já mám lovecké psi, chodíme na hony, sama nestřílím, nevadí mi, když střílí někdo jinej, mý psi zase střelenou zvěř přináší nebo jí pomáhají dohledat. I tele nebo prase je svým způsobem krásné, ale hold nemá ty správné oči.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:54
- Nahlásit
Vlčáčková
nebyla bych si tak jistá, jestli byl člověk dřív lovec než pejskař.
neni tak těžký si dohledat první domestikaci zvířat a myslim že to bylo až v době když lidi začali pěstovat plodiny a nějak měnit prostředí kolem sebe, lovec byl člověk určitě dřív...
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:57
- Nahlásit
Kočka opravdu nemá venku co dělat. Je to krásný pohled, když zadáví malého zajíčka nebo bažantí kuře. Fakt, něco, pro vaše outlocitné povahy. Pokud kočka neloví myši doma, loví je na poli a pak zase nemají co lovit jestřábi a nebo káňata.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:58
- Nahlásit
Eninka
Už jsem to tu psala asi tisíkrát - tak po tisícíprvní: běžný myslivec NESMÍ nikdy zastřelit psa - to může pouze myslivecká stráž. Pokud vám někdo takový vyhrožuje - vyžádejte si od něho průkaz myslivecké stráže. Pokud vám ho neukáže, tak mu pohrozte policií a máte klid.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:59
- Nahlásit
Marie Šustová
Kočka opravdu nemá venku co dělat
to je myšleno tak, že kočky na dědině se mají držet doma - uvnitř ? Že by venku vůbec neměly být?
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 16:59
- Nahlásit
Víš Eninko, zpravidla mají myslivci honitbu v nájmu, já mám domluvené místo , kde mohu venčit i cvičit psy, jistě tak to má asi na tomto fóru každý Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. je to pouze o toleranci a domluvě.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:00
- Nahlásit
Eninka
Doma, max. na zahradě. nebo za ní budeš hradit škodu v podobě chyceného bažantíka nebo zajíčka?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:01
- Nahlásit
Eninka
Kočka je někoho mazlíček jako pes. Přijde vám normální, aby se psi toulali po polích?? Je to opět jen o lidských předsudcích...
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:01
- Nahlásit
Marie Šustová
Kočka opravdu nemá venku co dělat.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:04
- Nahlásit
bilksa
běžný myslivec NESMÍ nikdy zastřelit psa
to je mi jasný, tady vyhrožujou všichni bez ohledu na funkci,
ale co mi je platný, když to udělá někdo jinej než ten oprávněnej - to mi psa už nevrátí. Vždyť i v telce bylo takovejch případů už plno, lidi šli se psem skoro u nohy po cestě, ani nebyli v lese, pes nikoho neštval a stejně jim ho někdo oddělal. Přijde mi, že kdo má u sebe zbraň se cítí být jaksi "nad ostatními", a pokud má ještě v hlavě prázdno, asi
mu udělá dobře, že mohl z pozice "síly a moci" udělat tuto věc,
nemám pro to jiný vysvětlení.
Nehážu všechny do jednoho pytle, ale proč třeba za neoprávněný zastřelení psa toho člověka nevyloučej a neseberou mu zbraň?
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:05
- Nahlásit
Jebloň
Copak, to je pro tebe novinka? Stejně jako nevykastrované kočky a kocouři, kteří se mezi sebou množí a přenáší nemoci?
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:08
- Nahlásit
Marie Šustová
Copak, to je pro tebe novinka?
naprostá
Stejně jako nevykastrované kočky a kocouři, kteří se mezi sebou množí a přenáší nemoci?
Mám kocoura kastrovaného,očkovaného,je tam nějaký problém?
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:09
- Nahlásit
Eninka
To je ale věc zákonů. A taky medializace, protože na téma "myslivci" se novináři vžy chytnou.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:09
- Nahlásit
Eninka
Zjisti si statistiky, kolik je myslivců a kolik z nich kdy zastřelilo psa.
Pak si zjisti, kolik lidí týrá (nedej Bože zabije) psa a nejsou myslivci.
Pokud ten počet myslivců bude vyšší, pak uznám, že myslivci jsou magoři.
Pokud taková čísla nemáte, tak si myslím, že není o čem diskutovat.
|
Marie Šustová
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 17:11
- Nahlásit
Pokud ho máš pod kontrolou, tak je to ok. Pokud ne (jako že třeba zmizí na vesnici na pár hodin až tři dny) tak se občas nesmíš divit, že už ti nepříjde.
|