Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / nechtěné nakrytí
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Andreany
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 18:56
- Nahlásit

Biluška
Alizin NENÍ ten starý preparát, co se aplikoval 5,7, a 9 den po nakrytí, to byly pokud mě paměŤ neklame deriváty progesteronu ve vysokých dávkách, dodnes to veti používají tam, kde nejsou love na alizin

Smečka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:01
- Nahlásit

kachna_
Njn, stará fenka ... Každá alternativa je ta špatná. Zabít narozená štěňata bych asi nedokázala.

aren
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:04
- Nahlásit

kachna_
Prý to vyvolá potrat.
Jak to může vyvolat potrat, když děloha i s plody už jsou fuč.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:05
- Nahlásit

Andreany
Alizin NENÍ ten starý prepará
Je. Možná je něco ještě staršího než Alizin - tedy ty deriváty progesteronu, ale to co mám na mysli já se jmenuje jinak a působí to tak jak jsem popsala výše.

Smečka
Třetí týden ještě není druhá polovina březosti. Doporučili mi to nezávisle na sobě už dva veti. Jedna pro tu starou berňačku od kámošky a jiný vet pro reparačku co mi proběhla nedávno barákem a s největší pravděpodobností je taky březí. Oba tvrdí, že tohle má minimum vedlejších účinků a že se to aplikuje až po 20-tém dni když se potvrdí březost ultrazvukem.

aren
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:08
- Nahlásit

Biluška
Je.
Tady píšou, že není:
http://www.virbac.cz/alizin.html

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:12
- Nahlásit

no každopádně je jistě velmi šetrné
U fen, ošetřených po 20.dni březosti, je abort provázen fyziologickými příznaky porodu jako je vypuzení plodů, vaginální výtok, snížený příjem krmiva, neklid a překrvení mléčné žlázy. V klinické studii došlo u 3,4% fen k děložní infekci. Po indukci potratu tímto přípravkem je pozorován brzký nástup estru (interval estrus-estrus se zkracuje o 1-3 měsíce). V klinických testech byly hlášeny vedlejší účinky jako je nechutenství (25 %), excitace (23 %), skleslost (21 %), zvracení (2 %) a průjem (13 %). Podání přípravku při klinických pokusech způsobilo bolest v průběhu a krátce po aplikaci u 17% psů, zánětlivá reakce v místě aplikace byla pozorována u 23% psů. Velikost a intenzita této reakce závisela na množství podaného přípravku. Pozorovány mohou být: otok a ztluštění kůže, zvětšení regionálních mízních uzlin a ulcerace. Všechny lokální reakce jsou reversibilní a obvykle vymizí do 28 dnů po injekci. Podání přípravku v klinických testech způsobilo hematologické/biochemické změny u 4.5% psů.

Biluška
pro reparačku co mi proběhla nedávno barákem a s největší pravděpodobností je taky březí.
koukám, že poctivě trénuješ na kravín...

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:13
- Nahlásit

aren
Jsem to napsala nejasně, ten přípravek, co se aplikuje 25.den vyvolá potrat.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:15
- Nahlásit

aren
Hmm, fakt si nejsem jistá jestli tohle je to, co mi ti veti doporučovali. V pondělí tam brnknu a zeptám se . Pokud to má být tohle tak to fakt žádná sláva není. Oni mluvili o bezpečeném přípravku s minimem vedlejších účinků. Tohle bezpečně nevypadá ani trošku .
Na druhou stranu, ta kámoščina berňačka měla v té době sedm let a nemocné srdíčko a zvládla to fakt bez nejmenších problémů....tohle by asi tak snadno nevydýchala.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:22
- Nahlásit

Ebony
koukám, že poctivě trénuješ na kravín...
jj, prostory už máme a Muchoš nedávno objevila v útulku fenku jorka

Andreany
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:36
- Nahlásit

Ebony
No, Alizin je proti staršímu způsobu aplikace ženských hormonů ve vysokých dávkách v podstatě revoluce. Problém spíš je, že se zavedla praxe čekat do potvrzení březosti a pak aplikovat a to je asi nejhorší využití. Při aplikaci v prvních dvou týdnech fena plody vstřebá, tedy prý většinou.
Ježiš, ne že bych byla zastánce takového druhu "antikoncepce".
At si to zase někdo nevysvětlí po svém.
Biluška
Alizin je na trhu možná tak 3 roky, ale tebe asi nepřesvědčím, což mi neva.

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:45
- Nahlásit

Andreany
já nevím, asi jsem divná, ale nemusela jsem tohle naštěstí nikdy řešit...a to mám doma 6 psů, z toho jeden opravdu intenzivně kryje a 10 fen, přiznávám, jedna je kastrovaná...ale asi nejsem ten správný podnikatel

Andreany
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:50
- Nahlásit

Ebony
no, správný podnikatel by to neřešil veterinární kůrou za 1-2 litry
jinak jseš dobrá, dokud jsem měla doma krycího psa, tak při hárání čub to byl očistec, už psa-samce doma s fenama nechci, radši si zaplatím "gigola"

Ebony
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 19:56
- Nahlásit

Andreany
no já to mám právě naopak, náš krycí pes si háravek nevšímá, jen když mají svůj den, mám pocit, že mu ty nevěsty už lezou krkem, za to ti "nechovní" by sklátili kde co, když to tady hárá, ti jsou horší

Smečka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2008 20:29 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Třetí týden ještě není druhá polovina březosti.Biluška
Ale v tom případě se ještě nedá s jistotou tvrdit, že je fena březí. To chce právě až ten 28 - 30 den. To jako píchají na blint? U nás tedy veti březost ve 20 dni nezjišťují, nebo si to možná ještě nelajznou tvrdit a proto zvou později.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2008 20:53
- Nahlásit

Pokud chteli stejne vyhledove kastrovat, tak bych urcite kastrovala. Prijde mi to jako nejlepsi reseni.
(Jinak by me pak zajimalo, jak to nakonec dopadlo, takze kdyby byl pak cas, tak to sem siiim pisni. D.)

verunicicka
Člen
# Zasláno: 7 Pro 2008 20:59
- Nahlásit

určo písnu. k vetce jedem ve středu, takže tam dohodnem co a jak. jinak přítel překvapil s tím, že by chtěl štěnda. a že má 3 zájemce (z řad příbuzenstva). nechápu, že s tím přišel zrovna on. ale všechno zkonzultujeme, páč mám strach, že feňule je hodně mladá a štěnda by jí mohla ohrozit.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 16 Led 2009 20:14
- Nahlásit

Takže nejnovější info. Feňule začla nabývat na objemu, po dohodě s veterinářkou se šlo zhruba 28 den na ultrazvuk a objevila se 3 štěnda. Probraly jsme možnosti (injekce po které potratí a vypudí plody nám doporučena nebyla-prý je to pro fenku velká zátěž,nehledě na to, že se taky může něco pokazit a některá přežijí, kastraci nedoporučila vzhledem ke zvýšenému množství-tuším že estrogenu-prý je to při březosti normální-a tudíž hrozí riziko komplikací a následné vykrvácení)Takže štěnda se donosí a následně se zřejmě zredukuje množství, pokud by se jich narodilo moc. Vetka nám gratulovala k radostné události a novým přírůstkům. Tak nějak jsem si připadala strašně krutě-mluvím o tom,jak "vyřešit problém" a ona je nadšená, že budou krásný (zná oba naše pesáky)

verunicicka
Člen
# Zasláno: 26 Led 2009 14:24
- Nahlásit

mám dotaz
blíží se nám termín porodu. posledních 5 dní měřím ráno a večer teplotu a nevím, jak teda poznám, kdy to přijde. páč od 23. se teplota ráno i večer pohybuje většinou pod 37, jeden den měla skok z 37,3 na 36,2 (ty měla včera večer)a dneska má zas 37,5. vetka říkala, že 24 hodin před porodem teplota klesne o cca 1 stupeň. mi to tak máme skoro každej den.normální teplota je okolo 38? a o kolik až může klesnout? poslední 2 dny se nám počůrává ze spaní, je to taky příznak blížícího se porodu?

verunicicka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 22:31
- Nahlásit

takže dnes se nám narodilo 6 štěňátek. 1 uhynulo, pět se má čile k světu(4 kluci a 1 holčička).fenečka je v pořádku.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 22:49 - Změnil/a: verunicicka
- Nahlásit

jablunka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 23:00 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

verunicicka
tak hlavně aby byla mamča i štěňata v poho a každé z nich se dostalo k dobrým páníčkům.

Dasha
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 23:23
- Nahlásit

verunicicka
ovšem to strakatý! kravička!
co jsou rodiče zač?

verunicicka
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 23:30
- Nahlásit

Dasha
jj já to strakatý (říkám mu Kravík) vůbec nepobírám taťka kříženec vlkodava,mamka kříženka ohaře

zuska
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 23:35
- Nahlásit

verunicicka
jejda, jsem přelouskala tu diskuzi (jsem v podobné situaci - nechtěné nekrytí), ani jsem si nevšimla, jak v ní pokročil čas a... to je hezký.

zuska
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 23:36
- Nahlásit

teda ne nekrytí, ale nakrytí

Dasha
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 23:42
- Nahlásit

verunicicka
jaj, to je kombinace
taky přeju hlavně zdraví a štěstí na fajn lidi!!!
no ale Kravík je vážně lukcusní!!! těším se na fotky, až budou prťaflíčci starší, jsem zvědavá, jak budou vypadat.

verunicicka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 00:07
- Nahlásit

zuska
no tak určitě dej vědět,jak to dopadlo, nebo jak jste se rozhodli

Dasha
děkuju.už teď mám nervy,abych našla jen ty fajn budoucí majitele.
fotky sem budu vkládat pravidelně, ať vidíte, jak jde čas s našima mutantíkama

cilka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 01:17
- Nahlásit

verunicicka

no to je radosti , tak si tak říkám proč já blbka sem tak zodpovědná a nekreju papírový chovný zvířata , nezamlčím vady , jak to dělá každej druhej , nesekám třeba aspoň bezpapíráky ...

jo , sem blbka nechávám tu prostor těm vašim mutantíkům , který často končej v útulcích , jen tak dál , co bude další hárání ...zas to neuhlídáš ? Pro pár šlupek a hlavně pro to aby vám " dospěla " ( tedˇsi tedy můžeš bejt jistá že už je to fakt hotová žencká ) nenecháš fenu vykastrovat , njn , co kdyby se tam zase vykulila nějaká kravička , von se vždycky nějakej blb slituje a ty krásný " prtˇaflíčci " se udaj , vono je každý štěně krásný ....že jo .Pak si zas můžete všichni navzájem gratulovat jak jste je udali , a jak sou lidi hodný že si je vzali , jééé a voni taky neuhlídali , to je smůla ...svatá prostoto , vono to nikdy neskončí .

Fakt gratulace , aspoň k tomu že to fena ( sama ještě štěně )přežila

Dasha
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 09:08
- Nahlásit

cilka
nejsem pro množení bezpapíráků a ani psů s PP!!!
Bohužel, verunicicka je jen člověk, bohužel nepočkala třeba ještě pár dní, bohužel to psáci stihli během chvilky. Pokud není supervychcaná (s prominutím, ale lepší výraz nemám) a tohle vlákno nezaložila s plánovaným úmyslem udělat si "alibi", tak předpokládám, že štěňata neplánovala a původně řešila otázku, jestli je vůbec nechat narodit, když už byla tak blbá a neuhlídala to. Nicméně není tu jediná, někteří štěňata bez PP plánovali, odchovali a udali.

Cilko, přeju úspěšné a kvalitní odchovy a ať v životě nepotkáváš sarkastické moralisty jako jsi ty

cilka
Člen
# Zasláno: 31 Led 2009 09:17
- Nahlásit

Dasha
nejsem moralista , jen se mi z toho všeho zvedá kufr , samý bohužel , njn , von když každej řekne bohužel tak je všechno O.K.
Když už si pořídím dva psy , tak bych předpokládala , že má zadavatelka dost zkušeností a zodpovědnosti aby to bohužel nemusela říkat a aby si následně nemusela dělat nervy o budoucí majitele .
Není to útok na ní konkrétně je to prostě jen výkřik , zoufalství když čteš takový kydy .
Radši budu potkávat sarkastický moralisty než čím dál tím víc množitelů ...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání