| Autor |
Zpráva |
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 16:29
- Nahlásit
Fajka
Někdy je to těžký. Já se sice snažím šibice vycepovat, ale v některých případech mi to připadá jako naprosto marný... prostě šibice, mají tvrdé palice...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 16:37
- Nahlásit
vlk
... prostě šibice, mají tvrdé palice...
Jo to máš sice pravdu, ale když budu dávat psovi z každého sousta co jím druhou půlku, tak pak si nemůžu stěžovat, že žebrá ..... no nic, je to přístupu....
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 16:44
- Nahlásit
Fajka
No tak to je zrovna můj případ... Arčí byla jako štěnisko absolutní nežravec takže jsem byla šťastná za každé soustíčko, které sežrala. Tak jsem ji krmila z ruky u stolu.... a Kvija když to viděla, tak samozřejmě chtěla taky.... takže teď jíme společně. Blbý co, ale už se mi je to asi nepodaří odnaučit. I když jim nic nedám, stejně seděj a čumákujou.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 16:49 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
vlk
Jo já to chápu, je to o přístupu ale hlavně si uvědomuješ co děláš nebo si udělala špatně. Pokud věc vadí, snažíš se jí napravit a pokud nevadí tak necháš být a žiješ s tím... ale pochybuju že jednou k tobě přijdou a ty jim dáš zbytek sousta a když přijdou za chvíli tak jim dáš facáka, za chvíli zase sousto a po chvíli zase facák
Má vůbec šanci si to psisko uvědomit vo co gou? Já myslím že ne
No nic nechme to radši být, zakázala sem si se rozčilovat....
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 16:53
- Nahlásit
Fajka
Hmmm, tak to teda fakt nee. Buďto se s nima teda rozdělím, ale většinou teda jím, dělám že je nevidím a pak řeknu NENÍ .... tak sklopěj ušiska a jdou si do misky. Oni naštěstí nejsou nějak vlezlý, že by lezly do talíře nebo do huby, jen seděj a koukaj. A máš recht nerozčiluj se neb rozčilovat se znamená mstít se na svém zdraví, pro blbost druhých.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 16:54
- Nahlásit
Fajka
vlk
zakázala sem si se rozčilovat....
Správně, co taky naděláš? Rozčilovat se stejně pak můžeš na dotyčného, který si to tak zavedl a aby to dělalo rozbroje v rodině? Nakonec to bude ona, kdo bude mít se psem problém.
Na druhou stranu chápu, že tě tíží, jak chudák pes nechápe a je trestán. Jenže s lidmi, kteří nechtějí, nic nezmůžeš.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 17:02
- Nahlásit
A jak bylo na Silvestra? Byli jsme na té chatě uprostřed lesa s partou a rodinou. Půl hodiny před půlnocí jsme s Corčou i děckama vyrazili nahoru do skal, na vyhlídku vedle zámku Hrubá Skála. Ohňostroje jsme vyděli po širém okolí, i na zámku měli krásný. Corča nejevila žádný zájem ani o rachejtle ani o šampáňo. Hrabala tam nějaký kořeny - jsem ráda, že jí dělobuchy nedělají žádný problém. Barča - pudl se klepala a panička ji musela zabalit do bundy, aby nic neviděla. Byla to skvělá noc. Všem se moc líbila.
A co vy?
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 17:07
- Nahlásit
Laida
My jsme byli doma, Arčí lítala po bytě a pokaždé když to prásklo tak odpovídala vřískáním, Kvija seděla za křeslem a vibrovala tak že se mi třepalo celé křeslo. Nic moc.
|
Hana Blatoňová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 17:29
- Nahlásit
moth1true1
Dámy, já se rovněž přikláním k názoru, že byste si měly řešit své žabo-myší války úplně někde jinde, než na tomto fóru. Troufám si říci, že pro většinu "normálních" pejskařů je vaše téma španělská vesnice a ani je nijak nezajímá.
Mám k tomu jen 2 poznámky. DKK 0/2 není možná perfektní, ale není vůbec špatná a myslím, že je alespoň mnohem objektivnější, než většina 0/0, kterými se slovenské AA pyšní. Je totiž s podivem, že u nás známe ve vyšetření celou stupnici výsledků a u vás jsou jen ty "perfektní". MUSÍ být, aby se dostaly do chovu! Samozřejmě je neznám všechny, ale je s podivem, že ty co znám jsou chovné a tudíž musí mít DKK max. 1/1. Mnoho z nich má přitom kořeny právě u nás, kde ale známe i výsledky daleko horší.
|
Hana Blatoňová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 17:38
- Nahlásit
1true1
Druhá poznámka, resp. dotaz je spíše na p. Johanikovou, ale myslím, že ji můžete v tomto přípdaě zastoupit. Na svých stránkách prezentuje mou fenu Arietta Charm Jakobín, jako skvělou představitelku plemene AA a opravdu jí byla. Oba rodiče byli přivezeni z USA a byli typickými představiteli plemene. O to více mě jako chovatelku mrzí, že se neukázala po rozřazení a nezasloužila se o odchov št. AA, které by bezesporu patřily k tomu nejlepšímu, co mohlo v té tobě na SK nabídnout. Poslední vrh a případně vrh na výjimku, by určitě ještě stihla. Kam se poděla?
|
Hana Blatoňová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 17:44
- Nahlásit
Pro ostatní. Ráda bych se podívala na vaše fota z Ještědu a pod. Kde je najdu?
Před časem jsme byly na podobném výletě při MVP v Nitře na Zoboru (kopec nad městem). Zážitek z výšlapu se dvěma kamarádkama a 4 fenama AA na volno, které se předtím neznaly, byl pro mě doslova fascinující. Jistě nebyl tak náročný jako cesta na Ještěd, ale to, že se "nesežraly", ale společně očichávaly každý krtinec, bylo opravdu skvělé. Pokud najdu i nějaké foto, přiložím.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 18:39
- Nahlásit
vlk
Chudáci pesani, oslavy N.R. jsou pro ně náročné, že? Corča je první pes, kterého jmse kdy měli, který se nebojí. Možná díky přestěhování. Bydlíme vedle sídliště a tam teenageři blbnou s rachejtlema celý rok. Ty práskací kuličky hází i malí prckové.
Hana Blatoňová
Fajka říkala, že fotí na dá na svou stránku. Odkaz je někde v diskuzi. Snad sama řekne. Bylo tam krásně a feňule si užily. Byl to krásný zážitek, snad ho brzy zopakujeme a snad by se mohly naše řady i rozrůst.
|
Hana Blatoňová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 19:14
- Nahlásit
Laida
No, na Ještědu jsem ještě nebyla
Je to sice poněkud z ruky, ale určitě by se dalo něco vymyslet třeba při některé výstavě v MB.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 19:36
- Nahlásit
Ahojky všem já už sem zase tu. Jsme byli venku a skoro jsme zmrzli jaká tam je zima...
Fotky jsou tady,
http://www.akita-feiko.estranky.cz/fotoalbum/vylet y/vanocni-jested-2007
ale povídání ještě neee, nějak mě nenapadají ty správný slova, tak doufám že nemám od toho Ještědu zamrzlej mozek
Ještěd byl fakt boží a moc se těším jestli se příště naše řady rozrostou. Nedá se teda úplně říct že by všechny feňule lítali na volno jednu piraňí vyjímku sme tam měli, ale tak nějak se to zvládlo si myslím
Jinak Silvestr byl lepší než sem si myslela. Fajka se děsně bojí bouřky a všech možných ran, ale ještě to šlo byla statečná...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 19:52
- Nahlásit
Hana
Je to sice poněkud z ruky
Že je to poněkud z ruky to by se dalo ještě nějak zvládnout, ale že je to do příšernýho kopce to už hůř a že ten kopec člověk musí zbruslit i dólu a na ledu to už je kalamita Mám nataženej sval na noze ještě dneska NO nic to chce trénink
Sem se prosím chtěla zeptat zdali pak si mohu přidat odkaz na tvoje stránky do mých odkazů, sím prosím?
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 19:53
- Nahlásit
Hana Blatoňová
určitě by se dalo něco vymyslet třeba při některé výstavě v MB.
To je výborný nápad. Taky bych chtěla v létě zas do Rožnova, moc se nám tam líbilo.
S děvčaty jsme Ještěd plánovaly přes půl roku a vyplatilo se to
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 19:56
- Nahlásit
Fajka
Ty fotí jsou nádherný. . Už se ti ta stránka plní
S tím svalem nejsi jediná, Martin zkuhral, když jsem se mu opřela párkrát o nohu. Přiznat to však nemohl - došlo by na má pošklebující se slova. A já jsem se taky těžce zvedala z křesla. Ještě že jsem nemusela do práce
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 19:57
- Nahlásit
Laida
Taky bych chtěla v létě zas do Rožnova
Jůůů tam bych se taky zajela ráda podívat, myslíte že by nevadilo kdyby přijela na čumendu jedna potfora japonská?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 19:59
- Nahlásit
Laida
S tím svalem nejsi jediná, Martin zkuhral, když jsem se mu opřela párkrát o nohu.
Tož to mě teší že nejsem jediný dočasný invalida v našem teamu
|
Hana Blatoňová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:08
- Nahlásit
Jasně. Čím více, tím lépe. Tedy aspoň pokud se lidiček v Rožnově týče. Letos bude 2. - 3.8. s tím, že po oba dny bude výstava. Doporučuji si tedy vzít dovču už v pátek a vyrazit na výlet. Hned za ubytovnou je taky príma kopec se starým hradiskem a pěkným výhledem na Rožnov, který je zvládnutelný i pro zcela nenáročné i invalidní spoluobčany
|
Hana Blatoňová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:09
- Nahlásit
další info o místě konání na www.hradisko.cz.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:09
- Nahlásit
Fajka
Tak mi razíme domůůů... Corča se rozloučí s "babičkou a dědou " a vyrážíme. To se jí bude stýzkat. Snad námi nepohrdne. Možná se ještě objevím, zatím pa
Jo a ten Rožnov, bylo by to skvělý, loni jsme tam taky viděli několik různých psíků, kteří měli k akitě mnohem dál, než vy.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:10 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit
Fajka
Tak to by určitě nevadilo, je tam moc hezky. Sice jsem uvažovala o tom, že bych letos na Radegast nejela, ale pokud tam budeme mít tak vzácné hosty tak bych tam přijela určitě.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:18
- Nahlásit
Ahoj vsem
u nas byl silvestr moc fajn v poklidu na chalupe u rodicu, ted uz tedy zase virime ve velkomeste ..
Jested byl straaasne fajn, taky neco vylepim na stranky a Laide i Fajce poslu svoje fota, az se dostanu k pracovnimu PC A pokud bude dalsi pokracovani, tak rozsireni skupiny je rozhodne vitano
Je pravda, ze nahoru se slo o neco lip, dolu to byl semtam adrenalin, jak pise Fajka - takovy mensi skialp
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:18
- Nahlásit
Bubacek
Laida
no tak uvidíme už sem si udělala do kalendáře značku a zkusím pomaloučku polehoučku překecat páníčka
Ale on je akitkovej děsně moc, tak by ten víkend mohl třeba dopadnout
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:21
- Nahlásit
Roxana
dolu to byl semtam adrenalin
Já bych řekla nejen semtam ale i tamsem
Ahojda tak jaký byl hairdresser? Spokojenost a nebo se musíš sama sobě do zrcadla představovat
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:26
- Nahlásit
Fajka
nazdarek
haidresser se nekonal, byla sem nakonec srababa
hele, jestli se vsichni tady chystate na roznov, tak bysme taky mozna prijeli mrknout
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:33
- Nahlásit
Roxana
haidresser se nekonal, byla sem nakonec srababa
koho mi to jen připomíná
hele, jestli se vsichni tady chystate na roznov, tak bysme taky mozna prijeli mrknout
No vidíš to by bylo veselo, kdyby sme se tam všici sešli, teď už jen Vlk a Bent a jsme kompletní
|
Hana Blatoňová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:33
- Nahlásit
Fajkadolu to byl semtam adrenalin
Tak to JÁ včera absolvovala s bobinama cca 2 km "tůru" v našem umrzlém lesíku téměř po rovině, kdy jsme překonávaly i ostružinové křoví a 30 cm "zuřící" potůček a byl to taky adrenalin! Myslíte, že by zvládly i Ještěd?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 20:35
- Nahlásit
Hana
Myslíte, že by zvládly i Ještěd
V klidu, každej sme měli sebou batůžek tak kdyby bylo nejhůůř
|