| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:09
- Nahlásit
není černý....zase blbě že?
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:15
- Nahlásit
Ale vždyť jsem ti napsala, že zfalšovat PP pro bez PP štěňata není možné, vlastně je, ale nevyplatilo by se to, tetovací čísla vydává ČMKU, takže bys tam musela někoho uplatit a to bys pak musela prodat štěňata sakra draho aby se ti to vyplatilo a nebo bys tam musela být zaměstaná a vydat si čísla sama sobě. A taky to musí posvětit klub, takže bys musela uplatit někoho i tam. Pokud by sis čísla vymyslela, přišel by ti na to někdo během pěti minut.
Jinak si to nedovedu představit, to falšování, ale jestli to nějak jde, napiš to sem, to by mě zajímalo.
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:19
- Nahlásit
Handulo Handulo
žlutí jsou taky pěkní, to jen já mám s nimi problém a na dálku si je pletu se zlaťáky
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:26
- Nahlásit
Maya
Jinak si to nedovedu představit, to falšování, ale jestli to nějak jde
vy jste začali s tím že mám zfalšovaný papíry ne?
to jsi mě potěšila i uklidnila že to nejde....
no a kdyby jsi znala standard, tak by sis je nespletla, jsou větší, mohutnější, chlupatější, jiná hlava, ocas.... ;
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:30
- Nahlásit
jo a taky neposlušnější, tvrdohlavější a dravější...
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:34
- Nahlásit
Já vím, že jsou "trochu" jiní, ale já na dálku blbě vidím. :biglol
My jsme neříkali, že máš zfalšované papíry, ty jsou určitě pravé. My jsme říkali, že máš možná papíry od psa, který není otcem tvého psa. O jeho otcovství máš jen slovo jeho majitelů a jak se říká - huba snese všechno.
No nic musím jít, takže pokračování zítra.
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:35
- Nahlásit
Já mám ráda ty neposlušný tvrdohlavce. Můj je taky takový a to ani není hovík.
|
Tery
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:41
- Nahlásit
handula
To prostě nemá cenu,tady něco vysvětlovat, jak jsem už taky zjistila, mají prostě tu svoji pravdu a my máme zase tu svoji a svoje super hafany. Mě se nikdo, kdo ode mě bral štěňata nikdy neptal, proč nemají PP nebo jestli rodiče mají PP. Prostě Ti lidé, kteří ode mě ta štěnda berou je NECHTĚJÍ S PP!!! Jinak by si je samozřejmě vzali z chovné stanice. Stačí jim můj přístup, podmínky ve kterých štěnda vyrůstají a vždycky odcházejí spokojení a většina se jich zpětně ozývá. Já Ti rozumím, co se pokoušíš vysvětlit, já taky nesouhlasím s jakýmkoliv množením zvířat v nevyhovujících podmínkách. Taky bych nekryla fenku, pokud bych neměla o štěnda zájemce. Ale já už teď mám zájemce na podzim... A jak už jsem psala, na jaře mi volalo snad 100 lidí. Takže já nemám absolutně žádný důvod nemít zase štěňata. A že pokazí budoucí generace bíglů? Ten kdo bude chtít štěně se zárukou předků a vzhledu a povahy podle standartu ať si koupí s PP! To já přece nikomu nezakazuji. A už se těším, až zase budu piplat ty malé chlupaté kuličky.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:43
- Nahlásit
Maya
víš kdyby Benny papíry měl, tak bych ani neměla čas na výstavy chodit, protože trávim většinu času jeho výchovou-převýchovou. Nějak jsme to na začátku podcenily - darebák jeden...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:52
- Nahlásit
handula
jsi prostě nejlepší...
Ani náhodou, já jen že se to nevylučuje
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:53
- Nahlásit
Shiba
já vím, to byla sranda...narozdíl od tebe, já ti to věřím...
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 15:59
- Nahlásit
Tery
A že pokazí budoucí generace bíglů? Ten kdo bude chtít štěně se zárukou předků a vzhledu a povahy podle standartu ať si koupí s PP!
To je největší perla, kterou jsem tady slyšela. To je vidět ten zájem o plemeno
|
Tery
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 17:00
- Nahlásit
Nikdy jsem - na rozdíl od vás- nechovala štěňata pro to, abych tím nějak vylepšila plemeno nebo získala nějaké super jedince. A prostě to tak je, někdo chová koťata někdo má hříbata, někdo morčata a já mám štěňata. Prostě pro svou radost a ten účel to u mě bohatě plní. A zřejmě těm lidem co je ode mě mají tak Ti moji kříženečci plně dostačují. Takže já jsem spokojená tak jak to je. Mrkni do inzerátů, jaký je poměr zájmu o štěňata s PP a bez PP.
|
Tery
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 17:12
- Nahlásit
A ještě jedna věc - každý má právo vyjádřit svůj názor i když ho nemusí všichni považovat za správný. Já se taky nad některými názory usmívám - kéž by to všechno v praxi fungovalo tak, jak to tu píšete a byli jste všichni v tom co děláte tak poctiví! To by byl národ!
Jakmile se tu někdo nebojí otevřeně říct něco o čem předem ví, že se to ostatním nebude líbit tak už ho kamenujete. A klobouk dolů před handulou - taky není ta, co sklopí uši.
Vždyť přece nemáte klapky na očích a žijete ve stejném světě jako já, tak víte, že tu prostě bude vždycky existovat i chov psů bez PP a že v něm stejně jako v chovu s PP budou existovat lidi, kteří to dělají jen pro peníze. A stejně jako já víte, že mít psa bez PP neznamená mít ho míň rád .
|
Ludvík
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 20:04
- Nahlásit
Já si teda myslím, že pro psa je PP něco jako občanka pro člověka. Psy bez občanky bych vůbec ven nepouštěl.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 20:34
- Nahlásit
Tery
a určitě je dáváš zadarmo nebo jen za náklady s krmením, očkováním, atd, že? Když je máš jen a jen pro radost
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 21:10
- Nahlásit
Tery handula
S kazdym vasim dalsim prispevkem se vice ukazuje, ze proste nechcete vedet o cem to vlastne mluvite.
Pripomina mi to debatu skupiny lidi, co umi pocitat s nekolika, co si mysli ze 1+1 je tak kolem 5 a jeste delaji ukrivdene, kdyz jim ostatni rikaji, jak jsou mimo. Ono dvě a pět zní skoro stejne, tak v tom asi moc rozdíl nebude a je plno lidi, kteri to taky slysi spatne, zvlast kdyz moc neposlouchaji, tak pak to bude urcite pravda a pravda a hlavně chlupate kulicky
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 21:14
- Nahlásit
A Handulo, rodice maji doma taky jednu psinu, ktera ma papiry od obou rodicu, oba jsem tehdy videl a az ted po opravdovych zkusenostech s plemenem vidim, jak moc je jina. A i tady jsem uvadel pribeh dvou LR co tu bydli nedaleko a oba pri nakupu slyseli podobny pribeh jako mas ty - vysledkem je cosi jako jezevcik a jedno nerizene torpedo.
Doufam, ze mas opravdu stesti a pes je zdravy - uz mas vyhodnocene DKK ?
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 21:20
- Nahlásit
Anonymní
nevim, jestli ses mne nedavno ptal ty, jestli budu zodpovedny i u druhe feny - ano budu, i kdyz drobny rozdil tu je - ona je zcela nepribuzna na ostatni ceske psy, takze ji mohu tolerovat i prumerna stenata a dva mozna i tri vrhy bude mit proste proto, ze to je prinos plemeni. Pokud budou stenetka nadherna bude mit tri, pokud ne budou dva. Vidim tam trochu rozdil mezi stenaty kazdy rok u Tery a planovanymi tremi vrhy za (doufam) 13 let. A ne, dalsi fenku si porizovat nehodlam. Staci ?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 21:53
- Nahlásit
Mrkni do inzerátů, jaký je poměr zájmu o štěňata s PP a bez PP.
Užs to tu psala několikrát. Ono to nebude tím, že o štěňata s PP je menší zájem, aleprotože zájemci o štěňata se spíš snaží sami vyvinout aktivitu a najít tu správnou chov. stanici a tak... Což podáním inzerátu asi těžko najdou.
Kdybych já měla prodat štěňata, tak bych asi razila teorii, že pokud někdo štěndo chce, tak se má ozvat on mě... Ne já jemu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 07:01
- Nahlásit
Podívejte se na téma Hluchý pes. Jestli má Tery tu hluchou fenečku ze svého vlastního bezpapírového chovu, tak to také o něčem vypovídá.
|
Terka
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 08:15
- Nahlásit
Tak teď nechápu a budu ráda, pokud mi to někdo z vás vysvětlí... Nějaká Tery, která založila diskuzi "hluchý pes" převzala můj nick - to prostě nejsem já! A mě to na nick a heslo vůbec nepustilo! Musela jsem se přeregistrovat - takže ať nejsou zmatky : bývalá Tery s bígly = současná Terka. Takže já fakt nemám hluchou fenku, tak na tu holku chudáka neútočte, že to má proto, že ji má bez PP. Spíš klobouk dolů před ní, že ji chce cvičit. Ale mě mrzí to, že teď se zřejmě nedostanu do své galerie, která je na jméno Tery. Může mi prosím někdo poradit? Nějak si s tím nevím rady? Jestli jsem byla zaregistrovaná nějak špatně???
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 08:49
- Nahlásit
Terka
napiš správci,Víťovi,to je dost závažný průser,nicky mají být unikátní a chráněné.'
|
Maya
|
# Zasláno: 23 Čen 2005 08:51
- Nahlásit
Eimy má pravdu - PP psi se na inzerát o koupi kupují výjimečně. Buď si vyhlídnu konkrétní chov.stanici, zadám i u nich štěně a pak čekám, až je budou mít, takže neinzerují ani oni ani já, nebo si vyhlídnu těch stanic několik a čekám na jejich inzeráty a pak si vyberu.
Terko, mě je v podstatě jedno jestli si doma produkuješ nějaký psy nebo ne, mně vadí, že je prodáváš jako bígly a tím parazituješ na jménu plemene. Problém je, že tohle zatím nikdo neřeší. Když si doma uplácám něco jako Věstonickou Venuši, tak je to taky každému jedno, i když to prodám (třeba jako sochu marťana), ale když to prodám jako Věstonickou Venuši, tak mě zavřou, protože to je podvod. Stejné je to se psy a až se to začne stejně postihovat, tak mi budou bez PP psi ukradení. Ale zatím mě to štve.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 08:55
- Nahlásit
Locco
vzdej to.....národ je mozaikový,a jen malá část to se vším co dělá myslí poctivě a smrtelně vážně...chov psů je hobby a každý ho dělá jak si myslí že to má být, podle něj a jeho vzdělání a přístupu k informacím....
I chovatelé v renomovaných klubech za zcela správným a logickým účelem zplodit lepší potomky než je rodičovský pár a vylepšit profil plemene,jak v exteriéru,tak ve výkonu,jedou tvrdou liniovku kdyby jen 3-3,ale i klidně 1-1,aniž by jim docvakly genetické dopady na budoucnost plemene,ono to totiž funguje,ta zvířata jsou lepší,výkonnější a krásnější...ta co jsou vidět.....
Skoro nikdo nechová proti proudu,proti poptávce,čistě z genetického hlediska na heterozygotnost...poctivě z hlediska odborného,nikoli modního a tržního....čest těm kdo umí,ti pak opravdu umí.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 09:21
- Nahlásit
Já nevím jestli jste mě dobře pochopili, ale já jsem neřekla, že jsem nějak pro rozmnožovat psi bez PP. Právě proto že vím, že je skutečná menšina lidí, kteří to dělají tak pocitivě jako to bylo v mém případě, tak pro to nejsem. Vím, že nějaká pravidla při chovu být musí, nejsem zase tak omezená, jak si Locco...atd. myslí. Jen jsem vám napsala svůj případ, co se prostě stalo, proč jsem si psa bez PP koupila, proč bych se čistě teoreticky nebála ho nechat krýt (na otázku Locco odpovídám ano byli jsme na testech má DKK 0/0). A abych Vás uklidnila - nedám svého psa krýt a to ne proto že nemá PP, ale proto, protože by se težko našel tak kvalitní jedinec (fena) bez PP (původ by byl znám jako v mém případě) a fenu, která bude PP mít, tak nebudou chtít psa bez PP na krytí, to dá rozum. Nevím proč prostě nechcete připustit, že opravdu jsem to štěstí mít mohla...?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 09:22
- Nahlásit
národ je mozaikový,a jen malá část to se vším co dělá myslí poctivě
a k tomu bych dodala - a vůbec to nedělá pro peníze....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 09:43
- Nahlásit
Omlouvám se Tery-Terce, záměna jmen, to jsem nemohla tušit
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 09:54 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Maya
Líbí se mi, jak jsi to napsala.
ostatní
Taky jsem měla docela závažné nedostatky ve vědomostech PP/bezPP.
Když jsme si vybrali teriéra, tak jsme si řekli, proč s PP, "nám bude stačit" bezpapírák. (důvod samozřejmě byl - chovat nebudem, na výstavy taky ne, naši ještě zvažovali finance - vždyť náš předchozí pes "stál 500 kč", tak si neuměli představit dát třeba 10 tis.).
Irčanů v ČR moc není, chovateli jsem napsala o štěňátko bez PP. Odpovědí mi byl velmi rozumný ale také ostrý dopis, kde mi ve zkratce vysvětlil všechna plus a mínus chovu, a proč v žádném případě bezpapíráky tohoto plemene nechová. Navíc ještě když jich je tak málo.
Jsem mu za to vděčna, protože mi v tomto otevřel oči (a našim taky ).
Tak snad i ten, kdo si tyto diskuse na toto téma přečte, si z nich odnese podobné poučení jako já. Takže to neberte tak, že by to bylo jen pro ty aktuální pisatele (Tery, Terka, Locco, Handula..)
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 10:00
- Nahlásit
handula
ale to je klasický vůz koza syndrom,tebe osobně se to netýká,jen jsi se dostala do víru emocí,které jsou na takovýchto diskusích běžné...
Realita je jinde,podle mě je v životě,ne na netu....každý ať si koupí kdy chce co chce,ale ať pak nebrečí,že sáhl vedle,informací před koupí měl dost....někdo chce to a někdo ono,někdomu stačí průměr,někdo chce výkon,někdo krásu,...někdo chce prostě jen psa a někdo chce výkonnostní nebo exteriérovou bombu...poptávka je polymorfní a nabídka též,nabídka se řídí poptávkou a lidi jsou prostě mozaikoví...není ani dobře ani špatně,prostě JE.
Pověst plemen pro veřejnost je věc médií,bude tvořená podle požadavku davu.....pověst plemen pro budoucí zájemce je věc informovanosti......
|