| Autor |
Zpráva |
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 20:28 - Změnil/a: verunicicka
- Nahlásit
takže jsme úspěšně (nakonec spíš neúspěšně) doháraly, pesan byl na hlídání u rodičů.., po 3 týdnech hárání (když už celá splaskla a přestala krvácet)jsme vyrazily s feňulí na prochajdu na zkoušku s kamarádky pesanem a Amy ho absolutně odmítala. Takže se k nám dom navrátil Moody, sledovala jsem je celej den a on nijak extra zájem neprojevoval a ona ho stejně odháněla ze svý blízkosti. Pak se ozval z vedlejší místnosti řev, tak jsem tam přilítla a pesani byli svázaný (nebo jak se to říká).. do kdy se musí jít na injekce? dá se to řešit i nějakým menším zásahem?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 20:39 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
verunicicka
Na injekci se chodí 5., 7. a 9. den po nakrytí. Jako celkem 3x.
Pak je ještě možnost počkat kolem 30.dne na ultrazvukové vyšetření a vyvolat potrat pouze v případě pozitivního nálezu.
Někteří vetové vzhledem ke zdraví fenky doporučují jako nejmíň riskantní donosit, porodit a utratit
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 20:48
- Nahlásit
verunicicka
Já teda nevím,ale asi bych to neřešila. Vím,že sice může fena zabřeznout i tak pozdě,ale jsou to snad jen vyjimky. No,je to můj názor,jsem zvědavá na další.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 20:49
- Nahlásit
verunicicka
injekce se dneska moc nedoporučují..je to velkej zásah..dá se to co píše aren,případně pokud by byla fenka ke kastraci prý to udělají najednou ale to fakt nevím...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 20:51
- Nahlásit
K tomu ultrazvuku se taky přikláním,jen jsem přesně nevěděla,kolikádý den se to dělá.
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 20:53 - Změnil/a: verunicicka
- Nahlásit
já právě o injekcích četla (tady ) , že je to obrovskej zásah do organismu... ale zas představa, že porodí a já dám pak štěnda utratit...to bych asi nezvládla. kastraci máme v plánu. právě jsme čekali jen na to, až za sebou bude mít premiéru a dospěje nám
jak jsou vyvinutá štěnda 30. den? kdyby vyvolali po ultrazvuku potrat, co si mám představit, že by mě čekalo za hrůzu? máte někdo zkušenost?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 20:55
- Nahlásit
sarax
prý to udělají najednou
Ano, pokud březost příliš nepokročila, tak to jde, jen je to asi 2x dražší. Jsme to řešili, když jsem dávala kastrovat kočičku s podezřením, že je březí. Naštěstí nebyla.
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 21:11
- Nahlásit
verunicicka
náš veterinář taky dělá interupci s kastrací v jednom....cena se snad nezvyšuje, ale hádala bych
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 21:20
- Nahlásit
s tou kastrací naráz s interupcí je problém ten, že teď před vánocema jsme kastraci v plánu neměli (rozumějte z finančních důvodů). plánovali jsme to tak v půlce února. a to už je zas asi pozdě na interupci.. takže nejspíš to vyřešíme (po konzultaci s vetem) tím ultrazvukem atd. jen si prostě neumím představit, že porodí mrtvý štěnda..
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 21:21
- Nahlásit
verunicicka
A cožeby se to narodilo?
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 21:33
- Nahlásit
Dines
taťka je kříženec vlkodava (vypadá jak vlkodav, akorát v menším provedení, tj. výška ovčáka) a mamina je kříženka ohaře. mám je v albech oba
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 21:39
- Nahlásit
verunicicka
Ježíš ty sou žůžový
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 21:49
- Nahlásit
verunicicka
No já nevím, ale takový risky kvůli penězům.. si od někoho půjč do konce února. Jestli nemáš od koho, já ti klidně půjčím..
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 21:57
- Nahlásit
aren
děkuju za nabídku, to bych tady ani nečekala , ale tak to počítám dohromady dám. problém je akurát v tom, že přítelák řekne, že jsou to moji psi, tak ať se postarám sama, což moc podpora není.., ale pořád mám rodiče, kterýsnad nemaj problém s tím mi pomoct, když je třeba. je fakt, že Dines mě posouvala dál ve snění nad krásnejma štěndama, ale musím uvažovat racionálně.
ještě teda dotaz do kdy je možná ta kastrace spojená s interupcí?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 22:00
- Nahlásit
verunicicka
Kastrace spojená s interrupcí čím dřív tím líp. Zeptej se veta,
těsně po hárání to taky není dobré, bo jsou ty orgány hodně prokrvené. Vet Ti poradí.
Já bych to považovala za úplně nejlepší řešení, pokud jste o kastraci stejně uvažovali.
Tu nabídku s tím půjčením jsem myslela vážně, takže kdyby něco kikslo, napiš mi na telcontar@klikni.cz
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 22:03
- Nahlásit
aren
hele fakt díík moc. tohle počítám by mi nenabídli ani fakt dobrý kamarádi (asi stojí za uvažování, jestli jsou fakt dobrý ) já mám právě super vetku, jenže má mimčo a ordinuje teď jen 4 hoďky týdně a neprovádí žádný zákroky. což mě zrovna u ní mrzí. takže si od ní ještě nechám poradit, kde to bude v poho
|
aren
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 22:05
- Nahlásit
verunicicka
Tak zatím dobrou a držím palce.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 22:10
- Nahlásit
verunicicka
problém je akurát v tom, že přítelák řekne, že jsou to moji psi, tak ať se postarám sama, což moc podpora není..,
Teda to ti nezávidím..... já byla s přítelem 4 měsíce, když mi "nabíd" že mýmu psovi zaplatí operaci za 30.000,-
Ale teda samo taky má svý mouchy
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 22:54
- Nahlásit
Dines
hele tak já byla s přítelákem necelý 3 roky, nežili jsme spolu a tak jsem si pořídila 1. pesana. přišla velká krize a probíhlaly hlášky typu: našel jsem si přítelku bez psa, a chtěl jsem, aby to tak zůstalo....apod. pak jsme spolu začli žít (koupil barák-já do bytu se svýma zvířecíma manýrama nechtěla), přišel druhej pes, nedávno se k nám přitoulalo kotě. feňule zničila věci tak za 10 a přítel to rozdýchává. dokonce má pesany rád. ale nikdy nebude jako já a psi budou vždycky (když se mu to hodí)moji. (je zajímavé, že když se pesákama chlubí kamarádům, tak je označuje za naše, ale jakmile jde o hlídání, placení, apod., jsou moji)
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2008 23:00
- Nahlásit
verunicicka
No, u nás je to docela podobný, ale jak de o zdraví, de všechno stranou
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 08:28
- Nahlásit
verunicicka
S těma injekcema je to dneska všechno už trošku jinak. Na trhu je již preparát, který nezpůsobuje žádné větší komplikace. Kámoška ho před rokem použila na starou fenu berňáka co má vážné problémy se srdcem a bylo to naprosto v pohodě. Funguje to následovně - ve třech týdnech (pokud možno co nejpřesněji - mezi 20tým a 25tým dnem březosti) jdeš na ultrazvuk. Ten stojí cca 300,- . Pokud se potvrdí březost nastupují dvě várky injekcí. Ty jsou fin. poněkud dražší,podle váhy feny. Kdybys měla čivavu vyjde tě to na pár kaček, kříženka ohaře už asi tak levná nebude. Kámoška za tu berňačku platila něco kolem 2000,- (za obě dávky injekcí). Dávali se tuším po třech týdnech, ale tím časovým intervalem si nejsem moc jistá.
|
verunicicka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 14:39
- Nahlásit
Biluška
dík. to je zupa. jináč ona je sice kříženka ohaře, jenže je prcek. má cca 12 kilčo.
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 17:21
- Nahlásit
Biluška
ten přípravek se jmenuje Alizin a aplikuje se 2x v 24 hod intervalech, v podstatě vyvolá předčasný porod a není to pro fenu žádný festival
verunicicka
vzhledem k ceně přípravku a možným komplikacím je určitě nejlepším řešení kastrace, to souhlasím, ale rozhodnout se musíš ty
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 17:27
- Nahlásit
Andreany
ten přípravek se jmenuje Alizin
nedávno to tu někdo pilně inzeroval,já osobně bych to psovi nedala ani za zlatý prase
http://www.virbac.cz/alizin.html
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 17:49
- Nahlásit
davidkova renata
já taky ne, navíc u kastrace bude mít záruku, že už se jí to nikdy nestane a psa už nemusí stěhovat k rodičům
když vidím v inzerátech ty haldy psů k darování, tak udávat křížence kříženců si nedovedu v dnešní době vůbec představit
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 17:55
- Nahlásit
Andreany
Alizin je ten starý přípravek co se aplikoval 5 a 7 den po krytí. Tenhle se jmenuje taky na A, ale je to něco úplně jiného.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 18:29
- Nahlásit
verunicicka
taťka je kříženec vlkodava (vypadá jak vlkodav, akorát v menším provedení, tj. výška ovčáka)
dík. to je zupa. jináč ona je sice kříženka ohaře, jenže je prcek. má cca 12 kilčo.
Někteří vetové vzhledem ke zdraví fenky doporučují jako nejmíň riskantní donosit, porodit a utratit
.dá se to co píše aren
Jednoznačně sem pro kastraci s vyjmutím plodů , dokáže si někdo kdo by se snad i přiklonil k donošení představit co by taky mohlo z té feny lézt ?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 18:29
- Nahlásit
Biluška
Aby to zabilo plody v druhé půlce březosti, musí to být pěkný sajrajt Pokud by se u feny prokázala březost, rozhodně bych vůbec neváhala a dala jí kastrovat. V tomto konkrétním případě.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 18:33
- Nahlásit
verunicicka
Nám se něco podobného "povedlo" vloni. Vendulka hárala, já jsem se přepočítala a Cir si otevřel dveře. Ke kamarádovo veterináři jsme jeli, abychom se poradili co dělat.
Vzhledem k tomu, že se jednalo o dvanáctiletou fenku (pes větší - proto nám nebylo doporučeno u tak staré feny nechat donosit štěňata, ta potom utratit, což považuju za ideální pro zdraví feny, neplánujete-li kastraci), tak se veterinářka přikláněla spíš k tomu, že se to nepovedlo a zvolili jsme variantu - 25 den ultrazvuk a potom případně výše zmíněné injekce. 25. den už nám odmítli provést kastraci (museli jsem k jinému veterináři, kamarádův něměl ultrazvuk), nevyžadovala jsem jí, spíš jsem se ptala.
Problém u nás byl, že napoprvé injekce nezabraly, musely se opakovat (u jiného veterináře, jiný přípravek), napodruhé bylo Vendulce strašně špatně. Nutno říct, že další hárání proběhlo úplně normálně.
Kdybych jako ty chtěla kastrovat, volila bych kastraci a zbytek neřešila.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 18:43
- Nahlásit
Smečka
U nás veterinář považoval kastraci za rizikovější pro zdraví feny . Prý to vyvolá potrat.
Ale příště bych to po těch zkušenostech řešila kastrací.
Plusy bych proti narození štěňat viděla v tom, že se nespustí mléko a psychicky to pro ní není takový nápor.
|