| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:27
- Nahlásit
Andreany
Četla sis úvodní příspěvek týhle diskuze? Jestli ne, tak to udělej, já už psala, že mně na tom nic moc nezodpovědnýho nepřijde, majitelka měla pro psa na tři tejdny zajištěný hlídání u rodičů, potom vyzkoušela, jestli na fenu reaguje cizí pes, potom vzala svýho domů, psiska sledovala a pes o fenu taky zájem nejevil a pak na to hupsli....
A u zusky to jak tak koukám bylo podobný s tím rozdílem že to uhlídala a přestala dávat takovej pozor, až už o fenu nejevil pes zájem... ;)
Ani jedna z nich nenechala fenu běhat se psem po celý hárání, ani jedna z toho očividně z počátku nebyla moc nadšená a i přesto se z nich z obou tady dělaj ti nejhorší lidi na světě... ;) A cilku pak pobuřuje, když někdo řekne "stane se", ale co na to říct jinýho? "Stane se" kolikrát i lidem, když nechtějí a udělaj všechno proto, aby se to nestalo... ;) Prostě nikdo není neomylnej a ne všechno vždycky vychází podle tabulek...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:31
- Nahlásit
Andreany
Mluvíš o mně? Ano, mám 3 psy, ale se zbytkem nesouhlasím. Mám podmínky, zodpovědnost a nikdy jsem to tu neokomentovala jako: no fíí, stalo se a co jako? Naopak, mám starosti a starám se. Díky za optání.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:37
- Nahlásit
Eimy
Dík za podporu. Já už tady na to nemám žaludek, takže se zdejchnu. Ale až mě teď pifne něco mezi oči, aspoň už budu vědět, z které strany to přiletělo .
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:38
- Nahlásit
zuska
není za co, mě to tady včera nebavilo, tak jsem si šla číst zas jiný diskuze, kde se lidi hádaj a já tam nejsem zainteresovana a mohla jsem si jen číst a bavit se A dneska mi to zase nedalo... Pozdravuj psiska
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:42
- Nahlásit
zuska
Tak zeptám znova, proč jim nevyřídíš PP? A když to budou přece jen bezpapíráci, zredukuješ jejich počet na dvě štěňata, aby se nerozšiřovaly řady bezpapíráků?Eimy
Eimy
16. den není po hárání, ale pes si hezky počkal na "dny". Proč si každý myslí, že když pes po feně neleze a neslintá, tak fena není na krytí?
Hlavně si to zdůvodnit, že to nebyla nezodpovědnost, ale stává se to i jiným a jiné kecy...
veru ta debata není proti tobě, ty jsi hledala řešení a tato diskuse šla OT
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:42
- Nahlásit
Andreany
ano STALO SE , uznává svoji chybu, ví už, pro příště už ví, v čem byla chyba .....co má udělat dál, oběsit se , utopit štěňata , prodat fenu , prodat psy ....co má tedy udělat víc? Vyřídit PP jde v některých klubech, v některých holt ne, ono záleží vždycky na lidech , bohužel. I v našem klubu se stane , že chovatel/ka neuhlídá ( ono se to opravdu STANE i těm zodpovědným) , fena již byla po zkouškách a byla tedy chovná, pes sice již měl zdravotní vyšetření, výstavy, ale zkoušky ještě neměl, nebyl tedy uchovněný a prostě klub vydání PP nedovolil, přesto ta podle Vás nezodpovědná chovatelka volila to nejlepší pro fenu, nechala ji štěňata donosit a porodit a světe div se, udržuje kontakty i s majiteli těchto psů bez PP a oni nejsou v útulku. Kdyby se to neplánované krytí přihodilo o 3 , slovy tři měsíce později, štěňata by měla PP, protože pes už měl zkoušku a byl chovný - v čem je rozdíl ? V kontinuitě plemene ?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:53
- Nahlásit
Andreany
By mě zajímalo, v čem má štěně bez PP menší právo na život než to s PP? Majitelé PP psů taky budou redukovat štěňata? Aby jich nebylo moc? Tohleto jsou slova do pranice opravdovejch milovníků psů... Rejt do člověka, kterej prostě jednou neuhlídá, ale do lidí, kteří to dělají naschvál? To ne, na to většina (čest vyjímkám) lidí nemá odvahu... Tohle je totiž jednodušší, tihle lidi nejsou takový svině, jako ti, co mají množárny na štěňata, tak se proti nim "bojuje" mnohem líp a snáz...
mac1
utopit štěňata, vždyť to tady radí už několikátej člověk... Rozdíl je v tom, že ty po 3 měsících by PP měly, ty se topit nemusej, ale ty bez PP jo...
Achjo, já z týhle diskuze začínám mít pocit, že nejzodpovědnější jsou lidi, co mají fenu na vesnici na dvorku a když ji nějakej pes nakryje řeknou jen "no jo, tak to pak hodím do kýble, až se narodí a bude klid ,však se nic neděje" a jedou dál...
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:53
- Nahlásit
mac1
Čemu se směješ??? O co jde v chovu psů s PP? O výstavy, o prachy? Asi jak komu, že...
Když ti na čubu hupne neuchovněný pes, je to jakoby ti na ni hupnul kříženec. Pro mě je bez PP pes kříženec. Výsledkem je vrh kříženců. Když ale oni jsou tak "rostomiluošcí". Prodám je jako bez PP s krásnou historkou, jak byl klub bakaný a já oběť. Tak začíná spirála plných útulků.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:54 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit
Andreany
PP jim nezařídím, protože to možné v současné době není.. psala jsem "stačilo by málo", ale ne, že to jde. Ale ten muj příspěvek byl mířen úplně jiným směrem, chtěla jsem tím jen předeslat, že se mi spářila dvě zvířata s PP, stejné plemeno, s dohledatelným původem, zdravá a psy nechovám jako "milovnice" zvířat, se svýma psama aktivně pracuju a mají zkoušky. Ano, mám v plánu zredukovat počet případně narozených štěňat. Někomu se to zdá drastické, mně ale míň než píchat do feny hormony, jejichž NÚ už jsem tu zmiňovala a než březí fenu kastrovat. Nicméně ideální řešení nechtěného nakrytí neexistuje, všechno má svoje pro a proti. Mám o případné štěňata dokonce i případné zájemce, lidi, se kterýma hodlám být v kontaktu, takže psy nestřelím hen tak někomu, abych je za měsíc našla v útulku nebo aby na nich někdo dál choval a plodil bezpapíráky. Nemyslím si, že tohle je tak děsně nezodpovědné jednání.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:55
- Nahlásit
Andreany
Tak začíná spirála plných útulků.
Spirála útulků začíná v množárnách jaký jsou v Jarošově, začíná tam, kde si lidi přejou "aspoň jendo štěňátko po tom svým pejskovi", ale ne tam, kde někdo jak blb hlídá a myslí si, že to "nejlepší" má fena už za sebou a v tom mu ji nějakej pes nakryje... Říkám to po stopadesátý kdyby bezpapíráci a kříženci vznikali jen tímhle způsobem bude jich o 90 % míň... ;)
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:56
- Nahlásit
Andreany
Čemu se směješ??? Tobě . Je mi fuk, co je pro Tebe pes bez PP, já mám ráda psy bez rozdílu.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 12:03
- Nahlásit
Andreany
A o co jde v chovu psů s PP, přeci o lidi na prvním místě , nikoli o psy , o tom totiž je už princip chovu psů s PP sám o sobě, vymyšlen lidmi pro jejich potřebu a potěchu, a kam to až dotáhli u některých plemen, to už je k pláči. A víš, jak třeba vznikalo plemeno, které mám já ? Ve staré Anglii jezdili tvůrci plemene po celém území království a skupovali psy - vořechy, kteří vzhledem odpovídali jejich představám a to byli zakladatelé chovu. A ještě i v minulém století , vzali třeba psa s PP jiného plemene, který nebyl zcela ideálním představitelem právě toho plemene a lupli ho do chovu klidně i s PP jiného plemene. Samej zatracenej hnusnej kříženec !
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 12:08
- Nahlásit
Eimy
neměla bys jít raději na čerstvý vzduch ?
zuska
jj si opravdu velice "zodpovědná " , co ti taky v daný situaci zbejvá
mac1
tak třeba některá z holek u Tebe najde pro ty svoje seky taky teplý domov ...to by bylo milé
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 12:09
- Nahlásit
cilka
no myslim, že bys tam měla jít spíš ty vždycky, když sem vlezeš začíná tu být nějak dusno
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 12:10
- Nahlásit
mac1
vždyt tak vznikl i choďák a jiní pesani... Jenže ti už mají PP, takže to je něco jinýho...
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 12:11
- Nahlásit
Eimy
ale já semm se právě zvenku vrátila , je tam krásně , slunce svítí , snížek prašánek , co víc chtít ? Jen koukám že ty tu fůrt tvrdneš a píšeš ty obhajovací litanie dookola
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 12:13
- Nahlásit
cilka
to bude asi tím, že tady je sluníčko někde v háji a sněží a sněží a sněží Hlavně čekám, až se vyhrabe manžel z postele, abychom mohli jít na vejlet
Jinak si myslim, že je do jisté míry moje věc co dělám nebo nedělám, jen tobě už asi došla slova pro obahjoby svýho druhu diskuze, tak už mě posíláš pryč
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 12:25
- Nahlásit
Eimy
já ale nemám co obhajovat , pro mě je to vycucaný téma
jo na vejlet , hm , to můj mužskej už vod devíti s klukem bruslí ...
do dvanácti v posteli , to bych teda nemusela
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 12:44
- Nahlásit
cilka
Eimy
neměla bys jít raději na čerstvý vzduch ?
zuska
jj si opravdu velice "zodpovědná " , co ti taky v daný situaci zbejvá
mac1
tak třeba některá z holek u Tebe najde pro ty svoje seky taky teplý domov ...to by bylo milé
já ale nemám co obhajovat , pro mě je to vycucaný téma
jo na vejlet , hm , to můj mužskej už vod devíti s klukem bruslí ...
do dvanácti v posteli , to bych teda nemusela
Jako vždy v každém tématu,dokonalá,úžasná a bezchbná cilka!
Ty sem nechodíš diskutovat,chodíš sem napadat,seš zlá a boje chtivá.Ani jednou sem neviděla,že bys byť jen připustila,že nemáš pravdu.TY JI MÁŠ TOTIŽ VŽDYCKY!!!
je mi z tebe blivno.A pokud se tka chováš ke všem,tak se nedivím,že už od devíti manžel s klukem bruslí.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 13:04
- Nahlásit
jablunka
silná slova , musíš být hodně zapšklá a taky asi geniální když mě máš takhle na dálku po pár příspěvcích přečtenou , co tě žere , my chodíme bruslit všichni a rádi ... dneska šli hrabat čerstvej sníh ...
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 13:11
- Nahlásit
cilka
Zapšklost cítím spíš z tebe a o tom kdo má koho po pár příspěvcích přečteného.........to ty tady útočích na všechny co nejdou s tebou a dovolí si mít jiný názor.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 13:17
- Nahlásit
cilka
jo jo hlka, až s tebou bude tvuj manžel vzhuru do čtyř do rána a pak pujde od devíti s klukem bruslit, smeknu před ním, v opačným případě nekecej, když absolutně nemáš o ničem páru... Ale je to tvoje věc... Ty všechny odsoudíš a sama sedíš doma na zadku, místo abys šla s manželem a s klukem bruslit taky...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 13:21
- Nahlásit
Jejda tu je ale mejdan
Eimy
Bobku nerozčiluj se není to zdravý a tu je to marný :-P
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 13:41
- Nahlásit
jablunka
Jako vždy v každém tématu,dokonalá,úžasná a bezchbná cilka!
Ty sem nechodíš diskutovat,chodíš sem napadat,seš zlá a boje chtivá
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 13:49
- Nahlásit
cilka
silná slova , musíš být hodně zapšklá
Tak to jsi hóóódně mimo mísu.
Málokdo by zvládal to co Jablu a přitom pomáhal kde se dá s úsměvem a životním optimismem.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 13:58
- Nahlásit
Erin
Kdyby tu byl červenající se smajlík,tak ho sem prsknu.
Biluška
Njn,je to tak,stačí kouknout,že kam vejde tam jen prudí.
Nikdy sem od ní nečetla konstruktivní radu,ale jen zlé výpady.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 14:18
- Nahlásit
jablunka
Njn,je to tak,stačí kouknout,že kam vejde tam jen prudí
Takových je bohužel víc. Asi holt mají v reálném životě nějakou silnou frustraci a sem chodí upouštět páru. Miluju tyhle neomylné dámy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 15:15
- Nahlásit
ahoj lidi,už se ví teda kdo je hvězda?
Eimy
tak ono lidí je taky jak s*aček, vlastně by si každej místo vlastního dítěte mohl adoptovat jedno nebo dvě z afriky nebo z číny nebo z indie...
a co romský,na ty si zapomněla?
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 15:55
- Nahlásit
ahoj lidi,už se ví teda kdo je hvězda?
já já já já sem hvězda , no jo tak mě při tom nechte aspoň pro dnešní den , tolik lidí co si notuje nad mou frustrací a může se vopotit z mejch příspěvků ,
tolik lidí co si mohlo ulevit a pořádně mi to nandat , tolik lidí co startuje na první našlápnutí , tolik lidí co si příde přisadit když už je po všem no ještě mi tu nějaký ména tedy chyběj
Proč tady radit když je tu velkokynologů milión ?
Máte tedy konečně viníka všeho zla tak kterej další množitel , spasitel , flink na hlídání feny a všchnoznám se ještě přidá ?
Každej děláme chyby ,já zrovna tedˇs touhle diskusí vidim do jakýho hovna sem zrovna šlápla že sem si dovolila napsat co si myslim , že sem se snažila ( prostě po svým ) bránit se nadávkám i urážkám ...ale stejně to byla sranda
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 15:57
- Nahlásit
cilka
tolik lidí co si příde přisadit když už je po všem
doufám,že tim nemysliš mě bo já si přisadila hned zkraje
|