Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pes a paragrafy / Zase ti myslivci
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Autor Zpráva
Cigi
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:10
- Nahlásit

Marie Šustová
Jen malý dotaz. Viděla jsem myslivecký zápisníček, kde bylo vzorně zazanamenáváno:
kočka 3 body
pes, černý vořech 5 bodů
pes, ovčák 7 bodů
dál nevím, měla jsem šokem zatmění,
no atd. asi dvě stránky...
To je běžná praxe? Tím se mě snažil ohromit na jedné zábavě myslivecký ožralý opruz.

Minnie
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:17
- Nahlásit

neskutocne ste ma teraz nasrali. a co ma ta macka, srat doma do serbla a cely den vylihovat na okne? preboha sa uz zobudte!!! uz dlhsie mam pocit, ze sa snazite vystvat z lesov vsetko zive od zvierat co tam podla vas nema co robit az po cloveka. jasne sak coby nie, macka moze zadrhnut zajaca, tak ju preventivne zastrelime. pes moze zacat nahanat zver, tak ho preventivne zastrelime. za seba: tak ako neverim ziadnemu neznamemu volne pobiehajucemu psovi bez pana v dohlade, tak ako neverim psom typu bull, tak ako neverim autam, ze ma nejake neostrieka vodou, tak ako neverim "vyhodnym" akciam v obchodoch, tak isto neverim ani polovnikom. takto z bezpecia domova si viem predstavit, ze sa medzi nimi najdu aj slusni, ale v reali preventivne neverim ani jednemu. nie je to sice buhvico byt stale v strehu, ale radsej byt pripravena na to najhorsie ako by malo byt neskoro.
okrem toho, polovnici na tom nie su o nic lepsie, tiez hadzu psickarov do jedneho vreca. co ja za to mozem, ze nejake hovado necha nahanat psa srnky po lese? aby sa polovnik vyhrazal MNE pre taketo hovado? nech si to riesi s nim, nech mu zver trhajuceho psa aj odbachne, je mi to jedno, ale nech necha na pokoji MNA slusneho psickara, ktory ma ocividne psa pod kontrolou.
ja uz neviem do akeho blazinca sme sa to dostali. dneska si clovek uz ani v tom lese neoddychne, lebo este aj tam sa musi mat na pozore.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:18
- Nahlásit

Marie Šustová

hele a kde teda má bejt kočka když ne venku?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:29
- Nahlásit

Adiddaska
dykl to píše!
Doma, max. na zahradě

Grin
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 18:43
- Nahlásit

Moje zkušenost s několika myslivci z několika krajů je pokaždé celkem stejná. Za střízliva jsou zákona znalí a zákona dbalí, problém je, že se dost často posilňují alkoholem. Nikdo je nekontroluje, za celejch 18 let co například znám jednu jihočeskou mysliveckou skupinu z jedné vesnice, kde to je oblíbený sport, je nikdo nezkontroloval, jestli jsou při držení zbraně střízliví nebo ne. Ani jedinkrát.

Spousta z nich ví, že pouze myslivecká stráž může psa zastřelit, ale mnoho už jich psa i kočku zastřelilo, protože v okolí nebyl nikdo, kdo by jim to dokázal. Hecujou se k tomu i navzájem.

Jeden z myslivecké stráže mi řekl, že by to nikdy neudělal, že by pes snad musel prokazatelně štvát zvěř, aby ho zastřeil, jeho kolega zase ale střílí psy a kočky i na poli za vsí, protože ho kdysi pokousal kokr a od té doby "čokly nesnáší". Jakmile je zvíře v honitbě, má to u něj spočítaný i kdyby byl páníček na dva metry od něho.

A mám i jiné story.

Tyhle všechny lidi znám mnoho let, protože se s nimi zná můj dědeček. Jde o myslivce a mysliveckou stráž z Říčanska, Krumlovska a Kolínska.

Nemám je ráda, ani jednoho z nich, prostě a jednoduše už jen proto, že jsou furt nalitý. A i když vím, že vozej zvěři to seno a mrkev, taky vim z těch hospod, že tohle neni to, o čem se s potěšením bavěj. Ten jeden co mi říkal, že by psa nestřelil, tomu to věřim, je to správnej chlap. Ale pivo si neodpustí. Ani když má vzít do ruky pušku. Já už jsem si názor udělala. A neobviňuju ani tak ty myslivce jako naprosto debilní zákony kolem nich a neschopnost policie a kontrol a vůbec celýho systému. Já bych jim střílet zakázala, zbraně bych jim zakázala, jen by krmili zvěř a vybíjet bych zvěř nechala nějakou speciální jednotkou, která by ale procházela tolika kontrolama, že by užř tyhle zvěrstva nebyly možný!!!

stetisek123
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:20
- Nahlásit

Marie Šustová
tyjo, sem z tebe na vobklad, ty fakt máš snad medaily za blbost. To sem eště neslyšela, že kočky nesměj ven!!! Fakt medajle, doufám, že příště to zakážeš i holubům. To neni možný, pošli mi fotku si tě dám na nástěnku!
Mimochodem mám tu osm koček, žádnou sem si nepořídila záměrně, všechny sou pozůstatky z depozitování jako neumístitelný, všechny sou samo kastrovaný, očkovaný, odčervený. Takže prosím tě přijeď mi ukázat, jak jim mám zatrhnout jít lovit přemnožený myši na pole.
Před lety mi ulítla andulka, já blbka měla volat mysliveckou stráž, aby nenapáchala škody na poli. Místo toho sem jí v noci chytla na vořechu. Sem sto let za vopicema, páč bych měla mít defacto zákaz vycházek, páč sem domestikovaná a tudíž nesmím ze zahrady.
Teď se du vomejt vlažnou vodu, abych to rozchodila

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:27 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Dávám to sem znova, protože to asi zaniklo. Je to docela hezké.

Dnešní myslivecké povídání na Radiožurnálu:
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/jar oslav-kostecka--1020055

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:33
- Nahlásit

mimochodem, kočka není domestikát, je to zdomácnělý zajatec, takže teze, že by pro ní mělo být přirozené prostředí doma nebo na zahradě zdá se mi poněkud nešťastnou...

Jebloň
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:38
- Nahlásit

Adiddaska
No já nevím,možná by bylo ideální pořídit kočičce slušivou klícku,nebo voliéru.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:38
- Nahlásit

Adiddaska
Voni sou vlasně strašně šťastný v paneláku, když hezky tloustnou a ucpávaj si močový trubice nedostatkem pohybu. Bych chtěla vidět tu populační explozi, kdyby nelovily myši v polích. Dravce sme vyhubili DDTéčkem (pravda, kdyby sme káňata nepouštěli z domu, mohla žít)

Jebloň
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:41
- Nahlásit

stetisek123
Bych chtěla vidět tu populační explozi, kdyby nelovily myši v polích.
A pak by těm myšičkám bylo fuk,že je nějaká tlustá kočička v domečku a nalezly by tam taky.

stetisek123
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:43
- Nahlásit

Jebloň
a pak by je musela lovit Sizra DDD

stetisek123
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:45
- Nahlásit

Ale mám lepší řešení! Mohli bysme kočkám vytrhat zuby a drápy, pak by snad nemohli škodit na polích... I když, možná by se tam mohly vyčůrat?

Jebloň
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:46
- Nahlásit

stetisek123
Ale mám lepší řešení! Mohli bysme kočkám vytrhat zuby a drápy, pak by snad nemohli škodit na polích... I když, možná by se tam mohly vyčůrat?

A nebylo by lepší,sebrat myslifcům flintičky.

leyenda
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:47
- Nahlásit

stetisek123
a pak by je musela lovit Sizra
no, to by jich moc neubyvalo, to jsme videly, jak dlouho ji to trvalo doma, coz teprve na poli

leyenda
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:48
- Nahlásit

Jebloň
nebylo by lepší,sebrat myslifcům flintičky.

ano, o moc lepsi

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:48
- Nahlásit

Jebloň
stetisek123

pak by těm myšičkám bylo fuk,že je nějaká tlustá kočička v domečku a nalezly by tam taky.

vy si děláte srandu, to je na místě, ale já kočku nemám, protože
by mi ji určitě moje "komando" zneškodnilo, a každej rok se mi nastěhujou myši do baráku, v garáži jsou jako doma a dokonce se zabydlují i v obýváku a promenádujou se tady beztrestně, protože psiska na ně čučej a nechává je to ledově klidnými. Mám fotku, jak myš sedí na rantlu vod misky se žrádlem a ostatní ji pozorují.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:49
- Nahlásit

leyenda
no, to by jich moc neubyvalo, to jsme videly, jak dlouho ji to trvalo doma, coz teprve na poli

A ještě by si u toho zvrtla kotník.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:50
- Nahlásit

Vlčáčková
Dávám to sem znova... - dostal to za úkol poslechnout můj muž a udělat mi z toho výčet toho důležitého. Já nevím, ale vypadal u poslechu hodně sarkasticky. Víš, ono to v rádiu opravdu zní krásně, jak předně les milujou a zvířátka ochraňujou.....bohužel jen ty, co se dají sežrat....jak jsem se tu teďka dočetla níže.....
Marie Šustová
Opravdu mám pocit, že chodíte na nějaké hromadné vymývání mozků protože tak pokřivené vnímání toho, kdo má a nemá právo na život...jsem dlouho neslyšela....naposled snad od Adolfa naprosto se ztotožňuju s tím, co píše davidkova renata a vlastně většina. Mám kočky kastrované, očkované a bydlím v polích u lesa. Ano, chodí lovit. Proč by nelovily? Jsou to šelmy a je to pro ně přirozené. Ne, nejsem z toho nadšená, rozhodně je za ptáčka nepochválím, ale bohužel. Rozhodně je ale na ptáčky a zajíčky neštvu, což se o psech myslivců říct nedá, že áno Vy se tady pozastavujete nad tím, že pak zajíčka nemůže ulovit chudák káně? Ale může....má naprosto stejnou možnost. Pokud mu ho ovšem před nosem nepicne myslivec, jehož vybavení je mnohem dokonalejší. A když jen vezmu, co zahyne zajíců na silnicích....a proti tomu jsem žádnou mysliveckou kampaň neslyšela - ovšem proti kočkám je to vyloženě válka

stetisek123
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:51
- Nahlásit

Jebloň
leyenda
bych jim je nechala,a le po tají upilovala mušky, aby stříleli vedle. Když jim je vemete, poříděj si nějaký bomby nebo střely země-země

Dáška
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 19:56
- Nahlásit

Ona totiž paní Marie Šustová tady reprezentuje přesně "to" myšlení - nemyšlení", které je jim vlastní. Nejlépe aby nikdo do lesa nelezl, nedej bože do jeho blízkosti, pač tam už vládnou tidleti, že jo. Prosíme nerušit v jakékoliv činnosti

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 20:39
- Nahlásit

worick
Náhodou. Byly tam zajímavý věci. Nemusí člověk se vším souhlasit, může mít jiné zkušenosti, ale pro mě to bylo zajímavé slyšet.

worick
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 20:49
- Nahlásit

Vlčáčková
Byly tam zajímavý věci - třeba? Ať to nemusím sama poslouchaaat

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 20:59
- Nahlásit

worick
Mluvil o zkouškách a porovnával se západem, že jsou u nás přísnější. Vysvětloval, jak je to s honitbou (i když to bych uvítala víc rozebrané). Popsal, jak je to s množením prasat - proč je jich tolik. Jak to funguje s odstřelem zvířat - že jsou dané počty. A tak. Něco z toho člověk ví, ale málo podrobně nebo bez souvislostí, něco tuší, a něco se mi zdálo podivného a idealisticky podaného, aby to vypadalo dobře. Každopádně si to poslechnu znova, udělám si poznámky a trošku se popídím.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 21:11
- Nahlásit

worick

Mám kočky kastrované, očkované a bydlím v polích u lesa. Ano, chodí lovit. Proč by nelovily? Jsou to šelmy a je to pro ně přirozené. Ne, nejsem z toho nadšená, rozhodně je za ptáčka nepochválím, ale bohužel

Protože lovit můžou jen myslivci,chápeš? Jediná opravdická škodná jsou lidi...

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 21:15
- Nahlásit

Sízra Milanová

Protože lovit můžou jen myslivci,chápeš? Jediná opravdická škodná jsou lidi...

sdílím tvůj názor beze zbytku....

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 21:27
- Nahlásit

Vlčáčková
nebyla bych si tak jistá, jestli byl člověk dřív lovec než pejskař.
A v době, před domestikací psa pouze vyhrabával kořínky a jedl mršiny? A co třeba předci lidí, lidoopi, třeba náš nejbližší šimpanz?
To nedává moc smysl.
Eninka

akorát ti pejskaři nenosí u sebe flinty a nikoho neohrožujou,
Pokud je řeč o imbecilech, jakože je, tak rozhodně ohrožují. Minimálně právě tu zvěř, které je vám tak líto.
Takže za mě: v mých očích jsou¨to skoro všichni psychouši
Takže když řeknu, že skoro všichni právníci jsou magoři, nebo skoro všichni plastičtí chirurgové sadisti, je to srovnatelný ...

Já se rozhodně nehodlám zastávat kreténů, kteří si "spletou" orla s kachnou, jelena s koněm a jsou natolik krátkozrací, že aani nevidí, že je pes na stopovačce. Potkala jsem jich podobných taky pár a osobně bych jim nejraději udělala nějakou moc ošklivou věc, o který se tady nesmí psát, páč by mě jinak vypli.
Ale na druhou stranu potkávám dost pejsařů kreténů, kteří svého psa nezvládají, pes jim co procházku uteče nebo ho dokonce i venčí stylem otevření branky. Takových u nás po vesnici běhá dost od mrňavých vořechů po něm. dogu, moskeváka, kavkaze ... Nic moc potkat se s nima v polích. Jejich majitelé dost ohrožují bezpečnost nejen svých psů, ale třeba i mou, mých psů, mé dcery a v neposlední řadě zvěře.
A rozhodně nemám pocit, že skoro všichni pejskaři, dobře, skoro všichni vesničtí pejskaři jsou kreténi.
Média se vždycky chytnou jen těch negativních zajímavých případů co se týká myslivců i psů, to je vcelku známý fakt. Stejně tak každému utkví v paměti degen, který na něj ječel nesmysli o tom, že pes nesmí do lesa, na pole ... stejně tak, jako na mě jednou ječel jeden pán, ze psi nesmí projít přes fotbalové hřiště, protože on na kraji seká trávu pro králíky a oni pak zřejmě vlivem psích stop chcípají (nevenčili se, jen jsme šli z krámu domů). A nikdo si nevzpomene na "normálního" myslivce, který sedí někde na posedu, projde kolem vás ... Pokud není zrovna v zeleným ani nepoznáte, že je to myslivec.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 21:42
- Nahlásit

Grin
Nikdo je nekontroluje, za celejch 18 let co například znám jednu jihočeskou mysliveckou skupinu z jedné vesnice, kde to je oblíbený sport, je nikdo nezkontroloval, jestli jsou při držení zbraně střízliví nebo ne. Ani jedinkrát.
Byla jsem řekněme na několika společných mysliveckých akcích v různuých částech republiky a musím říct, že mě (a nejen mě) kontrolovala policie cca 10 minimálně. Několikrát dokonce opakovaně před akcí a po akci a jedenkrát si nás dokonce i odchytili v polích.
Kontroly se fakt dělají, řekla bych že ti tvoji známí "měli kliku"
Spousta z nich ví, že pouze myslivecká stráž může psa zastřelit, ale mnoho už jich psa i kočku zastřelilo, protože v okolí nebyl nikdo, kdo by jim to dokázal.
Ano to je problém, porušují tím zákon. Když jsme přišli před lety do jednoho sdružení, řekla jsem na rovinu, že pokud budu vědět o někom, kdo neoprávněně zastřelil někomu psa, nahlásím ho na PČR.

Eninka
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 21:44
- Nahlásit

Eldoguero

napsalas to hezky, ale vezmi si, že tady nemá nikdo důvod někomu stranit, či jej házet do jednoho pytle se všema ostatníma, ale už jen fakt, že x lidí má stejnou, tudíž blbou zkušenost s určitou částí myslivců snad vypovídá aspoň trochu o tom, že v jejich řadách je něco "špatně", ať už vyhrožováním o odstřelu tvýho psa, tak o pití alkoholu apod., viz výše. To, co tady jiní píšou jsou fakta, jejich vlastní zkušenosti a názory na zkušenosti ostatních - publikovaných případů.
To tvoje srovnání s právníky, chirurgy a tak je sice opodstatněný, ale pokud se zeptáš opět x lidí se zkušeností např. s právníkem v jejich životě a všichni řeknou, že zrovna je nějakej právník v jejich životě poškodil, tak to bude to samý, prostě ve fungování právníků (schválně to cituji namísto plast. chirurgů, protože s právníkem se v životě setkáš spíš, než s plas. chirurgem) bude taky něco špatně a nevidím důvod, proč
by určitou sklupinu právníků nemohl někdo nazvat, nebo okomentovat tak, jak ty myslivce tady. Nikdo neřekl, že všichni
jsou stejní, ale popsal svoji zkušenost, ať už vlastní, nebo " z doslechu". Nehledě k tomu, že když tě poškodí právník, můžeš podat podnět na komoru, ale když myslivec, můžeš si stěžovat akorát tak na lampárně, v tom je i rozdíl, řekla bych.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 20 Úno 2012 21:50
- Nahlásit

worick
proti kočkám je to vyloženě válka
Mám pocit, že válka proti kočkám je tady už někde od středověku a táhne se až do dneška, důvody se mění podle momentální situace

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 18 . 19 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání