| Autor |
Zpráva |
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:23
- Nahlásit
Citera
Jo,to je blbý ,vzhledem k tomu,že to budou pravděpodobně bezpapíráci,apelovala bych alespoň u majitelů fen na kastraci.Je to blbá situace,lidská nezodpovědnost je fakt bezbřehá.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:30
- Nahlásit
že to budou pravděpodobně bezpapíráci
ano jsou to bezpapíráci, je to případ mé chytré sestry, která si nechala 4 štěňata od svýho psa. A teď to takhle dopadlo. Samozřejmě se to dalo čekat. Pes jim utekl, když feny hárali, chtěli je nechat hromadně vykastrovat, jenže to nestihli. Nechci o tom ani mluvit,je mi z toho hrozně, kor když je to v rodině. To ještě ani nemluvim o tom, že zřejmě je březí ještě jedna fena. Ale to není jistý....
Když jsem ji o víkendu řekla, že je to děs a je mi z toho zle, tak mi z úsměvem řekla, že se přeci nic tak hroznýho neděje, že ať se nebojim, že štěňata udá. Načež jsem jí řekla, že o to tady kurva přeci nejde (pardon). NO nic škoda slov, jedinej kdo to zase bude řešit, jsem já, protože je mi z toho všeho do breku...
|
Citera
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:31
- Nahlásit
Smečka
V rodokmenu by se to dalo třeba nějak pohlídat a v případě krytí jít dál od této linie. I když někdy fakt žasnu...
Ono to nakonec nějak dopadne.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:35
- Nahlásit
Poznam vela zdravych psov z pribuzenskeho krizenia-mama+ syn. Stenata neboli poskodene. A k otazke: co je lepsie-interupcia alebo zabit narodene stenata sa nemozem zodpovedne vyjadrit, pretoze predstava zabitia zdravych steniat je pre mna nepripustna-je to zivy tvor. Interupcia bude mat urcite negativne nasledky pre fenku. Ja by som nechala steniatka, a rozdala ich dobrym ludom-ale viem, ze to neni spravne riesenie-psov je uz velmi vela.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:02
- Nahlásit
handula
Každopádně je to strašlivá nezodpovědnost, ale to tady a teď nevyřešíme. Doporučila bych:
1/ Nechat štěňata narodit, jelikož interupce je pro fenu obrovský zákrok s možnými celoživotními následky (feně je jedno, zda nosí a rodí zpřízněná štěňata či ne). U tak pokročilé březosti - 14 dní do porodu - už stejně jiné řešení není. Nicméně min. u té druhé nakryté feny bych konzultovala s vetem, aby zhodnotil rizika porod vs. přerušení - závisí i na plemeni a kondici feny...
2/ Zvážit zdravotní rizika narozených štěňat vzhledem k znalosti jejich předků - úzká příbuzenská plemenitba se děje stále a spousta jejích "produktů" vesele běhá po světě. Čímž ji v žádném případě neobhajuji, jen mi přijde dost proti srsti svou nezodpovědnost řešit a priori podepsaným ortelem smrti.
3/ Najít slušné majitele, které bych o všem pravdivě informovala a důrazně nedoporučila další množení na těchto psech!
4/ Pokud mají doma 4 feny a psa-otce a nemají zájem o regulérní chov, lépe vykastrovat psa. Pro fenu je sterilizace větší zákrok. Nicméně pokud nejsou schopni uhlídat feny ani před dalšími potenciálními nápadníky, ať situaci konzultují s veterinářem a uvažují i o sterilizaci fen.
Co je to za plemeno, že se sestra neobává, že štěňata "neudá"?
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:05 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit
wami
Pribuzenska se sice pouzivala, ale malokdy vylozene uzka, incestni, a pokud uz ta, tak se povazovala za velmi rizikovou
řekl bych, že se používá stále a to poměrně běžně
Upřímně si myslím, že jestliže někdo dělá hodně generací liniovku vyjde to srovnatelně jako úzká příbuzenská
a ty mnohogenerační liniovky dělá obrovská spousta ¨majitelů CHS
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:10
- Nahlásit
daliva
je to ČSV a mají otce+3feny a 1psa.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:12 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit
byl bych pro uspání štěňat.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:14 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
Zet, wami
já se s Váma nepřu....to, co jste napsaly jako reakci na můj příspěvek na předchozí stránce - s tím souhlasím a vím to.....
Jinak souhlas s dalivou
Pokud se týče těch psů....nejsou ty březí feny náhodou ty ovčandy či Čsv, jak už kdysi psala handula, že si její sestra nechala snad celý vrh, a tím otcem ten starý nevyrovnaný pes..?
jo, tak handula mě předběhla, pamatovala jsem si to asi dobře
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:19
- Nahlásit
handula
ty to máš se sestrou asi dost těžký, co? Hele jestli jsou ta štěnda po tom psovi, jak jsi kdysi popisovala, tak snad bude asi lepší je nechat porodit, (když už je fena ve vysokém stupni březosti), ale asi by bylo dost riziko nechávat je naživu, pochybuju, že by si někdo vzal štěně z takového spojení, pokud by mu byla předložena možná rizika....a taky povahy.....asi budou taky pěkně pošramocené.....
nemáš to lehký, holka já mít takovou sestru, tak asi vraždím
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:19
- Nahlásit
handula
Cože??? ČSV?
Asi nenapíšeš o koho se jedná,že?Nebo jen naznač,já si to již přeberu,pokud jde o papíráky.
Pokud chtějí nechat feny do budoucna kastrovat,udělala bych razantní zákrok a odstarnila nyní dělohy i s plody.Alespoň u feny v nižším stadiu březosti.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:36
- Nahlásit
Evik
sedim doma a bulim,to je ale to jediný co mi zbývá, stejně si udělá co chce, prej nějaký známý si je vezmou nebo co.
Jsou na vesnici, věřím že je udaj...o to nejde, jen aby byli zdraví. Utratit je nedaj, tomu nevěřím.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:41
- Nahlásit
Evik
pochybuju, že by si někdo vzal štěně z takového spojení
Evíku vezmou,lidi jsou hrozně blbí.Konkrétně u ČSV je to obrovský risk,neboť rodiče pravděpodovně neprošli bonitací(selekcí na povahu,tedy mimo jiné)Opravdu velká,nezodpovědnost,přenést svou vlastní zodpovědnost na někoho jiného - na budoucí majitele.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:45
- Nahlásit
handula
prosim te, asi je to blbej dotaz, ale proc si sestra vubec nechavala tolik stenat z jednoho vrhu ?
Nebrec, nemuzes za to, ale mozna ze bys mohla sestricce ustedrit par vychovnych...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:47
- Nahlásit
handula
je to ČSV a mají otce+3feny a 1psa
Tak to je pruser jeste vetsi, zejmena ve chvili, kdy poradci chovu u cevecek bojuji s tim, aby se konecne rozsiril genofond a nesitovala se tu pribuznost jeste vice, nez je ted.
I u papiraku CsV je skoro zazrak najit stenata z nepribuzneho spojeni (vzdy maji aspon ve 4.-5. generaci stejne predky), a to presto, ze ted uz je mnohem vic moznosti, jak kombinovat zvirata, aby pribuzna nebyla...
Navic jestli mel otec nevyrovnanou povahu, sazim na to, ze u stenat se problemova povaha vyskytne skoro stoprocentne...
Smečka
Taky by me zajimalo, o koho jde (aspon papirove jmeno otce stenat), ale pochybuju, ze by nekdo takovy uzasny pocin chtel zverejnovat...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:52
- Nahlásit
tak tak a proto když bude na každého pesu kauce třeba 10tisíc a na každej vrh třeba 30tisíc(nebo až bud fungovat jiný smysluplný řešení), tak si holt spousta lidí dá větší pozor...do tý doby ani omylem
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:54
- Nahlásit
wami
Smečka
Taky by me zajimalo, o koho jde (aspon papirove jmeno otce stenat), ale pochybuju, ze by nekdo takovy uzasny pocin chtel zverejnovat...
To určitě ne,ale ono se to stejně proflákne,jako ostatně vždy.Bezpapírových čévéček je jako šafránu.Jestli jde o chovatelku,která má registrovanou CHS nemělo by jí to projít.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:55
- Nahlásit
viky
byly to totiž takový krásný štěňátka a proč mít jedno když jich mohla mít kolik chtěla....ne to nepochopíš, řešila jsem to tady taky dost dlouho, jí jsem domlouvala, že to je nerozum, i kvůli povaze, je to dost drsnej pes, ten jejich vlčák...
teď o víkendu jsme tam byli, ten pes (ne otec, ale jeho syn) cca rok a půl, po mě vystartoval takovým způsobem, že jsem odskočila několik metrů a to upozorňuju, že já se psů nebojim!
ale nemůžeš nic, stará se o ně, žrát jim dává, týraný nejsou, venčí je pravidelně, jen jsou na řetězu- což se mi příčí, ale budiž...
víš, já to neřeším, jenom tam pak jedu a vidím to, tak je mi hrozně, můj pes se má jak prase v žitě, jezdíme s ním na koupání, vozíme ho všude sebou, spí v posteli, a pak přijedu někam, kde ti psi žijou úplně jinak a pak se dozvím tohle a řešit to musím...jsem tak blbá, že jsem schopná si i jedno štěně vzít, když bude nejhůř, i když se tomu bráním...a nechci.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:57
- Nahlásit
wami
Smečka
jsou to bezpapíráci, už jsem to tu psala.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:58
- Nahlásit
handula
Handula, je to smutný...vem si je všechny a uspi je...fakt....uděláš dobře...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:00
- Nahlásit
handula
wami
Smečka
jsou to bezpapíráci, už jsem to tu psala
I rodiče a prarodiče?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:03
- Nahlásit
Smečka
otec je bezpapírák určitě a fena byla z útulku to vím, takže taky asi bezpapírová
|
viky
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:05
- Nahlásit
handula
je smutny, ze na lidskou blbost doplati vzdycky zvirata. Myslim si, ze to ze jsou uvazany na retezu, situaci jeste zhorsi. Neznam jediny zvire, ktery kdy bylo na retezu a nebylo agresivni.No jenze vysvetlovat to nekomu, kdo nema zajem te poslouchat, to nejde. Tohle znam moc dobre. Sestra ma deti nebo ne ?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:08
- Nahlásit
No, někdo naivní a blbý si ty krásné medvídky určitě vezme a pak bude zírat, co za povahu z toho nejspíš vyroste a Nova a Blesk budou mít své story a všichni psi zas o něco horší pověst handula to není nic proti Tobě
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:08
- Nahlásit
viky
jo má 11ti letýho kluka.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:11
- Nahlásit
Ketrin
v pohodě, mám stejný názor...
říkala jsem si, že když je nechá vykastrovat, tak se tím situace vyřeší, nebudou se množit aspon dál, ale že to dopadne takhle to je fakt neštěstí...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:12
- Nahlásit
Neznam jediny zvire, ktery kdy bylo na retezu a nebylo agresivni
prarodiče měli jezevčíka-cleej život na řetězu (takovýmtom kterej navlečenej ne vočku ale na laně,takže výběh je delší) a byl miloučkej jak blázen vždycky semazlil,mouše by neublížil....
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:22
- Nahlásit
Chudáci čévéčka na řetězech
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:38
- Nahlásit
Tedy, dát čévéčko na řetěz to je hodně drsný To si přímo říká o pěknej malér. Přitom zrovna tohle plemeno je známé tím, že je u něho zvlášť důležitý vztah s člověkem a správná socializace. Co je vlastně pravdy na tom, že čévéčka mají od ČMKU výjimku a štěňata se mohou prodávat dříve, než v těch 49 dnech? Kdysi jsem o tom slyšela, ale vůbec nevím jestli to opravdu platilo nebo platí. Koukám, že tady jsou chovatelé a milovníci tohoto plemene, tak se třeba dozvím, jak to opravdu je
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 14:10
- Nahlásit
Zet
Není to tak ouplně vyjímka,tedy ve smyslu papír - razítko a tečka.Je to taková nepsaná domluva s ČMKU.Hodně chovatelů ji využívá a dle mého je to rozumné řešení.Já sama jsem si brala psa 10 týdnů starého a již nikdy jsem jeho socializaci nedostala na takovou úroveň,jak bych si představovala.Fenu jsem brala v 6 ti týdnech a je to obrovský rozdíl.Pochopitelně vždy záleží na konkrétní genetické výbavě.Od nedůvěřivých fen - matek je vždy dobré odebrat štěňatata co nejdříve,aby se jejich vrozené vzorce chování ještě neumocňovaly chováním feny.
|