| Autor |
Zpráva |
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:49
- Nahlásit
Vlčáčková
Já chci na planetu, kde bude klid a kam nepolezou lidi!
Hlavně mi neloz sem, tuhle planetu už okupuju já a budu ji bránit s Lilátkem v ruce
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 13:55
- Nahlásit
Biluška
A víš, Biluše s Lilátkem (no, každý tomu říkáme jinak...) v ruce, že u Vás jsou nějaké dvě chalupy k mání? Tedy v tom kraji. Jedna nedaleko Slezských Pavlovic. Jenže se mi neoznačily, když jsem si je označovala jako oblíbené, a nyní ty inzeráty nemůžu najít.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:10
- Nahlásit
Vlčáčková
že u Vás jsou nějaké dvě chalupy k mání?
. Ty trupko, tady možná tak dvě chalupy na prodej NEJSOU, všechno ostatní se prodává
Psíček
Nechám se rád poučit, jaké trofeje ze psa máškonkrétně na mysli? Nebo se pletu, že zde byla řeč o zastřelení psa?
To si fakt pleteš, zde je řeč o tom komu patří srna (respektive maso z ní) pokud ji pes strhne a majitel psa zaplatí.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:16
- Nahlásit
Biluška
všechno ostatní se prodává
Tak jednou jsem tam našla chalupu přímo u Vás a Ty jsi mi řekla, že tu kupovat nemám. Je tam ještě něco k mání a za levno?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:20
- Nahlásit
Vlčáčková
Je tu toho k mání fakt spousta a vesměs zalevno. Ale vzhledem k tvým plánům - pronajímat to a na stáří se tam nastěhovat - tě asi zklamu. Tady nepronajmeš vůbec nic. Jaksi není komu
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 14:23
- Nahlásit
Biluška
Hm. Třeba ne. Ale kdybys tedy o něčem věděla, tak mi pošli odkaz.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 15:24
- Nahlásit
Psíček
zajímavé ... stále tam vidím toho zastřelenýho psa...ale asi se pletu no
Asi se blbě díváš
jelikož se jedná o hypotetický případ tak zastřelení psa můžeme klidně vynechat. Třá myslivec psa pouze zahnal.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 16:43
- Nahlásit
Psíček
Co by se muselo stát, abys dokázal uznat svou chybu, nebo omyl? Bože, vy samečci jste fakt zvláštní živočišná sorta
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 16:54
- Nahlásit
Psíček
Ale jo, to víš, že byla řeč. Celá srna, celý pes a taky celý myslivec. Jdu radši pádit, s tebou se diskutovat nedá
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 2 Dub 2011 16:57
- Nahlásit
Biluška
Celá srna, celý pes a taky celý myslivec
snězený pes a zastřelená srna?
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 10:06
- Nahlásit
Závidím Slovákům!!!
http://www.sme.sk/c/6251093/poslanci-sprisnili-ods trel-psov-a-maciek-v-polovnych-reviroch.html
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 10:24
- Nahlásit
LucieS
„Pripravuje sa už žaloba. Pri vyšetrovaní sa ukázalo, že Lilica nebola zastrelená, ale po postrelení ju ubil na smrť pažbou pušky,“ hovorí Majda
hovado, hovado, hovado!!!! jinak se takovej šmejd nedá nazvat. Hnáty zpřerážet .
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 10:54
- Nahlásit
PetraK
Pripravuje sa už žaloba. Pri vyšetrovaní sa ukázalo, že Lilica nebola zastrelená, ale po postrelení ju ubil na smrť pažbou pušky,“ hovorí Majda
no ty voe tak to snad ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ne musim z tohodle tématu vodejít ,nebo se stane neštěstí ....
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 11:08
- Nahlásit
davidkova renata
jakpak může takovej šmejd projít testama a dostat hergot zbraň! Tohle je čirej sadismus.
Ať se pak nikdo nediví, že mezi lidma panuje taková obliba myslivců. Já se snažím neházet do jednoho pytle, ale bohužel mi to jde v takových případech těžko, protože oni sami se podle mého málo snaží o to, aby mezi sebou takový lidi neměli.
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 11:18 - Změnil/a: Eldoguero
- Nahlásit
PetraK
Jaký testy? Zbroják? Ten udělá kde kdo, stačí se jen naučit testy, umět rozebrat a složit zbraň a nastřílet. K myslivosti potřebuješ ještě lovecký lístek - tedy musíš mít myslivecké zkoušky. Nikde se tě nikdo neptá jestli jsi schopná umlátit psa.
To přece není o myslicích ale. Když umlátí psa nějaký traktorista na návsi tak budeme tvrdit, že traktoristi jsou dementi? A když to udělá řekněme raketový inženýr nebo teoretický fyzik?
O tom to není. Jde o to, že ti lidé porušují vědomě zákon, přitom jim - jim samotným - to ale přijde naprosto v pořádku. To nemá nic společného s povoláním, koníčkem a často ani s intelektem.
Navíc, víš jak drahý jsou dneska patrony ...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 11:41
- Nahlásit
Eldoguero
Ten udělá kde kdo, stačí se jen naučit testy
hm, měla jsem za to, že se zkoumá i hlava, když se vydává někomu zbraň
Nikde se tě nikdo neptá jestli jsi schopná umlátit psa.
no to je jasný, ale psychotesty jaksi určité věci odhalí.
O tom to nen
no to není, však taky píšu, že se snažím neházet do jednoho pytle, jen že to bohužel díky tomu co umí předvést , jde velmi těžko a že oni sami se nesnaží, aby takovýhle exoti mezi nimi nezůstávali.Nejsem militantní antimyslivec ,jen bohužel těch excesů mezi myslivci je kapek víc než mezi traktoristy, raketovými inženýry a jinými odvětvími.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 16 Úno 2012 12:04
- Nahlásit
Eldoguero
To přece není o myslicích ale. Když umlátí psa nějaký traktorista na návsi tak budeme tvrdit, že traktoristi jsou dementi? A když to udělá řekněme raketový inženýr nebo teoretický fyzik?
myslivce, kterej je schopnej umlátit zvíře, řadim mezi stejný případy typu žhář u hasičů, pedofil coby učitel ... prostě takovej člověk by neměl mít možnost dělat to, co by jeho úchylku pokoušelo ... a pokud se něco takovýho zjistí, což se v tomhle případě zjistilo, tak by mu měla s okamžitou platností bejt zakázaná činnost ...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 12:09
- Nahlásit
Biluška
když mi myslivec zastřelí psa, tim pádem ho zabiju já(myslim fyzicky reálně ho taky zastřelim)tudíž si nemůže vzít srnu(je mrtvej) a já jdu do krimu
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 12:22
- Nahlásit
Tinta76
myslivce, kterej je schopnej umlátit zvíře, řadim mezi stejný případy typu žhář u hasičů, pedofil coby učitel ... prostě takovej člověk by neměl mít možnost dělat to, co by jeho úchylku pokoušelo ... a pokud se něco takovýho zjistí, což se v tomhle případě zjistilo, tak by mu měla s okamžitou platností bejt zakázaná činnost
přesně tak. A oni místo aby takový lidi odstřihovali, tak je zpravidla ještě hájí. Teď mluvím obecně, protože tady nevím, třebas ho vyhodili, vyobcovali, nebo sami zabili to nevim. Nicméně když někdo z nich jedná ne podle zákonů, tak oni si ho tam prostě nechají
a tohle
myslivce, kterej je schopnej umlátit zvíře, řadim mezi stejný případy typu žhář u hasičů, pedofil coby učitel ... prostě takovej člověk by neměl mít možnost dělat to, co by jeho úchylku pokoušelo ..
je naprosto výstižný!
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 12:38
- Nahlásit
PetraK
hm, měla jsem za to, že se zkoumá i hlava, když se vydává někomu zbraň
... potřebuješ jen vyjádření tvého obvoďáka
no to je jasný, ale psychotesty jaksi určité věci odhalí.
No, jak který, třeba psychotesty kˇpolicajtům neodhalí naprosto a vůbec nic
excesů mezi myslivci je kapek víc než mezi traktoristy, raketovými inženýry a jinými odvětvími.
Čéče, skoro si myslím,že není, jen se o myslivcích hodně mluví, jsou hodně vidět a nejsou populární.
Mám v živé paměti jednoho traktoristu, jak se v hospodě chlubil, jak naháněl po louce psa, že ho přejede a ten hajzl mu utek a jeden z místních myslivců mu za to málem dal přes držku ...
Tinta76
myslivce, kterej je schopnej umlátit zvíře, řadim mezi stejný případy typu žhář u hasičů, pedofil coby učitel ... prostě takovej člověk by neměl mít možnost dělat to, co by jeho úchylku pokoušelo ... a pokud se něco takovýho zjistí, což se v tomhle případě zjistilo, tak by mu měla s okamžitou platností bejt zakázaná činnost ...
Ano, 100% souhlas. Dnes už se to naštěstí řeší víc než dřív a většinou ten člověk přijde o zbroják, lovecký lístek ... tím pádem nemůže alespoň chodit do revíru se zbraní, což teda neznamená, že nemůže škodit jinak
Ovšem, musí se chtít to řešit, že
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 12:51
- Nahlásit
No mně připadá, že právě takovýhle ču.áky myslivost přitahuje. Kde jinde je příležitost si vybít svoje choutky? Potkávám denně tisíce lidí, z tolika oborů, ale myslivce potkám asi tak pětkrát za rok a 4 z toho jsou totální ko.oti, a to nikdy, opakuju nikdy!!! naše psy neviděli lovit, honit, trhat, rvát cokoliv kdekoliv.
Třeba příklad - známá, myslivec, říkám si - jo, slušnej člověk, konečně někdo v pohodě. No, psovi při daun dupe na hlavu a podobný události a v tom jejich kolektivu to berou jako normu. Na cvičáku by ji aspoň třeba vypískali.
Jo, jsem nespravedlivá, hážu je do jednoho pytle, ale mně už prostě došla trpělivost a nechci mít nervy na pochodu, když uvidím v dálce někoho v zeleném.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 12:59
- Nahlásit
Dáška
No mně připadá, že právě takovýhle ču.áky myslivost přitahuje. Kde jinde je příležitost si vybít svoje choutky?
přesně!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:00
- Nahlásit
Eldoguero
. potřebuješ jen vyjádření tvého obvoďáka
cože?
takže rozdíl mezi Státama, kde si dojdeš prostě jen tak kvér koupit a námi, je v podstatě z mého pohledu nulovej. Dobře, je tu jakási registrace, ale i tak si kvér může obstarat kdejakej magor.
No, jak který, třeba psychotesty kˇpolicajtům neodhalí naprosto a vůbec
a jo. to máš vlastně pravdu
jen se o myslivcích hodně mluví, jsou hodně vidět
ale jo, jenže rozdíl mezi tím myslivcem a traktoristou je v majetku tý zbraně. Pokud tedy traktorista není zároveň i myslivcem.
a nejsou populární.
ale k tomu bohužel přispívají oni sami a doplácí pak na to ti slušní. Jako obvykle v lidské společnosti. Já se tady budu opakovat, ale to je furt ohánění se staráním o zvířátka a blábláblá a jak je to ve skutečnosti? Tak že já třeba tahám seno z chalupy do Prahé a nosím ho na pole, protože oni tam nic nedají, nakupuju mrkev, jablka, somruju tady v jídelně a v pekárně suchej chleba a tahám to do polí, protože oni tam nic nedají. Max. nasypou bažantům, aby si mohli zastřílet. O tom že jsem se marně snažila u nich o to, aby když mají hon, tady v Prahé
http://www.mapy.cz/#q=mapy&t=s&x=14.299103&y=50.07 0028&z=14&l=15
pár minutek od sídláku, v místě, kde si chodí hrát děti a chodí tam mámy s kočárkama , tak aby dali na ty dvě hlavní přístupový cesty nějakou ceduli, že tehdy a tehdy, tady bude Verdun a že jsme se chytli pod krkem o telefonu a skončila jsem pak na ministerstvu až jsem tu taky psala. Nehlo s nimi ani to, že jsem tam volala na základě toho, že jim ženská vlezla do leče a oni o ní nevěděli. A přitom tohle - jak to krmení, tak to oznámení by je stálo prd. A lidi by pak koukali jinak. Co je platný, že na mě ječí, že to dali na jakousi nástěnku a tím to pro ně hasne. kdo asi o tý nástěnce tak ví. Ne, nejsem militatní antimyslivec, ale ráda je asi nebudu mít nikdy, protože oni svůj přístup nezmění.
o naštěstí řeší víc než dřív
no snad jo, a pokud ano, je už načase.
Ovšem, musí se chtít to řešit, že
no jo, když von je Franta takovej dobrej kamarád......
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:02
- Nahlásit
Dáška
No mně připadá, že právě takovýhle ču.áky myslivost přitahuje. Kde jinde je příležitost si vybít svoje choutky?
no myslím si to stejný, teda ještě pozor, mám na mysli myslivce, ne hajný, kteří se starají o les (jestli to vůbec vlastně ještě v dnešní době je????? ), ale myslivce, co jdou čistě jen po střelbě.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:06
- Nahlásit
PetraK
no myslím si to stejný, teda ještě pozor, mám na mysli myslivce, ne hajný, kteří se starají o les (jestli to vůbec vlastně ještě v dnešní době je????? ), ale myslivce, co jdou čistě jen po střelbě.
Hele, tak to já ani nevím, koho myslím, nejspíš takovéty, co je potkáš v lese/na louce/na polňačce/u vody a oni vidí psy a zatmí se jim a vyhrožují ti bezdůvodně smrtí člena tvé rodiny... když se jich zeptáš, kdo jsou, tak jsou ještě agresivnější. Obvykle jsou v zeleném, ale už jsme potkali i jednoho v trenclích a gumákách, ale pistolku si nezapomněl, to zas ne.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:08
- Nahlásit
Dáška
ale už jsme potkali i jednoho v trenclích a gumákách, ale pistolku si nezapomněl, to zas ne.
strašná představa
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:13
- Nahlásit
Dáška
Hele, tak to já ani nevím, koho myslím, nejspíš takovéty, co je potkáš v lese/na louce/na polňačce/u vody a oni vidí psy a zatmí se jim a vyhrožují ti bezdůvodně smrtí člena tvé rodiny... když se jich zeptáš, kdo jsou, tak jsou ještě agresivnější. Obvykle jsou v zeleném, ale už jsme potkali i jednoho v trenclích a gumákách, ale pistolku si nezapomněl, to zas ne.
jinak přesnej popis..bohužel
PetraK
tady v Prahé
coto?? to je někde u dědiny ne? twe dyk to je skoro centrum!!
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:16
- Nahlásit
davidkova renata
ne to je u nás, hned za kostelem Boromejek a ona se jim dostala do leče právě za tím kostelem. O kus dál jsou zahrádkářský chatky.... dálnice.... ideální místo na hrátky s flintou, když si připomenu, jak jsou s nimi zdatný, že se navzájem střílej,.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:24
- Nahlásit
PetraK
no ty voe..to by mě nenapadlo ,že to vůbec jako de??!!za chvili pudeš naproti do billy pro máslo a mrd ho! zelený panáčci v akci! si asi koupim tudletu neprůstřelnou westu a náně taky,chodíme někdy aji za Kaufland a to je už regulerní prales amazonskej!
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2012 13:31
- Nahlásit
Dáška
Na cvičáku by ji aspoň třeba vypískali.
No, jak na kterým
Potkávám denně tisíce lidí, z tolika oborů, ale myslivce potkám asi tak pětkrát za rok a 4 z toho jsou totální ko.oti
Ani nevíš kolik myslivců denně potkáš, myslivost provozuje jako koníčka stašně moc lidí, v civilu můžou klidně sedět v kanceláři, nebo v Penny za pokladnou
PetraK
takže rozdíl mezi Státama, kde si dojdeš prostě jen tak kvér koupit a námi, je v podstatě z mého pohledu nulovej. Dobře, je tu jakási registrace, ale i tak si kvér může obstarat kdejakej magor.
Ne tak docela, pořád musíš splnit určitá kritéria, jen tam prostě stále nejsou ty psychotesty. Ovšem zbrojáků je víc druhů, pokud se budeme bavit o myslivosti, pak přichází v úvahu skup. C - tedy pouze lovecké zbraně.
Na základě různých skupin můžeš vlasnit různé zbraně, dál musíš dodržovat pravidla pro jejich nošení, natožpak užívání. Ty jsou dost přísná. Třeba lovecký zbraně nemůžeš použít jinak a jinde než pří "lovu" event. na střelnici. A to ještě za jasně daných pravidel.
Hlavní rozdíl oprati americe je ten, že u nás nelze mít automatický zbraně a nemůžeš v určitý době střílet cokoliv co se hne, protože jsis to zaplatila.
U nás jsou navíc i jasně daná pravidla lovu, doby lovu, věkové třídy zvěře, které se můžou, resp. nesmí tehdy a tehdy lovit. Musíš mít na určitý druh zvěře povolenku, můžeš, resp. nesmíš střílet v určité vzdálenosti a určitým směrem od trvale obydlených nemovitostí ...
Ono těch pravidel je opravdu hrozně moc a není vždycky snadné je dodržet.
Nedodržování těchto zákonů a nařízení je úplně stejné, jako třeba předjíždění přes plnou čáru, na horizontu nebo v zatáčce. 100 krát se nic nestane a jednou ...
|