Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nechtěné nakrytí
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:33
- Nahlásit

Eimy

Jaký je podle tebe morální řešení?

Nechat fenu odrodit a provést selekci na max. dvě štěnda.Jinak narůstají geometrickou řadou páry oček za pletivem v ůtulcích...v lepším případě.

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:35 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit

janakou
ne, kastrace je nemorální, takže budem souložit, a dál nevim, když se náhodou povede a budem fakt mimčo čekat, to mi Erin zatím neporadila, jaký je morální řešení

edit: tak už to vím...

mac1
Jo jo já jsem taky sobec, čekám vlastní mimčo a jsem za to ráda, mám křížence, ale ne z útulku a navíc jsem ji chudinku ještě nechala vykastrovat... Jo jo jsem prostě ten nejhorší člověk na světě

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:36
- Nahlásit

Erin
Takže ti přijde morálnější než nechat tu fenu vykastrovat (takže je víceméně jistota, že štěnda mít nebude vůbec), zabít už narozený štěňata? Já měla o morálce trošku jiný mínění, ale budiž...

Ebony
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:37
- Nahlásit

mac1
vychcípat psy víš, možná by jim bylo líp...... někomu je úplně u prdele narvaný útulky, týraní psi, psi ve sračkách apod. To je vše jen kvůli tomu, že každej množí jak jatej a bez rozmyslu, podívej se na inzeráty, milion daruji a nejen kříženců....ale chápu, že někdo, kdo si doma opečovává své dva cimprdliki, a zbytek je mu ukradenej, tak má o rozum vystaráno....

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:48
- Nahlásit

Eimy

Takže ti přijde morálnější než nechat tu fenu vykastrovat (takže je víceméně jistota, že štěnda mít nebude vůbec), zabít už narozený štěňata? Já měla o morálce trošku jiný mínění, ale budiž...

Ano proč fenu kastrovat,přece ji uhlídám!!!
Pokud se to stane,tak s ohledem na plné útulky nechám jedno,dvě štěnda.Fena zůstává v celku na těle psyché a předpokládám,že si jako zodpovědná majitelka vezme ponaučení .

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:56
- Nahlásit

Erin
Asi se neshodnem (teda ne asi, určitě... , co taky čekat v diskuzi, kde se srazí psi s PP x bez PP a téma kastrovat x nekastrovat )... Já si myslím, že nejlepším řešením jej fenu kastrovat, pokud na ní štěňata odchovávat nechci... Popravdě nevím, jestli bych měla na to, nechat už narozený, zdravý štěnda utratit... A nevím, jak bych to řešila u svojí psice o které už vím, že by po ní štěnda mohly tu epilepsii zdědit... Prostě jsem ráda za to, že mám psici vykastrovanou...(podle tvýho psa mrzáka, i když bys to naní nepoznala, kdybys ji potkala, stejně jako na většině fen) Myslím, že jí to kvalitu života nijak nesnižuje, alespoň to naní není na povaze ani projevech poznat (troufám si tvrdit, že v době její kastrace už byla psychicky "hotová", když jí byly dva roky... vlastně dva a půl...)

Dasha
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 22:57
- Nahlásit

Erin
prosím pěkně, já útulky nezásobuji, kromě teda granulí, dek apod. Dovolila jsem si pořídit psa bez PP a psa s PP. Na psovi bez PP už mohly být odchovány dva vrhy, leč já jaksi nechtěla. Plác plác, jsem pašák! a teď mi došlo, že jsem v úvahách o pořízení feny zabrousila ke kastraci, ovšem to jsem ještě nevěděla, že je to zmrzačení. Pak ale nechápu, proč se kastrují feny v útulcích, když tam nejsou jasné zdravotní důvody...

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:00
- Nahlásit

Eimy

A nevím, jak bych to řešila u svojí psice o které už vím, že by po ní štěnda mohly tu epilepsii zdědit...

Jak?Stačí 2x ročně pohlídat kritických 14 dní.Je to tak mnoho?Pokud ano ,nepatří ti pes natož "vyšší"bytost do rukou.A mysli si o mě co chceš

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:03
- Nahlásit

Dasha

Pak ale nechápu, proč se kastrují feny v útulcích, když tam nejsou jasné zdravotní důvody...

No, přece jako zamezení neřízení reprodukce.

Dasha
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:08
- Nahlásit

Erin
a jaký je v tom rozdíl? jaký je rozdíl mezi vykastrováním mé feny (nemám fenu, aby nevznikly dohady) a feny v útulku, když záměr je stejný? nechci vyrypovat, jen mě to skuteně zajímá, cítím to jako jedno a totéž

zuska
Člen
- Nahlásit

Erin
Já znám hodně příběhů nechtěně nakrytých fen a to by ses divila, jak snadno se vynalézavý pes dostane i k té nejlíp střežené feně... ale možná záleží i na tom, co chováš za plemeno Jéj, to jsem zas něco řekla, to se do mě zas pustíte jak saně:-P
A máš pocit, že stačí pohlídat 14 kritických dnů ?.. já teda znám feny, které zabřezly ještě i po 3. týdnu hárání!!, v době, kdy už neměly žádné příznaky říje a cizí psi o ně už ani nejevili zájem, tak si dej bacha:-P, abys jednou nebyla nemile zaskočena

Mar3
Člen
- Nahlásit

Erin
ha a ja nechala vykastrovat dokonce psa! tak sem hrozna!

zuska
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:13 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit

Ale já radši pádím, celá tahle diskuse je... fíííha k popukání... už se tu ztrácím. Na tomhlenc kontroverzním tématu se stejnak nedohodnem, každý má jiný názor a asi každý z těch názorů je v něčem dobrý a v něčem špatný (to je rozuzlení co, hotový spasitel přišel) a jestli vás baví se hádat, tak hurá do toho, budu vám fandit... jsem zvědavá, kolik popíšete stránek

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:17
- Nahlásit

Dasha
a jaký je v tom rozdíl? jaký je rozdíl mezi vykastrováním mé feny (nemám fenu, aby nevznikly dohady) a feny v útulku, když záměr je stejný? nechci vyrypovat, jen mě to skuteně zajímá, cítím to jako jedno a totéž

Samozřejmě v tom není rozdíl,ale útulky jsou spravovány někým,kdo poskytuje finance.A jak všichni víme ..o peníze jde až v první řadě.
Zřizovatelé chtějí eliminovat nárust dalších potřebných...proto kastrují hlava nehlava.

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:20
- Nahlásit

zuska
Ale já radši pádím, celá tahle diskuse je... fíííha k popukání

No tak si raději najeď na stránky útulků,náno k popukání

Dasha
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:22
- Nahlásit

Erin
děkuju za vysvětlení

asi zůstanu u psů...

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:23
- Nahlásit

Erin
Jenže tady v tomhle případě konkrétně došlo k nakrytí až ve dny, který být "kritický" nemohly a jak už jsem psala, když si feňule "usmyslela", byla schopná hárat 4krát do roka, což už byl docela záhul, jak pro ni, tak pro mě... A myslím, že sama dokážu odhadnout, jaká bytost mi patří nebo nepatří do rukou... Neznáš mě ani moji psici (narozdíl od některých z týhle diskuze), abys mohla soudit, jak se má nebo nemá...

zuska
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:23
- Nahlásit

Erin
jj.. není nad to vzájemné osočování tady. Já tím myslela, že k popukání je to, jak se vydržíte hádat.. tak si dej pohov

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:25
- Nahlásit

Erin
Prostě vzhledem k tomu, že ne všichni majitelé fen jsou zodpovědní a taky ne všichni majitelé psů (bylo fakt "zábavný" sundávat z toho mýho prcka dalmatina, kterýho si panička nebyla schopná podržet...), je lepší (i když možná ne úplně morálně "správný") nechat fenu vykastrovat... Podle mě, pro tebe je možná zábava z kňučící feny sundávat psa, kterej má 4krát větší váhovou převahu, pro mě neee...

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:26
- Nahlásit

zuska
Zas když se hádáš tady, nemusíš se hádat jinde, na upuštění páry je to naprosto parádní
Já prostě musím promluvit Veverce do duše, aby konečně pochopila, jak zlou a nemorální má paničku... a bude klid... Třeba mě úplně zavrhne a už mě nikdy nebude chtít vidět...

zuska
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:29
- Nahlásit

Eimy
mi to teda spíš hýbe žlučí, než aby se mi ulevilo

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:30
- Nahlásit

zuska

Hádat?To těžko,jen někomu vysvětlit zodpovědnost za svěřenou bytost, je zdá se poněkud těžké.

A povel "dej si pohov "praktikuj prosím na svém place,pokud nějaký máš.Zde je diskuze, nikoliv buzerplac,víš:rolleyes

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:33
- Nahlásit

Erin
Jinak tohleto se stalo takhle...
po 3 týdnech hárání (když už celá splaskla a přestala krvácet)jsme vyrazily s feňulí na prochajdu na zkoušku s kamarádky pesanem a Amy ho absolutně odmítala. Takže se k nám dom navrátil Moody, sledovala jsem je celej den a on nijak extra zájem neprojevoval a ona ho stejně odháněla ze svý blízkosti. Pak se ozval z vedlejší místnosti řev, tak jsem tam přilítla a pesani byli svázaný (nebo jak se to říká)..

Tak ti nevim... Bylo to nezodpovědný, nebylo to nezodpovědný? V podstatě jediný, co teda veru udělala blbě je tak, že nechala na živu všech pět štěňat, místo aby jejich počet "zredukovala" a kvuli tomu se tu teď hádáme...

Eimy
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:35
- Nahlásit

zuska
Mě to teď (po přečtení toho úvodního příspěvku) i trošku pobavilo... Protože tady všichni odsuzujou holku, která měla psisko na tři tejdny u rodičů, aby k ničemu nedošlo a když už všechno nasvědčovalo tomu, že fenka dohárala, vzala si ho zpátky a ejhle... štěnda jsou na světě, i když mi ten její přístup přijde snad nejzodpovědnější, jakej mohla mít...

zuska
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:41
- Nahlásit

ErinZde je diskuze, nikoliv buzerplac
sorry, ale když mě někdo tak popudlivě nazve nánou, neumím si pomoct
Eimy
jj, souhlas. Ale proti dvoum cilkám už nemáme šanci

Erin
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 23:42
- Nahlásit

Eimy

Tak ti nevim... Bylo to nezodpovědný, nebylo to nezodpovědný? V podstatě jediný, co teda veru udělala blbě je tak, že nechala na živu všech pět štěňat, místo aby jejich počet "zredukovala" a kvuli tomu se tu teď hádáme...

Ale ne,já se nehádám.A co jak se budeš cítít a na co myslet,pokud tvoje dítě na sebe zvrhne vařící kávu???Budeš si vyčítat,že jsi měla lépe předvídat,jednat,zamezit...Dítě bude postižení na zbytek života.

Fenu či psa z pohodlnosti hlídat nechceme,kastrujeme,ale to zvíře neřekne jednou to, co může říci to díte selhala jsi neochránila a proč???

cilka
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:00
- Nahlásit

mac1
ona na rozdíl ode mne měla na zřeteli fenu ? Tak takhle sem se už dlouho nezasmála , vona neměla mít na zřeteli , vona jí měla mít neustále na očích když poprvé hárá ! Pak tahle diskuse nemusela ani být !
Co ty vo mě víš že si troufneš napsat že nemám ke svým ( své ) feně ohledy , právě že mám a možná až přehnané , proto možná neřeším otázku nechtěnýho nakrytí , nepřijde mi tak nemožné fenu uhlídat ...
žofka
mám tři milovaný feny při představě že do nich hrnu injekce na potrat se mi zvedá kufr ...to jsou taky lahůdky od tebe ...

Ebony

. někomu je úplně u prdele narvaný útulky, týraní psi, psi ve sračkách apod. To je vše jen kvůli tomu, že každej množí jak jatej a bez rozmyslu, podívej se na inzeráty, milion daruji a nejen kříženců....ale chápu, že někdo, kdo si doma opečovává své dva cimprdliki, a zbytek je mu ukradenej, tak má o rozum vystaráno....
ano , to je to co se snažím říct ale xxx dalších kousků už to přece nedorazí jak tady padlo

zuska
koukám že z tebe padá jedna perla za druhou , nedivim se , že řešíš stejnej problém jako zadavatelka

lucYnka XIII
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:04
- Nahlásit

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:05
- Nahlásit

Erin
To je (myslím si) trošku rozdíl... Můžu se obviňovat, když mi pes zdrhne a vlítne mi pod auto, ale to, že fenu nakryje nějakej vořech z ulice, to už nemůžu ohlídat jen já... Tam je zodpovědnosti na majiteli toho psa a bohužel ne všichni majitelé psů jsou tolerantní, tak jsem to já řešila tím nejlepším možným způsobem... Selhala bych, pokud by mi fenu někdo nakryl a byly pak štňata s epilepsií, stejně, jako ji má ona... Podle mě není selhání to, že jsem fenu dala vykastrovat, pro mě je to právě o té zodpovědnosti, abych si nemusela potom říkat "měla jsem líp hlídat..." I když bych třeba byla přesvědčená, že jsem udělala maximum, aby k tomu nedošlo... A kastrace je (ať chceš nebo ne) nejlepší prevence množení vořechů a bezpapíráků, proti kterýmu ty tolik jseš... Nehledě na to, že nedokážu odhadnout, jakej vliv má na stav feny hárání 4krát ročně a když nehárá má stejně výtoky, skrz který psy přitahuje stejně, jak kdyby hárala... Myslim, že teď jí je prostě líp...

Eimy
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:06
- Nahlásit

cilka
přečti si první příspěvek týhle diskuze (případně tu část z něj, kterou jsem kopírovala Erin...) ;) Tebe by napadlo, že ti nakryje pes čubu, když o ni celej den nejeví zájem a ona ho od sebe odhání a navíc ještě vypadá, že už má odháráno? Mě teda neee...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání