| Autor |
Zpráva |
Maya
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 15:24
- Nahlásit
jindra 22
Nedělají nic jiného než co si přeje většina lidí, nikdo nechce mít vlky a medvědy v lese za barákem a stejně myslím, že jako první by řvali pejskaři, že nemůžou se psem ani na lesní cestu, kdyby se tady všude potulovaly tlupy lovících vlků a medvědů. Tak to holt zůstává na těch myslivcích.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 15:37
- Nahlásit
Maya
Ale to máš zase recht, že mít za chalupou vlky a medvědy bych úplně nevítala, i když jsou to zvířata plachá. Člověk by měl prostě strach. Na druhou stranu, co je horší zlo? "Nevyrovnaná" příroda nebo jen do určité míry oprávněný pocit ohrožení?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 16:13
- Nahlásit
Maya
Vlčáčková
co je horší zlo? "Nevyrovnaná" příroda nebo jen do určité míry oprávněný pocit ohrožení
podle mě, kdyby byla vyrovnaná příroda a predátoři by měli co jíst, tak by se k obydlí neměli důvod přibližovat, nebo ohrožovat
pejskaře. Ale to by tady nemohli být ti zelení mužíci, co jim všechno picnou pod nosem. Já osobně bych se vlka nebála, kdybych ho potkala (smečku) a před medvědem bych si lehla na zem a dělala "mrtvou", vlastně ani bych to nemusela hrát,
já bych totiž mrtvá byla - strachy
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 16:17
- Nahlásit
To Maya:
Takže nimrodi hrdinové, zachránci... no, úhel pohledu záleží na osobním nastavení toho kterého jedince.
Jinak formulace, "tlupy lovících vlků a medvědů" možná vystihuje podstatu problému...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 16:23
- Nahlásit
Vlci nemaj člověka na jídelníčku nikdy, medvědi jen v případě poškození civilizací... Ano, budiž, pro větší výskyt medvědů je Česká země již trošku přeurbanizována. Ale pár smeček vlků operujících v každém pohoří, sem tam rys ostrovid, to by byl podle mě možný stav.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 16:28 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
jindra 22
Vlci nemaj člověka na jídelníčku nikdy, medvědi jen v případě poškození civilizací
přesně tak....a co vím třebas od známých, mají někde na pobřeží v Chorvatsku víkendovej domek a tam se pravidelně,
když zrají datle či fíky a tak, schází z hor medvědi, lezou do
tý dědiny a obírají to ovoce, normálně oni vylezou na zahradu a mají tam méďu a ostatní lidi taky a ještě žádnej nikoho ani nenapadl, ani neohrožoval, ale je fakt, že to nebyl medvěd
Kodiak, ale jsou tam normální medvědi hnědí (i když kodiak je
též hnědý medvěd, ale největší druch z nich)
edit: samozřejmě druh, né druch
p.s. a když jdou třeba z hospody potmě, potkají medvěda na cestě a pozdraví jej v domnění, že je to místní člověk a až
pak v tý tmě, až jej míjejí zjistí, že je to jejich soused, ale
čtyřnohej
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 16:40
- Nahlásit
jindra 22
Protože je ihned střílejí "bouchalové"........
Njn, když má někdo černobílej svět, tak je to všechno o dost jednodušší
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 17:09
- Nahlásit
Já bych se tomu moc nesmál, Hyeno. Je to spíš k pláči.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 17:36
- Nahlásit
Eninka
Já osobně bych se vlka nebála
V Kanadě nedávno sežrali nějakou sportovkyni.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 17:52
- Nahlásit
Vlčáčková
V Kanadě nedávno sežrali
vlci? A kde, v lese, nebo kde? To jako že si ji ulovili, nebo je
nějak "ohrožovala"? Vlci jsou plašani, lidem se vyhýbají, an rozdíl
od medvěda, teda...aspoň jsem si to tak myslela
|
Hyena
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 17:58
- Nahlásit
jindra 22Já bych se tomu moc nesmál, Hyeno. Je to spíš k pláči.
a to bych i souhlasila, to je opravdu k pláči
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2012 18:16
- Nahlásit
Eninka
A kde, v lese, nebo kde?
Někde na silničce v lese. Šla trénovat. Bylo to v zimě a našli jen zbytky, tak asi měli vlci hlad.
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 15:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Dneska okolo 11.30 jsem uslyšela někde za plotem zoufalej zvířecí pláč. Vylítla jsem ven jen v pantoflích a s mobilem... Uviděla jsem, jak dva kříženci ovčáka (mladý psi), rvou srnku.
Psy jsem odehnala, srnka se nemohla postavit na nohy. V zadních nohách neměla cit.
Volala jsem na všechny strany. V tu chvíli jsem nezastihla místního myslivce, veterinář odmítl přijet, že tohle řešit nemůže (řekla jsem mu, že léčbu nebo uspání uhradím)... Volala jsem tedy na policii.
Nechtěla jsem se od srnky vzdálit, protože bylo pravděpodobný, že by se psi, které jsem odehnala, vrátili anebo by ji mordovali další, kteří by šli okolo...
Asi po půl hodině přijeli policisti, kteří jeli pro dalšího myslivce. Za chvilku se vrátili s nepořízenou.
Sdělila jsem jim, že tam budu stát tak dlouho, dokud někdo srnku nezbaví utrpení.
Jeden z policistů byl naštěstí taky myslivec a rychle ji zabil nožem. Sice jsem byla zády, ale srnka ani nebekla...
Před chvilkou se zastavil místní myslivec, kterého policie už zastihla a informovala, sdělil mi, že srnka byla březí...
Blbej příběh , ... ta srnka opravdu trpěla...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 15:40
- Nahlásit
A víš,co je nejvíc na pikaču? Že se ten policajt dopustil přestupku, a kdyby šel tu srnu i zabít myslivec,tak je to to samé, a můžou přijít o papíry. Správně by si měl zažádat o výjimku na odboru životního prostředí,protože není doba lovu. O tom,že nožem se "dorazit" nesmí,už ani nemluvím. Proto i mnohdy od tohohle dávají myslivci pryč,je to absurdistán. Každopádně díky,že jsi to nevzdala a srnka nemusela trpět zbytečně dlouho. Btw doufám,že ti psi tam budou lítat dál,pak je místní hospodář střelí a majitel bude plakat,jak jsou myslivci hnusný
|
Apollo
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 15:42
- Nahlásit
Smutné .... i já viděla co dokážou psi napáchat, když se shrotí do směčky a zautočí. Myslím, že tohle mezi pejskaři a myslivci je nekonečný boj. Pejskaří ští síru, že nemůžou psa pustit ani na tom poli navolno a myslivci zase že pejskaři lezou všude, pouští neodvolatené psi kde se jim zlíbí apod. Já si kolikrát při procházkách říkám, že mají v podstatě pravdu - zrovna včera jedna slečna marně chytala psa a když píšu, že marně tak marně, protože jsme ji potkali i cestou zpátky a pořád ještě chytala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 15:49
- Nahlásit
Blbej příběh
kur*a a tohle nesnáším!!! stejně jako nesnáším blbý chování z druhé strany, tak tohle mě dokáže vytočit
jestli se ví,čí ti psi byli, dalo by se to řešit pokutováním dotyčnýho člověka?
jana33
a můžou přijít o papíry. Správně by si měl zažádat o výjimku na odboru životního prostředí,protože není doba lovu.
panebože!!!!!!! to si děláš srandu???? to jako mají nechat to zvíře trpět??
Btw doufám,že ti psi tam budou lítat dál,pak je místní hospodář střelí a majitel bude plakat,jak jsou myslivci hnusný
no a jak se ptám výše - dalo by se to řešit pokutováním majitele, kdyby se vědělo čí ti psi jsou?
Apollo
i já viděla co dokážou psi napáchat
já taky mrzí mě, že se to nedá - nebo třeba i dá, ale nevyužívá??? - použít tvrdého pokutování těch majitelů, kteří jaksi své psy nezvládají.
|
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 15:58 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jana33
A víš,co je nejvíc na pikaču? Že se ten policajt dopustil přestupku, a kdyby šel tu srnu i zabít myslivec,tak je to to samé, a můžou přijít o papíry. Správně by si měl zažádat o výjimku na odboru životního prostředí,protože není doba lovu. O tom,že nožem se "dorazit" nesmí,už ani nemluvím. Proto i mnohdy od tohohle dávají myslivci pryč,je to absurdistán. Každopádně díky,že jsi to nevzdala a srnka nemusela trpět zbytečně dlouho.
Jěžišmarjáá... to jsem netušila, že je to až taková kafkárna... O to víc jsem vděčná tomu našemu policajtovi.
Je fakt, že když nesehnali žádného z myslivců a přijeli mi to říct, už jsem zvýšila hlas, začala jsem brečet a oznámila jim, že tam budu klepat kosu s promrzlejma nohama tak dlouho, dokud někdo nezbaví srnu utrpení... Zaplaťpánbů, že citový vydírání zabralo. Kdybych to uměla, zabila bych tu srnku sama, jakmile jsem zjistila, že nemá cit v zadních nohách, jenže já to neumím... Ten náš myslivec (správce), který ji jel k policajtům vyvrhnout, mi řekl, že měla přeraženou páteř...
|
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 16:12 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
jana33
Btw doufám,že ti psi tam budou lítat dál
Obávám se, že budou... a taky toho, že kdyby byli úplně dospělí, tak bych je tak snadno od srny neodehnala... Tohle byli puberťáci...
Policajti asi ví, čí jsou to psi. Pokud je to pravda, patří lidem, se kterýma si nechtěj moc začínat ani policajti... Žádná pokuta v tomhle případě nic nezmůže.
Samozřejmě, že já bych ty psy poznala, jenže nechci mít vymlácený okna, v lepším případě, nebo co by bylo mnohen horší - otrávený moje holky... Jak jsem se dozvěděla, bylo by to dost možný... Takže tak.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 16:32
- Nahlásit
No, to je pěkně hnusnej příběh. A nejhorší je ta bezmocnost, když člověk potřebuje rychlé jednání a na druhé straně stojí zákony zmrvené poslanci se švindltituly z Plzně.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 16:34
- Nahlásit
Samozřejmě, že já bych ty psy poznala, jenže nechci mít vymlácený okna, v lepším případě, nebo co by bylo mnohen horší - otrávený moje holky... Jak jsem se dozvěděla, bylo by to dost možný...
No a co takhle dát trestní oznámení podepsat nějaké organizaci, která se nebojí? Myslím, že bych Ti to mohla zařídit, kdybys chtěla.
|
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 16:44 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
Vlčáčková
No a co takhle dát trestní oznámení podepsat nějaké organizaci, která se nebojí? Myslím, že bych Ti to mohla zařídit, kdybys chtěla.
Jenže jedinej svědek jsem já, a já se bojím msty - především kvůli vlastním psům...
Edit: je to rodina, kde dospělí chlapi strávili většinu života v kriminále a děti zatím kradou jen drobnosti... nikdo z nich nikdy nepracoval.... A potom, co jsem se dozvěděla... prostě budu za sraba a chránit svý holky... Dobře mi z toho není, to mi věř.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:09
- Nahlásit
e to rodina, kde dospělí chlapi strávili většinu života v kriminále a děti zatím kradou jen drobnosti... nikdo z nich nikdy nepracoval
aha tak to se do toho vůbec neser.. jinak tě lituju,to by mě rozložilo zcela
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:24
- Nahlásit
Dobře mi z toho není, to mi věř.
aspoň trošku jsi zkrátila srnce utrpení, to se taky počítá
|
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:31
- Nahlásit
davidkova renata
aha tak to se do toho vůbec neser..
... já se právě policajtům jako svědek nabídla a oni mi k tomu řekli svý... Totéž potom místní mysliveckej hospodář. Eště kdybych neměla Žofku a Rózu... asi bych do toho sice s trochu ztaženejma půlkama, ale šla...
I mě zní hrozně, co napíšu - budu radši, když tyhle psy, který nejspíš nikdo nevychovává a ani se nesnaží je zajistit, zastřelí myslivec, než abych byla jěště někdy svědkem něčeho podobnýho jako dneska.
Nebo kdybych je třeba měla potkat na procházce a oni se pustili do mejch holek... Jsou to hezký psi, janci mladý... Je to na hovno...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:37
- Nahlásit
je to rodina, kde dospělí chlapi strávili většinu života v kriminále a děti zatím kradou jen drobnosti... nikdo z nich nikdy nepracoval....
Takže cikáni, ne? Ale ono je to fuk.
Tak si aspoň pořiď nějakou zbraň na ty psy. Pepřák na psy neroporučuju, to moc nefunguje. Paralyzér například.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:40
- Nahlásit
Nebo kdybych je třeba měla potkat na procházce a oni se pustili do mejch holek...
Jestli tam zacali poletovat takhle navolno, nebude od veci nejakej peprak nebo jinej bazmek do kapsy, na vychazky pro jistotu - neco, jak ma Fajfka.
I mě zní hrozně, co napíšu - budu radši, když tyhle psy, který nejspíš nikdo nevychovává a ani se nesnaží je zajistit, zastřelí myslivec
Zni to hrozne, ale je to pochopitelna reakce. Sice psiska za nic nemuzou, ale...
já se právě policajtům jako svědek nabídla a oni mi k tomu řekli svý...
A to je taky dost sila tohleto! Na podobny hajzly plati jen vetsi sila - zcela ti rozumim, ze do toho nejdes.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:43
- Nahlásit
já se právě policajtům jako svědek nabídla a oni mi k tomu řekli svý... Totéž potom místní mysliveckej hospodář. Eště kdybych neměla Žofku a Rózu... asi bych do toho sice s trochu ztaženejma půlkama, ale šla...
dyk to ale nemá cenu..utekli jim psi no a co ? co myslíš že by se asi tak stalo??? samosebou vůbec nic,ale tobě by se navopak stát mohlo fakt super! je to hnusný,at tak či tak odnese to nějaký zvíře stejně,nevim co říct,nemá to řešení moc..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:47
- Nahlásit
Teda Hipíčku, to bych asi nedala, co se ti stalo, nemyslím zavolat pomoc se srnkou, ale celá ta situace...asi bych už teďka měla v sobě nejmíň tři panáky...V naší společnosti je hrozný, že si nedokážeme poradit s hajzlíkama okolo nás, slušný lidi se slušně chovají a ti neslušní, těm všechno projde a ještě aby měl člověk obavy z nějaký pomsty, což se ti nedivím. Pepřák mám vyzkoušenej, nefunguje, spíš ten paralyzér, pokud b\ys chtěla mít "cosi" u sebe. Ti psi za nic nemůžou, jednou zase někoho ťafnou, anebo někdo je, ach jo, nejlepší by bylo, kdyby se "ztratili" a našli nové páníky, což je nerálný.
|
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:47
- Nahlásit
Fifi
Na podobny hajzly plati jen vetsi sila - zcela ti rozumim, ze do toho nejdes
No, a já bych v tom podle všeho lítala sama... Vlastně ne úplně sama, ale s Rózou a Žofkou, a co jsem se dozvěděla, tak někomu už psy otrávili...
|
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2013 18:50
- Nahlásit
Eninka
nejlepší by bylo, kdyby se "ztratili" a našli nové páníky, což je nerálný
to je nereálný, nehledě na to, že pokud by nebyli tihle psi, není problém si pořídit tunu dalších...
|