Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěňátka bez PP
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Tery
# Zasláno: 21 Dub 2005 21:40
- Nahlásit

Když tady čtu, jak jste všichni uvědomělí chovatelé a nikdy byste si nekoupili štěně bez PP, tak mám chuť se ozvat. Mám dvě fenky bígla bez PP - protože jsem nikdy neměla úmysl chodit na výstavy, prostě jsme si pořídili mazlíka na zahradu na vesnici.Obě jsou nádherné, zdravé a hodné.Tatínka mají taky bez PP - asi byste se divili, ale pochází z nejmenované špičkové chovné stanice, jejíž majitel má také fenky, na kterých chová štěňata bez PP a jejich tatínci jsou právě ti špičkoví šampioni s PP - nějaké to krytí navíc přece psa nezabije. A určitě není jediný, kdo to takhle praktikuje.Štěňata samozřejmě neinzeruje na svoje jméno.To jen tak na okraj, protože to, že pejsek má PP mu sice zaručuje původ, ale nikoliv zdraví psa. To jsem měla možnost poznat minule u veterináře, kde byla nešťastná majitelka štěňátka s PP s opravdu těžkou dysplazií. A s druhou, která sama má chovnou stanici probíraly, jak se kšeftuje s průkazy původu, jak se různě převádějí z nešťastně uhynuté fenky na jinou, falšují apod. a já jsem nestačila zírat. Mě prostě ti moji bezpapíráčci stačí, měli jsme třikrát štěňátka, prostě pro radost a odchované s péčí a láskou v kontaktu s lidmi, což mnohde v chovné stanici, kde je 10 psů ani moc nejde. U nás běhají po zahradě a mezi nimi děti. Nemám od současných majitelů jediný negativní ohlas.O poslední štěňátka mi volalo asi 60 zájemců.Však klidně mrkněte do galerie na Bígl- naši miláčci bez PP. Já se za to, že mám pejsky bez PP vůbec nestydím a tímto jsem se jen chtěla zastat poctivých chovatelů štěňátek bez PP, oni se totiž ti nepoctivci najdou i mezi chovateli s PP, ale pochybuji, že by někdo z těch nepoctivců, kteří to dělají jen pro peníze chodil sem a četl si po večerech psí povídání. Takže zdravím všechny milovníky psů s PP i bez PP a mějme se rádi.

Anonymní
# Zasláno: 21 Dub 2005 22:24
- Nahlásit

Mám kamarádku,která je špičková chovatelka a i u ní se dá sehnat štěndo bez PP.Takže je stejně kvalitní,jaho jeho polosourozenci,akorát nemá papír.Samozřejmě je prodává její přítel.

clara.tabs
# Zasláno: 22 Dub 2005 00:57
- Nahlásit

Ahoj, nic proti psům s pp. Každého věc, ale pokud si mohu vybrat např. labradora hnědé barvy s pp za 15 000,- či bez pp za 6 000,- a ty prachy vrazit do kvalitního krmiva, volím možnost druhou.

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:14
- Nahlásit

Čistokrevné štěně je takové, které má doložen původ svého plemene, rodiče a další předky. Doložený původ má pouze štěně s PP, štěně bez PP ( i kdyby mělo rodiče s PP , ale samo již PP nemá ) tak není čistokrevné, nemá na to žádný doklad, kterým by mohlo prokázat svůj původ.

Někteří z Vás žijí ještě v domnění,že některá štěňata mají PP a některá jsou bez PP. To, už ale v dnešní době neplatí. Všechna štěňata, která se v jednom vrhu narodí (nezáleží na počtu a standardu) tak rodokmen dostanou. Pak, ale záleží na chovateli, aby Vás na případné nedostatky štěněte upozornil a popsal Vám je v kupní smlouvě. Pokud se v některé chovatelské stanici objeví štěňata s PP a bez PP, tak podle mého názoru není něco v pořádku.

Např: 1. Fena podle chovatelského řádu smí mít jeden vrh za kalendářní rok. Musí mít čas, aby nabrala sílu a také si odpočinula,ale někteří chovatelé neudělají feně žádnou přestávku a fenu nakryjí pro zisk i v té době, kdy by si měla odpočinout. Z takového spojení, i když jsou oba rodiče s PP tak se narodí štěňata bez PP. Takový chovatel se dopouští přestupku proti chovatelskému řádu a dělá újmu na zdraví chudince fence. Ale pokud toto chovatel udělá, tak mu nejde o propagaci plemene a jeho kvalitu, ale pouze o vydělání peněz, které za štěňata dostane.

2. Štěňata bez PP se můžou vyskytnout i u lidí, kterým fena z nějakého důvodu neprošla bonitací.

3. Štěňátka bez PP můžou mít i lidé, kteří již fenku bez PP mají a rozhodli se jí nakrýt a dopřát fence jedny štěňátka. Ale ani tady nemáte jistotu co Vám ze štěňátka vyroste,i když rodiče vypadají jako plemeno,které požadujete. Oni sami jako představitelé mohou vypadat, ale co udělají geny s předky maminky a tatínka, tak to nikdo z laiků nepozná u 2 měsíčního štěněte. To je doba, kdy Vy si štěně odebíráte od maminky. A Vy si možná znovu domů odneste roztomilého voříška za pár tisíc bez PP.

Nechci házet všechny chovatelé bez PP do jednoho pytle.I mezi chovateli s PP se najdou mrchy a tam jsou právě ta štěňata bez PP.

PP opravdu není zárukou zdraví,to nemáte 100 % jistotu u žádné varianty,štěně je živý organismus,který se vyvíjí a někdy také záleží na tom jak se nový majitel o štěně stará ( i zdravé narozené dítě,Vám půže po nějaké době onemocnět vážnou chorobou).PP by mělo být zárukou plemene a rodičů a pokud máte pochybnosti o původu plemene a rodičů,tak máte pořád více šancí než u bez PP.U PP máte většinou smlouvu,podle které jste koupili to dané plemeno,máte PP a máte uvedené předky.Dají se udělat testy DNA.Pokud by tam byli nesrovnalosti a zkutečnosti ze smlouvy a PP se nezakládali na pravdě,tak máte nárok na odstoupení od smlouvy,na vrácení peněz nebo na případnou slevu,kterou si dohodnete s prodávajícím.
Pokud by PP nesedělo s uvedenými zkutečnostmi,tak je chovatel postižitelný.
U štěňat bez PP takové možnosti nemáte.

Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:21
- Nahlásit

No ale tohle všechno my pejskaři přeci víme.Ale není pravda,že štěně bez PP po rodičích s PP není čistokrevné.Čistokrevné samozřejmě je,ale nemá čím doložit původ.

Danuš
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:34
- Nahlásit

Teda, přátelé, podle toho, co tu čtu, tak si normální člověk může pořídit štěně jen od někoho, koho dobře zná. A pak už je jedno jestli papíry má nebo ne. Když čtu o tom, jak se kšeftuje s papírama, mám pocit, že žiju na jiný planetě. Já jsem donedávna žila v tom, že to se může stát maximálně u nějakýho módního plemene. Ó jak jsem se mýlila..
Já jsem z toho všeho strašně znechucená. Fakt. Přijde mi podivné, že v jednom vrhu jsou štěňata s papírama i bez nich. Vzhledem k tomu, že alespoň u ČKS musí být štěňata zapsána v plemenné knize ve 3 týdnech a v 7mi týdnech se žádá o PP, nedovedu si dost dobře představit, že si dojedu pro 10ti týdenní štěně a chovatel mi dá vybrat, jestli PP chci nebo ne. Teda, představit si to dovedu, ale co bude dělat s tím PP, který mu zbyde?????? No, asi zarámovat si ho nedá. Spíš si myslím, že ho použije na nějakého pěkného bezpapíráčka, který bude po světě běhat jako potomek někoho úplně jiného. Nebo že by chovatel už předem věděl, kolik štěníků prodá s PP a kolik bezPP? A podle toho zažádal o patřičný počet rodokmenů? Já teda chovám už 20 let a ještě se mi nestalo, že bych měla všechna štěňata zadaná v 6ti týdnech.

Raději nechci domýšlet, co všechno se v chovu děje.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:45
- Nahlásit

Když jsem byla na veterině kvůli DKK, slyšela jsem zajímavou historku. Nejen že chodí na posouzení psi s nějakým průkazem původu a je to ve skutečnosti jinej pes, nejen že se falšují výsledky a kšeftuje se s papírama (papíry patřící uhynulému psu), ale taky jsem slyšela o feně, která přišla k posuzovateli, protože by nikdy neprošla, ale byla strašně drahá, tak jí udělali trojitou osteotomii pánve a po určitém čase, kdy už není na RTG poznat, že ten pes byl někdy operován, jí udělají nový - první posudek a jde do chovu... Všimlï jste si někdy, jak jsou rybičky krásný zvířátka? A co teprve chovat kanárky?

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:49
- Nahlásit

Když štěně nemá PP,tak nemůže být čistokrevné.Znáte u něj všechny předky po rodičích,prarodičích atd?Neznáte,to že Vám je chovatel bez PP řekne,neznamená,že je to pravda.Čistokrevné je pouze s PP.Nechci se tu hádat,ale jde mi o toto.
Např.Všechna plemena,která postupně vznikala a to dané plemeno se vytvářelo,tak měla PP,aby se vědělo o předcích.Když některé štěně vykazovalo vady z plánovaného vzhledu tak bylo z chovu vyřazeno.Pak se udělal nějaký standard aby všichni zástupci toho plemene,vypadali stejně nejen exteriérem ale i povahou.
Všechna plemena která se postupně po revoluci k nám dovezla tak byla s PP.Začalo se chovat s PP,ale někteří jedinci neprošli bonitací-pro výšku,vzhled,zuby,skusy zubů,povahu,DKK,DKL,PRA,Luxace atd.Pokud toto plemeno stálo dost peněz a majitelé chtěli návratnost nebo dopřát fence jedny štěňátka (ta přece musí fena mít podle některých mýtusů mezi lidmi)tak nakryli a jsou z toho štěnda bez PP.
Víte někdy mi podle telefonátů přijde,že lidé koupí cokoli,ale hlavně aby to bylo za co nejmíň peněz.
Já také nemám vždy všechny štěňata zamluvená.Někdy se snažím i cenu snížit (protože to pak stejně proočkuji,prokrmím),ale to zase zájemcům přijde divný,proč je cena snížená.Také jsou někdy ve vrhu štěňata která např.mají jiné zbarvení a taková chovatel prodá skoro za cenu bez PP,ale i s PP.Pokud se nový majitelé na těchto nestandardních štěňatech rozhodnou např.chovat,tak jsou z toho ta štěňata bez PP.

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:54
- Nahlásit

Vím,že se dělají podvody i v chovu s PP.Ale nedělají je všichni,jsme i tací,co se to snaží dělat poctivě a ku prospěchu plemene.
Nebylo by tedy jednodušší chovat pouze PP?Na co tedy papíry jsou.
V ponděli mě volala majitelka mého ročního havaňáka.Pejsek si šel kamarádsky očuchat labradora bez PP,který byl uvázaný u krámu a bez košíku.Labrouš zareagoval tím způsobem,že po kamarádském a nebojácném štěňeti skočil,zakousnul se do něj,pejskovi zlomil páteř,ani operace nepomohla a pes je pochovaný na zahradě majitelů.Paní mi to hned po pohřbení strašně plačící volala a není to ani pro mě hezký zážitek.

Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:25
- Nahlásit

Ivana
Víš,tohle mohl udělat klidně i labrouš s PP.
Když si koupím štěně s PP(dejme tomu od tebe) a k němu ještě jedno a neuchovním je a budou mít spolu štěňata,proč nebudou čistokrevná?Nečistokrevný pes podle mě znamená,že je tam příměs krve jiného plemene(stačí jen předpoklad).Samozřejmě,že když si takové štěně někde koupím a neznám jeho předky,nemohu ho považovat za čistokrevné.Ale když je čistokrevnost rodičů prokázána,tak jsou podle mě čistokrevná i štěňata ale nemají to na papíře.

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:50
- Nahlásit

Pokud si koupíte štěně s PP,psa a fenu a oba neuchovníte tak Vy budete mít štěňata bez PP u kterých bude znám původ.Ale Vy máte pouze PP rodičů ale štěňata ne.Jak chcete dokázat,že tato štěňata mají opravdu ty dané rodiče od kterých ukazujete PP ?To máte pravdu.
Ale Vy prodáte štěňata dál a další majitel bude krýt bez PP také s pejskem bez PP,protože správně by uchovněný pes s PP neměl krýt feny bez PP,tak zase budou štěnda bez PP.Ten nový majitel fenky která nemá již PP bude hledat krycího psa.Myslíte si,že bude hledat krycího psa,který je s PP,ale neuchovněný,a je jedno z jakého důvodu?Že pojede s fenkou přes půl republiky?Nepojede,nakreje to co nejblíže psem bez PP a majitel toho pejska bude tvrdit,že měl rodičes s PP.Ale tento majitel krycího psa bez PP i když tvrdí,že jeho rodiče PP měli,Vám to nemá již jak doložit.Vy mu to můžete věřit,ale nemusíte.On může vypadat jako dané plemeno,ale co předci?Jak je vypátráte?Že Vám třeba ukáže PP kopie svých rodičů?To já můžu také,na jakékoli plemeno,stačí si projet pár webových stránek různých plemen a PP si můžete klidně stáhnout,udělat kopie a ty ukazovat majitelům dané fenky,že to jsou Vaši předci.Ale nemáte to doložené,to znamená,že nemáte čistokrevné štěně.

PB
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:59
- Nahlásit

Strejda má retrívra s PP - oba rodiče šampioni, jeho sourozenci točili reklamy. Je sice nádhernej a vymyká se mezi ostatníma, ale: neustálý záněty očí, problémy s kůží, samozřejmě DKK, zažívací problémy .... pernamentně u veterináře. My máme kokra bez PP - je mu 13, nikdy mu nic nebylo .... Já budu volit vždy psa bez PP - na výstavy stejně nechci jezdit, tak proč s PP?

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:10
- Nahlásit

PP není zárukou zdraví i když by tam měli být větší předpoklady než u bez PP (navíc DKK je hrozně problematická a ani veterináři přesně nevědí co jí způsobuje),taky záleží na tom jak chovatel vybírá rodiče,někteří chovatelé touží mít doma jenom šampiony a hledí pouze na exteriér a zdraví a povaha je pro ně až na druhém místě..

Když jste všichni proti PP,nikdo ho nechcete a tvrdíte,že pejskové bez PP jsou lepší,tak proč se tedy psy s PP vůbec chovají?

Na co je tedy ten cár papíru,který je tedy k ničemu?

Na výstavy? 95 % mých prodaných štěňat na výstavy nechodí.Majitelé je mají pro radost,sport,výlety,vycházky,jako kamráda.Proč tedy chtěli psa s PP a né bez PP?

PB
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:20
- Nahlásit

Samozřejmě záleží na chovateli ... nedávno jsem se dozvěděla, že jedna známá si koupila štěně jorkšíra (samozřejmě s PP a pěkně drahý) v 5 TÝDNECH!!! Ještě prý neměl ani zuby. A víte proč?? Aby mohla mít fenka další štěnata, tak se zbavovali štěňat v 5ti týdnech. Za to bych je zavřela. Samozřejmě existují špatní chovatelé, co prodávají psy s PP i bez PP. Některé psi snad i bez PP neseženete .. sestra si chce kupovat clumber španěla a jezdí po všech chovatelských stanicích, aby viděla, že je o něho opravdu s láskou postaráno.

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:23
- Nahlásit

Já si nemyslím, že jsou tu všichni proti PP. Jenom každý má jiné požadavky na pejska.
Uznávám, že když budu mít zájem o určité plemeno, tak si radši pořídím psa s PP, kde to mám zaručené, ale spousta lidí chce jenom kamaráda.
Já mám třeba křížence a jsem s ním naprosto spokojená. Taky se říká, že některá plemena jsou už hrozně přešlechtěná a mají sklony k vrozeným vadám (NO a DKK)

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:25
- Nahlásit

Mam psa bez PP. Znam v okoli dalsi tri psy stejne rasy s PP a ten muj je nejzdravejsi. Ostatni byli na operaci s ocima, maji problemy s nohama, s travenim nebo jsou uplne vazne neskutecne osklivi. Mluvim zrovna o retrivrech, dva, co znam, jsou z chovatelske stanice z Trebone od Kubese. Nikdy bych si tam stene nekoupila.

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:27
- Nahlásit

Ivana
Musím se PB trochu zastat. Já mám sice fenku s PP, ale původně jsme to neměli v plánu, byla to spíše náhoda. Chtěli jsme pejska pro radost, výlety, vycházky, ne na výstavy, přesně jak píšeš. Ale podle mého si spousta lidí, kteří si pořizují pejska právě myslí, že PP jim alespoň trochu zaručí zdraví (i když je jasné, že zdraví nezaručí nikdo) a zaručí jim to, že jim z pejska vyroste to plemeno, které si vybrali.

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:32
- Nahlásit

V pěti týdnech?To snad né,to nebylo ani naočkované,otetované,navíc se mají štěňata prodávat nejdříve v 7 týdnech já prodávám až v 8 týdnech.
Proč si ho tedy známá brala?To si mohla za ty peníze koupit určitě někde jinde a štěně v pořádku.

Mel
ano to máte pravdu,ale i lidé co chtějí kamaráda tak si kupují s PP a na výstavy nechtějí.
Pokud nechtějí určité plemeno a je jim jedno co jim z pejska vyroste tak ať si vezmou klidně křížence.To neodsuzuji a ani neodsuzuji chov bez PP.Každý má na výběr.Já jsem se tu pouze snažila vysvětlit proč štěně bez PP není čistokrevné a proč se rodí štěňata bez PP.
Pak se každý může rozhodnout podle svých priorit zda chce mít jistotu plemene a zda si koupí s PP nebo bez PP.Jsou to jeho peníze.
Ale také čtu jak si lidé kolikrát naběhli a za pár tisíc si koupili kříženečka,kterého nechtěli.Kdyby šli a rovnou si vzali (a většinou grátis,nebo minimální částka) křížence,tak měli jasno.
Ale pokud si jdou např.pro bišonka bez PP,protože bišonka chtěli a ono jim z toho vyroste něco jiného,tak k tomu nemám již co dodat.

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:36
- Nahlásit

Ale podle mého si spousta lidí, kteří si pořizují pejska právě myslí, že PP jim alespoň trochu zaručí zdraví (i když je jasné, že zdraví nezaručí nikdo) a zaručí jim to, že jim z pejska vyroste to plemeno, které si vybrali

PP by mělo zaručit alespoň určité zdraví,to máte pravdu,proto se dělají vyšetření DKK,DKL,oči,luxace atd.Ale někdy se může stát,že se to nepovede.Hlavně to DKK je strašně složité.

a PP jim zaručí plemeno,které si vybrali.Pokud ne,nevyroste z pejska to,co má napsané v PP,tak máte něco v ruce,jak jsem psala víše.

Mel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:38
- Nahlásit

Ivana

S tím já plně souhlasím.
Jen mi přišlo z předchozích příspěvků, že jste spíš proti psům bez PP, tak jsem se těch chudáčků kříženců chtěla zastat
Jasné je, že když chci mít jistotu, koupím s PP a ověřím chovatele (podle toho, co tu čtu). Bohužel takhle neuvažují všichni.

Danuš
# Zasláno: 22 Dub 2005 11:38
- Nahlásit

[/b]Ivana[b]

Ve své podstatě máme zcela totožné názory - PP mi zaručuje, že kupuju to, co chci koupit, zaručuje i určité zdravotní předpoklady.

Jenže, když si přečteš jakým způsobem se s PP šmelí, tak PP nezaručuje vůbec nic, než to, že štěník bude asi dražší. Což neplatí u všech plemen. Někde je cena s PP a bezPP téměř stejná. Pak už vůbec nechápu, proč se kupují bez PP.

Ale z toho, co na různých diskusích padlo pro mě plyne pouze jediné. Nikdy si nekoupím psa na inzerát. Jedině od někoho, koho dobře znám, že se u něj štěňata a fenky mají dobře, že nešmelí s rodokmenama. Koupit si psa třeba za 20 tis a pak zjistit, že rodokmen je podvrh, tak mi asi hrábne. Určitě budeš argumentovat tím, že se kupní smlouva dá zrušit, že ho můžu postihovat přes klub, ale co je to platný, když prachy jsou v čudu a já mám doma zvíře, který chovně nevyužiju. Přece nebudu chovat na podvrhu . Sice možná peníze dostanu zpátky, štěníka si samo nechám. Za tu dobu si ho totiž zamiluju,... Ale mohla jsem si klíďo vzít štěníka z útulku, udělat dobrý skutek a ušetřit si nervy.

Ivana
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 12:36
- Nahlásit

Danuš
v tom máte pravdu i já jsem psala jak mě rozčilují chovatelé,kteří nedávají průkazy ke štěněti a mají je doma v šuplíku a co se s nimi dějě(s těmi PP) ani nechci domyslet.Je to pořád ale jenom o přístupu chovatelů ať už s PP nebo bez PP,jestli chtějí dělat jenom podvody a pak jim jde jenom o peníze a nebo chtějí udělat i něco pro plemeno a chovají se poctivě.Ale ti zájemci,kteří si štěně koupili bez PP a PP nechali u chovatele,jenom aby měli štěně levnější,ti tomu také napomáhají.Já bych to vyřešila asi takhle.Klidně prodám štěně s PP levněji jenom na gauč,ale nechci aby pak na něm někdo dělal štěňata bez PP.Do smlouvy si můžu dát co chci,ale když to nový majitel nedodrží,tak toho také moc nezmůžu,soudy jsou u nás pomalé a navíc podle zákona přece nemůžu někoho omezovat s nakládáním své věci,protože pes je u nás brán jako věc..Pokud by chtěl pak chovat,tak ať si štěně doplatí do plné kupní ceny,asi jako to mají v Americe.
I k tomuto bych ráda znala pár Vašich názorů.
Pak i na zájemcích o štěňata.Pokud mi někdo nabízí štěně s PP k odběru v 5 týdnech,tak dám nohy na ramena a uteču a nebudu si ho kupovat.Najdu si jiného chovatele.

Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:24
- Nahlásit

Mně se to s tím pětitýdenním papírovým štěnětem nezdá.Že by ho veterinář natetoval nebo načipoval tak malé?A poradce chovu jezdí na kontrolu také až po tomto věku a bez kontroly celého vrhu nemůže být PP vystaven.A pokud by přijel před tímto věkem,co by na těch štěňatech hodnotil?Případně je tetoval?Taky je blbost dávat štěňata co nejdříve pryč,aby mohla mít fenka další.Dva týdny déle u mámy nehrají roli.Nehledě na to,že papírová fena může mít štěnda až za rok.

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:29 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit

Anonymní
Stenata se tetuji ve ctyrech tydnech. Teda predpokladam, ze je to u vetsiny plemen stejne.

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:33
- Nahlásit

Já jen, když už píšete o tom zdraví, že u psů s PP je postižený jedinec vyřazen z chovu a nemůže produkovat štěňata, jen štěňata bez PP. Tudíž je myslím jasné, že většina chovů bezpapíráků vzniká právě na takovýchto postižených jedincích, kteří jsou vyřazení kvůli zdraví nebo povaze. Jak zaručíte u psů bez PP, že jsou zdraví, když ke svému množení žádné zdravotní vyšetření nepotřebují????
To, že se kšeftuje a podvádí se psy je známo, ale myslím, že u každého plemene je možno najít poctivé chovatele s kvalitními štěňaty, a podle mé zkušenosti tito lidé, kteří nejedou pro kšeft mají i rozumné ceny štěňat, protože jim jde o rozvoj a krásu plemene a ne o prachy.

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:35
- Nahlásit

niniel
Štěňata se podle chovatelského řádu tetují od 49. dne nahoru, u všech plemen, co znám!

Danuš
# Zasláno: 22 Dub 2005 18:04
- Nahlásit

[/b]Ebony[b]

Knírači se tetují v 6ti týdnech. Od 50. dne života mohou do světa a to už musí být natetovaná a musel je vidět poradce chovu. Právě v tom 6. týdnu.

A jinak, potvrzujete můj názor - když chci štěně, tak od někoho koho znám nebo na něj mám dobré reference. Na inzerát je to asi značná sázka do loterie.

Danuš
# Zasláno: 22 Dub 2005 18:16
- Nahlásit

[/b]Ivana[b]

Z těch 16ti vrhů, které jsem odchovala, působilo v chovu 10 fen a ani 1 pes. Celkem jsem odchovala 79 štěňat. Pokud vím, tak žádné štěně nepřispělo k produkci bezpapíráků. U jednoho vrhu jsem udělala pokus a cenu štěňat rozdělila podle toho, jak se mi líbila. Moc se to neosvědčilo, protože zájemcům se zdálo podivné, že jedno štěně je za 4.5 tis a druhé za 3.
Za normálních okolností o ceně moc nediskutuju, ale jsem ochotná na různé kompromisy. Ale pokud mi paní řekne, ať jí udělám cenu, že štěně chce pro tří letou holčičku, doporučím jí hračkářství. Pokud bych dávala štěně na gauč na míň, dám ho i s rodokmenem. Co bych asi s tím rodokmenem doma dělala.. Já fakt mám své plemeno ráda a těší mě, když vidím, že se moje děti mají dobře.

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 18:58
- Nahlásit

Danuš
Aspon, ze nekdo resi, kam se dostanou novi psi. Skoro pulce majitelu psu, co znam, bych nesverila ani kytku, natoz psa. Je to smutny.

Šárka
# Zasláno: 22 Dub 2005 19:27
- Nahlásit

Přiznám se že jsem si nestihla přečíst všechny příspěvky,ale souhlasím se všemy aspoň na začátku. Chtěla jsem se zeptat na Váš názor chci si piořídit čivavu a říkám si s PP nebo bez Mám už jednu bez PP je krásný zdravý až na to že mu nenarostlo pár dalších zoubků,ale papá až moc,ale nedovoluji aby bil tlustý hlavní je,že nemá nic s klouby s nožičkami což jsem viděla u spousty čivavek jak tak poskakují po třech nebo co, nebo když seskočí z pohovky a zlomí si nohy no hrůza z toho mám obavy že se čivavy pořád šlechtí co nejmenší a pak ti pejsci nepřežíjí normální situace. Tak si říkám jestli ti bez PP nakonec na tom jsou líp
?

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání