| Autor |
Zpráva |
Dasha
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 09:30
- Nahlásit
cilka
jasně, není to v pořádku! A někteří lidi to dělají úmyslně (i třeba pod záštitou chov. st. atd.). A jsou lidi, kteří ty zkušenosti mají, ale "zradí" je příroda (vykastrovaná fena vlastně vykastrovaná není a já nevim co). A pak jsou lidi, kteří hodí ramena, že to zvládnou (třeba právě na základě zkušeností) a ono to nevyjde.
Ve výsledku je to totéž, na nás je úkol soudit (teď na nic a na nikoho nenarážím, aby náhodou nevznikla mejlka! )
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 11:32
- Nahlásit
cilka
hlavně pro to aby vám " dospěla " ( tedˇsi tedy můžeš bejt jistá že už je to fakt hotová žencká ) nenecháš fenu vykastrovat
hele já s tim taky nesouhlasim,možná bych to řešila jinak,ale zas zadavatelce nekřivdi ...ona psala
kastraci máme v plánu. právě jsme čekali jen na to, až za sebou bude mít premiéru a dospěje nám
já tomu teda rozumim tak,že fenu nehodlali kastrovat než dospěje,teda před prvním háráním,jak je ted v modě ,což já osobně považuju za obrovskou prasárnu vůči psovi
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 11:50
- Nahlásit
davidkova renata
nechci jí křivdit , kastraci plánovali a když už došlo k nakrytí tak měli provést kastraci a odejmutím plodů .Obavy z kastrace neberu mohou nastat i při porodu , zvláštˇkdyž se jedná o tak mladou fenu . Nebezpečný je obojí , jenže ta první alternativa se mi v těchto případech jeví jako lepší , nebylo by tady totiž dalších xxx kříženců kříženců navíc .
Nechat rodit fenu hned při prvním hárání mi přijde jako stejná prasárna
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 11:54
- Nahlásit
cilka
když už došlo k nakrytí tak měli provést kastraci a odejmutím plodů
no ..tak bych to asi řešila já,doufám teda,že nikdy nebudu muset..
Já se vyjádřila k tý "premiéře",páč já osobně bych teda v žádným případě za normál okolností nenechala čubu kastrovat před prvním háráním,takže v tomhle s ní naprosto souhlasim.Stát se mě ale to co jí,udělám asi to co píšeš,páč první hárání už nastalo a proběhlo..
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 12:05
- Nahlásit
davidkova renata
i já se vyjádřila k premiéře , riskantní premiéře a to se vším všudy a jako bonus dalších xxx potencionálních nakrejvačů nebo adeptů do útulku který praskaj ve švech ..nechci to dál rozpitvávat , stejně se už STALO , jak typické
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 12:19
- Nahlásit
cilka
Fakt bych si být tebou sarkasmus schovala pro lidi, co množí psy bez PP úmyslně... To, že se někomu stane, že psy neuhlídá se podle mě dá tolerovat...
Já mám psici z jednoho takovýho "neuhlídání", u toho nakrytí bylo 12 lidí, kteří měli na ty psy dávat pozor a nestihli to... Každopádně kdyby psi bez PP vznikali jen "z neuhlídání" je jich v útulcích mnohem mnohem míň... Většinou takoví psi vznikaj, protože "Fenka má mít aspoň jednou štěňata" nebo majitel "Chce po ní jedno štěňátko" nebo z nějakejch úplně jinejch důvodů... Tohle byl prostě sek a může se to stát každýmu...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 12:21 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
cilka
Vzhledem k situaci u nás jsem taky proti jakémukoli rozmnožování psů.... Ale prostě se stalo a V. sem napsala o radu. Čehož patrně teď trpce lituje. A já se jí nedivím. K té kastraci:
Veruncicka napsala:
Takže nejnovější info. Feňule začla nabývat na objemu, po dohodě s veterinářkou se šlo zhruba 28 den na ultrazvuk a objevila se 3 štěnda. Probraly jsme možnosti (injekce po které potratí a vypudí plody nám doporučena nebyla-prý je to pro fenku velká zátěž,nehledě na to, že se taky může něco pokazit a některá přežijí, kastraci nedoporučila vzhledem ke zvýšenému množství-tuším že estrogenu-prý je to při březosti normální-a tudíž hrozí riziko komplikací a následné vykrvácení). Takže štěnda se donosí a následně se zřejmě zredukuje množství, pokud by se jich narodilo moc. Vetka nám gratulovala k radostné události a novým přírůstkům. Tak nějak jsem si připadala strašně krutě-mluvím o tom,jak "vyřešit problém" a ona je nadšená, že budou krásný (zná oba naše pesáky)
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 13:21
- Nahlásit
Příroda je mocná čarodějka... někdy můžete hlídat jak chcete a neuhlídáte nic. Člověk může zpytovat svědomí, hořce litovat, že neměl oči víc na šťopkách, že nebyl včas na pravém místě, ale čas hold nevrátí. A když už k tomu dojde, zcela nechtěně, nevím, jak pro vás, ale pro mě je na prvním místě zdraví feny. Píchat hormony znamená spoustu nežádoucích dopadů na její organismus: hormonální dysbalance, cysty na vaječnících a děloze, kožní problémy, problémy s mléčnou žlázou, degenerativní změny kostní dřeně, krvácení, kontaminace pochvy bakteriemi, endometritida, pyometra... Nehledě na to, že aplikace abortiv nemusí ještě znamenat úsoěšné ukončení březosti! Kastrace háravé feny (po nakrytí) je riskantní, protože orgány jsou prkrvené, zduřelé a operace nemusí proběhnout bez komplikací, kastrace v pozdější fázi březosti je taky hazard. Takže nic proti, ale i já s dovolením, pokud mám tu možnost a podmínky, nechám nechtěně nakrytou fenu odrodit. Protože je pro mě důležitější nevystavovat ji zbytečnýmm rizikům jen proto, že je tu překříženečkováno a přebezpapírákováno. A pokud má majitelka strach z další podobné události, může fenu nechat vykastrovat po porodu.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 13:31
- Nahlásit
Eimy
sme u toho , byl to sek a i díky takovejm je psů tolik že se tim krměj vietnamci a plněj útulky .Já mám psici z jednoho takovýho "neuhlídání", u toho nakrytí bylo 12 lidí, kteří měli na ty psy dávat pozor a nestihli to.. nevidim na tom nic směšnýho jen 12 p.tomců který pokud měli za úkol jen tohle si neporadili , stačí tak málo .. To, že se někomu stane, že psy neuhlídá se podle mě dá tolerovat... nevidím důvod proč to tolerovat . To pak můžem tolerovat i ty co chtěj po tý svý fence to štěňátko , víš oni jí milujou tak se to dá taky pochopit no né ?
maixnerova
nevim proč mi to vypisuješ , četla sem to , zvýšenou hladinu astrogenu má každá březí fena , přesto sem ještě neslyšela že by každá při kastraci s odejmutím plodů vykrvácela .Je to samozřejmě nutné aby veterinář nastínil možná rizika , to pak ale nemůžeš číst ani příbalovej leták na lécích , tam sou taky eventuality možných komlikací a nebudeš je jíst i když je budeš nutně potřebovat nebo tvoji psi ?
Mě na tom co si sem zkopírovala právě zaujaly ty věty od vetky , gratulace , rozplývání se nad rodičema ....někde to tu psala Dasha - o tom alibismu , na mě to prostě od začátku tak působí , že zadavatelka už když téma dávala , věděla že do těch štěňat půjde , rodiče sou přece krásní pesani ne ? Jen to podat tak aby to bylo na doporučení veta ...tuším
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 13:39
- Nahlásit
cilka
na mě to tak nepůsobí...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 13:40
- Nahlásit
cilka
Samozřejmě, že neměli za ukol jen čumět na psy a odhánět je od sebe... Ale hlídat je měli, ale neuhlídali, prostě se to stane... Chápu, že ty asi chyby neděláš a když už bys chybu udělala, klidně bys riskovala zdraví nebo i život psiska, jen abys měla čistý svědomí, že nebude víc kříženců a bezpapíráků... Já bych to svědomí v tomhle případě čistý neměla, ten pes nemůže za to, že já nedávám pozor...
Zajímalo by mě, jestlis někdy v takové situaci byla, že to dokážeš jen tak odsoudit... Jak říkám, jsou jiní lidi, kterým se takový "nehody" stávají pravidelně a dál to nijak neřeší... Pokud se majitelka té fenky rozhodla, že po porodu stejně nechá vykastrovat a tím pádem se postará o to, aby se to víckrát nestalo, tak mi tady to moralizování připadá spíš jako honění si vlastního ega...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 13:44
- Nahlásit
cilka
jen 12 p.tomců který pokud měli za úkol jen tohle si neporadili , stačí tak málo
... jde vidět, že jen mluvíš, ale zážitek z praxe tě ještě nedostih. Mluvíš, jako kdyby tobě se to nikdy stát nemohlo.. já myslím, že se to můžes stát i těm nejzodpovědnějším chovatelům a nevidím na tom nic tak odsouzeníhodného. Ne, že bych ti to přála, ale chtěla bych vidět, jak bys reagovala ty v situaci nechtěné březosti. A předem liutuju tvou fenu.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 13:49 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit
cilka
A na mě teda zadavatelka působí, že od začátku se snažila ten problém nějak vyřešit, zvažovala pro i proti a prostě dospěla k nejmíň rizikovému řešení. A každý vet by podle mě porod doporučil jako nejpřijatelnější variantu.. aspoň co já jsem v praxi zažila! Vet podává abortiva nebo kastruje březí fenu jedině na výslovnou naléhavou žádost majitele, že nemá jinou možnost!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 14:02
- Nahlásit
cilka
a abych pravdu řekla, jsem za těch 12 pitomců ráda, protože nebejt nich, nejspíš bych si nikdy vlastního psa nepořídila...
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 14:08
- Nahlásit
Eimy
Nemáš co chápat , i já dělám chyby , jako naprosto každej , a pokud se věc postaví tak jak se mi jí snažíš podsunout i ty kecy o svědomí tak ti tedy na to odpovim , ano půjdu do toho rizika , rizoko totiž může nastat kdykoliv i při tom porodu a nejen u psů .........
Zajímalo by mě, jestlis někdy v takové situaci byla, že to dokážeš jen tak odsoudit ne nebyla dávám bacha
Pokud se majitelka té fenky rozhodla, že po porodu stejně nechá vykastrovat a tím pádem se postará o to, aby se to víckrát nestalo, tak mi tady to moralizování připadá spíš jako honění si vlastního ega...
Ještě aby se nepostarala stačí že vyprodukovala , nebo to pro velký úspěch třeba zopakuje
Ego ? Tady na stránkách CZ - PES ? Tos mě fakt pobavila
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 14:08
- Nahlásit
Eimy
jenže to cilka nikdy nepochopí, protože kdyby na světě nebylo tolik vořechů a jiných psů s neevidovaným původem, byli bysme určitě hned všichni štěstnější.
Já taky naprosto odsuzuju cílené množení bezPP psů nerozumných (nebo neznalých) majitelů, ale znám nejednoho zodpovědného majitele (a i chovatele), kterého prostě v životě tahle nepříjemná událost zaskočila a stejně jako člověk nemůže předvídat a zabránit spoustě jiných nehod, tak je to i s touhle. Já jsem si ještě do minulého týdne taky myslela, že mně se to přece nikdy stát nemůže a víte co nejlíp pomáhá na tenhle svrchovaný pohled? že se vám to stane!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 14:09
- Nahlásit
No já teda chyby dělám, bohužel i tohohle rázu, ale souhlasim s Cilkou ve všem.
zuska
Vet pokud vím zváží rizika a podle toho se rozhodne.
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 14:12
- Nahlásit
kachna_
a protože je porod nejmíň rizikový, doporučuje se právě ten.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 14:14
- Nahlásit
zuska
kecy
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 14:17
- Nahlásit
zuska
asi jo... řešením všech světovejch problémů je zrušit všechny vořechy a křížence
Mně taky vadí to cílený množení, proti tomu jsem i když ten pes je sebelepší... (ono rodiče mojí psice jsou taky pohodoví a u ní se objevila epilepsie ) Ale kdyby kříženci a bezpapíráci "vznikali" jen těma nehodama, je jich zanedbatelný množství a nejsou přecpaný útulky... Podle mě je hlavní řešit ty lidi, co to dělaj schválně, ne člověka, kterýmu se prostě nepovede psy uhlídat...
cilka
Vidíš a já bych do toho prostě nešla, feňuli bych nechala odrodit a kastrovala až potom... Možná i z "polidšťujícího" hlediska, že já bych na potrat sama taky nešla jen proto, že se mi to právě nehodí...
Já mám kolem sebe hodně majitelů fenek kříženců (z útulku nebo vzniklých "omylem") a kupodivu všechny jsou kastrovaný a žádná z nich štěnda neměla (včetně té mojí, za což jsem ráda i kvuli tý přiblblý epilepsii, která se u ní začla projevovat až v 5 letech...)
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 14:17
- Nahlásit
cilka
vyřídím to doktorům u nás na klinice
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 15:31
- Nahlásit
Eimy
beru na Tebe ohled že si v tom jiném stavu tak nebudu psát co si myslím o těch výlevech na téma řešení celosvětových problémů , fakt jako co to sem motáš ...nikde nic takovýho nepíšu pouze sem si dovolila zkonstatovat , holej fakt že se zase někdo sek a ..ale nic ....
zuska
vyřídím to doktorům u nás na klinice
vyřidˇ a napiš nám tedy taky svůj příběh co řešíš s nechtěným nakrytím atˇv tom zadavatelka nejede sama , tak co se ti sprsklo , ta kníračka s nějakým teriérem nebo co , no pochlub se čím ty řady utulkáčů rozmnožíš ty ....jo pardon vy všichni vlastně zodpovědně najdete seriozní zájemce
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 15:51
- Nahlásit
cilka
... já nic neřeším, já mám vyřešeno.. naštěstí nejsi jediný odborník široko daleko garantuju ti, že žádný z mých psů se v útulku neocitne, napadlo tě někdy, že existují i jiné možnosti? Třeba si štěně nechat? Já teda narozdíl od někoho ve své přítomnosti bezpapíráka přes srdce přenesu. Jj a neměj péči, já už zájemce mám a to ještě ani nevím, jestli mám opravdu nakryto
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 16:13
- Nahlásit
zuska
kde píšu že sem odborník ? Hele hvězdo mě nic garantovat nemusíš hlavně že to zagarantuješ těm štěňatům , fakt někde píšu že ve své přítomnosti nesnesu bezpapíráka ? Chodí mi jich sem spoustu a jsou taky super ...a to by měla mít ta tvoje knírka štěňata - kolikátý ? Kdo jí sprsknul ?
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 16:26
- Nahlásit
cilka
kde píšu já, že jsem hvězda? A kdeže píšu, že ty nesneseš bezpapíráka ve své přítomnosti? Kurňa, ale že tak dobře víš, že moji kníračku někdo už po několikáté sprsknul?
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 17:07
- Nahlásit
Teda tomuhle odolat snad ani nejde.
cilka
Hvězdo,šlápl ti někdo na kuří voko nebo co ?Nebo ti snad doma někdo ubližuje,že si musíš vylejvat zlost na slušný lidi ?
Ti poradím,běž třeba na procházku nebo v lepším případě do kina,či divadla. Tam tě to snad přejde. Vono,jestli ti to nedošlo,tak sem se chodijou vykecat nebo pro radu normální lidi s normálníma psama.Ty tvoje žvásty už jsou fakt trapný,chudáci psi,které vlastní někdo takový jako jsi ty.Škoda,že jsem si musela ulevit jen slušně.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 17:19 - Změnil/a: Eimy
- Nahlásit
cilka
ohledy brát nemusíš To co píšu tím není nijak moc ovlivněný... Jen mi přijde, že porod je pro fenu přeci jen trošku přirozenější, než píchání hormonů nebo kastrace, když už je březí... Z toho důvodu mi přijde do jisté míry pro tu fenu i bezpečnější...
Nemyslím si, že to, jaks tady vysvětlovala, jak je to hrozný, že nenechala fenu vykastrovat hned, že je kvuli ní zase víc kříženců, kteří skončí v útulku atd. je jen pouhý konstatování, že se "někdo sek" to odsuzování, cos tu předvedla podle mě v tomhle případě není na místě... Je na místě v případě, že to ten člověk dělá cíleně nebo se u něj stává zvykem, že dojde k "nechtěnýmu nakrytí" a jemu nepřijde nutný to nějak řešit...
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 17:56
- Nahlásit
cilka
fakt někde píšu že ve své přítomnosti nesnesu bezpapíráka ? Chodí mi jich sem spoustu a jsou taky super
... tak vidíš, že i bezpapíráci a kříženci můžou najít super pánečky a proč by všichni měli mít nějak pošramocený osud? Když je člověk zodpovědný, proč by se nedokázal i o nechtěná štěňata postarat, jak nejlépe umí a nenašel by jim seriózní majitele? Podle mě osud psa a v jakých rukou bude žít, vůbec neurčuje to, jestli má PP nebo je to vořech iksté generace. Nebo máš pocit, že jen to, že má někdo chovku a produkuje ve velkém psy s PP z něj dělá supr trupr chovatele a to, že my máme nechtěné nakryté feny, z nás hned dělá zrůdy největšího kalibru?
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 19:08 - Změnil/a: cilka
- Nahlásit
žofka
no , tos mi to natřela , proč by měli být moji psi chudáci já do nich injekce na potrat ještě vrazit nemusela , zamet´si před svym prahem ....Pamatuješ ?
žofka
Člen # Zasláno: 3 Čec 2007 20:23
Citát
Hodně lidí tu ty injekce odsuzuje. Já to musela absolvovat dvakrát s tou samou fenou a nebyl žádný problém. S jinou fenou jsme jednou čekali až se potvrdí březost,tedy až na to sono,jednou a taky nebyl problém. 17. den je sice možnost,že zabřezla,ale myslím,že malá,takže bych určitě počkala na to sono. Pokud by to bylo dřív,tak bych nečekala. Ale tohle je jen můj názor. Nejlepší varianta je,když se tohle vůbec nestane,že Já si to doma v pohodě sama pohlídám,ale jak je doma někdo další,je to horor. Všichni zapomínají.
Jinak na kuří oko mi nikdo nešláp , žádný totiž nemám , ani mi nikdo nenasral tedy myslím samozřejmě doma , mě serou jen lidi který se seknou a pak ze sebe dělaj zodpovědný ....
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2009 20:36
- Nahlásit
cilka
No teda teď jsi mně fakt dostala,jen ti nedošlo,že takových nul,jako jsi ty už jsem potkala v životě hodně,takže mně jen tak něco z kolejí nevyhodí jako tebe. Tebe je mi jen tak akorát líto.Tohle téma bylo založeno,protože někdo potřeboval pomoct,poradit a podívej,co tu předvádíš ty. A s tím zametáním,to já mám dávno už za sebou,mám kolem sebe pořádek,jen u tebe to bude ještě běh na dlouhé trati.
|