Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Zase ti myslivci
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:33
- Nahlásit

už to jak řikaj honitba....chápete, to už o nich něco řiká o myslivcích

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:38
- Nahlásit

Sízra Milanová
a ty se divíš, když je tam tak málo ženckejch

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:40 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit

no twl už zas, příště se dobrovolně nahlásim asi a zkazím radost práskačům

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:44 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Eldoguero
Tohle rozhodně nebyl hon - nebyl hon?? A co to jako podle tebe bylo? Jak říkám, nejsem si jistá...mohl to být hon např.na zajíce (toho jsme snad nepotkali ani jednoho) a my s daňkama a srnama jsme se tam jen připletli....
obrovská stáda daňků jsou tak v oborách - ježíš, no jo, nemyslím jako když letíš nad tahem buvolů v Africe ale co jsem se snažila trochu spočítat jen ty, co jsem zrovna viděla, bylo jich hodně přes 100ks (po menších stádech) dál už jsem to nezvládala počítat a taky jsem zdaleka neviděla najednou všechny Jak jen v oborách? To jako oplocených oborách?... nebo jak je tam donutíš být? Tady je obora jedna a je pravda, že tohle od ní nebylo tak daleko....Ale tady je to normální...i když jdeš u nás za vesnicí, klidně vidíš 5 třicetihlavých stád srn, daňků a muflonů na lánech - kousek vedle sebe.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:57
- Nahlásit

worick
Hon na zajíce to být mohl, ale na něm se střílí jen zajíci, resp. jen drobná zvěř (zajíc, bažant ...), nikdy ne vysoká, srnčí apod.
jsme se tam jen připletli
to je možný
Jak jen v oborách? To jako oplocených oborách?...
No jasně, jsi nikdy neviděla oboru Daněk u nás není přirozenou zvěří a obrovský stáda se volně nevyskytujou prakticky, leda v těch oborách.
Tam ale platí zase trochu jiná pravidla lovu a ve finále i chovu, což se sebou souvisí.
Ale tady je to normální...i když jdeš u nás za vesnicí, klidně vidíš 5 třicetihlavých stád srn, daňků a muflonů na lánech - kousek vedle sebe
Jo to věřím.
U nás je toho většina v lesích a nejsou tolik vidět, ale zase k nám občas z Polska zabloudí zubr

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 07:54
- Nahlásit

Eldoguero
no u nás je v okolí (asi 15km odsud) obora jedna, i mediálně proslavená, právě kvůli přemnoženým daňkům. Nevím jestli ti, co se teď pohybují všude kolem, byly původně odsud či ne. Věřila bych i tomu, že si je myslivci (stejně tak muflony - to se všeobecně ví) naplehnili kvůli lovu ještě za komančů.
U nás je toho většina v lesích - jé, ty lesy závidím....u nás jich není tolik kolem, kam by všichni vlezli Ze kterých jsi hor?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 07:59
- Nahlásit

worick
Ze kterých jsi hor?
z jurskýho parku voe!

worick
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 08:22
- Nahlásit

davidkova renata
Ze kterých jsi hor?
z jurskýho parku voe
- myslíš tohle: ale zase k nám občas z Polska zabloudí zubr - já slyšela, že je Poláci mají jen mně zajímá, kde žije. Taky bych chtěla bydlet v krásných hustých lesích, s hodnýma myslivcema.....

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 08:42
- Nahlásit

worick
Taky bych chtěla bydlet v krásných hustých lesích, s hodnýma myslivcema.....
To asi budeš muset emigrovat.

Já jsem v jižních Čechách, konkrétně poblíž Jindřichova Hradce jednou jela na kole po silnici přes les. Najednou rachot z lesa a kolem mě prosvištělo několik kulek. Takové jakoby svištění. Tak jsem nevěděla, jestli nemám ten les s tím kolem proplazit.

Už jste probrali, jak myslivci sice musí vidět, nač střílejí, ale v reálu se nakonec někteří postřílejí navzájem?

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 09:35
- Nahlásit

Eldoguero
Mezi námi, dokážeš si představit, že by někdo, kdokoliv, byl schopen běžet třeba několik hodin za jelenem, aby ho uštval a ten pak zemřel na totální vyčerpání a šok?

Křováci právě takhle loví (a v tom vedru navíc). Nnemají zbraně do dálky, jinak nemůžou, a je to myslím fakt rovnej s rovným (krutá metoda docela pro oba).

Tím jsem nechtěla říct, že do doporučuju jako metodu pro civilizaci a myslivce, sice jsem magor, ale ne až tak. Ale když už je řeč o nerovnosti při lovu. Pro obrázek.

Vero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 09:39
- Nahlásit

PetraK

to jo, ale tak to tady nejde, ale jestli se nepletu,

hele vážně až takovej magor nejsem... jasně že ne, navíc pro tu zvěř taky nic moc, vyčerpat se do padnutí.

prostě dřív se hajnej potuloval lesem, věděl o každým kusu a sundalo se to, co se opravdu sundat muselo. Kecám teda vlastně - šlechta a hony... taky to dřív bylo, ale myslím, že ne tak barbarský a masový, jako teď. Nicméně prostě hon, kdy je pak ve výhřadu asi tak milijoun zvířat (jo, vim přeháním), to není o selekci.

já vím, co máš na mysli, a taky mi to je proti srsti. prostě - je to čím dál nerovnější, čím dál postupuje civilizace a kultůra pro všecky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 10:09
- Nahlásit

Eldoguero

No já to myslela spíš myslivost jako celek a ta je dneska už opravdu hodně o penězích.

no jo věřím - každej koníček něco stojí, ale já mluvila o tom proklamovaným starání se o zvěř a přírodu, to že třeeeba by teoreticky neměli prachy na krmení u nás (i když to taky vím, že tak není, podle debaty s místním myslivcem - jen nechápu, když to seno mají, proč není roznošený , proč není aspoň jeden krmelec a sype se jen bažantům, nic jinýho) , tohle by nestálo nikoho vůbec nic. A nebyl tam nikdo ani v jednom případě a odpověď, který se mi dostalo, tu citovat nebudu, páč by to smázli.

Tak tohle je úplně mimo.

no to je možný ale vysvětli mi jak v tý kanonádě a rychlosti jsou schopní rozlišit co střelit a co ne /dobrá, samice, samec se pozná/ bere se to teda na kusy, nepřemýšlí se nad tím?

áchytnej bod remízek, jediný místo, kde ta srnčí může mít bivak
Za prvé srnčí se na společných akcích neloví.

no jo, tak asi obecně ne, ale tady to byl dobrej mejdan , nebylo jich mnógo, žádná velká tlupa, tak kolem pěti? nevím už přesně, bylo to loni.

(lze-li to poznat)

no ale to si právě myslím, že takhle nepoznají, navíc, každej chce asi vystřelit dřívějc ... či se pletu?

no, nevím mě teda takovej parforsní hon přijde jako docela slušná saďárna ...

ne jsem tím myslela, jako že toho nebylo tolik těch honů, jako dneska, že se toho pořádá víc. asi.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 10:13
- Nahlásit

Vero

hele vážně až takovej magor nejsem...

jo já vím, a je to v podstatě asi nejrovnější souboj.

vyčerpat se do padnutí.

no jestli se nepletu, tak ona když štve vlčí smečka, tak v podstatě taky kolikrát takhle. No buď je to zvíře o.ká a zmákne se ztratit, nebo ne.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 10:23
- Nahlásit

ono mně třeba i přijde fakt nenormální a nefér, že se bažanti odchovávají jak slepice, pak se zjednodušeně řečeno vypustí, pošle se pes, ten tu nic netušící slepici zvedne a bum , nic netušící slepice zakrátko visí za oknem. Jistě-není rozdílu mezi usmrcením slepice na dvorku a usmrcením slepice v poli, slepice v poli se má asi o něco líp, nicméně to píšu protož že to už mi nepřijde právě o lovu, jako takovém, ale o porážce na tom dvorku. Je to čiročirej hon - hon za největším počtem usmrcených zvířat, ne selekce slabých a nemocných.

a ještě jedna věc demonstrující chování dnešních pánů v zeleném a jejich aroganci, na kterou mě přivedla Grinová , není to teda že by PetraKá viděla na vlastní oči, ale dost vyplašeně si jí stěžovala jedna známá- nejdřív kachny na rybníku krmíme-zcela stejně, jak popisovala Grinová a pak po ních pálíme s tím, že pálíme kam?? pálíme tam, kde mají lidé domečky, až jim u těch domečků prostřelíme okýnka.... a když si ti lidé od prostřílených okének přijdou stěžovat, smeteme je z povrchu zemského, že jsme ve své honitbě. Pak se není fakt čemu divit, že lidi je nemají rádi, protože převažujou jemeni nad slušnými.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 10:31
- Nahlásit

Eldoguero

si tak řikám, že to je pro tebe marnej boj - je nás tady moc s negativním postojem, to asi nepřetočíš. Ale mě samotnou to štve, že má člověk tedy i já takovýhle náhled, protože já mám veskrze kladný vztah k přírodě a ke všemu co se k ní váže , od dětství jsem naopak myslivce a lesníky brala, jako dítě habakůk knížek s tématikou myslivcování (ne odborný, myslím dětská literatura), takže bych i nadále ráda koukal na myslivce jako na ty správný hochy- ale bohužel nějak teď ty informace nejsou tak úplně k tomu vedoucí

Flonie
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 11:27
- Nahlásit

PetraK

No, tak s těmito podobnými názory je vás tu na spočítání na prstech rukou, ale spousta s názory podobnými Eldogueru tuto diskusi už dávno vzdalo, protože kdo NECHCE POCHOPIT, NEPOCHOPÍ.

Grin
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 11:41
- Nahlásit

Flonie
ale já to chápu, vím, že myslivec je potřebnej a chápu i to vybíjení zvěře, chápu i to, že myslivci neradi viděj psa nebo kočku štvát nebo lovit, chápu že mezi pejskařema a kočkařema je spousta debilů a debil se najde v každym povolání.
Jde čistě jen a jen o to, že moje (a evidentně mnoha dalších) zkušenost hovoří o tom, že systém, třeba ty kontroly o kterých Eldougero mluví, nefungujou, nedokážou zamezit týrání a přestupkům, a tolik se jich zametá pod koberec, že to je skoro jako politika.
Že se k tomuhle "poslání" nebo povolání nebo jak to říct stahuje dost sadistů a kreténů, víc, než jinam, kvůli těm zbraním a moci nad těma zvířatama, že prostě ten systém myslivosti kterej je v ideálu dobrej, nefunguje. O to si myslim každýmu jde, ne o zrušení myslivců. A navíc myslím, že narozdíl od tebe tohle Eldougero chápe, ona reprezentuje to, jak by to mělo být, jak by se to mělo dělat.

Eldoguero
No tak to je ovšem hodně divokej západ Za posledních 10 let, ale kontrol dost přibylo, tak doufejme, že i tam.
Jako jo, divokej západ je naprosto přesný občas si tam čék i tak připadá, když mu svištěj u hlavy broky
Tak třeba na ně už konečně dojde, ale podle mě to je ošetřený vejš - lidi už si párkrát stěžovali, hlavně z okolních vsí, já už jsem to taky zkoušela samozřejmě, ale nikdy se nic nedělo...

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 11:49 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Flonie

jestli to vyznělo na Eldoguero negativně tak to tak myšleno nebylo, naopak. Nevím, jestli to vysvětluju dobře, mě samotnou naopak mrzí, že člověk ten postoj takový má, -ale u mě to není o nepochopení , ale o blbých zkušenostech v převážné většině. Sama se- ač nemusím, o zvěř u nás snažím v rámci svých možností starat-právě proto, že myslivci se nestarají, chápu nutnost regulace, chápu, že myslivcům vadí nevychovaní psi poletující prostorem a štvoucí zvěř, proto jsem i svého psa vychovala tak, aby to nedělal, proto i když u nás vidím někoho, kdo takhle psa nechá řádit, se snažím tomu člověku vysvětlit, že tohle z určitých důvodů dělat nesmí (a že jsem se už párkrát dostala do křížku s dobrým hovadem), ale vadí mi to, co jsem tady výše popsala včetně toho zmiňovaného, že začasté při některých excesech se bratr postaví za bratra, místo aby řekli jo tohle je špatně. to se nám nelíbí.... blábláblá,to špatný světlo pak bohužel padá na všechny.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 11:51
- Nahlásit

worick
daňci k nám přišli ještě ve středověku a zavlekla je k nám právě šlechta kvůli tomu lovu.
Tam, kde jich je hodně dokážou nadělat i docela velký škody, holt je to introdukovaná zvěř a naše příroda na ní není úplně 100% stavěná
Nakonec on ani bažant tady není doma, ale přizpůsobil se tak dobře, že skoro vytlačil koroptev.
Ze kterých jsi hor
Kousek od Jizerek

davidkova renata
z jurskýho parku voe!
ty jsi strašnáááááá

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 11:53
- Nahlásit

Grin

občas si tam čék i tak připadá, když mu svištěj u hlavy broky
Tak třeba na ně už konečně dojde, ale podle mě to je ošetřený vejš - lidi už si párkrát stěžovali, hlavně z okolních vsí, já už jsem to taky zkoušela samozřejmě, ale nikdy se nic nedělo.

hm, tak to je stejný jako to, co mi vyprávěla ta známá buďto jde o jedno a to stejný místo, a nebo ne tak zcela ojedinělá praxe. Jim se taky nepodařilo ošetřit nic. A to tehdy ještě vyprávěla o dost šíleným přístupu jednoho z myslivců ke svýmu psovi. Nechápu, proč okamžitě takovýho šmejda nechytnou za prdel a neřeknou mu ať vypadne kam chce a můžou se na to dívat. To je další co mi vadí. být já svědkem takovýho chování v jakékoliv branži budu se zatraceně snažit, toho člověka vyzmizíkovat ze svýho sdružení, svazu, klubu či čehokoliv.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 12:01
- Nahlásit

PetraK
proč okamžitě takovýho šmejda nechytnou za prdel a neřeknou mu ať vypadne kam chce a můžou se na to dívat
Protože jsou k tomu tolerantní. Protože jsou asi stejní.

Grin
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 12:04
- Nahlásit

PetraK
A to tehdy ještě vyprávěla o dost šíleným přístupu jednoho z myslivců ke svýmu psovi.
Měl hnědýho kokra? Esi jo tak je to jasný

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 12:15
- Nahlásit

Vlčáčková
Už jste probrali, jak myslivci sice musí vidět, nač střílejí, ale v reálu se nakonec někteří postřílejí navzájem?
Asi tak, jako každý, kdo si pořizuje psa musí vědět do čeho jde, ale v reálu je to někdo dost o hubu ...
Vero
Křováci právě takhle loví
Však já vim, proto mluvím o západní kultuře, tady to prostě není možný už strašně moc dlouho. Navíc pro křováky je to způsob obživy pro evropany je to jednak zábava (nic novýho v živočišný říši) a druhak v dnešní kulturní krajině bez predátorů i nutnost
PetraK
třeeeba by teoreticky neměli prachy na krmení u nás (i když to taky vím, že tak není, podle debaty s místním myslivcem - jen nechápu, když to seno mají, proč není roznošený
No jo, však jsem psala, že u nás jendo sdružení se stará a to druhý přes silnici ani neví, kde má jesle O penězích to samozřejmě částečně je taky ...
Stran těch kusů - samec, vs. samice lze poznat celkem bezpečně u bažantů, kachen, srnčí, vysoký ... těžko u zajíců, lišek, u prasat taky blbě, pokud na to nemáš čas. Ale věkový třídy jsou jasně daný a to prostě rozlišit musí. Srnčí se loví z posedů, tam má každej dost času na to, aby si kus prohlídnul. U prasat je to vcelku šumák vzhledem k dobám lovu a dobám naháněk - tedy, v době, kdy se dělají naháňky se může střílet všechna černá.
Není možný, aby někdo nevěděl na co střílí. A ano znovu opakuju - vyjma magorů, který si spletou orla s kachnou nebo jelena s koněm ...
Upozorňuju,že trofeje se každoročně vystavují a bodují a pokud neměl daný myslivec pro danou kategorii povolení k odstřelu, event. střelil kus "chovný" dostane "červený puntik" - výstavy trofejí jsou veřejná akce, určitě se dělají i u vás, zkus si zjistit a jít se tam někdy podívat.
no, nevím mě teda takovej parforsní hon přijde jako docela slušná saďárna ...

ne jsem tím myslela, jako že toho nebylo tolik těch honů, jako dneska, že se toho pořádá víc. asi

čéče, skoro bych dala ruku do ohně za to, že dřív se lovilo nesrovnatelně víc, minimálně už proto, že to byla jedna z možností obživy a taky proto, že bylo mnohem víc zvěře.
Ohledně těch bažantů - už jsem to psala, on je problém v tom, že je to zvěř introdukovaná pouze z důvodů si "zalovit" ale ne před 30 lety, ale kdysi ve středověku ...
V podstatě jen přetrvává tradice.
si tak řikám, že to je pro tebe marnej boj - je nás tady moc s negativním postojem, to asi nepřetočíš.
A proč máš pocit, že vás chci přesvědčit?
Já se jen snažím vám podat pohled z druhé strany nic víc.
Nevím, jestli to tu někdo postřehl, ale stran těch kreténů se jednoznačně stavím proti nim odjakživa. Bez ohledu na to, že jsem myslivost dělala a dnes se ji už nevěnuju aktivně z časových důvodů

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 12:16
- Nahlásit

Grin

hele nevím, ona byla dost vyplesklá,-páč když se ti střílí na dům, tak nic moc jako asi. Myslím, že i plemeno říkala, ale nevím, byl prý dost brutální. Vadí mi, když jsou lidé tolerantní k špatnýmu chování, když jsou tolerantní k takovýmudle brutusu vůči živýmu zvířeti, když jsou to ti milovníci zvířat, vadí mi to ještě víc. Takovýho šmejda bych smetla z povrchu zemskýhu a dupla mu na tu jeho zasr......nou hlavu jako že fest, ať si ochutná polífčičku, kterou vaří on sám jinému živému tvorovi. Já bych to udělala z podstaty věci, že bych toho šmejda zmasarkovala, oni by to měli udělat aspoň proformu, aby svým chováním chování takových hovad v tichosti neodsouhlasovali. Jenže to oni právě nedělají.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 12:17
- Nahlásit

Grin
Jako jo, divokej západ je naprosto přesný občas si tam čék i tak připadá, když mu svištěj u hlavy broky
Jooo, to znám taky kdysi jsem seřvala před ostatními cca 60 letýho chlapa za to, že neumí zoganizovat leč, což ve finále všichni uznali on mě tedy rád neměl, ale já jeho taky ne, tak jsme si byli kvit

Grin
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 12:25
- Nahlásit

PetraK
Hele z toho chlapa s tim kokrem mám fakt hrůzu, on je prostě psychopat, nejde jjen o to týrání. Ale to už je OT. A je fakt že mu nikdo nic neřekne, páč jsou z něho všichni vysraný a v hospodě platí panáky...

Eldoguero
on mě tedy rád neměl, ale já jeho taky ne, tak jsme si byli kvit

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 12:38
- Nahlásit

Eldoguero

ran těch kusů - samec, vs. samice lze poznat celkem bezpečně u bažantů, kachen, srnčí, vysoký ... těžko u zajíců, lišek, u prasat taky blbě, pokud na to nemáš čas.

no právě, takže třeba u těch zajíců je to prostě čistě jen masakr - z mýho pohledu. Předpokládám, že lišku by měli mít přečtenou, kde která je,ne? pokud se o svůj revír starají a nebudou to tedy brát snad šmahem.

Není možný, aby někdo nevěděl na co střílí

na honech?? v tý rychlosti? tomu se mi fakt nechce věřit, vždyť pálej jak o život. třeba se pletu.

skoro bych dala ruku do ohně za to, že dřív se lovilo nesrovnatelně ví

možná máš pravdu, ale nechce se mi tomu moc věřit. Lidí je dneska mnohem víc, než bývalo, ekonomická situace umožňujě lidem, pokud chtějí, aby se tomu věnovali , myslím, že teď je to fakt víc. Navíc lesů není tolik, zvěře není tolik.

A proč máš pocit, že vás chci přesvědčit?
nevím, já vlastně ani nemyslím, že nás chceš přesvědčit, vysvětluješ jen, ale asi je to marný, je to marný, je to marný

Nevím, jestli to tu někdo postřehl, ale stran těch kreténů se jednoznačně stavím proti nim odjakživa

jo, jo . to postřehl

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 14:02
- Nahlásit

PetraK
Ono to s liškama taky není tak jednoduchý, ony se docela daleko toulají a nikdy nemůžeš vědět kolik jich v revíru je, to se fakt nedá.
Zajíců je dnes už taky relativně málo a i odstřel těch, včetně počtu spadá pod vyšší úřady, ne pod konkrétní sdružení.
Dnes už se jich střílí docela málo i tam, kde ještě jsou. Třeba u nás v podhůří nám schválili střelit každoročně jednoho, max dva kusy, nic víc se tedy nestřelilo.
na honech?? v tý rychlosti?
Ale znovu opakuju, na honu se střílí drobná zvěř v 90% je to bažant a tam to fakt poznáš. O zajícovi jsme se bavily už.
vždyť pálej jak o život. třeba se pletu
Hele, ale to se ti fakt jen zdá, ono všechno má svou hlavu a patu, včetně postavení (Maruna se nebude tlemit )konkrétních střelců, směru a dokonce i úhlu střelby - tedy střílí se pouze vysoko, aby se zabránilo právě poškození budov, aut atd. která jsou poblíž. Ano, ne vždy a ne všude se to dodržuje, ale v tomto případě, to chce stále a stále a stále a hodně nahlas si stěžovat, event. zavolat policii přímo na místo.
možná máš pravdu, ale nechce se mi tomu moc věřit. Lidí je dneska mnohem víc, než bývalo,
To je, ale uvědom si taky, jaký podíl dřív hrála ve stravě - v mase zvěřina a jaký ho má dnes. Musíš uvažovat spíš v procentech. Jedno sdružení má třeba 5 honů za rok a tam, kde to jde ještě třeba jednu nebo dvě naháňky, ale jsou sdružení, která mají třeba 2 naháňky a jeden hon a to je všechno, záleží taky na tom kolik se toho nastřílí. Sdružení dostane nakázáno kolik má čeho střelit, pokud nastřílí, řekněme na prvním honu všechno, tím to končí. To samé platí o naháňkách, pokud se nebudeme bavit o černé - sele, lončák, ti se pokud možno loví stále.
Navíc lesů není tolik, zvěře není tolik.
No právě, i proto logicky nemůže být tolik honů a dalších akcí jako bylo dřív.
vysvětluješ jen, ale asi je to marný, je to marný, je to marný

jo, jo . to postřehl
No vidíš, aspoň jedno pozitivum

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 14:31
- Nahlásit

Eldoguero

ony se docela daleko toulají a nikdy nemůžeš vědět kolik jich v revíru je, to se fakt nedá.

sem si myslela tak, se to odhadne třeba podle nor? nebo tak?
blbost?

hele ale co pak teda ty různý fotky po honu??

sem hodím odkaz jeden
http://www.pavelmikoska.cz/index.php/bilovice-mysl ivecky-hon-26-11-2011.html

Zajíců je dnes už taky relativně málo

no jen co já můžu soudit- za tu dobu co couráme povenku v polích s ohařiskem od 2005 - doteť, tak ubyli .

álej jak o život. třeba se pletu
Hele, ale to se ti fakt jen zdá, ono všechno má svou hlavu a patu, včetně postavení (Maruna se nebude tlemit )konkrétních střelců, směru a dokonce i úhlu střelby

aha, dobrý, novinka pro mě.

a hodně nahlas si stěžovat, event. zavolat policii přímo na místo.

nojo, ale nepomohlo to, když oni začasto ti policajti sou buďto sami myslivci či jsou to kámoši - jak to na malých místech chodí.

Sdružení dostane nakázáno kolik má čeho střelit, pokud nastřílí, řekněme na prvním honu všechno, tím to končí

aspoň jedno pozitivum

no já bych radši, kdyby jich bylo víc,já bych fakt vůbec nebyla proti tomu, kdyby si člověk mohl myslivců vážit a ne na ně obecně nadávat. Já sem to totiž i původně od dětství i chtěla dělat, no. Jsem netůchala jakou školu asi, tak jsem si říkala, že bych začla tím že si v Písku vystuduju tehdy lesnickou. jenže se mi nechtělo pobývat na intru, takže jsem volila zemědělku.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2012 15:08
- Nahlásit

PetraK
sem si myslela tak, se to odhadne třeba podle nor? nebo tak?
Moc ne, nevíš kolik jich tam je - liščata ... a navíc lišky dost často bydlí i v jezevčích norách s jezevcema. To se odhadnout nedá, ve finále ani nespočítáš nory, to prostě nejde.

hele ale co pak teda ty různý fotky po honu??

Tak pokud jsem něco nepřehlídla, tak tam bylo na výřadu několik bažantů, nějaký ten zajíc a jedna asi srna, ale netroufám si říct na 100% může to být i něco jinýho. Já se to snažila zjednodušit, ale samozřejmě je možný střelit v rámci honu i jinou zvěř, pokud se na tom dopředu domluví a pokud to spadá pod plán lovu ... Ale - spárkatou nemůžou střílet brokovnicí, resp. brokama, napadá mě jedině, že by měl někdo sebou kulobrok třeba kvůli liškám atd. Pak to možný je, ale hon se dělá na zvěř drobnou v zásadě. Ulovit se může i škodná (liška třeba), srnčí jen s dodržením ´předem daných pravidel. Je možné, že někde uvidíš i prase - zase, pokud poběží okolo a bude to sele, lončák a někdo na něj bude mít odpovídající střelivo, pak lze.
Taky je tu možnost, že tu srnu našli někde mrtvou nebo polomrtvou, nebo očividně nemocnou (po pravdě,přijde mi to hrozně hubený), třeba střečkovatou ... v tom případě, pak je to dost logický. Nevím, musela bych znát konkrétní případ

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání