| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:07
- Nahlásit
Strejda
A ke všemu ty srny ještě přesolují.
To je pravda pane. Onehdá jsem viděla u krmítka kusy soli. Obrovské. Dokonce tam na to mají takové spešl mističky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:15
- Nahlásit
, domu ji samozřejmě vezme, tam ji "zpracuje", ale už dávno by měl volat hospodáři, či předsedovi, co s ní. A ten mu také řekne, jakým způsobem ji zpracovat (nechat v celku jen staženou, rozporcovat, apod.).
Vedení rozhodne, jestli si maso nechá myslivec, co střílel, či ho odevzdá - tzn. že se buď nechá pro celý spolek (např. se uvaří při schůzi majitelů pozemků v honidbě, nebo plese, apod
prosim vás,ale tady vyvstává jeden daleko závažnější problém,kterej si asi nikdo z vás neuvědomil.....se zelím anebo se šípkovou vomáčkou???
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:19
- Nahlásit
danajasa
Většinou teda vždycky je to vina řidiče,měl přizpůsobit jízdu,pojištovna zaplatí jak která spíš nic moc.
Jasan, to mi nedošlo, máš asi pravdu. Vždyť pro to vlastně existuje i dopravní značka a řidič má předvídat. To by se asi dalo použít v tomhle případě.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:53
- Nahlásit
VerčaZ
Veru, je to tak. Je to vina řidiče, že nepřizpůsobí rychlost a styl jízdy. Navíc srna není v majetku toho mysliveckého sdružení (viz. výše), takže ani nemůžeš nárokovat škodu po nich. Težko např. na hranicích honiteb budeš ze srny dostávat, v kterým že mysliveckým sdružení je vlastně doma.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 18:58
- Nahlásit
bilksa
Dobrý, mě to jen tak napadlo a vůbec mě nenapadlo, že by to mohla bejt vina řidiče. Naštěstí jsem tohle nikdy neřešila, mezi zvěří zatím zdatně kličkuju
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 19:00 - Změnil/a: VerčaZ
- Nahlásit
Biluška
To je pravda pane. Onehdá jsem viděla u krmítka kusy soli. Obrovské. Dokonce tam na to mají takové spešl mističky
davidkova renata
prosim vás,ale tady vyvstává jeden daleko závažnější problém,kterej si asi nikdo z vás neuvědomil.....se zelím anebo se šípkovou vomáčkou???
Hlavně aby nám při té kančí hostině nevypustili duši.....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 19:53
- Nahlásit
VerčaZ
vůbec mě nenapadlo, že by to mohla bejt vina řidiče
no vono je to postavený na hlavu (jako samozřejmě uznávám, že asi lepší řešení není), když mi zdrhne slepice a cyklista si vo ní rozbije hubu, je to moje vina, když mi vlítne pod kolo splašenej bažant, tak je to taky moje vina
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 20:39
- Nahlásit
Tak znám jednoho hospodáře a tam vím, že když srazí srnu auto a je "jedlá" rozhoduje on - většinou si ju sežere sám nebo pozve kolegy naložit se do lihu u srnčího guláše.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 20:42
- Nahlásit
VerčaZ
no já před pár lety srazila prase, a myslím že to má vina nebyla, byla tma, jela jsem asi 80 - rovný úsek, prasata přecházely silnici a prostě najednou vyběhly ze škarpy... jedno to stihlo, druhé ne místní myslivecký činovník, kterého přivolala policie, aby si mrtvé prase odvezl, to vyjádřil stručně - tak mladá pani, my budeme mít guláš a vy akorát starosti. škoda na autě byla 50 tisíc a pojišťovna zaplatila všecko.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:11
- Nahlásit
kachna_
o vono je to postavený na hlavu (jako samozřejmě uznávám, že asi lepší řešení není), když mi zdrhne slepice a cyklista si vo ní rozbije hubu, je to moje vina, když mi vlítne pod kolo splašenej bažant, tak je to taky moje vina
Absurdistán, no, co bys chtěla
Ketrin1
no já před pár lety srazila prase, a myslím že to má vina nebyla, byla tma, jela jsem asi 80 - rovný úsek, prasata přecházely silnici a prostě najednou vyběhly ze škarpy... jedno to stihlo, druhé ne místní myslivecký činovník, kterého přivolala policie, aby si mrtvé prase odvezl, to vyjádřil stručně - tak mladá pani, my budeme mít guláš a vy akorát starosti. škoda na autě byla 50 tisíc a pojišťovna zaplatila všecko.
Jenže právě na tohle všecko by určitě šlo napasovat to přizpůsobení jízdy a to, že má řidič předvídat.
Ale neznamená to, že mi to připadá "košér", naopak. Prostě jaký výklad se zrovna hodí. Víc se radši vyjadřovat nebudu.
Aspoň že to pojišťovna zacvakla.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:18
- Nahlásit
VerčaZ
souhlas s danajasa předpokládá se, že vina je na straně řidiče, i když někdy víme jak je to se zvěří
mysl. sdružení škodu neuhradí, navíc zvěř nepatří nikomu v tom slova smyslu majitelství, myslivci je zvěř řeknemě "spravována"
davidkova renata
ovšem to je ale zcela zásadní problém a já jsem pro šípkovou
Biluška
jo jo mají to vymakaný s tou solí, oni je totiž solí zevnitř, aby pak už nemuseli tolik z venčí
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:25
- Nahlásit
Ketrin1
škoda na autě byla 50 tisíc a pojišťovna zaplatila všecko.
Z tvojí havarijky? Nebo z jaké pojistky to šlo?
Eldoguero
navíc zvěř nepatří nikomu v tom slova smyslu majitelství, myslivci je zvěř řeknemě "spravována"
Ale prachy za ni chtějí, hajzli
a já jsem pro šípkovou
SE ZELYM
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:26
- Nahlásit
VerčaZ
má řidič předvídat
to by se muselo všude jezdit max.40. Nebyla tam značka, nebylo to v lese, pojišťovna se právěže vůbec ani necukala.
se zelím anebo se šípkovou vomáčkou???
jedině svíčkovou!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:44
- Nahlásit
Ketrin1
asi jsi to přehlídla tak se ptám znova, z které pojistky se to hradilo? Z tvojí havarijky? Nebo má pro tyhle případy nějakou pojistku to myslivecké sdružení?
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:51 - Změnil/a: Ketrin1
- Nahlásit
Biluška
Jasně, z havárka. Na autě sice nebylo skoro nic vidět, ale nakonec se měnilo přední světlo, blatník, maska, tak to naskákalo.
Ještě se pamatuju, že ten myslivec říkal, že se to v tom místě stává často, protože zvěř tam byla zvyklá volně procházet. Pak na jedné straně postavili plot - za ním byly nějaké sady nebo co - prasata zřejmě přecházela, narazila na plot a vracela se zpátky.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:54
- Nahlásit
Ketrin1
No tak z havarijky to není žádný problém. Z té se totiž platí všechno co zaviníš ty. Není tedy důvod, aby se pojišťovna nějak cukala.
Jsem doufala, že existuje nějaká pojistka, ze které tohle platí myslivci. Tak nic no
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:56
- Nahlásit
Ketrin1
to by se muselo všude jezdit max.40.
Právě proto píšu, že se na to přizpůsobení jízdy dá napasovat prakticky cokoli - právě jak se to komu zrovna hodí, že. Jednou je to se srnou tak a podruhé naopak, podle toho jak se na to určitý lidi dívají. Příklad, kterej uvedla kachna_ mi přijde výstižný.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 21:58
- Nahlásit
Biluška
Není tedy důvod, aby se pojišťovna nějak cukala.
Mám jinou zkušenost, často vymýšlejí všechny možné kejkle, aby plnění snížili.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 22:00
- Nahlásit
VerčaZ
Příklad, kterej uvedla kachna_ mi přijde výstižný.
tak nějak, vždycky je to prostě vina toho, kdo chce něco od pojišťovny
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 22:03
- Nahlásit
Ketrin1
vždycky je to prostě vina toho, kdo chce něco od pojišťovny
Přesně, prostě jak se to zrovna hodí.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 22:07
- Nahlásit
Mne to nepride divne. Skusme to opacne. Niekto mi zastreli psa, na sude vyhram, aby mi zaplatil nahradu skody. Dali by ste mu automaticky telo psa? Ved si ho zaplatil, nie?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2011 23:12
- Nahlásit
Biluška
se šípkovou
pigie
jenže to je zcela jiný případ, nedá se srovnávat s prvním udedeným dotazem
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2011 13:39
- Nahlásit
Biluška
Hele, to maso tý srny bylo jejich předtím i potom, je to furt maso a je furt jejich. Škoda, kterou hradíš, je jednak chovná hodnota, že mohla zplodit další srny, a jednak jsi připravila o radost myslivce který se těšil, že si ji střelí sám. Potažmo o prachy, které by mysliveckému sdružení zaplatil sváteční střelec aby si na ni mohl vystřelit on.
Ne že bych byla přítelem té jejich logiky, ale takhle nějak to chápu.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Bře 2011 16:00
- Nahlásit
Onehdá jsem viděla u krmítka kusy soli. Obrovské. Dokonce tam na to mají takové spešl mističky
Biluška
A čím ještě to krměj? Aldinka se včera ládovala kukuřicí-celou suchou a ještě jakousi směsí co v tom byla u nás jsou všehovšudy čtyři srny a dva zajíci, to už mám občíhnutý. Aginka už je ani nehoní, ví že jsou to ty naše.
|
jici
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 07:46
- Nahlásit
Biluška
On nezaplatí za maso které někdo sní. Ale za způsobenou škodu na majetku- živém zvířeti, které jeho pes usmrtil.. Co je na tom k nepochopení.
Když někomu nabouráš auto, také musíš zaplatit způsobenou škodu resp. opravu auta a majitel ti přesto auto nevěnuje.
Že ti chovatel slepice slepici dal, co by s ní dělal, že? Už by ji těžko konzumoval.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:16
- Nahlásit
jici
Když někomu nabouráš auto, také musíš zaplatit způsobenou škodu resp. opravu auta a majitel ti přesto auto nevěnuje
No jistě,ale také ho nevjenuje silničářům,popř autobazaru k "sežrání"jako k řízení dyž už je zdemolovaný.V tomhle případku by se zaplatil veterinář a srnka by dál"jezdila"po luzích a hájích
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:20
- Nahlásit
jici
Když někomu nabouráš auto, také musíš zaplatit způsobenou škodu resp. opravu auta a majitel ti přesto auto nevěnuje
Auto ne, ale poškozenou část by ti měl dát. Např. když nabouráš blatník, zaplatíš (plácnu) deset tisíc za nový blatník a starý rozbitý bys měl(a) nárok si vzít. On si ho logicky nikdo nebere, páč co by s ním taky dělal, že jo. Taky to většinou neplatí dotyčný, ale pojišťovna, čímž se situace trochu komplikuje.
Když v obchodě rozbiju třebas vázu tak ji musím zaplatit a střepy si klidně můžu odnést.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:23
- Nahlásit
Biluška
Nechci do toho kecat. Ale není náhodou zvíře majetkem majitele honitby? Což tedy nemusí být vždy ta myslivecká grupa, která na něm vykonává právo myslivosti. Takže někde to může v praxi vypadat tak, že myslivci si zastřílí, vezmou trofeje, ale zvíře ponechají majiteli. Čímž se případ komplikuje ještě víc - kromě pojišťovny, škůdce, poškozeného, zvířete je tu ještě majitel honitby. CO TEĎ???
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:41
- Nahlásit
Vlčáčková
Ježišikriste nekomplikuj to, nebo si začne dělat nároky ještě majitel pozemku
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:44 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Biluška
Jo a nakonec ředitel Zeměkoule a Zafod Bíblbrox coby prezident Galaxie... Mě se zdá, že už to je v té naší "civilizaci" všechno moc přeorganizované. Já chci na planetu, kde bude klid a kam nepolezou lidi!
|