Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nechtěné nakrytí
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
zuska
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:00
- Nahlásit

BOJ BOJ BOJ!!!
Vykašlete se na to, ženské.
cilka Takových už bylo, kdo říkali, jak jsou skvělí a neomylní a stejně se jednou vybourali.

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:16
- Nahlásit

zuska

verunicicka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:22
- Nahlásit

jako tady se to vostře zvtrlo..
já uznávám, že neuhlídání byla má chyba, ale myslím, že jsem to vyřešila tak, jak mi to po konzultaci s vetkou přišlo pro fenku nejlepší
kastrace se samo konat bude
a netuším, proč by psi měli skončit v útulku nebo na talíři. buď jim najdu dobrý domov ( pro pár máme zájemce z řad příbuzenstva), nebo zůstanou u mě.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:35 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

verunicicka

moc přeju, aby máma i prťousové zdárně prospívali , a ty si z jedinejch spravedlivejch, který si dobíjej baterky útočením na netu nic nedělej

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:42
- Nahlásit

verunicicka
Zvrhlo,uznávám,ale určitě se tomu nedivíš. Takže taky,ať se štěníkům daří.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:46
- Nahlásit

žofka
nedivím a děkuju

maixnerova
taky děkuju za Amy i mrňouse

Ebony
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:47
- Nahlásit

buď jim najdu dobrý domov ( pro pár máme zájemce z řad příbuzenstva)
tak zase zaberou místo některým útulkáčům, jak prosté...když vidím ty narvaný útulky, tak bohužel musím souhlasit s Cilkou, nezodpovědnost světem vládne....

mac1
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:52
- Nahlásit

tak zase zaberou místo některým útulkáčům, jak prosté navrhuji zakázat chov psů s PP i bez PP, dokud nebudou útulky prázdné, neb všechna štěnda zabírají místo útulkáčům. Pryč se štěňaty !

cilka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:54
- Nahlásit

zuska
nejsem skvělá , nejsem neomylná v životě sem už bourala víckrát , proto píšu to co tu píšu . Pokud mi nemáš co říct k tomu na co sem se tě už několikrát ptala tak na ty příspěvky jednoduše nereaguj ...stát se to může i mě samo , mám tři feny v produktivním věku ale prostě kdyby některou z nich obskočil nějake Bobik vod vedle tak to de prostě pryč .Je to moje rozhodnutí . A možná právě i díky takovým diskusím ....
žofka
po přečtení několika tvých příspěvků z minulých vláken , je jasný že sama máš dost , já se sem chodím pobavit nad tím jak se vztekáte a kopete kolem sebe když neslyšíte jen to co chcete slyšet ...
verunicicka
nenapsala sem že tam skončí zrovna tvoji psi , ale pro takové neuhlídání , chtění štěňat od své feny za každou cenu , množení neprodejnech plemen i kříženců jen tak na zkoušku ap. je mraky ...
nebo zůstanou u mě.
nedávno sem vložila Erin nabídku kříženců , schodou okolností taky vlkodavů ale s výmarem , ty tam toho máš víc , no taky pán myslel že si to co neudá nechá , ze stránek sem pochopila že to vydržel rok a půl .Jsou to taky krásný feny .Další potencionální matky pokud je majitel jen neuhlídá ...a kruh se vesele rozrůstá ..
Tak kdo tu ještě neuhlídal ?

mac1
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:54
- Nahlásit

verunicicka
A Tobě a štendům s feňulí držím palce

Dasha
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:55
- Nahlásit

mac1
a nejlépe i s morčaty, zakrslými králíky a jinou havětí

janakou
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 21:56
- Nahlásit

Nevím co tu řešíte, šlo o neplánované krytí. Chybička se prostě vloudí (nejenom u psů, jinak by možná půlka z nás nebyla na světě) Jestli chcete někoho pranýřovat, tak vlítněte na množitele (s PP i bez), na ty co nechají fenu bez dozoru lítat po vsi a je březí každé hárání, na ty co chtějí fenečce dopřát aspoň jednou štěňátka a pak neví co s nimi. To jsou vaši nepřátelé. Ne holka které se to stalo jednou omylem a snad naposledy!
Nikdy neříkejte nikdy milé neomylné bojovnice. Nevíte co se může stát příští hárání (nebo menstruaci? )

mac1
Člen
- Nahlásit

Dasha
jasněéééé

cilka
Člen
- Nahlásit

mac1
ne se štěňaty ale s majiteli kteří prostě jen řeknou STALO SE ....

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:03
- Nahlásit

cilka
Tak nevím,ale já jsem naprasto v klidu,celou dobu se tu vztekáš jenom ty.Jdi někam.

Dasha
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:03
- Nahlásit

janakou
právě o tom jsem psala někde ve předu. Jsou případy, kdy se TO stane chovateli. Má štěstí, protože chová jen jedno plemeno, tudíž nevzniknou kříženci. Má další štěstí, protože ta zvířata mají PP. a má ještě větší štěstí, protože má ch.st. Takže z úletu/chybyčky/neuhlídání... je vlastně odchov "A", ke kterému všichni gratulují a jak nám ti štěníci prospívají.
Ano, je v tom rozdíl, narodili se psi s PP, jejich původ, pra a prapůvod je znám, jejich prodej zaštítěn klubem...ale ten začátek je stejný - "selhání lidského faktoru"
no a jsou chovatelé, kteří sekají štěňata ob hárání jen díky tomu, že potřebují fenu taky občas vystavit.

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:07
- Nahlásit

janakou
souhlasím na 100%, asi pujdu vysvětlit mojí psici, že ji dám utratit, protože se vlastně neměla narodit a bylo by lepší mít místo ní útulkáče... Určitě to pochopí, vždyť se tady má přece tááák špatně...

Ebony
ale těm zabírají v podstatě místa i bezpapíráci, který někdo množí cíleně... Nebo i kříženci, který nechá majitel namnožit proto, že máma má přece skvělou povahu atd... Útulky neplní štěňata, který vznikly tak, že někdo neuhlídal psa... Hlavní problém je v tom cíleným množení psů bez PP a kříženců... Už jsem to tu psala, kdyby kříženci a bezpapíráci vznikali jen tím, že někdo fenu neuhlídá, bylo by jich minimum... Chce to bojovat s lidma, kteří to dělaj schválně, ne s lidma, kterejm se to stane náhodou, třeba proto, že si myslí, že fena už to "krycí" období nemá (jak se to stalo veru, co jsem pochopila...)

cilka
první, kdo začal kopat jsi tady byla ty, pokud si dobře vzpomínám (vrať se o dvě stránky zpátky), snad proto, že veru si nevzala k srdci tvou radu a štěňata feně nechala... Ty budeš dělat pro svoje psy to, co si myslíš, že je nejlepší, ona to udělala taky... Udělala to, co podle ní bylo pro tu feňuli nejlepší... Odsuzovat ji za to je podle mě hovadina... ;)

mac1
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:09
- Nahlásit

cilka všechna štěňata zabírají místo útulkáčům , i ta plánovaná ,
řeknou STALO SE .... nejen to, ona při řešení - na rozdíl od Tebe - měla na zřeteli i tu fenu, nikoli jen své "zásady" . A krom toho že "jen řeknou" se také postarají dobře o fenu, starají se o štěňata a snaží se najít dobré majitele pro ně, o výdělek jim totiž nejde. A takoví majitelé mně jsou milejší než chovatelé psů s PP, kteří se kolikrát o fenu ani zdaleka tak nestarají, majitele nijak nevybírají, hjlavně že se zbaví štěnda a dostanou zaplaceno ( a že jich není menšina ) a rovněž mi jsou milejší než moralistky bez minimální schopnosti empatie a bez ohledů na fenu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:10
- Nahlásit

mac1
navrhuji zakázat chov psů s PP i bez PP
já taky, a myslím to naprosto vážně....

janakou
(nebo menstruaci? )
ó to je vtipné

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:12
- Nahlásit

Nechtěla jsem se původně vyjadřovat,ale s názory cilky se víceméně ztotožňuji.

Co je na uhlídání fenky těžké??Rozhodně je to snažší než uhlídat dítko,které začne chodit .Ochránit ho před nástrahami opařením kávou,vypadením z okna....I zde si pak verunicicka či žofka řeknou, no nejsem první ani poslední,že komu se to stalo?!

Sama chovám od roku 97 a zatím jsem měla ve své chovce 3 vrhy psů .Pokaždé si říkám,když přivede moje fenka na svět mimča,snížím naději těm smutným očkám v útulcích o další potencionální zájemce.
Zvažuji zdraví,povahu a exterierový přínos pro dané plemeno.

Mají to na mysli i ti co mají doma křížence?

Napadlo to někdy vás co zásobujete útulky?Napadlo vás proč v útulcích převažují kříženci bez valné naděje na umístění v klidném domově??Napadlo vás,že vaše odchovy mohou být jen reprodukční jednotkou na surovinu pro jisté komunity?

Pokud si k sobě připoutám živého tvora mám odpovědnost.Třeba i odpovědnost nemrzačit pro pohodlnost,kastrace fenek bez indikace zdravotních problémů je mrzačením.Stejně tak u psů,jsou alternativní směry kudy jít,ale chce to tu odpovědnost a ne alibismus...fšak ono se to ...vsákne,štěnda si někdo vezme...

janakou
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:14
- Nahlásit

nebo menstruaci? )
ó to je vtipné

To se týká pochopitelně jenom některých z nás

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:19
- Nahlásit

Erin
Takže pokud chápu dobře - nuhlídat fenu je špatný, nechat vykastrovat fenu, na které nechci chovat a nechci, aby měla štěňata je špatný, ALE nechat uměle potratit fenu, když už k nakrytí došlo (tady opravdu jen blbostí a špatným odhadnutím nebezpečí nakrytí - hodně lidí tu na začátku říkal, že si nemyslí, že by po tak pozdním nakrytí štěnda vůbec mohly být..) je v pořádku, stejně jako ji ze stejných důvodů vykastrovat (podle tebe zmrzačit) jen proto, aby ty štěnda nakonec neodchovala?

Já jsem se s mojí psicí (podle mě) zachovala nejlíp jak to šlo, nechala jsem ji vykastrovat (byly tam i zdravotní důvody, ale to je fuk...) - tedy zmrzačit. Já prostě nechápu proč nechat "zbytečně" hárat fenu o které vím, že nikdy štěnda mít nebude a zvyšovat tím riziko nechtěnýho nakrytí (nemusí k němu nikdy dojít, ale může a pak bych mohla dopadnout stejně jako veru, protože bych psici ty štěnda nechala )? Co je potom zodpovědnější? Osobně si myslím, že se po té kastraci máme líp já i psice... Povahově se nezměnila absolutně, je pořád stejná, jen nám odpadá hlídání jednou za půl roku... Když pominu to, že ze začátku hárala jednou za 3 měsíce, to pak bylo žůžo... ;)

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:20
- Nahlásit

žofka

Tak nevím,ale já jsem naprasto v klidu,celou dobu se tu vztekáš jenom ty.Jdi někam.

žofko tohle jsi nepsaly ty??

žofka
Člen # Zasláno: 3 Čec 2007 20:23
Citát

Hodně lidí tu ty injekce odsuzuje. Já to musela absolvovat dvakrát s tou samou fenou a nebyl žádný problém. S jinou fenou jsme jednou čekali až se potvrdí březost,tedy až na to sono,jednou a taky nebyl problém. 17. den je sice možnost,že zabřezla,ale myslím,že malá,takže bych určitě počkala na to sono. Pokud by to bylo dřív,tak bych nečekala. Ale tohle je jen můj názor. Nejlepší varianta je,když se tohle vůbec nestane,že Já si to doma v pohodě sama pohlídám,ale jak je doma někdo další,je to horor. Všichni zapomínají.

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:20
- Nahlásit

janakou
tak ono lidí je taky jak s*aček, vlastně by si každej místo vlastního dítěte mohl adoptovat jedno nebo dvě z afriky nebo z číny nebo z indie...

mac1
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:24
- Nahlásit

Ebony
navrhuji zakázat chov psů s PP i bez PP
já taky, a myslím to naprosto vážně....
bezva totalitka, to by se ti líbilo , hmm, lidi nejsou zodpovědní, tak necháme vychcípat psy, nakonec co s nimi, štěká to, žere to, sere to , co s nimi jiného, bravo , fakt ukázka rozumu.
Erin
Mají to na mysli i ti co mají doma křížence? pokud můžu mluvit za sebe, tak ne. Měla jsem doma křížence skoro 17 let, ani jednou mě nenapadlo, že jsem si ho brát neměla, že jsem si místo něj měla vzít psa z útulku. A můžu vědět, ke komu ze zdejší diskuze hovoříš, kdo tu zásobuje útulky ? Jmenuj prosím Tě.
A doufám, že od roku 1997 sis už nepořídila žádného psa s PP, ale jen psy z útulku !

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:24
- Nahlásit

Eimy

Já prostě nechápu proč nechat "zbytečně" hárat fenu o které vím, že nikdy štěnda mít nebude a zvyšovat tím riziko nechtěnýho nakrytí

Jo některý žencký vykastrovat hned po první menstruaci,aby se zbytečně nezvětšovalo procento narozených blbů,taky dobrý názor,ne?

mac1
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:27
- Nahlásit

Jo a mám svoje vlastní 2 děti bez výčitek svědomí, že jsem mohla dát domov dvěma dětem se smutnými očkami z dětského domova . Dobrou noc.

janakou
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:27
- Nahlásit

Eimy

tak ono lidí je taky jak s*aček, vlastně by si každej místo vlastního dítěte mohl adoptovat jedno nebo dvě z afriky nebo z číny nebo z indie...

Takže co...necháme se kastrovat, přestanem souložit, budeme chodit hromadně na potraty nebo s tím prostě po porodu buchnem o zem?

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:29
- Nahlásit

Erin
Já svou psici nechala kastrovat až ve dvou letech... A to proto, že měla zdravotní problémy... Každopádně ty její první hárání, kdy jednou odhárala na začátku května, pak znovu začla hárat v srpnu a pak znovu v prosinci... Bylo to fakt super, to ti povím Zvlášť vysvětlit psovi, mezi půl rokem a rokem, že má smůlu a musí se prostě krotit...

Zajímalo by mě, co podle tebe měla Veru udělat, když už se stalo a její fenka nakrytá byla? Jaký je podle tebe morální řešení?

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:31
- Nahlásit

mac1

A doufám, že od roku 1997 sis už nepořídila žádného psa s PP, ale jen psy z útulku !

Ne mám psy plemene,které mi vyhovuje v naturelu a pro další generace se snažím zachovat specifikum plemene,jak v povaze exterieru i zdraví...jo jednoho bezpapíráka mám,ale ta neměla štěnda a není ani kastrovaná.Letos oslaví své desáté narozeniny.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání