| Autor |
Zpráva |
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:40
- Nahlásit
PetraK
a nejsou populární.
ale k tomu bohužel přispívají oni sami a doplácí pak na to ti slušní
Tak to bez debat samozuřejmě. Tak jako v jiných činnostech.
Někde je holt kreténů víc, nebo spíš, kreténi jsou víc vidět
Myslivci mají povinnost zvěř přikrmovat, pokud to nedělají, mělo by je za to "popotahovat" životní prostředí, OMS ... Ale jistě někde se krmí, jinde né. U nás máme na jednu stranu od baráku jedno sdružení, kde se krmí a maká a na druhou stranu sdružení, kde krmelce a jesle padaj, páč nikdo z aktivních myslivců ani neví, kde jsou
Ovšem, musí se chtít to řešit, že
no jo, když von je Franta takovej dobrej kamarád......
No anebo se řekne, že se vlastně nic nestalo, že jo
Dáška
Hele, tak to já ani nevím, koho myslím, nejspíš takovéty, co je potkáš v lese/na louce/na polňačce/u vody a oni vidí psy a zatmí se jim a vyhrožují ti bezdůvodně smrtí člena tvé rodiny... když se jich zeptáš, kdo jsou, tak jsou ještě agresivnější. Obvykle jsou v zeleném, ale už jsme potkali i jednoho v trenclích a gumákách, ale pistolku si nezapomněl, to zas ne.
No jo no, když si někdo něco potřebuje dokazovat tím, že MŮŽE nosit zbraň (to, že ji sice nemůže použít na to co si myslí, je jiná ) ... Je to stejný, jako když si někdo pořídí velkýho psa proto, aby vypadal drsně ...
Neznamená to ovšem, že všichni majitelé velkých psů jsou kreténi, že jo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:42
- Nahlásit
davidkova renata
no ty voe..to by mě nenapadlo ,že to vůbec jako de?
no mě taky ne a myslím, že právě vůbec nikoho. Lidi obyčejně netuší, že se tady střílí. natož aby věděli kdy je doba honů a můžou to čekat, proto jsem chtěla, aby tam dali aspoň dvě blbý cedule, však by to bylo plus pro ně. Jenže to se mi nepodařilo nikomu z nich vysvětlit.
a pak neni divu, že vyběhnu z jedním z těch zelenejch, sice slušně, ale vyběhnu, když se mě snaží naverbovat tam k nim, když mě potkal jak vláčím po polích loni zásoby. A stejnak sem na něj měla pifku kvůlivá těm jeho proutkovejm radám, když jsem pidimidi Ešusa učila chodit u nohy . Když jsem to vyprávěla Brtnikoj, jak se zelenej pán snažil, tak se smál a pravil - no to von nevěděl s kým má tu čest a na koho narazil
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:47
- Nahlásit
Eldoguero
Ne tak docela, pořád musíš splnit určitá kritéria,
no ale evidentně ne dost dostatečný
Ono těch pravidel je opravdu hrozně moc
jo já vím, že pro lov jsou pravidla ale prostě na vydání zbraně je to v podstatě jen malej rozdíl mezi Státama a tady u nás, skoro každej,každej si to může pořídit.
na druhou stranu sdružení, kde krmelce a jesle padaj
no u nás jsou sdružený ty, co jim to už popadalo! Já to nemám kam dávat ani. Vydupávám si na to plac, seno strkám do křoví, aby to neleželo na zemi........ kurnik ne, já se vo tom nebudu bavit, páč se evidentně samonasírám zas a to je zbytečný....
No anebo se řekne, že se vlastně nic nestalo, že jo
No a to je právě to o čem mluvím a co mě sejří a co mě na nich štve a pro co je nemám ráda.
a jdu, páč jinak se samonasejřim a to je zbytečný.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:51
- Nahlásit
ešče sem tu, nedalo mi to
Eldoguero
no to ne, ale tak oni ti myslivci jak jsou organizovaní, tak kdyby chtěli tak budou mít na tu verbež mezi sebou páky, jakk se jich zbavit a být za normální. Což bohužel majitelé velkým psů, či psů obecně nemají. Myslivci kdyby chtěli,tak svůj obraz ve společnosti můžou změnit,jen by právě museli chtít
|
RaduM
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:55
- Nahlásit
Taky se mi nedávno "poštěstilo" jednoho potkat. Teda nebyl zelenej a vypadal, že už má krok do hrobu a flintu neměl, ale neodpustil si typické poznámky. Jaktože ten pes nemá košík. Tak říkám a na co? No až tady potrhá nějakou zvěř, tak říkám, jeho ale zvěř nezajímá, a on že až uvidí srnku, že určitě jo, tak jsem pánovi vysvětlila, že srnky potkáváme hned za sídlištěm a že to bych jaksi nemohla se psem bez vodítka a bez košíku nikam. Tak zmlknul, ale stál a čuměl na nás ještě dlouho, asi chtěl vidět, že pes udělá krok do lesa a už by hudroval...to měl ale smůlu, náš chodí způsobně po cestě. Mám ale obavu, že kdyby měl v ruce flintu, vyskakoval by si mnohem víc.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 14:22 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
PetraK
jo já vím, že pro lov jsou pravidla ale prostě na vydání zbraně je to v podstatě jen malej rozdíl mezi Státama a tady u nás, skoro každej,každej si to může pořídit.
Tak já si pořád myslím, že v tomto jsme oproti USA někde úplně jinde naštěstí. Třeba jen v tom, že u nás pořád MUSÍŠ splnit nějaké podmínky pro zbroják. Máme ty skupiny, jak jsem psala a třeby, když máš skup. C, nemůžeš mít krátkou zbraň. MUSÍŠ udělat nějaký testy, který obsahují i základní povědomí o zákonech o zbraních a střelivu, MUSÍŠ pravidelně dokládat potvrzení od doktora, že jsi způsobilý ... Jasně pořád tam chybí ty psychotesty, ale já vidím rozdíl dost podstatný.
no to ne, ale tak oni ti myslivci jak jsou organizovaní, tak kdyby chtěli tak budou mít na tu verbež mezi sebou páky, jakk se jich zbavit a být za normální. Což bohužel majitelé velkým psů, či psů obecně nemají
Ale jsou, minimálně většina majitelů psů s PP a i hodně majitelů psů bez PP - co třeba ČMKU, ČKS? Vždy se dá podat stížnost k vyššímu orgánu, v kynologii nebo i v myslivosti, ale bohužel je to zase jen o člověku
Netřeba se zmiňovat o tom,že hodně stížností se časem nenápadně zamete pod koberec. A je úplně jedno jestli jde o kynology, myslivce, hasiče, právníky, doktory ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 14:30
- Nahlásit
Eldoguero
oproti USA někde úplně jinde naštěstí.
ale jo rozdíl tam je, ale ne tak velkej, jak jsem si myslela. Páč když budu magor ( jestli se bude někdo smát, dostane do držky dámy ) , když budu magor a budu tu zbraň chtít, legálně se k ní dostanu. což jsem si myslela, že prostě tak jednoduchý není, no.
Ale jsou, minimálně většina majitelů psů s PP a i hodně majitelů psů bez PP - co třeba ČMKU, ČKS?
sem teď nemyslela na chov, či výcvik, ale na běžný provoz, tzn. že když se někde vyskytuje magor v majetku velkýho psa, z kterýho taky vyrobil magora, tak ostatní majitelé velkej psůch, slušní majitelé, nemají nějak páku toho idiota ze svýho středu vypudit, aby zachovali všem majitelům velkých psů čistej štít. To tím mám na mysli. . Kdežto ti myslivci tu možnost mají a nedělají to, takže tím pádem i proto na ně veřejnost nahlíží hromadně jako na idioty, když sami nemají zájem se těch idiotů zbaviti.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 14:44
- Nahlásit
PetraK
když budu magor a budu tu zbraň chtít, legálně se k ní dostanu
Splníš-li všechna nařízení a nebude-li mít tvůj obvoďák podezření, že jsi magor, pak ano.
že když se někde vyskytuje magor v majetku velkýho psa, z kterýho taky vyrobil magora, tak ostatní majitelé velkej psůch, slušní majitelé, nemají nějak páku toho idiota ze svýho středu vypudit, aby zachovali všem majitelům velkých psů čistej štít.
Já jen nevim, jak by ho jako měli vypudit ze svého středu, jako konkrétně, jak by to měli udělat. Jediný co můžou je snažit se o osvětu, chtějí-li a mít svýho psa v pohodě, event. můžou zveřejňovat chování magora a jeho psa v "civilních" mediích třeba. Takže nějaký "páky" má každý, o účincích řeč nebyla.
Kdežto ti myslivci tu možnost mají a nedělají to, takže tím pádem i proto na ně veřejnost nahlíží hromadně jako na idioty, když sami nemají zájem se těch idiotů zbaviti.
Hele a stejně, jak konkrétně by to měli udělat?
Když myslivec poruší zákon (třeba o zbraních a střelivu) policajti mu seberou zbraně a zbroják a fertyk. Pokud třeba se chová v rámci sdružení neadekvátně, ale neporušuje přímo zákon, pak sdružení má možnost ho vyloučit, ale tím mu neznemožní provozování myslivosti přece.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 14:52
- Nahlásit
Eldoguero
Já jen nevim, jak by ho jako měli vypudit ze svého středu
no vždyť to píšu přece, pejskaři nemají páky jak to udělat, zatímco myslivci ty páky mají a nevyužívají je. celé to, co jsem psala, poukazuje na ty myslivce, kteří se chovají jak se chovají a pak se ještě rozhořčují nad tím , jak jsou veřejností vnímáni, víš. A že těžko tím pádem chtít po lidech aby je neházeli do jednoho pytle, když oni sami se nesnaží ten pytel vyčistit.
pak sdružení má možnost ho vyloučit
no tak takových případech šup s ním ven a k té zprávě, kterou dají do éteru, tam místo toho, že napíšou, že se nic nestalo a Franta byl dobrej pracant a dobrej kamarád, dají, že se od tohoto člověka distancují tak, jak je v rámci možností možné a s jeho chováním se neztotožňují či tak něco. fertig.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 15:01
- Nahlásit
podle mě je potřeba jim dodávat co nejkvalitnější, nejmodernější a nejkomplikovanější zbraně a voni se vybijou sami, teď se zas vodbouch jeden, když lez z posedu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 15:18
- Nahlásit
když lez z posedu t
t eď úplně O.T. - i když asi ne tak úplně. Chtěla jsem sem ftipně hodit ten obrázek, jak si nějakej pes podává myslivce lezoucího na posed či strom, nebo něco takovýho podobnýho to bylo- Davítkojc bude vědět házel to před sto lety kdosi na žumpě - nenašla jsem to ale našla jsem tam fotky, jak myslivci krmí na krmelišti divočáky nemají je snad spíš střílet, když jsou přemnožený? Nebo jak to je? Pořád se hlásá, že černá je přemnožená a tak se krmí?
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 15:46
- Nahlásit
PetraK
Nevím jestli jsi mě pochopila.
Mě by zajímalo, jak konkrétně by měli toho nežádoucího vypudit ze svého středu. Já si to nějak v praxi nedokážu představit.
Každý má páky na každého v rámci možností typu - zmedializovat, zveřejnit konkrétní problém, toho člověka ignorovat nebo ještě hůř, jak mají někteří v oblibě - pomluvit ho ALe na to netřeba být někde organizovaný.
Pořád se hlásá, že černá je přemnožená a tak se krmí?
Otázka je, jestil opravdu krmili, nebo jestli si připravovali újeď proto, aby mohli lovit
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 15:58
- Nahlásit
Eldoguero
Mě by zajímalo, jak konkrétně by měli toho nežádoucího vypudit ze svého středu. Já si to nějak v praxi nedokážu představ
o tak takových případech šup s ním ven a k té zprávě, kterou dají do éteru, tam místo toho, že napíšou, že se nic nestalo a Franta byl dobrej pracant a dobrej kamarád, dají, že se od tohoto člověka distancují tak, jak je v rámci možností možné a s jeho chováním se neztotožňují či tak něco. fertig.
neboli vyloučit a distancovat se od něj, líp to už asi napsat nemůžu.
a ne to zašolíchávat , jak mají tak jako v oblibě. Na tom nic složitého není.
zmedializovat, zveřejnit konkrétní problém,
no tak vidíš- to je přesně to , co jsem psala já. a hned na začátku.
Otázka je, jestil opravdu krmili, nebo jestli si připravovali újeď proto, aby mohli lov
hm, to nevím, psali tam o krmelišti - tak to nevím, co tím myslí.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 16:08
- Nahlásit
PetraK
No dobře, ale zase nechápu proč teda je takový rozdíl v tom být a nebýt někde organizovaný. V tom případě je to přece úplně jedno né.
hm, to nevím, psali tam o krmelišti - tak to nevím, co tím myslí.
Krmí se v podstatě všechna zvěř v zimě, takže pokud krmí, tak třeba zrovna tyhle krmí opravdu poctivě. Holt jsou mezi nimi i poctiví lidi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 16:20
- Nahlásit
Eldoguero
případě je to přece úplně jedno né
myslím že ne, že když se něco stane u myslivců a ti se k tomu postaví tak, že se od daného člověka distanucují třeba v médiích, či já nevím třeba v místním plátku vyzni to pro lidi naprosto jinak, budou to jinak vnímat,než když se něco stane kupř. ze strany majitele velkého psa a pár lidí - majitelů velkých psů se k tomu vyjádří v médiích - pokud to ovšem ta média vůbec bude zajímat
olt jsou mezi nimi i poctiví lidi
tak to já vím
Krmí se v podstatě všechna zvěř v zimě, takže pokud krmí, tak třeba zrovna tyhle krmí
tohle bylo popsaný jako vyloženě krmeliště pro divočáky - ještě tam ten člověk seděl , oni kolem něj rozprostřený jak vějíř, bylo jich tam habakůk. Tak mě to právě tak zarazilo, že ještě "jakoby podporují ve vývinu" či jak to říct??? a pak si stěžují, že jsou prasata přemnožená a odstřel se nedaří...... a tak. nevím, do tohodle nevídím,jen mě to tak zajímalo.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 16:32
- Nahlásit
PetraK
Podle me je ale úplně jedno jestli jsou organizovaí nebo ne v tomto případě - je zroti se k tomu postaví tak, že se od daného člověka distanucují třeba v médiích, či já nevím třeba v místním plátku vyzni to pro lidi naprosto jinak, budou to jinak vnímat,než když se něco stane kupř. ze strany majitele velkého psa a pár lidí - majitelů velkých psů se k tomu vyjádří v médiích
S tou černou, krmí se, krmí, někde se krmí opravdu poctivě, tedy všechna zvěř včetně černé, aby v zimě netrpěla, nestahovala se do vesnic, event. měst, zahrádkářských kolonií a neničila soukromé pozemky, zahrádky, pole, neužírala krmení a neplašila domácí zvířata tam, kde jsou trvale venku. To, že je černá přemnožená s tím nemá sž tak moc společného. Protože i černá zvěř má svou dobu lovu. Celoročně se loví pouze sele a lončák (odrostlé sele), bachna a kňour od 1. 8. do 31. 12.
Tedy mladá zvířata se mohou střílet prakticky stále a také se tak děje (krom míst a lokalit, kde to třeba v zimě není možné, protože většina míst, kde je to možné je nedostupná).
Tam, kde se nepřikrmuje, se zvěř stahuje blíž k lidem a logicky tam i škodí, černá samozřejmě podstatně víc než třeba zajíc.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 16:36
- Nahlásit
Eldoguero
No jo no, když si někdo něco potřebuje dokazovat tím, že MŮŽE nosit zbraň (to, že ji sice nemůže použít na to co si myslí, je jiná ) ... Je to stejný, jako když si někdo pořídí velkýho psa proto, aby vypadal drsně ...
Paní, ale v ten moment já nevím, jestli machruje nebo to udělá a to už přestává sranda, rozumíš mi? Má zbraň a vyhrožuje smrtí! A to jen proto, že mám s sebou psa, nic víc nedělám.
Proti velkému psu mám třeba ještě šanci, ale proti zbrani?
Adiddaska
podle mě je potřeba jim dodávat co nejkvalitnější, nejmodernější a nejkomplikovanější zbraně a voni se vybijou sami, teď se zas vodbouch jeden, když lez z posedu
A to je taky fakt, počkáme a uvidíme
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 16:43
- Nahlásit
Dáška
Tak jasně, že nemůžeš vědět, kdo před tebou stojí, ale zase bych nezacházela do extrému. Ono je to z drtivé většiny jen o těch silných řečech, protože někteří si myslí, že tím, že mají relativní právo nějak regulovat stav zvěře, můžou i určovat ostatním lidem kudy, kdy, jak, jak rychle, s kým mají chodit, jak nahlas se bavit ...
Setkala jsem se třeba s jedním myslivcem, který mi vynadal, že jsem v létě v 17. hodin v lese na houbách, páč na houby se chodí ráno přece to dá rozum Bylo mi to jedno, jen jsem se smála a on nemohl nic.
Ale zase tvrdit, že každý, nebo téměř každý myslivec je potenciální vrah, je trochu moc.
Principielně je to stejný jako s tím velkým psem
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 22:43
- Nahlásit
Eldoguero
S tou černou, krmí se, krmí, někde se krmí opravdu poctivě, tedy všechna zvěř včetně černé, aby v zimě netrpěla, nestahovala se do vesnic, event. měst, zahrádkářských kolonií a neničila soukromé pozemky, zahrádky, pole, neužírala krmení a neplašila domácí zvířata tam, kde jsou trvale venku. To, že je černá přemnožená s tím nemá sž tak moc společného.
jo chápu, díky za vysvětlení.
Tedy mladá zvířata se mohou střílet prakticky stále
jo jo, to vím, tehdy mě to překvapilo, nicméně je to logický, protože stádo potřebuje hlavu státu a někoho kdo bude mladý učit.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 10:22
- Nahlásit
PetraK
tehdy mě to překvapilo, nicméně je to logický, protože stádo potřebuje hlavu státu a někoho kdo bude mladý učit
Je to tak, navíc selata jsou dnes prakticky celoročně, v mírných zimách klidně i v lednu. Mladých zvířat je hodně a dělají většinou větší škody než ta starší, zkušenější.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 10:38
- Nahlásit
Eldoguero
Mladých zvířat je hodně a dělají většinou větší škody než ta starší, zkušenější.
jo, tohle tehdy taky říkali
mírných zimách klidně i v lednu.
jojo vím, psalas to před časem někde, žes viděla.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 11:04
- Nahlásit
Víte, co je zajímavý...
Chodíme tak po lesích porůznu pár let už, myslivce jednak potkáme jen velice vzácně - aspoň ty, co by to na nich bylo poznat - a hlavně, ještě ani jeden nám nikdy neřekl na psa na volno ani slovo (a to jsem vždycky v pohotovosti ).
Tak... bych nerada, aby si pak statistiku někdo vynahradil tím, že bude rovnou střílet, až budem blbnout na louce (ťuk na dřevo.....), ale stejně... mi to teď trochu vrtá hlavou, kudy ti myslivci mávající flintou a vedoucí debilní řeči chodí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 11:15
- Nahlásit
Vero
kudy ti myslivci mávající flintou
no na nás myslivec taky ještě nikdy flintou nemávala, s myslivci na chalupě jsem se , když jsme si pořídila Esšálka, kontaktovala, protože máme neoplocenou velkou louku a chtěla jsem mít jistotu, že mi nepicnou mýho psa na vlastní louce, když opominu chování jednoho z nich ke svému psovi , tak byli v pohodě.
Debilní leče bohužel tedy probíhaly u nás v Praze- řepích - mezi dálnicí, klášterem a zahrádkářkejma domkama, no. - jestli ještě probíhají nevím, v době honů se tam už nevyskytuju. .
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 11:33
- Nahlásit
PetraK
jojo vím, psalas to před časem někde, žes viděla.
No jo, já se zase opakuju
Vero
klep, klep, klep nezapomeň
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2012 12:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vero
ale stejně... mi to teď trochu vrtá hlavou, kudy ti myslivci mávající flintou a vedoucí debilní řeči chodí - chodí u nás ....východní Morava
Ne, abych je taky neházela do jednoho pytle: znám pár, co mi tvrdilo, že by na psa nikdy nevystřelili, pak znám pár, co vím, že to jsou úchyláci první třídy, kteří umlátí a nechají psu roztrhat kočku 20m od mého plotu Jeden z nich dokonce není obyč myslivec, ale přímo správce revíru Takže tak A kdy chodí?? Jestli nechodíš lesem jako já, pozdě k večeru, hodně i za tmy, tak na ně nenarazíš. Večer lezou na posedy, nad ránem odsud táhnou....
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2012 21:01
- Nahlásit
worrick
chodí u nás
však já tomu samozřejmě věřím...
Jestli nechodíš lesem jako já, pozdě k večeru, hodně i za tmy, tak na ně nenarazíš
Tak to bude asi to vysvětlení. K večeru už většinou jdu z lesa.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2012 07:56
- Nahlásit
Nevím, jestli se na tomhle fóru už řešilo, že Slovensko odhlasovalo, že myslivci už nesmí střílet po psech a s obojky a kočkách všeobecně? Já jsem toho názoru, že v naší republice tohle nikdy projít nemůže, jelikož myslivci mají jasnou převahu v obou komorách A moje drahá polovička mi včera na prochajdě oznámí:,,jé, zapoměl jsem Ti říct, všimla jsi si jak tenhle týden běželo na CT24 na liště, že si myslivci ve sněmovně odhlasovali, tu úžasnou zaklínací formuli, že myslivost u nás je kulturní dědictví národa...." Myslela jsem, že omdlím....
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 10:59
- Nahlásit
No já jsem si teď na radiožurnálo vyslechla, jak tím, že psa pustíš v honitbě porušuješ minimálně! dva zákony, protože pod vlivem psovoda znamená jedině na vodítku (myslivecký hospodář Jaroslav Kostečka z Českomoravské myslivecké jednoty)
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 11:20
- Nahlásit
No ono je to trochu složitější.
myslivecký hospodář Jaroslav Kostečka z Českomoravské myslivecké jednoty
Má samozřejmě jiný - ten svůj náhled na věc. Zákon ovšem nehovoří tak jednoznačně, jako se někteří snaží naznačit. Podle zákona rozhodně neznamená pes pod vlivem psovoda je jedině na vodítku, to je jen jedna z možných prezentací. Na toto téma jsem měla nejeden rozhovor s nejedním myslivcem, probírali jsme to i s paní na OMSu a dobrali jsme se vždy pouze k tomu, že záleží jen a pouze na úhlu pohledu.
To, že podle některých osob by měl být pes jen v kotci a maximálně na zahradě pokud to není pes lovecký v majetku myslivce (ten pak může být klidně neovladatelný, protože poslušnost se od něj nejen nežádá, ale ani nečeká ) je jeden extrém, druhý je ovšem ten, že jiní lidé vypustí svého skutečně neovladatelného psa kdekoliv, protože má přece právo se proběhnout - v tomto podání ovšem po lese a loukách, kde je nejen mimo vliv, ale i mimo zorné pole psovoda a čas povětšinou skutečně tráví tím, že loví, nebo se o to aspoň snaží
Mezi těmito tábory pak jsou, řekněme, "normální" pejkaři, kteří svého psa nenechají zvěř štvát a mají po pod kontrolou a stejně tak i "normální" myslivci, kteří takovéto lidi neřeší, jelikož ví, že není co řešit.
Ovšem toto - myslivost u nás je kulturní dědictví národa...." mo rozhodně nepřijde na omdlení. Nehledě na to, že si to rozhodně nemohli odhlasovat ve sněmovně myslivnci, ale poslanci ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2012 11:34
- Nahlásit
Eldoguero
80% poslanců jsou myslivci...ti si můžou odhlasovat kdykoliv a cokoliv. To číslo tahám z rukávu, ale opravdu by mne ten počet zajímal - měl by to někdo u nich udělat jako anketu. Ono by pak jako,,kulturní dědictví národa" mohlo být vyhlášeno kde co - třeba to že:,,co Čech - to zloděj" ....že jo
|