Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Zase ti myslivci
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:28
- Nahlásit

PetraK
jak to, že liška škodí na křepelce a do bažanta tolik nejde? - protože uletí? Já totiž ani nevím, jestli křepelka taky trochu lítá...
jinak myslím, že je jí to šumák a prd rozezná bažanta od křepelky a hladová liška bere všechno. Proto taky vybírá ty kurníky přes to, že tam bydlí pes Švagr ji tam takhle přistihnul, prý to byl taky asi lišák, neb tvrdil, že tváří tvář zjistil,že je to opravdu velké zvíře a měl celkem nahnáno a milý lišák bez rozběhu přeskočil 2m cihlovou zeď

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:29
- Nahlásit

PetraK
na králíka v ČR skorem myslím ani narazit nejde,už jsou fuč.
Ale jo narazíš, třeba na Mostecku jich je dost velká populace, kdesi na jižní Moravě, na Hradecku a ještě na dalších místech jsou, třeba ne v takovém množství, ale jsou. Zajíců je samozřejmě víc, jsou mnohem větší a jsou víc vidět, třeba i proto, že si nehrabou nory, na rozdíl od králíků.
když se to pokusí znovu rozjet, tak to lišky zdecimujou prej
Totálně bohužel
Králíků je málo a mají jen minimální možnost ochrany proti predátorům. Někde se to dělá (dělalo) tak, že myslivci měli "služby" u nor králíků, každý večer v lokalitě, kde byly vypuštěni seděl někdo na posedu a čekal na lišku. Dělalo se to tak dlouho dokud se jim nepodařilo se rozmnožit, postupem času samozřejmě ne denně, ale chodilo se tam často. Nějaký účinek to mělo, protože v těch místech se populace (malá, ale přece) udržela
pawLINka
Někde jsem četla, že tomu pomohla i myxomatoza...
Ano, ta je likviduje každoročně a stále, ale divocí králíci jsou vůči ní trochu odolnější než ti domácí, ale bohužel ne nijak zásadně.
worick
lišky - to je taky takové zaklínadlo
Lišky nemají se zajícem nic společnýho, jediný, kdy může liška sežrat zajíce je, když se jí čistě náhodou podaří překvapit mladýho zajíčka (ale popravdě větší šanci má kočka), anebo když ho najde někde mrtvýho - většinou na silnici přejetýho.
Škody páchaj na jiný zvěři.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:29
- Nahlásit

tak se nám to pěkně posunulo od dohadování se až ke školení

worick

nene, todle bylo dávno, za komanče a bralo se to šmahem, ne jako pomoc, ale tvrdá měna za to byla. Na množství se nehledělo, šlo se na dřeň.

jel takhle asi kilometr za jezevcem,

no voaierství má mnoho podob.

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:32
- Nahlásit

Eldoguero
Auta jsou pro zvěř pořád ještě věc strašně nepředvídatelná a tím pádem i nebezpečná. - je mi to jasné, dělám si srandu ale je fakt, že tenhle zajíc není zajíc, žijíví někde v širých polích, který náhodou narazí na hlavní silnici - což je pak děsný malér - ale je to zajíc, který trvale žije tady, kolem našeho baráku (jasně, že kalkuluju, čipovaného ho nemám ) naše cesta je taková skoropolňačka, ne žádná silnice aut 5 za den.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:32
- Nahlásit

Eldoguero
hele a oni neexistujou nějaký rámcový plány, kolik by kde mělo bejt zvěře podle kterejch by se třeba myslivci měli řídit?
PetraK
hele, co mi vysvětlovali myslivci (nevím jestli to tu už Eldoguero nenapsala, nedočítám), tak cílem chovu a vysazování bažantů je zvýšení jejich počtu ve volné přírodě a ten odstřel se týká jen mladých kohoutků.
Divocí králíci zmizeli někdy v padesátých letech, když se rozšířila myxomatoza, která řádí dodnes a limituje další rozšíření králíků.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:40
- Nahlásit

worick

křepelka taky trochu lítá..

lítá slušně -aspoň ty u nás teda, ale možná sedí víc do poslední chvíle? než ten bažant? nevím,

Eldoguero

Někde se to dělá (dělalo) tak, že myslivci měli "služby"
a předpokládám teda dobře, že odstřel není povolen vůbec?

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:40 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

PetraK
tak se nám to pěkně posunulo od dohadování se až ke školení - jasně, ale vždyť já nemám akorát ráda myslivce...o zvířatech poslouchám a dovídám se moc ráda
Taky mne naštvalo, když tady v dobách dávných chodila jedna myslivec (ta se nakrknula a zmiznula hned po pár mých příspěvcích ) aniž by se mi snažila poradit s normálním dotazem: jestli zabije liška kočku?
Eldoguero - víš o tom něco? Po té, co se mi tu ztratili dvě kočky, tak jsem myslela, že mi je zabil ten lišák, co měl na našem pozemku revír......já pak ale zjistila, že to byl soused-myslivec...ale to je jiná vesnice...

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:43
- Nahlásit

kachna_

no hele jánevím, já co zas vím, od člověka ohařího myslivcujícího - tedy myslivcujícího se psy, ne se zbraní - tedy chodí na hony čistě jen se psy, tak se to odchovává v bažantnici právě na hony.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:45
- Nahlásit

PetraK
je právě sejmuli, což mě děsně mrzí. Vyrobili kráter obří a šlus, už tam nejsou.

jak to, že liška škodí na křepelce a do bažanta tolik nejde?
Páč bažant je za prvý dost velkej, za druhý dost rychlej a za třetí má delší "útěkovou vzdálenost". Skoro vůbec se ti nestane, že bys skoro šlápla na bažanta, ale u křepelky se ti to může stát naprosto běžně, akorát, že i když ji budeš mít 10 cm od nohy, nebudeš o ní vědět
Já jednou takhle balancovala na půlce chodidla, když jsem málem rozšlápla křepelčí hnízdo. Jeden z rodičů se mě sice snažil odlákat jinam, ale já asi zvolila blbý směr, bylo to tak o 3 cm veldle nohy. Nebo jednou mi křepelka vyletěla přímo zpod nohy, kdybych došlápla ...
Koroptev to má podobně.
Jebloň
že Jezevec doma nic neřek!
Vidíš, je chlapy, ten můj mi to řekl až za několik dní, prej abych tam jak debil neběžela ho zachraňovat

worick
Já totiž ani nevím, jestli křepelka taky trochu lítá...
Joo lítá, a když už tak celkem dobře, ale snaží se to minimalizovat
jinak myslím, že je jí to šumák a prd rozezná bažanta od křepelky a hladová liška bere všechno. Proto taky vybírá ty kurníky přes to, že tam bydlí
Té lišce je to 100% jedno, já tím chci říct, že má mnohem větší šanci na únik nepůvodní bažant, než původní křepelka a koroptev a tím pádem liška páchá větší škody na nich.
milý lišák bez rozběhu přeskočil 2m cihlovou zeď
Oni jsou to takový kočkopsi
Nám vybrala liška během jedné noci 15 slepic a asi 3 kachny. A to přesto, že hned vedle je kotec s velšteriérem, který sice ječel jak protrženej a já dokonce i několikrát za noc vylezla a šla se tam podívat, ale milá liška to stejně stihla asi někdy k ránu, když už jsme byli vyčerpaný tím věčným vybíhání

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:52
- Nahlásit

PetraK
asi jak kde, třeba u nás ani okolí vůbec žádná bažantnice není...a tedy ani nijak moc bažantů tu nevidíš. Ale co jsou honitby, které se živí pořádáním honů, tak to jsem viděla v televizi a málem mne kleplo. Ještě se tam chválí, kolik pro německé myslivce naplehnili bažantů a jak na tom vydělají. Bylo tam postřílených a to opravdu nekecám přes 2000ks bažantů! To nebyl výřad....to bylo jak fotka z lágru jako nevím, ale vydělávat peníze na vraždění zvířat pro zábavu...to se mi zdá jako zvrácenost první třídy...a tohle byl totální masakr

worick
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 11:55
- Nahlásit

Kruci, to je hodin Musím letět makat, neb mně muž zabije

bonc
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:02
- Nahlásit

zaujal mě popis toho jak myslivci rozlišujou mladou/starou zvěř pohlaví atd... vim že to bude zas jen jeden příklad, jeden vzorek, ale dost mě pán zelenej tehdy dostal.. Proběhlo to v televizi, chlap byl dočasně o berlích a tak svýho labrouše vypustil na louku vedle baráku vyvenčit se samotnýho. Pán stál u baráku na kraji louky, pes si běhal po louce sám, na jinym okraji louky, na dohled od pána. Myslivec kterej seděl v lese psa zastřelil. Pán se nasral, věc rozmáz, a myslivec - starej dědek se hájil tim, že si myslel že střílí na prase. Když se ho logicky ptali jestli nepozná prase od psa tak z něj vylezlo že ho vlastně vůbec neviděl, jen slyšel že něco šustí za křovim. A na údiv že si vůbec neověřil po čem střílí následoval jeho naprostej údiv s tim, že kdyby si měl pokaždý ověřovat na co střílí tak nestřelí nic.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:03
- Nahlásit

worick
Největší průser stran silnic je, že se na ně zvěř chodí vyhřívat, on ten asfalt drží v noci mnohem dýl teplo než hlína a tráva okolo a je míň mokrej. V okamžiku, kdy jede auto, může být už v takovým skorospánku a pak je o to zmatenejší. No a samozřejmě riziko srážky roste úměrně s rychlostí auta
kachna_
Existuje plán lovu pro každý sdružení. Jestli má krajská organizace, nebo okresní i plán lovu pro celý okres - kraj to nevím. Každý jaro se dělá "sčítání zvěře". Jde o to, že v jeden den, v danou hodinu se myslivci rozejdou každý na předem určený místo (většinou to jsou kazatalny, posedy) a hodinu, nebo i víc tam pozorují zvěř. Tu pak zapíšou (druh, pohlaví, přibližný věk - rozuměj rozliší srna, srnec, srnče, ne, že srncovi byly 3 a tomu vedle 4 roky). To se taky odesílá a na základě toho se pak plánuje lov.
cílem chovu a vysazování bažantů je zvýšení jejich počtu ve volné přírodě a ten odstřel se týká jen mladých kohoutků.
V podstatě ano, ono se to ne vždy dá odhadnout, ale někdy ano, myslím tím mladý kohout - starý kohout. Slepic se odstřel prakticky netýká, nebo jen ve velmi malém množství. Faktem taky je, že staří kohouti se často mazácky odmítají odlepit od země na psy nehledě a na zemi se prostě bažant nestřílí, stejně jako kachna na vodě třeba. Mají to prostě zmáklý
PetraK
a předpokládám teda dobře, že odstřel není povolen vůbec?
Loví se, ale ... tam kde si ho vysadili a pracně "vypiplali" a populace přežila myxomatozu, tak si střelí třeba pár kusů, ale fakt jen pár. Moc se neloví. Jinak loví je jen od 1. 11. do konce prosince. Osobně neznám nikoho, kdo by chodil na králíky.
worick
jestli zabije liška kočku?
Kočka je pro lišku běžná kořist
My takhle přišli o kocoura - jednou napadení lišky přežil (horko těžko, ale přežil), podruhý už ne. Pak jsme takhle přišli ještě o dvě kočky a jeden kocour se nám vrátil bez nohy a ocasu a pokousaný - buďto pes menší nebo liška.
Pokud nemá kočka kam se schovat (strom třeba) nemá na volným prostranství před liškou šanci.
já pak ale zjistila, že to byl soused-myslivec

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:04
- Nahlásit

Eldoguero

koro vůbec se ti nestane, že bys skoro šlápla na bažanta, ale u křepelky se ti to může stát naprosto běžně, akorát, že i když ji budeš mít 10 cm od nohy, nebudeš o ní vědět

tak to jako mě se stává běžně, že mi bažant vybuchne pod nohou a způsobí mi znečíštění spodního prádla a infarkt teda. Křepelka mi tohle ešče nikdá neprovedla - takže je to tedy tím, že víc sedí do poslední chvíle jo?

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:08
- Nahlásit

Eldoguero

Moc se neloví.
prima

Kočka je pro lišku běžná kořist

tak to by mě nenapadlo , a taky by mě nenapadlo teda ale, že ta kočka nebude mít šanci.

Hm taky by mě ale nenapadlo, že lasička je schopná nejen ulovit a bleskurychle zabít zajíce ..... /králíka???? teď si to sakra z toho dokumentu nevybavím, ale jo mělo to dlouhý uši/ ale taky ho odtáhnout na dost slušnou vzdálenost , když je asi tak 10000000x větší než ona

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:09
- Nahlásit

worick
kolik pro německé myslivce naplehnili bažantů a jak na tom vydělají
Už jsem to psala, ale dneska je to hodně o penězcíh a ta sdružení, která nemají vysokou, dančí ... nemají tedy možnost vydělat nějakou korunu na odstřelu téhle zvěře, se snaží poradit si jinak.
Kdysi mi jeden známý vyprávěl jak kamsi byli pozvání na hon dva francouzi. Stříleli naprosto po všem co mělo peří, sýkorky, vrabci, kosi ... Když se je snažili upozornit, že zabíjí to co nemají, včetně často chráněných ptáků, tak prý, že nevadí, že si chtějí zastřílet ...
Všechno zaplatili, do koruny, ale tohle už je fakt strašlivý.
Jen pro úplnost - byli zataveni ve vraždění dřív než udělali větší škody.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:16
- Nahlásit

bonc
starej dědek se hájil tim, že si myslel že střílí na prase. Když se ho logicky ptali jestli nepozná prase od psa tak z něj vylezlo že ho vlastně vůbec neviděl, jen slyšel že něco šustí za křovim. A na údiv že si vůbec neověřil po čem střílí následoval jeho naprostej údiv s tim, že kdyby si měl pokaždý ověřovat na co střílí tak nestřelí nic.
to je přesně to o čem mluvím, NEEXISTUJE, abych nevěděla na 100% po čem střílím - za tohle bych ho poslala sedět ...
PetraK
Bažant si nechává několik metrů, křepelka je schopná vylítnout ti pod nohou, koroptev třeba se snaží prchat pěšky dost dlouho a než se vznese letí nízko nad zemí, pákrát jsem musela okřiknout psy, aby ji nechytili, po bažantovi mi občas vyskočí, ale přijde mi, že bažant se zvedá rychleji nad zem, ale to je jen můj osobní názor
Hodně taky záleží na tom, ze který strany se k němu blížíš, tedy jestli má pocit akutního ohrožení, nebo že ještě je to dobrý, ještě je to dobrý ...
Lasička je dost šílený zvířátko a fakt je schopná zabít mnohem větší kořist než je sama. Spíš šlo asi o králíka, ale je možný, že může ulovit i menšího zajíce.

Jezevec
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:18
- Nahlásit

Eldoguero
Vidíš, je chlapy, ten můj mi to řekl až za několik dní, prej abych tam jak debil neběžela ho zachraňovat
Já to ale vopravdu nepotřeboval.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:23
- Nahlásit

Jezevec

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:27
- Nahlásit

bonc

yby si měl pokaždý ověřovat na co střílí tak nestřelí nic.

jo, tuhle větu si pamatuju a potvrzuje to situace u kamaráda na chalupě, kde když se jde večer po silnici, je nutné být hlasitý a řvát jak na lesy, páč tam nějaký takovýhle podobný co si neověřujou (a ešče si štrejchnou s placatky, aby jim to líp odsejpalo) imitujou pobyt na střelnici.

za tohle bych ho poslala sedět ...

no možná by pak ale byly ty věznice dost přeplněný, páč to nebyl evidentně ojedinělej případ.

Bažant si nechává několik metrů,

tak pražácí sou asi teda líný

že bažant se zvedá rychleji nad zem
jo je fakt, že jde víc kolmo.

nebo že ještě je to dobrý, ještě je to dobrý

no tak prážácí asi furt hodně dobrý hodně dobrý, myslím, že jednou umřu na setkání s bažantem.

Lasička je dost šílený zvířátko

to jako můžu potvrdit, páč ta naše se na nás chodila dívat jak svačíme byla děsně roztomilá. stejně jako jeji mlaďasi, co si chodili hrát na žumpu. žumpu jako žumpu.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:42
- Nahlásit

PetraK
žumpu jako žumpu.
pozdě, už jsem si to představila

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:45
- Nahlásit

Jo, jo. I kamarád myslivec říkal, že kolegové - starší kolegové - se střílením na slepo mají problémy. Ti mladší prý mají lepší nervy a vydrží, až opravdu vidí, co z toho roští leze.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:46
- Nahlásit

Eldoguero
Já to ale vopravdu nepotřeboval.
vidiš? úúúš je tady ))) a pak žes myslela jezefce jako jezefce a né jezefce jao jezefce! .-)))
PetraK
Lasička je dost šílený zvířátko
jako jeji mlaďasi, co si chodili hrát na žumpu. žumpu jako žumpu.
tak k nám si svýho času chodil hrát tchoř,to je v zásadě taky lasička,tagže to sedí tak nějak bych řekla

Jebloň
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:48
- Nahlásit

davidkova renata
tak k nám si svýho času chodil hrát tchoř,
Ty si neuvěřitelně blbááááááá!!!!!!!!!! .....cik cik

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 12:49
- Nahlásit

kachna_

pozdě, už jsem si to představila

davidkova renata

tak k nám si svýho času chodil hrát tch
a to je pravda, pravda, na tohle období jsem zapomněla už.

to je v zásadě taky lasička

no ne úplně, ale je z čeledi lasicovitých, to je pravda

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 13:06
- Nahlásit

Vlčáčková

marád myslivec říkal, že kolegové - starší kolegové - se střílením na slepo mají problémy.

ano u toho kamaráda jsou to právě taky takovýdle starý "pardálové".

Si myslím, že se na úrčitý úrovni myslivosti taky podepsali dost komančové, protože někteří jedinci nabyli dojmu výlučnosti.

Pevně doufám, že s výměnou generace dojde i ke změně přístupu. což si myslím, že se asi i děje - soudě i podle toho, jací jsou třeba lidé kteří přes ohaře tu lovečinu začli dělat a jak k tomu přistupují. A že oni sami se i dostavají/dostávali do střetu třeba přes chov psů se "starými" pardály kteří spíš vyčistí pušku, psa jen fláknou po honu do kotce - když to vezmu obrazně. Protože nač třeba je jim zjišování DKK pro chov, čokl přece musí makat a když nemůže, tak nazdar. Zatímco ti noví mají ke psům jiný přístup, naopak pro starý pardály, jsou tihle lidi zas fifleny se psy gaučáky, jen proto, že pes nimi žije v domě, mají zájem o to, aby se např. ta zmiňovaná DKK nějakým způsobem řešila....

Hele vidíš Eldoguero to je třeba i za mě další důvod proč tyhle zelený mužiky nemusím - to co se u ohařů strhlo ohledně DKK a jak se právě tihle kovaní zelení chovali a vyjadřovali - to přesně o nich vypovídá, jací jsou, jaký mají přístup obecně. Byl to slušnej nářez hultvátsví a sprostoty.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 13:08
- Nahlásit

PetraK
tak pražácí sou asi teda líný
Nic novýho
no možná by pak ale byly ty věznice dost přeplněný, páč to nebyl evidentně ojedinělej případ.
No a možná by jich pak bylo podstatně míň těhle kreténů
davidkova renata
vidiš? úúúš je tady ))) a pak žes myslela jezefce jako jezefce a né jezefce jao jezefce! .-)))
No jo no, tak já už rači neříkám nic ...
tak k nám si svýho času chodil hrát tchoř
Vypňi se

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 13:18
- Nahlásit

PetraK
Si myslím, že se na úrčitý úrovni myslivosti taky podepsali dost komančové, protože někteří jedinci nabyli dojmu výlučnosti.
Hele, posledních pár dní s tebou ve spoustě věcí souhlasím, nebude on nakonec ten konec světa už
to co se u ohařů strhlo ohledně DKK a jak se právě tihle kovaní zelení chovali a vyjadřovali - to přesně o nich vypovídá, jací jsou, jaký mají přístup obecně
Nevím co se dělo, abych pravdu řekla.
Znám pár chovatelů ohařů, otec přítele chová velše a angličany a pokud vím, tak anglány rentgenuje už hodně dlouho a problém s tím nemá. Chová tedy čistě pracovní psy, takže výstava jedna povinnostní a šmitec. Ale zase ti psi opravdu dělají a ti co se dostanou do chovu (neuchovňuje taky všechno co má 4 nohy a ocas) mají DKK v pořádku. Abych teda pravdu řekla, tak nevím jaký mají podmínky chovu, vím jen jak to dělá on.
Jinak podlě mě ten vztah - nevztah ke psům souvisí i se vztahem ke zvěři a zase je to povětšinou specialita té starší generace (né výlučně, ale většinou).
Všechno souvisí se vším, dřív byl pes na dvoře na řetězu normál, pes patřil ven, na vesnici na řetež, ze kterýho se ti šťastnější dostali na noc, když měli hlídat dvůr. K životu potřeboval jednou denně nažrat zbytků od oběda a večeře, občas dolít vodu a když se povinně na návsi očkovalo proti vzteklině, tak ho tam i dotáhli na špagátu.
Dnes je všechno trochu jinak, i když se tihle lidi samozřejmě vyskytují stále.

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 13:20
- Nahlásit

Eldoguero
No a možná by jich pak bylo podstatně míň těhle kreténů

no bylo by to rychlejší než generační výměna v kterou doufám já.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2012 13:30
- Nahlásit

PetraK
Určitě bylo.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání