| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:07
- Nahlásit
zuska
prostě to jsou dva protichůdný názory no, co už... Nehody se stávají i lidem mezi sebou a ti mají rozum... Což teprv u psů
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:10
- Nahlásit
Erin
Nechat fenu odrodit a provést selekci na max. dvě štěnda.Jinak narůstají geometrickou řadou páry oček za pletivem v ůtulcích...v lepším případě.
Neni to nahodou protizakonne nechat utratit zdrava stenata jen proto, ze jsou jaksi navic?
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:10
- Nahlásit
cilka
já myslím, že neřeším úplně stejný problém jako zadavatelka, je trošku jiný v tom, že mně se nenarodí kříženci a jak už tu někdo psal, stačilo by málo a klidně bych z toho mohla vydupat i PP pro štěňata, mít vlastně úplně plánový áčkový vrh a byla bych ještě za hvězdu... Což mi přijde absurdní.
Ale promiň, už mě nebaví se tu hádat s někým, kdo se do mě furt jen naváží, aniž by znalo moji situaci... pardon, tady se ale vlastně nikdo nehádá
all
doporučuju: http://www.looduskalender.ee/node/2164 (druhý odkaz zleva )
Stejně adrenalinová záležitost jako tahle diskuse
A propo. Já taky nesouhlasím s neuváženým plozením kříženců a bezPPpsů, jenže za stovky bezprizorních psů si zaslouží sypat hnůj na hlavu jiní lidé, než ta holka, co sem přišla s problémem, stála o názory ostatních, aby si to mohla přebrat a konstruktivně vyřešit.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:13
- Nahlásit
Eimy
ano , napadlo
to je perla , vypadá že má doháráno
přečti si něco o pohlavním cyklu feny , pak tvoje odpovědˇbude stejná jako moje
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:14
- Nahlásit
cilka
Mě osobně by taky překvapilo, že po třech tejdnech hárání, kdy o fenu dva psi nejeví zájem, dojde k nakrytí a následně i ke štěňatům, asi jsem fakt blbá
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:15
- Nahlásit
Eimy
to teda jsi!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:17 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
zuska
nevim, asi to mám zkreslený o tu moji obludu měli psi zájem furt, ať hárala nebo nehárala... Takže já ani nemohla poznat kdy už dohárala (krom těch vnějších znaků na ní, který teda prej směrodatný nejsou...)
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:19
- Nahlásit
zuska
asi si příště místo psa radši koupím křečka... Nebo si pořídím takovýho elektrickýho, kterýho prodávali před vánocema snad všude, ten si uměl lehnout, sednout, dát pac... Úplně super...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:22
- Nahlásit
Eimy
no, nás na porodně opravdu učili, že estrus u feny v krajním případě opravdu může trvat i 21dní, takže i 30. den říje ještě fena může zabřeznout.
lucYnka XIII
teoreticky to možné je, zákon na ochranu zvířat dává chovateli právo redukovat svou populaci.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:22
- Nahlásit
zuska
no já se na tvojí situaci několikrát ptala , ani jednou si mi neodpověděla , tak tedy ještě jednou , to se jedná o tu kníračku ? Proč si ty neuhlídala nebo to bylo plánovaný a proč ?
holka, co sem přišla s problémem, stála o názory ostatních, aby si to mohla přebrat a konstruktivně vyřešit.
no konstruktivně už je vyřešeno že jo
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:28
- Nahlásit
zuska
Já to řešila naposledy před cca 5 rokama, takže už si toho tolik nepamatuju, já vždycky chtěla psa a ne fenku No nakonec jsme se srazily s Veveruchou, já ji vždycky při hárání hlídala celej měsíc, ale ani pak neměla od psů klid... Páč jim voněla furt...
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:34
- Nahlásit
zuska
aha tak už sem si to přečetla vedle v tématu , foxlíci , no to je nálož
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 00:50 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit
cilka
no jo, tak teď víš dozajista naprosto všechno, viď a můžeš mě odsoudit ... však si rejpni, nic jinýho bych ani nečekala . Ale to, co si o nás nezodpovědných majitelích neplánovaně nakrytých fen myslíš (ačkoliv já vlastně ani nevím jestli ta moje feňule březí je .. ale budiž), už jsem si přečetla na předchozích stránkách, tak nemusíš ztrácet čas s tím líčit mi to znova .
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 09:18
- Nahlásit
zuska
takovej póvl kterej neumí ani slušně vodpovědět na jednoduchou otázku jako ty už mi nestojí ani za čárku , jedinej smajl ktrerej by se pro tebe dal použít je blicí a ten tu neni tak
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 09:32
- Nahlásit
cilka
Kdo se neumí slušně zeptat, tomu nehodlám odpovídat.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 09:33
- Nahlásit
cilka
jedinej smajl ktrerej by se pro tebe dal použít je blicí a ten tu neni tak
Nápodobně
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 09:51
- Nahlásit
zuska
doporučuju: http://www.looduskalender.ee/node/2164 (druhý odkaz zleva hezké, přidám do oblíbených
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:04
- Nahlásit
zuska
já myslím, že neřeším úplně stejný problém jako zadavatelka, je trošku jiný v tom, že mně se nenarodí kříženci a jak už tu někdo psal, stačilo by málo a klidně bych z toho mohla vydupat i PP pro štěňata, mít vlastně úplně plánový áčkový vrh a byla bych ještě za hvězdu...Já taky nesouhlasím s neuváženým plozením bezPPpsů, jenže za stovky bezprizorních psů si zaslouží sypat hnůj na hlavu jiní lidé
to je neuvěřitelné
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:09
- Nahlásit
zuska
co je na otázce neslušnýho Proč si ty neuhlídala nebo to bylo plánovaný a proč ?
mně se nenarodí kříženci a jak už tu někdo psal, stačilo by málo a klidně bych z toho mohla vydupat i PP pro štěňata, mít vlastně úplně plánový áčkový vrh a byla bych ještě za hvězdu... Což mi přijde absurdní.
Tak přece jen došlo i na tu hvězdu , fakt absurdní co dokážeš naplácat
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:13
- Nahlásit
takovej póvl kterej neumí ani slušně vodpovědět na jednoduchou otázku jako ty už mi nestojí ani za čárku normální člověk, když něco řekne, tak si za tím stojí
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:14
- Nahlásit
Přesně kvůli tomuhle,co se tu strhlo,se děti učí lhát.
Něco provedu,přiznám se k tomu,uznám svojí chybu,ale místo toho,aby rozumnej dospělej řekl:"Vidíš,tohle bylo opravdu špatně,ale pro příště už budeš poučen/a a už tu chybu neuděláš.",se tu strhne vlna vyčítání a pranýřování.
Z toho jasně vyplívá,že pro příště je lepší drzet hubu,zapřít i nos mezi očima a pro rady si nechodit.
Osobně si myslím,že zadavatelka se snažila týhle situaci předejít dost,ale bohužel se to nepovedlo do zdárného konce.Ale proto jí přece nehodím na kupu s cílenýmy množiteli,ať s PP nebo bez PP.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:17 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit
Andreany
trošku vytržené z kontextu, reaguje to na to, co tady někdo psal na stránce X (??). A na to, když se mě cilka ptala, kdo sprsknul mou kníračku - to byla odpověď na to, že knírka "sprsknutá" není. Taky jsem dál dodala, že tohle je absurdní a na hlavu postavený postup.. a blablabla. Ale tuhle diskuzi vzdávám, protože psané slovo jde vyložit asi na milion způsobů, nemám sebemenší chuť tady líčit srdceryvné příběhy o tom, co se mi jak stalo a jak to bude dál, protože kdo chce, stejně si to převátí. Shrnu-li to, tak já hnedka s potenciálně nakrytou fenou pádila k vetovi a žádala kastraci. Vetka mě poslala domů, ať si to ještě jednou promyslím s chladnou hlavou a bez emocí, promluvila jsem si s několika lidma - se seriózníma lidma (ne množitelama psů! a ani ne s vosama, jako jste vy), který s podobnou situací mají zkušenosti a vyvodila si z toho vlastní názor, který se leckomu tady nelíbí a to mi může být putna. Tečka. Mějte se tu.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:18
- Nahlásit
jablunka
holt je těch rozumných nedostatek všude , i na psím fóru
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:22 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit
cilka
tak co se ti sprsklo , ta kníračka s nějakým teriérem nebo co , no pochlub se čím ty řady utulkáčů rozmnožíš ty
.. tohle byla myslím tvoje první reakce na mě... a ta mi moc slušná nepřijde
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:30
- Nahlásit
jablunka
sme na psim fóru , nevim proč by se kvůlivá takový drobný přestřelce měli plošně učit děti lhát a pokud sem choděj tedy i děti co se o psiska zajímají tak si myslím že naopak by měli vědět i ten holej fakt že se prostě najdou i lidi kterým se nelíbí ta laxnost a nezodpovědnost která vládne v chovu psů at´už s P.P. bez P.P. nebo i ti množitelé že sou neoblíbení ...nehážu je do množárny ale do jednoho pytle s těmi co prostě končí diskusi s tím STALO SE .....
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:33
- Nahlásit
zuska
Tak proč ty papíry nevyřídíš? Proč nevyprodukuješ psy s tetováním, dohledatelným původem pro kontinuitu plemene?
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 10:46
- Nahlásit
mac1
normální člověk, když něco řekne, tak si za tím stojí
nebudu se vyjadřovat k nakrytí nebo nenakrytí její feny , na to už mi stačí téma o foxlících http://www.cz-pes.cz/diskuse/1_8994_7.html#30, jen sem se zeptala co se jí na tý otázce zdá neslušnýho , téma z jinýho soudku , trochu
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:11 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
cilka
Podivej tvoje vyjadřování na začátku týhle diskuze mělo ke slušnýmu ptaní se nacokoliv asi tak daleko jako moje psisko k bernardýnovi... ;)
S těma dětma, ono je to bohužel tak se vším tady u nás... Tvoje řešení by bylo zbytečně přidávat rizika a tu smrt feny riskovat, někdo radši nechá přírodu, ať si poradí víceméně sama... Veru neposlechla tvou radu tady, rozhodla se jinak, nevim, jestli ti tolik vadí zrovna to... ;) Dokud se tady radilo, nebylas tolik radikální ve svejch názorech, to až teď, když se někdo zachoval tak, jak je to podle něj nejlepší...
A jinak tahat sem jiný diskuze mi přijde trošinku ubohý... Vytahovat něco, co někdo na psal někde jinde atd... Ale třeba je to tvůj styl "diskutování"... Pro gustu... Každopádně si myslím, že při učení na zkoušky bych to řešila podobně jako zuska, protože jezdit třikrát denně na cvičák sežere spoustu času... Nebo si myslíš, že by bylo lepší, kdyby nechala psa celý dny zavřený v kotci a vyprdla se na něj? Jednou za den za ním na 10 minut přišla a pak zas jela pryč? Krom toho, že se psiskám nakonec zadařilo dostali se k sobě to v té dané situaci vyřešila jakž takž ideálně, když neměla nikoho jinýho, kdo by jí psisko pohlídal... ;)
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:17
- Nahlásit
cilka
Hele, jestli se do mě budeš furt navážet, tak .. tak asi nic . Ale přemluvila jsi mě, můžeš se začíst do mého příběhu .
16.den hárání. Pes o fenu už 3.den nejevil zájem, jejich vzájemné chování bylo v normálu, žili si spokojeně vedle sebe a psa by nenapadlo si ani čuchnout. Polevila jsem teda s ostrahou. Ovšem chyba lávky. Byla to otázka chvilky nepozornosti, v jeden moment pes na fenu zavrčel, aby ji od sebe odehnal a v druhý na ni skočil:-P. A co se dělo pak? Zase stejný nezájem jako předtím. Do té doby jsem si myslela, jak má každé hárání svůj řád (protože takových hárání, jsem zažila už desítky), takže jsem myslela, že to zvládnu jako obyvkle: pohlídám nejlepší dny, pojistím koncovku a je to. Bohužel jsem zjistila, že je to všechno mnohem víc nevyzpytatelné a zdaleka ne tak předvídatelné. Ano, od doby, co mívám tu možnost, pes tráví hárání feny v kotci, tentokrát jsem ho měla doma, psy odděleně jen v klecích, nicméně když se nad tím zamyslím, tohle to podle mě ani tolik neovlivnilo, protože v dny, kdy pes už o fenu nejeví zájem, brávám ho z kotce zpátky domů tak či tak. Ale nechci sklouzávat k nějakému přehnanému alibismu, ano, přiznávám udělala jsem chybu, měla jsem mít oči na šťopkách asi nejmíň celý měsíc v kuse, a mám si za to trhat vlasy, chystat provaz? Tím tomu asi zrovna nepomůžu. Po rozebrání situace jsem se rozhodla pro řešení, které nejmíň ohrozí zdraví feny a za to jsem teď linčována. Ale stejnak to muj názor na věc asi nezmění.
|
Andreany
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2009 11:19
- Nahlásit
Eimy
Ale to je to, co se tady snažíme celou dobu říct, že spousta "milovnic" psů si jich pořídí několik, k tomu psy s fenama a nemají podmínky, zodpovědnost, ale umějí si to krásně zdůvodnit, že SE STALO.
|