| Autor |
Zpráva |
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 16:04
- Nahlásit
davidkova renata
Tebe fakt ne myslim jen ty co se tak žerou a ty co mektaj a sami nic moc gutes ...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 16:15
- Nahlásit
jablunka
Přesně kvůli tomuhle,co se tu strhlo,se děti učí lhát.
to mi připadá trochu hysterický
zas takový pranýřování tady nevidím a navíc je snad zadavatelka dospělá, aby si to mohla přebrat sama
Ale proto jí přece nehodím na kupu s cílenýmy množiteli,ať s PP nebo bez PP
aha, takže menší zlo nakonec není zlo? V tom případě si nakonec nikdo nemusí hlídat háravku, protože v kontextu většiny na tomto fóru jasně vyplynulo, že nehoda se může stát, nikdo není neomylný a nakonec je to tedy správně...
mac1
samozřejmě, nejchytřejší je přeci ten, co se o nepohodlné čokly nestará a jsou mu u zadku, tak ten může tady nejvíc vykřikovat, my co máme nechtěných plnou zahradu jsme jen debílci, co blbě mektaj.....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 16:38
- Nahlásit
Ebony
Taky mám nechtěných plnou zahradu a stejně souhlasím s mac1, Jablunkou a ostatníma. Nevidím rozdíl mezi psem s PP, psem bez a křížencem. Prostě nevidím. Má-li je chovatel i majitel rád, jsou pečlivě odchovaní, odčervovaní a tak dál tak nevidím problém. Na rozdíl od mnoha "chovů" (ať již s pp, či bez) kdy jsou štěňata v tak dezolátních podmínkách, že to hraničí s týráním. Namátkově třebas Zdena Bártů (chs Hlinecký svah a zároveň množárna v Jarošově), Eliška Jaňourová (chs z říše fantazie), nebo třeba další šeltiářská stanice Ze souhvězdí Orionu (šeltie s pp, pudli bez) . Je mi jedno jestli jsou s pp či ne. Není mi jedno, že o ně není postaráno
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 16:45
- Nahlásit
Biluška
ale já jsem tu nikde nepsala nic o rasách nebo křížencích, je mi jedno, jestli se jedná o křížence, papíráky, nebo jakkýkoliv psy, já jsem proti množení čehokoliv!, nevím proč zrovna mně tady píšeš tyhle litanie...a přesto jsem byla nazvána někým bez rozumu...to fakt sedí
von kdyby to udělal někdo jinej, než z týhle komunity, tak bude poprask, ale tady se moc rozlišuje, ne to, co člověk udělal za skutek, ale kdo ho udělal, a to je normální pokrytectví
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 17:10
- Nahlásit
Ebony
O papírácích jsem mektala já, ale v jiné souvislosti - nemám ráda silácké a alibistické řeči, na to si troufám říct, že už jsem taky něco slyšela a viděla o chovu.
Biluška
Mám z toho frustaci, ale ne silnou, díky tobě jsem si to uvědomila, co mě žere.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 17:21
- Nahlásit
Biluška
Je mi jedno jestli jsou s pp či ne. Není mi jedno, že o ně není postaráno
No ale mně právě nepřijde v pořádku, že fenka byla nakrytá při prvním hárání nejméně dvakrát tak velkým psem (vycházím z popisu, fenka 12 kg, pes velikost NO) a nechala se jí všechna štěňata.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 17:24
- Nahlásit
Ebony
já jsem proti množení čehokoliv!,
Pak je otázka čemu říkáš množení a čemu ještě chov. Ono zakázat chov psů jako takový....vrať se na zem, prosím tě.
von kdyby to udělal někdo jinej, než z týhle komunity, tak bude poprask, ale tady se moc rozlišuje, ne to, co člověk udělal za skutek, ale kdo ho udělal, a to je normální pokrytectví
Myslím, že to vidíš moc zkresleně. Já třeba Weru vůbec neznám, ani virtuálně, ani reálně. Beru to tak, že prostě neuhlídala fenu. Má se kvůli tomu oběsit? Dobře, na světě jsou další vořeši. Pořád líp než když na světě bude další vrh z chs z říše fantazie
Andreany
Mám z toho frustaci, ale ne silnou, díky tobě jsem si to uvědomila, co mě žere.
Ne, že by na tom záleželo, ale nerozumím ti
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 17:30 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit
Biluška
Ono zakázat chov psů jako takový
proboha prober se, to snad bylo obrazně, tady se fakt nedá normálně diskutovat
Dobře, na světě jsou další vořeši. Pořád líp než když na světě bude další vrh z chs z říše fantazie
a můžeš mi vysvětlit, jakej je v tom rozdíl?
Má se kvůli tomu oběsit
třeba ne, ale nebudu tady pokrytecky kvákat, že se nic neděje a plácat novopečenou chovatelku po rameni,
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 18:27
- Nahlásit
Ebony
třeba ne, ale nebudu tady pokrytecky kvákat, že se nic neděje a plácat novopečenou chovatelku po rameni,
Vždyť je už z prvního Verunina příspěvku jasný, že to bere jako průšvih. Po konzultaci s vetkou zvolila pro fenku nejlepší řešení - aby donosila štěnda. S tím, že jejich počet zredukuje (což je eufemismus, který se snadno napíše, ale skutečně zabít zdravá štěňata je pro normální lidi dost drsný...). Jěště před porodem našla 3 zájemce z řad příbuzenstva a 2 si nechá. Chápu jí, že postupovala takhle a nevím proč se dál pobuřovat nad rozlitým mlíkem a rozebírat její nezodpovědnost či blbost .
Sama bych tak na 5 let dala plot na jakýkoliv rozmnožování psů (kdyby to bylo reálný), všech - vořechů, bezpapíráků i s PP - dokud by nezůstal v útulku jediný pes...
Žádnej z mejch vořechů potomstvo nemá a sem za to ráda, ale pranýřovat pořád dokola někoho, kdo "neuhlídal" taky nebudu.
Jsem ráda, že Veruna našla pro štěnda zájemce a že je jejich máma ok a přeju jim všem hodně štěstí.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 18:37
- Nahlásit
Ebony
proboha prober se, to snad bylo obrazně, tady se fakt nedá normálně diskutovat
TAdy je všechno obrazně. Po Chvdích návrzích o kauci už mě nepřekvapí nic
a můžeš mi vysvětlit, jakej je v tom rozdíl?
Můžu. Narodí se štěňata A, které bude mít chovatel rád. S láskou je bude socializovat, najde jim nové majitele a s těmi zůstane v kontaktu.
Jinde se narodí štěńata B, které chovatel odchová někde v koupelně, či v kleci. Novým majitelům předá štěně, zkasíruje prachy a víc ho pes nezajímá. Bude-li se mu majitel snažit zavolat s tím, že má nějaký problém bude odmítnut, popř. položí telefon. Na maily nebude odpovídat.
Má nějaký vliv na situaci, že štěnata A jsou vořeši a štěňata B mají papíry, jsou ve velmi vzácné barvě, po otci ICh?
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 18:54
- Nahlásit
Biluška
Má nějaký vliv na situaci, že štěnata A jsou vořeši a štěňata B mají papíry, jsou ve velmi vzácné barvě, po otci ICh?
no nebude, vždyť jsem to psala, že v tom není žádný rozdíl
jedinná zásadní věc, ke komu se dostanou, a to už je věc naprostý náhody, takže se lehce může stát, že štěňata z množárny kupodivu najdou solidní majitele, a pečlivě opečovávaný mimina narazí na debila....a moc dobře víš, že můžeš dělat jakkýkoliv konkurzy na majiteleale stejně do lidí nevidíš....
takže množení to vyjde nastejno, což tady pořád píšu
maixnerova
rozebírat její nezodpovědnost či blbost
třeba proto, aby se druzí poučili, já to neberu vůči ní osobně...i když si teď opravdu nedělám iluze, když to tady čtu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 19:02
- Nahlásit
Ebony
Tak se shodnem
Na blba majitele může narazit kdokoliv. I ten co odchoval A, i ten co má B. Ale aspoň ty štěńata dostanou maximum lásky a všech potřebných věcí u chovatele.
Radši si vezmu vořecha, či bezpapíráka s výbornou socializací, opečovávaného, než štěně s PP, bez socializace, bez komunikace s chovatelem, papíry budu vymáhat soudně a navrch u štěněte v půl roce zjistím DKK 4/4
Jistě, klidně to může být i naopak - ten s PP může být zlatý svatý a ten s vořechama je může mít v chlívě a neočkované. Prostě pes jako pes a je zapotřebí vybírat podle naprosto jiných věcí než je přítomnost, či absence papírů.
Jsem ráda, že se na tom shodnem . Třebas to někdy dojde i Cilce, Erin a podobným co teď tak horlivě brojí pro promyšlený a cílevědomý chov s pépé
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 19:38
- Nahlásit
Biluška
kde brojím pro cílevědomý chov pouze s PéPé ? Ukaž mi jedinou větu kde tohle píšu ....
Nemám lautr nic proti vořechům , ale vadí mi jejich další a další množení stejně tak mi zase vadí další a další flákání bezpapíráků atˇuž má k tomu důvod kdokoliv a jakejkoliv a u papíráků atˇnikoho nevynechám mi vaděj ty lidi co popisuješ i ty , ti co nemaj zájem , podváděj , sekaj to ve velkym kde nevíš jestli je matka štěněte vůbec matkou nebo je to nastrčenej bezpapírák ap lahůdky ...Vadí mi že se bezhlavě množí na čemkoliv co má v pořádku reprodukční orgány atˇuž s nebo bez p.p. ( exteriér pominu , ale zdraví ne ) Pak se napíše Stalo se jako v tomto tématu atˇmu tedy nezůstanu nic dlužná ,a je to zase vyvětráno ....
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 19:43
- Nahlásit
Biluška
Milá zlatá mám chyby jako každý smrtelník a dokonce jsem si jich i vědoma.
Můžeš mi laskavě sdělit co jako mi má docvaknout?
Možná to,že mám tahat štěnda ze slovače (ale ne jen tak nějaký ,že?! Bude to rovnou zástupce plemene sharpei)a následně ve svý blbosti nechat přejet autem,no co ,že štěndo nebylo na vodítku
...na hlídání si pořídit útulkáče ,který je plemene fox, no na úvaz je ideální(přece nebudu stavět kvůli psům plot),že nakryl a splodil,no a co to se stává,že
Nebo zachránit anglickou setřici z útulku MP Brno a následně na ní nasekat bezpapíráky,které mimochodem nebyly až tak lukrativní komoditou a tak jsi setřici poslala dál do pekel.
Co mi jako má ještě docvaknout?To že své psy přivolám jedním povelem a nepotřebuji k tomu tvoje směšné povely"keměadostnebosevážněnaseru" a hlas italské hysterky?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 20:09
- Nahlásit
Erin
nemilá nezlatá, buď se chceš bavit, nebo hádat. Na hádání si zvol někoho jiného, já nemám zájem
cilka
Nevím jestli jsi to někdy někam psala, ale z tvých příspěvků to doslova čiší
Dobrou noc
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 20:13
- Nahlásit
Biluška
Jo milá zlatá,to není hádání,to je bohužel konstatování faktu.
Pěknou noc a ráno ti to připomenu, ty pštrosí ženo
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 20:19
- Nahlásit
Erin
Co je konstatování faktu? Chceš diskutovat o setřici z MP Brno (mimochodem, má jméno), nebo o rozdílech mezi štěńaty s papírama a bez? Protože já jsem teda diskutovala o tom druhém .
Když už se tedy chceme bavit tak kolik těch slavných smutných očiček z útulku jsi zachránila ty? Ani jedno, viď? Když jsi měla příležitost pomoci těm čaům ze Slovenska tak jsi to odmítla, protože jsou "zmrzačení" (pro ostatní -kastrovaní) a ty nesneseš, aby ti po dvoře běhali zmrzačené zvířata
Tak jak se vůbec opovažuješ kritizovat?
Bwt, proč bych měla být pštrosí žena? Protože tu s tebou nechci sedět celou noc? Žanek šel za babama a ty se nudíš, nebo co? Sorry, já mám chlapa doma a na večer máme jiné plány
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 20:30
- Nahlásit
Biluška
Milánku máš registrovanou chovku?Máš a proč, když vlastně sekáš bezpapíry...o čem chceš diskutovat??
Tak čauíky ze slovače jsem odmítla, ne protože měli být kastrováni,ale na základě info které ty nemáš.
Mám pouze jednu fenku utulkovou a dvě jsem udala v rodině,ale HLAVNĚ ÚTULKY NEPLNÍM.
No noc je ještě mladá a můj chlap chystá baštu psům a pak uvidíme.Vzhledem k tomu ,že oba podnikáme ,on musí být v 10 ráno v práglu,budu ráda,že stihneme ráno posilku a před tím něco milého.
Máš ještě něco na duši tetko biluši??
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 09:27
- Nahlásit
zuska
16.den hárání. Pes o fenu už 3.den nejevil zájem, jejich vzájemné chování bylo v normálu, žili si spokojeně vedle sebe a psa by nenapadlo si ani čuchnout
Mám psa a fenu v bytě, ale v životě by mě nenapadlo spoléhat se na to, že pes o fenu nejeví zájem po tak krátké době hárání. Tohle už není jenom o nezodpovědnosti, ale i o blbosti. Souhlasím s cilkou a s Erin.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 09:43
- Nahlásit
Biluška
Taky mám nechtěných plnou zahradu a stejně souhlasím s mac1, Jablunkou a ostatníma. Nevidím rozdíl mezi psem s PP, psem bez a křížencem. Prostě nevidím. Má-li je chovatel i majitel rád, jsou pečlivě odchovaní, odčervovaní a tak dál tak nevidím problém. Na rozdíl od mnoha "chovů" (ať již s pp, či bez) kdy jsou štěňata v tak dezolátních podmínkách, že to hraničí s týráním. Namátkově třebas Zdena Bártů (chs Hlinecký svah a zároveň množárna v Jarošově), Eliška Jaňourová (chs z říše fantazie), nebo třeba další šeltiářská stanice Ze souhvězdí Orionu (šeltie s pp, pudli bez) . Je mi jedno jestli jsou s pp či ne. Není mi jedno, že o ně není postaráno
To se odvíjí hlavně od toho, že psů je jako sraček a že lidská blbost vítězí. A že všechna štěňátka jsou roztomiloučká
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 09:47
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
po 3 týdnech hárání (když už celá splaskla a přestala krvácet)jsme vyrazily s feňulí na prochajdu na zkoušku s kamarádky pesanem a Amy ho absolutně odmítala
píše týdnech a ne dnech
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 09:51 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit
davidkova renata
píše 16. den hárání
když mam psa a fenu v jedný domácnosti, tak si dávám sakra bacha
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 09:52
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
takže jsme úspěšně (nakonec spíš neúspěšně) doháraly, pesan byl na hlídání u rodičů.., po 3 týdnech hárání (když už celá splaskla a přestala krvácet)jsme vyrazily s feňulí na prochajdu na zkoušku s kamarádky pesanem a Amy ho absolutně odmítala. Takže se k nám dom navrátil Moody, sledovala jsem je celej den a on nijak extra zájem neprojevoval a ona ho stejně odháněla ze svý blízkosti. Pak se ozval z vedlejší místnosti řev, tak jsem tam přilítla a pesani byli svázaný (nebo jak se to říká).. do kdy se musí jít na injekce? dá se to řešit i nějakým menším zásahem?
mi z toho vyplynuly 3 tejdny,ale je to fcelku fuk..
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 10:02
- Nahlásit
davidkova renata
Lucie si plete zusku s verunicickou.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 10:03
- Nahlásit
jablunka
Lucie si plete zusku s verunicickou.
no prosim a taghle přesně vznikaj fámy
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 10:16
- Nahlásit
jablunka
já jsem reagovala na zusku
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 12:07
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
já jsem reagovala na zusku
a gdo má tušit?!
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 12:20
- Nahlásit
davidkova renata
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 15:52
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Mám psa a fenu v bytě, ale v životě by mě nenapadlo spoléhat se na to, že pes o fenu nejeví zájem po tak krátké době hárání. Tohle už není jenom o nezodpovědnosti, ale i o blbosti.
Zdravím. Nechci diskutovat o moji blbosti a nezodpovědnosti, o té už jsem si tu přečetla dost. To, že mi všichni budou pořád dokola předhazovat, jaká jsem zrůda, že si neuhlídám fenu, asi ničemu nepomůže. Naopak bych se z téhle situace chtěla poučit a opravdu by mě zajímal váš názor na tuto věc.
Nebylo to z prvních hárání mojí feny v přítomnosti psa. Prostě vždycky mělo stejný řád a já na něj spoléhala i teď. Vždycky jsem měla za to, že proestrus trvá cca 7dní, objevuje se krvavý výtok, na konci této fáze nastupuje svolnost k páření. Estrus je charakterizován svolností k páření, mění se charakter výtoku, délka říje je obvykle 5-9dní. Fena je atraktivní pro psy, sama je vyhledává. Na začátku estru proběhne LH vlna, ovulace nastupuje 24-96h po ní. 1-2 dny setrvává oocyt II.řádu ve vejcovodu, schopnost oplození trvá 12-42h. Vymizení svolnosti k páření značí nástup diestru, končí zevně detekovatelné příznaky říje.
Prostě ať počítám jak počítám, 16. den, přičemž tohle určitě není přesný údaj, prototže výtok na začátku proestru bývá tak slabý, že není možné přesný nástup proestru zaznamenat, 3 dny poté, co fena nebyla svolná a neměla vnější příznaky říje, nepřišlo mi pravděpodobné, že může být nakryta.
Přišla jsem tu pro názor, akorát jsem nečekala, že se dozvím jen ten, jaká jsem blbka nezodpovědná. Kdyby někdo měl ještě nějaký další , třeba na to jak tedy optimálně dlouho fenu hlídat a čím se řídit, pokud vnější příznaky selhávají?, ráda si jej přečtu. Dík
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2009 16:50
- Nahlásit
zuska
třeba na to jak tedy optimálně dlouho fenu hlídat
No nemám společně psa a fenu, jen fenu, hlídám jí do té doby, než začne velice aktivně odhánět i své nejlepší kamarády. Přesto se jednou málem stalo to, že 28. den by byla ochotná podržet psu, kterého má ze všech nejraději. Takže čubě nevěřim a je pod nejostřejšim dozorem 30 dní. Právě se děsně bojim toho nechtěnýho nakrytí, takže radši tu dobu dozoru protáhnu, abych měla co největší jistotu, že vše bude OK.
|