Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěňátka bez PP
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 19:42
- Nahlásit

Šárka
Tak zrovna u čivavy si nevybereš.Buď ráda,že máš zatím pejska zdravého.Je to hrozná sázka do loterie.Pejsci z osvědčených chovů,kde si majitel sleduje luxaci,stojí kolem 10 tisíc.Někdo si klidně za bezpapíráčka řekne 5 tisíc a do čivavy má daleko.Je to o tom,kolik chce dát majitel za štěndo peněz.I mezi papírovými chovateli je spousta těch,kteří chovají na nestandartních jedincích.Poznají se podle toho,že mají plný barák těchto psíků a prodávají "levně".Při koupi bezpapíráčka bych měla strach,že naletím.Chová je pro peníze kdekdo.

Danuš
# Zasláno: 22 Dub 2005 22:12
- Nahlásit

Šárka

A jsou i takoví chovatelé, kteří klíďo prodají čivku sPP a je to kříženec ( Jeden takový je u nás na cvičáku.

Já bych si asi vybrala čivku s PP, ale velmi dobře bych se informovala mezi chovateli čivav, co na sebe navzájem napráší . Určitě si uděláš obrázek sama a pak si vybereš vcelku dobře.

Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 22:27
- Nahlásit

niniel
Tak to se mýlíš...Pokud se tetují do ucha,tak rozhodně nemajá ve 4 týdnech tak velké uši aby se tam číslo vešlo.Já tetuji štěňata až 6-7 týdnu.

Anonymní
# Zasláno: 23 Dub 2005 09:47
- Nahlásit

Danuš
Když ti někdo prodá čivavku s PP a je to kříženec,máš alespoň nějaké dovolání a chovatelce udělat pěkné tóčo v klubu(pokud to není sama hlavní poradkyně,ta by to ale chtěla ututlat).Dostaneš zpátky alespoň polovinu ceny štěněte,možná i nové štěně.Ti majitelé,kteřím se to stalo a nijak se nebrání,jsou hloupí a podporují nepravosti v chovu psů.Když budeš mít psa bez PP,nenaděláš nic.Jinak infomovanost o jednotlivých chovatelích je dobrá věc,ale čím víc se informuješ,tím víc zjišťuješ,že si snad nikde štěně nekoupíš.To je zrovna v čivavách.Sami chovatelé si nechávají štěnda ze svého chovu,protože nemají jistotu,že jinde koupí dobře.To je názor tří chovatelek,které si prodají maximálně mezi sebou a mají to za ta léta tak zpřízněné,že bych si tam štěně taky nekoupila.

Danuš
# Zasláno: 23 Dub 2005 16:44
- Nahlásit

Anonymní

Ta holka, které se to stalo samozřejmě na chovatele vyběhla (teda jestli se to tak dá říct - je na vozíčku). Sice dostala část peněz zpátky, ale to je všechno. Nové štěně nechtěla, nemá ho kam dát a to původní přece kvůli tomu nenechá utratit. Chovatel chová dál - je to i rozhodčí pro exteriér a absolutně nebyl postižen. Kdybych to udělala já, tak nechovám alespoň pět let.

Je hnusný, že křížence dokáže někdo prodat jako papírovýho psa zrovna postiženýmu člověku

niniel
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2005 17:26
- Nahlásit

Anonymní
No ja mam prave zkusenosti s plemeny, ktera se tetuji na brisko. Tak jsem myslela, ze je to u vsechn stejne.

Anonymní
# Zasláno: 23 Dub 2005 19:11
- Nahlásit

Tak asi vím,o kterého rozhodčího a chovatele čivav jde.Jednou jsem u něj byla a můžu ti říct,že odtamtud bych si štěně nevzala.Škoda,že lidi se na koupi psa nepřipraví alespoň tak,jako když si kupují nové auto nebo mobil.Jenže lidem je těžko radit.Kolikrát přišli na rady,už podle toho co popisovali jsem říkala neberte si ho a stejně ho přivezli.Že jim ho bylo líto.A pak se diví,že jorkšír nebo čivava váží 5 kilo.
Jinak čivavky se tetují taky do slabiny těsně před odběrem mezi 7-8 týdnem.Dřív by se jim to tam opravdu nevešlo.

malika
# Zasláno: 28 Dub 2005 13:43
- Nahlásit

Šárka no jde právě o to jestli tvoje další čivava bez PP nebude mít místo pár nenarostlých zoubků právě problémy s klouby a kostmi...

Caniche
# Zasláno: 28 Kvě 2005 01:29
- Nahlásit

Každý, kdo váhá mezi štěnětem s PP a bez by si měl přečíst toto:
Prosperují z lidské neinformovanosti, vydělávají na psech, chovaných jako hospodářská zvířata, zneužívají lidské důvěřivosti nebo soucitu. Kdo? Množitelé, kteří se sami tak rádi nazývají "chovateli". Ale o chovatelství nemůže být ani řeči, chovatelství je nákladný koníček, kterému člověk obětuje čas a peníze. Cílem chovatele je odchovat exteriérově a povahově kvalitní štěňata, která budou skvělými představiteli svého plemene. Cílem množitele je odchovat co nejvíc čehokoli, bez ohledu na zdraví, povahu i exteriér, pouze s ohledem na vlastní zisk. Chovatel objíždí výstavy, vybírá špičkového krycího psa, často platí horentní sumy za krytí v zahraničí. Množitel si pořídí smečku bezpapírových, levných fen a jednoho psa a má vystaráno. Zatímco chovatelé propadnou kouzlu jednoho nebo jen několika málo plemen, protože dobře vědí, že čím budou mít větší množství plemen, tím obtížněji budou moci sledovat trendy ve vývoji a tím zákonitě budou horší jejich odchovy, množitel se takovými otázkami nezabývá. Množitel totiž nepropadá kouzlu toho kterého plemene pro jeho exteriér či povahu, pro něho je rozhodující pouze otázka, které plemeno tzv. "jde", čili je dobře prodejné. Populární plemena mají smůlu, v rukou množitelů ztratí za několik generací většinu vlastností, které je učinily populárními. A tak se člověk dočte o agresívních labradorských retrívrech, na ulici jen němě zírá na obrovské jorkšíry s klopenýma ušima, knírače bez vousů, pudly bez elegance, setká se s hystericky bázlivými dobrmany, nohatými jezevčíky... Jak je to možné? Snadno. Pakliže se u psa nebo feny s PP vyskytne hrubá vada exteriéru, povahy nebo závažný zdravotní defekt (např. dysplazie kyčelního kloubu), je tento jedinec bez milosti vyřazen z chovu. Znamená to, že jeho případní potomci už nejsou registrováni a nedostanou průkaz původu, pro chov čistokrevných psů de facto neexistují. Seriozní majitel vyřazeného psíka či fenky neprodukuje žádná štěňata. Proč také? S největší pravděpodobností zdědí po rodičích hrubé vady a pokud je nezdědí přímo potomci, je víc než pravděpodobné, že se vady vyskytnou v dalších generacích. A kdo by chtěl odchovávat nepěkná, nemocná nebo povahově netypická štěňata? Chovatel samozřejmě nikoli. Ostatně jako majitel chovatelské stanice ani "bezpapíráky" produkovat nesmí, porušuje tím chovatelský řád. Ale množitelovy "odchovy" nejsou registrovány, může připouštět cokoli s čímkoli, a jak často chce, nikdo nekontroluje, v jakých podmínkách žijí štěňata, ani feny, které jsou mnohdy opakovanými vrhy doslova ztrhány. A tak není divu, že jedinci plemen, která jsou v "bezpapírové" variantě chovaná již celé generace, jsou už na první pohled odlišní od čistokrevných výstavních zvířat. Nevěříte? Podívejte se na průměrného "zahradního" německého ovčáka a srovnejte ho s populárním "komisařem Rexem" (něco jiného jsou NO z pracovních linií, ale to už je zas jiná otázka), zajděte se podívat na výstavu na pudly, jorky, kokršpaněly anglické i americké, jezevčíky, rotvajlery, boxery a další a srovnejte je s pouliční variantou téhož.
Jak už jsem uvedla výše, množitelé se zásadně orientují na módní a tudíž prodejná plemena, v současnosti např. na jorkšírské teriéry, shi-tzu, bišonky, trpasličí a toy pudly, čivavy, mopsy, rotvajlery, zlaté a labradorské retrívry. Obvyklá praktika při "chovu" malých plemen jako je např. jorkšír, čivava nebo toy pudl je následovná - veliká, netypická fena se nakryje malým psem. Proč? Velká fena snáze porodí a co víc, mívá početnější vrh. A víc štěňat znamená víc peněz. Že štěňátka budou nejspíš vypadat jako maminka, to nikoho netrápí. A tak se není co divit, že takovýto jorkšír (za "pouhých" 6 tisíc, nekupte to) vyroste v pětikilovou obludku s klopenýma ušima. O pudlech z množíren bych mohla napsat celý román, zabývám se úpravou tohoto plemene, a tak mi prochází rukama spousta zvířat, která jsou doslova zrůdičkami - ošklivé hlavy s kulatým okem a krátkým čenichem, vady skusu, dlouhý formát, propadlá klenba tlapek, amputované ocasy, kapří hřbety, řídká srst nejednotné barvy, hysterie, luxace čéšky.... Smutné je, že ceny těchto karikatur jsou mnohdy stejné nebo jen zanedbatelně nižší než ceny zvířat s PP.
Ale zpět k množitelům. Odpustíme-li jim, že produkcí nekvalitních zvířat kazí dojem veřejnosti o tom či kterém plemeni, těžko jim můžeme odpustit to, že často drží svá "chovná" zvířata v mizerných podmínkách. Mnohé feny, doslova továrny na štěňata, se nikdy nepodívají ven ze svých kotců, jsou vyčerpány opakovanými vrhy a po skončení této "kariéry", nebo zjistí -li množitel, že dané plemeno už "nefrčí" utraceny nebo "zašantroceny" bůhvíkam. Štěňata často neví, co je to očkování a odčervení, mají škrkavky, dravčíky, blechy, nejsou kvalitně krmena a o jejich socializaci nemůže být ani řeč, protože člověka vidí jednou denně, když jim přinese žrádlo a vykydá kotec. Někteří množitelé se nestydí prodávat štěňata ve věku 5, 6 nebo dokonce čtyř týdnů. Že tohle všechno není nejlepší start do života není třeba zdůrazňovat. Navíc napálený majitel takového štěněte "ušetřený peníz" obratem ruky utratí u veterináře. Jak je tedy možné, že lidé žijící z množení psů, tak skvěle prosperují? Pochopitelně i tady platí zákon trhu. Kdyby neexistovali důvěřiví lidé, kteří si nechají doslova nakecat bůhvíco a koupí cokoli za jakoukoli cenu, kdyby přistupovali ke koupi psa zodpovědně a hledali jen seriozní chovatele, pak by množírny ztratily zákazníky a tím i pro své provozovatele smysl. Žádný soudný člověk při pohledu na spousty zvířat, často nastrkaných v klecích a kotcích jako králíci, na nepořádek a zápach, který "chov" zákonitě provází, štěně z takovýchto podmínek nekoupí. Ovšem množitelé jsou si této skutečnosti vědomi, a tak často nabízí, že štěně dovezou, nebo ho kupujícímu předají někde v garáži či před domem.
Jak tedy postupovat při koupi štěňěte, jsem-li laik?
V první řadě: chcete-li pěkného, zdravého psa určitého plemene, nekupujte zvíře bez průkazu původu. Nemáte sice záruku, že vám vyroste šampion, ale máte záruku, že vám nevyroste kříženec, případně komická karikatura zvoleného plemene. Cena "papíráků" sice bývá vyšší, ale náklady na "provoz" psa jsou stejné u pejska s PP i bez a brzy ji stejně přesáhnou, ať byla jakákoli. Pokud vám nezáleží na tom, jak bude pejsek vypadat, uděláte lépe, když místo koupě "bezpapíráka" zajdete do útulku a poskytnete domov některému z nešťastníků.
Zajedťe se podívat k chovateli, chtějte vidět rodiče, nebo alespoň matku, podívejte se, v jakých podmínkách byla štěňata odchována.
Nelíbí-li se vám prostředí, zdá-li se vám prodávající neseriozní, nejsou-li štěňata v dobré kondici, nebo jsou-li bázlivá, vyberte si jinde.
Nekupujte štěně od lidí, kteří tvrdí, že je tzv. "nadpočetné" (nic takového neexistuje)
Nekupujte štěně ze soucitu. Všechna zachránit nemůžete a jen podporujete množitele.
Pokud je to možné, vezměte sebou někoho, kdo psům opravdu rozumí, nejlépe přímo vašemu vybranému plemeni.
Trvejte na kupní smlouvě.

Tchor
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2005 11:17
- Nahlásit

Ja se pohybuju mezi psy pracovních plemen a nejvetsi rozdil mezi psem s a bez PP vidim v informacich. Povahy se dedi velmi volne a pokud clovek nezna (nejlepe osobne) predky nekolik generaci zpatky je to naprosta sazka do loterie jaky budou mit stenata povahy. U psu bez PP nema clovek jistotu ani co se tyce matky a otce o dalsich predcich ani nemluvim. Neexistujou zaznamy slozenych zkousek a ucasti na zavodech atd. Proste vybirat si stene bez PP je pro nedostatek informaci prakticky nemozne. Neco jineho je kdyz si clovek vybira dospeleho psa na praci tam uz vibira podle povahy a zdravi konkretniho jedince a neni problem si treba do sluzby vybrat psa bez PP.

Tery
# Zasláno: 28 Kvě 2005 11:18
- Nahlásit

Reaguji na článek Caniche - samozřejmě by to tak mělo fungovat, jak je zde napsáno, ale ono to tak není. Je spousta štěňat s PP, která nejsou špičková a nejsou zdravá a mají PP - jak je to tedy možné? Podle tvého článku : PP rovná se záruka kvality, ale nelze to zobecnit. A to víme všichni. Mě jako majitelce nevýstavních psů bez PP se třeba vůbec nelíbí, jak vy ty vaše miláčky přizpůsobujete všemi možnými prostředky výstavnímu standartu - mají třeba světlý flíček na čumáku a tak je krmíte vším možným aby ztmavl nebo ho natřete před výstavou řasenkou! To jsem tu nedávno četla. A to je jen příklad. Nesouhlasím ani s tím, že by pes musel být krmený tím nejdražším žrádlem aby byl ve výborné kondici - svoje bíglice krmím granulemi typu Chapi a Pedigree a nemyslím si, že bych je tím nějak týrala nebo že by strádaly. Ale všeobecně si myslím, že by nám všečm mělo jít hlavně o pohodu psů a nemluvit pořád o psech bez PP jako o nějakém odpadu, vždyť kdo chce psa s PP ať si ho pořídí a komu stačí mazlík bez PP tak mu nemá nikdo právo nic vyčítat, jen ten výběr chovatele i u psů bez PP musí být stejně důkladný jako u těch papíráků. Já to osobně vidím tak, že vám jako chovatelka psů bez PP, kazím kšefty a to mi nikdo z vás nevymluví. A ještě něco - štěňata nechovám pro peníze i když jsem za ty utržené penízky ráda, ale proto, že mě to strašně baví a i když mám dvě fenky tak se střídají a každá má štěnda jen jednou do roka i když to potom té druhé závidí. Nechci nikoho napadat, ale musela jsem reagovat, článek je dost ostrý - už jsem ho někde četla zřejmě ve Světě psů.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2005 11:29
- Nahlásit

Caniche
A tak se není co divit, že takovýto jorkšír (za "pouhých" 6 tisíc, nekupte to) vyroste v pětikilovou obludku s klopenýma ušima

Sice to bude jen jeden příklad, ale já znám jorka, kterej je fakt docela dost přerostlej, mnohem větší než jorci na výstavách a přitom PP má...

Jinak docela souhlasim, ale nemyslím si, že by to bylo tak moc černobílý, jak ty popisuješ...

Tanaki
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2005 07:33
- Nahlásit

mám fenku boxera bez PP, když jsem jí kupovala, bylo mi jedno zda to bude pes s papírama či bez, chtěla jsem vidět rodiče a chtěla jsem aby se mi to štěně líbilo, věřím ve svojí intuici a věřím lidem a tak si mě to štěně našlo, dnes mám krásného, zdravého zlatého boxera s výbornou povahou, v létě děláme záchranářské zkoušky

žiju s boxery, protože jsou to členové mojí rodiny, mám je abychom dělali většinu věcí společně, abychom dělali co nás baví a pro jsme se narodili a nemám ráda výstavy psů, připadají mi trapné, je to jako bych předváděla svoje dítě či sestru

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2005 09:30
- Nahlásit

Tanaki
Já mám pocit, že soutěže (lidský) MISS a pod. jsou v podstatě o tom stejným

Tery
# Zasláno: 5 Čen 2005 13:38
- Nahlásit

Já teda nic proti výstavám nemám, určitě to baví i lidi i pesany, aspoň tráví společný čas. Sama už se těším na Intercanis do Brna i když se tam chodím jenom dívat a vůbec mě nemrzí že tam nejsem jako vystavovatel. A navíc dnes jsem se znovu přesvědčila, že psi bez papírů můžou těm papírovým klidně konkurovat co do krásy.Nedávno tu proběhlo na diskusi téma "Daruji psa bígla" a částečně zlá shoda okolností tomu chtěla, že naši přišli o svého miláčka a dnes jim Jirka přivezl a daroval právě toho svého. Je nádherný !!! a pokud to Jirka čte, tak mu tímto ještě jednou za rodiče děkuju. Však jeho obrázek brzy přibude do mé galerie Bígl - naši miláčci bez PP. Všechny zvu srděčně k návštěvě, zůstanou v ní určitě i fotky našeho milovaného Ferdy o kterého jsme přišli.

keessi
# Zasláno: 13 Čen 2005 12:20
- Nahlásit

Ahoj ja bych chtela sehnat goldenskeho retrivra bez pp a pokut mozno jestli nekdo mate komu by jsteho chteli darovat tak nam napiste na e.mail keessi.65@seznam.cz budu se tesit az mi napise te a ja si budu moc prijet pro pejska

petra
# Zasláno: 13 Čen 2005 12:23
- Nahlásit

ahoj ja potrebuji nutne sehnat jedno stenatko retrivra a pokut mozno goldenskeho a bez pp pokut nekdo chcete darovat tak nam napiste na e.mail keessi.19@seznam.cz[img]http://www.cz-pes.cz/img/smilies/tongue.gif[/i mg]

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 12:50
- Nahlásit

keessi
Co Tě vede k tomu že chceš štěně bez PP?
Jestli jde o peníze, tak si radši vezmi psa z útulku. Golden bez PP je děsné riziko.

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 13:49
- Nahlásit

Ono skoro každý pes větších plemen bez PP je velké riziko, pokud se týče kloubů, vrozených vad apod.....
Když se to ale vezme do důsledků, tak je dneska riziko vůbec si pořizovat psa....Je to smutné, ale čím dál více se setkáváme s překupníky, podvodníky, množiteli, kteří se navenek tváří jako zkušení a opravdoví chovatelé.....moc lidí v mém okolí už se takto napálilo......
(já mám doma tři psi a jsem moc ráda, že je mám, ale jen jeden z nich je stoprocentně zdravý - taky je jediný s PP.....Je to hrozně hloupé to takto srovnávat, ale svého čistokrevného psa jsem si pečlivě vybrala, informovala se na předky...takže jsem nemusela mít strach z vážných zdravotních problémů.)

Maya
# Zasláno: 13 Čen 2005 14:48
- Nahlásit

Problémem ovšem jsou plemena, kde není k uchovnění potřeba žádné zdravotní vyšetření. Tam nic nedohledáš a víš jen, co jedna paní povídala.

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:01
- Nahlásit

Maya

a která plemena to jsou, já fakt nevím (nemyslím to ironicky - opravdu mě to zajímá)

Maya
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:14
- Nahlásit

Třeba to co mám já, německý špic. A protože patří do stejného klubu, tak bych řekla, že ještě japonský špic, eurasier, finský špic. A jen tak hádám, že jich bude ještě víc, v jiných klubech.
I když jsou zdravotní komplikace spíš výjimkou, na papíře to nemáš a každá koupě štěněte je sázka do loterie.

Tery
# Zasláno: 13 Čen 2005 16:10
- Nahlásit

Petro, všechno je to o solidnosti chovatelů - ať už štěňat s PP nebo bez PP. U PP máš záruku čistokrevnosti plemene, ale to u většiny solidních chovatelů bez PP také. Jen musíš vybírat, posoudit ochotu těch lidí, zajet se podívat, chtít vidět rodiče, zeptat se ev. na dříve odchovaná štěňátka - prostě věnovat tomu trochu svého času a určitě nezavrhuj štěně bez PP. Sousedi mají psa GR bez PP, je nádherný! Prostě musíš sama poznat, jestli Ti lidé se kterýma jednáš mají skutečně zájem o zvířata nebo jen o peníze. Jestli Ti štěně někdo předá jen tak na ulici, nestará se do jakých podmínek odchází, prostě pokud Ti majitelé štěňat nemají snahu všechno vysvětlovat a radit a jen předají štěně -potom je tam právě to riziko a ta chyba. Já posílám fotky štěňat průběžně jak rostou, jsem s novými majiteli v kontaktu i teď co už jsou štěnda velká a nemám žádné negativní nebo nespokojené reakce. A už se těším moc, jak po prázdninách budu mít zase snad štěňátka kolem kterých budu s láskou chodit a připravovat je na odchod do světa. A i když budou bez PP, určitě se dostanou do laskavých rukou.

malina
# Zasláno: 13 Čen 2005 19:30
- Nahlásit

ebony tak to bych chtela protestovat jak jsi psal ze bezpapíráci jsou postizený a mají spatnou povahu to není vobec pravda!Samozdrejme ze jsou nemocní ale ve stejné míre jako papíráci.A nekdy i papíráci jsou zdegenerovaní a zlí a lezej na gauci.TO PRO ME NENI PES!

Ebony
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 20:05
- Nahlásit

malina
tak si to přečti pořádně, nic takového kategorického jsem nepsala, ale opravdu si chce to přečíst pořádně a ne jen vidět tři písmenka a reagovat

Tery
# Zasláno: 15 Čen 2005 12:19
- Nahlásit

CTETE CTETE CTETE
tak tohle jsem v zivote nevidela...
Jak jsem již psala, tak moje rodiče schánějí štěňátko, protože jim umřela boxerka, od kamarádky jsem dostala kontakt na poradkyni chovu boxerů, paní Müllerovou, která mi dala kontakt na chovatelskou stanici "ze Šárovce" u Vlašimi, byli jsme se tam tedy minulý týden podívat, první co jsme uviděli byl dům u kterého byl ve předu betonový výběh cca 2x3 metry v kterém byli dva boxeři - feny, jedna dospělá - matka štěnat a jedno odrostlejší štěně, mezi nima pobíhal nějaký mops nebo co, šli jsme dovnitř, už při vstupu nás do nosu uhodil smrdad, místnost do které jsme vešli smrděla tak, že jsme se málem pozvraceli, v ní svítila žárovka a v rohu bylo malé sklepní okénko, před námi bylo něco jako chlív ze dřeva, dva vedle sebe, dřevěný, hodně sešlý, vepředu výlez asi metr oplocený, paní zdvihla pletivo a desku, která přikrývala ten chlív a povídá ať si řeknem které štěně chceme vyndat, bylo tam asi šest štěńat německých boxerů, stáří 3 týdny, byla na nějakém hadru a měla tam nějaký tác s namočenýma granulema, každé štěně, která jsme dostali do ruky mělo slepenou srst, smrdělo a okamžitě nám začlo cucat prst a za chvíli fňukat, tedy měla evidentně hlad, paní se chlubilatím že je zootechnička, ve smrduté místnosti se štěňaty byly na zdi jakési diplomy z výstav, za štěně chce 10 000 CZK, při odchodu jsme ještě viděli venku klec, ve které byly další dvě feny německých boxerů

tak tedy vemte si z toho co chcete, nás to docela vzalo, vživotě jsem něco tak hroznýho neviděla

Tak to jsem četla teď tady v diskuzi Německý boxer - mimochodem moc hezké plemeno. Úplně mě z toho mrazí...A teď si vemte, že si takhle odchované štěně koupíte s tou zárukou PP... Vůbec nechápu jak k tomu může docházet, myslela jsem si, že vrh štěňat přijde zkontrolovat nějaký poradce chovu, nebo to tak není? A už vůbec nepochopím takovou ženskou, že vezme lidi ke štěňatům do takových podmínek... No prostě nechápu. Prostě utvrzuje mě to v tom, že s úplně čistým svědomím budu dál množit ty své bezpapíráčky a s láskou o ně dál pečovat

Eny
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 13:15
- Nahlásit

Tery
Ahoj, to co píšeš je hrozný, psy chovají lidi a lidi jsou různí. Nechci rozebírat, co se děje v tom či onom chovu, prasata lidi se najdou v obou. Jen jsem se tě chtěla zeptat, proč chováš pejsky bez PP, proč je množíš dál, myslíš že je málo psů? Když chceš chovat, tak proč si nepořídíš zvíře s PP a na tom neopečováváš štěňátka?? Nechci prudit, jen mě to opravdu zajímá. Chtěla bych vědět, co vede lidi k tomu, že chovají v nekontrolovaném chovu, když můžou chovat v kontrolovaném. Je to snad kvůli lenosti, že se ti nechce plnit předepsané podmínky pro PP chov, nebo proč tedy??
Díky za odpověď.

Tery
# Zasláno: 15 Čen 2005 13:49
- Nahlásit

Eny - jsem holka z vesnice, která má prostě ráda psy, ráda se jdu i podívat na výstavu psů, ale nikdy mě nelákalo psa vystavovat, takže i když jsem si psa kupovala, ani jsem o tom, že by měl PP nepřemýšlela. Navíc manžel psa doma nikdy neměl a protože ho jeden v mládí pokousal, tak prostě psy neměl nijak rád, protože neměl žádnou pozitivní zkušenost.A byl z města. Takže dlouho mi trvalo ho vůbec přesvědčit, že na zahrádku k domku hlídač patří a když se mi to podařilo, tak i to, že jsme tehdá koupili štěně za 3000 Kč byl pro něho tvrdý oříšek. To by mi asi neprošlo chtít si koupit psa s PP ( bylo to tenkrát podle toho jak jsem se informovala kolem 10000). Takže máme teď psy dva, manžel by už bez psa nebyl. A PP vlastně k ničemu nepotřebujeme. Štěňata mám pro radost - strašně mě ta péče o ně baví a evidentně to že nemají PP nevadí těm zájemcům o ně, kteří si je taky kupují prostě proto, že chtějí bígla domů pro radost, ne na výstavy. U nás vidí oba rodiče, posílám jim fotky odmalička a nildy problém nebyl. A zájemců o štěňata bylo na jaře při posledních štěňatech strašně moc - volalo mi kolem 100 lidí a stěžovali si, že prostě bígla bez PP nemůžou sehnat. Navíc i ty korunky za to, co mě vlastně baví nejsou k zahození. Takže proč nemít štěňata bez PP, když mám o ně takový zájem a baví mě to???

Maya
# Zasláno: 15 Čen 2005 14:33
- Nahlásit

Tery
a tvůj pes a fena jsou nepříbuzní? A jak zabráníš tomu, aby majitelé tebou odchované fenky nevědomky nenakryli vlastním bratrem?
Já osobně proti psům bez PP nic nemám, tedy voříškům, ale jejich vědomé množení je mi proti mysli právě kvůli genetice.
Za pár generací se majitelé bíglů bez PP nebudou stačit divit, ale protože nikdo nebude mít šanci dohledat, že příčinou je nějaká Tery, tak ti to může být asi jedno, že?

Tery
# Zasláno: 15 Čen 2005 14:53
- Nahlásit

Já to nevidím tak černě, máme dvě fenky a každá má štěnda jen jednou za rok, takže určitě nemnožíme psy pro peníze. A to, že bych našimi pár štěňaty zamořila celý chov bíglů? Vždyť přece ty papírové ani zamořit nelze, takže přestaňte brát ty naše bezpapíráky jako něco méněcenného co vám kazí kšefty! Já jsem spokojená a šťastná a zrovna včera mi přišly dva dopisy s fotkami minulých štěňátek a mě to udělalo hroznou radost. Ti lidi si k nám pro ně přijeli přes půl republiky a jsou naprosto spokojení. A že by platilo PP rovná se kvalitní pes? To neplatí stejně jako bez PP rovná se pes k ničemu. A myslíš, že to, že si lidi koupí psa za 20 000 má vliv na to, jak se pak o něho starají? Podle mě je mezi nimi množství těch, kteří si ho koupí protože na to mají a vylepší jim jejich image (či jak se to píše) a až přijde do módy jiné plemeno, tak ho zase vymění.Myslíš, že každý nemáme ten svůj kousek pravdy?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání