Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěňátka bez PP
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 06:39
- Nahlásit

Nefer díky, napsalas to přesně.

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:11
- Nahlásit

Tchor

já se jen vracím k tomu Rotobullovi....Já jsem to, co jsem si o něm přečetla hrozně obdivovala - taky si myslím, že pes pachatele zneškodnil zcela adekvátním způsobem (kdybych já byla ten pes, tak bych mu neutrhla ruku, ale rovnou ho zadávila )

Ketrin

ještě k té alergii....Ono na některé alergiky skutečně platí "léčba šokem" Znala jsem jednu velice dobrou alergoložku, kapacitu ve svém oboru, a ta dokonce některým dětem předepisovala kontakty se zvířaty....A na spoustu dětí to opravdu zabralo. Pro ty opravdu silné alergiky jsou mnohem "nebezpečnější" např. kočky a hlodavci.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:21
- Nahlásit

Evik
Já jsem o tom kdysi četla nějakou studii v tom smyslu, že u psa nejsou alergizující chlupy, ale to, co pes na srsti nanese zvenku, a stačí ho např.otřít vlhkou žínkou. A že daleko nebezpečnější jsou morčata, exotičtí ptáci apod.,které rodiče alergickým dětem pořizují náhradou za psa.
A jeden doktor říkal, že "pes, to je skoro jako člověk" a pro ty alergické děti je mnohem horší stres, který prožívají, když se musí vyrovnat se ztrátou milovaného psa, kterého už měly a kterého se kvůli alergii musí vzdát.
Hodně doktorů v tomto trpí předsudky. Chodím občas na kontroly na oční a pravidelně všecky děti tam vylezou z ordinace ubrečené, protože paní doktorka o kažém domácím zvířeti kategoricky prohlásí, že musí z domu.

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 08:01
- Nahlásit

Ketrin

tak s tím naprosto souhlasím. Ta paní doktorka, co jsem znala byla skutečně kapacita a jak říkám "léčila šokem", ale vždycky tou léčbou byli psi....občas kočky...ale ona věděla, co kterému dítěti může naordinovat a měla výsledky (spousta jejích kolegů jí ale odsuzovalo a drželo se zastaralých metod....jak vidím tak se jich stále ještě drží....)
Morčata, křečci---vůbec hlodavci jsou velký alergen a ti ptáci taky, na ty jsem zapomněla....Někde jsem četla, že statisticky nejhůř jsou s alergií na tom právě děti, které mají doma andulky či jiné malé papoušky...

Anonymní
# Zasláno: 18 Čen 2005 02:13
- Nahlásit

.

Anonymní
# Zasláno: 18 Čen 2005 02:14
- Nahlásit

Dnes jsem čirou náhodou narazil na Vaši diskuzi ohledně psů s PP a bez. Nedá mi to, abych přidal svůj názor. Máme 4 letou fenečku jorkšírku. Je s PP, je chovná. Je to kamarádka naší 5ti leté dcery a miláček dospělých. Když jsme si ji pořizovali, věnoval jsem několik měsíců na to, abych nekoupil "pejska v pytli". Sbíral jsem informace, hodně četl. Stejně tak jako bych nekoupil dceři nekvalitní boty, či neznačkovou elektroniku od Větnamce. Volba nakonec padla na CHS jejíž název není důležitý, protože vím že podobných je více - navštívil jsem je. Zapomíná se ve Vaší debatě na jednu důležitou věc, kterou je mimo kupní smlouvy, rodokmenu,krmení do začátku, příručky pro chovatele a to je CHOVATELSKÝ SERVIS. Věděl jsem přesně co kupuji, kdo je otcem, dědou, prabábou. Chovatelka zpočátku sama volala a informovala se jak se fence daří. Jednou nás navštívila, pak jsme jezdili k ní my. Vždy ji prohlédla, zastřihla ouška, ostříhala drápky, pomazlila se s ní. Mohli jsme se na ní kdykoliv obrátit. Z naší Jorkšírky vyrostla nádherná princezna. Bydlíme ve velkém městě, chodíme často na procházky. Vím že je krásná, ví to i ONA, vidí to lidé, ktří to říkají když nás vidí. Všímají si toho i majitelé chudáčkú s hnědou vlnitou srstí a hřbetem kapra. Za celé 4 roky jsme u veterináře absolvovali pouze očkování a jednu gastritidu.Na druhou stranu dnes se mi kamarád chlubil, že už mají také Jorka. Přivezli ho odněkud z Brna. Kupovali ho už v 5ti týdnech!!!!! Má kýlu a zatržený drápek, který hnisá. Na veterině nechal už 1500 Kč. Kdo je tedy na tom lépe? Kamarád který koupil jenom za 8 000? Nebo já, když jsem zaplatil 15 000 Kč. Dnes už vím, kolik stojí krytí, někdy na druhé straně republiky, nebo mimo ni, co všechno chovatelka vynaloží na výstavách doma i v zahraničí. Umím si spočítat kolik zaplatí daň. Pochybuju že ti kteří množí, tak jak někdo tady trefně napsal, voříšky kvůli krytí opustí městečko. O okresu ani nemluvím. Ano podle mě opravdu dochází k páření mezi příbuznými. Možná nevědomě. jak by to taky zjistili, ale to neomlouvá. Přeju Vám všem kteří chováte a udržujete plemena čistá mnoho zdaru. A těm druhým?.... no těm nic dobrého

Anonymní
# Zasláno: 18 Čen 2005 10:24
- Nahlásit

Je od Vás nesmírně milé,že se věnujete tomuto tématu.Chtěla jsem aby,se někdo z Vás podelil o své zkušenosti s učením čistoty,zatím se mi tam nikdo neozval,tak snad později.......

Anonymní
# Zasláno: 18 Čen 2005 10:50
- Nahlásit

Taky jeden postřeh,dnes k nám na náves přijel vetrinář očkovat psy. Samozřejmě je jich tu většina bez PP ,Ti s PP jezdí na očkování na vet. Ani jsem nevěděla kolik je tu psů:confusedni se totiž dostanou od řetězu jen v den očkování. A lidi si pořizuji bezpapíráky protože to stačí

Míša N.
# Zasláno: 18 Čen 2005 11:06
- Nahlásit

vždycky jsem měla psy bez PP a co se týče zdraví, tak kromě jednoho zápalu plic, byly v pořádku.osobně si myslím,že taková ta přešlechtěna plemena ať s PP nebo bez bodou více náchylnějsí k různým chorobám, alergiím atd.ted mám fenku čivavy(6 měs.) a už máme po operaci luxace kolen.kloubu a čeká nás druhá nožka.chtěli by jsme,aby měla jedou štěňata,ale zodpovědnbost za vrozenou vadu Nás s rozhodnutím přece jenom trošku brzdí.

Danuš
# Zasláno: 18 Čen 2005 12:34
- Nahlásit

Svůj názor už jsem vyjádřila mnohokrát, ale nedá mi, abych se neozvala znovu. Uznávám všechny lidičky, kteří se zodpovědně věnují odchovu svých štěňat. Lidé typu Terri asi chovu neublíží víc než ti, kteří ač s PP jsou ochotni vyprodukovat cokoliv, chovají jen módní plemena a jsou ochotni štěně, které zbyde s chladnou hlavou utratit.
V obou skupinách chovatelů se vyskytují lidé zodpovědní a nezodpovědní, lidé kteří chovají pro prožitek a ti, kteří chovají pro peníze. Já osobně (kdybych nechodila na výstavy), bych volila podle toho od koho a po jakých rodičích než jestli s PP nebo bez. Možná se to chovatelům psů s PP líbit nebude, ale já to tak cítím.

Jen jsem se trošku vytočila u příspěvku Anonymního. Není ochoten dát za psa pár korun. To mě opravdu vytáčí. Totiž třeba známí mají jorka s PP za 8 tis. Bezpapíráci se prodávají za stejně nebo víc. To mi můj slepičí rozoumek opravdu nebere. No možná, že to je tak - lidé zavolají na inzerát bezPP, dozvědí se částku a dál už nepátrají. Prostě si řeknou, že papírák bude tak 2x dražší a je to.

Určitě mi dá za pravdu Evička s foxlíkama. Papírový foxlík nebo malý knírač stojí daleko méně než bezpapíroví psi jiných plemen, která jsou momentálně ve fóru. Bohužel. U mnou chovaných kníračů už situace dospěla tak daleko, že např. na Moravě se papírová štěňata prodávají levněji než bezpapírová v Praze .

Tony
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2005 13:15
- Nahlásit

Lidé typu Terri asi chovu neublíží víc než ti, kteří ač s PP jsou ochotni vyprodukovat cokoliv, chovají jen módní plemena a jsou ochotni štěně, které zbyde s chladnou hlavou utratit

Jenom bych chtěla poopravit drobnou nepřesnost, chovatelkou bíglů je Tery (jedno r a y), nikoli Terri (moderátor), která se do této konkrétní diskuze myslím ani nezapojila.

Jinak s Tebou sohlasím, vím o několika lidech, kteří kvůli ceně sháněli bezpapíráka a přitom se ani neobtěžovali zjistit kolik stojí pes s papírama...

Tery
# Zasláno: 18 Čen 2005 13:17
- Nahlásit

Danuš, mám stejný názor na věc jako ty, konečně někdo, kdo to chápe normálně a ne jen jedním směrem. A s tou cenou máš taky pravdu. Všechno je totiž o solidnosti lidí a ať už jakékoliv štěně, je třeba prostě vybírat pečlivě a věnovat pozornost ne čistě jen štěněti, ale i tomu okolo - jednání chovatele, čistotě, rodičům a pak už by měl každý vycítit jestli ano nebo raději ne.
P.S. : myslím, že jsme tu dvě s podobným nickem - já jsem TERY a ty uvádíš TERRI - jen aby se neurazila, že jsi si ji se mnou spletla.

Danuš
# Zasláno: 18 Čen 2005 15:07
- Nahlásit

Omlouvám se oběma Tery i Terri za záměnu nicků.

Danuš
# Zasláno: 18 Čen 2005 15:09
- Nahlásit

To Tery

Tery, jen je velká škoda, že zodpovědní lidé jako jsi ty, právě nepůsobí v organizovaném chovu. Právě zapálené a zodpovědné lidi potřebuje každá zájmová aktivita.

Anonymní
# Zasláno: 18 Čen 2005 19:59
- Nahlásit

Danuš
Tery sice možná neublíží, ale prodá štěňata bez PP dalším lidem a ti potom množí atd atd. Takže v důsledku ublíží i Tery

Anonymní
# Zasláno: 18 Čen 2005 20:15
- Nahlásit

Nezáleží jestli je s pp nebo ne.PP vám pouze zaručí že to bude čistokrevný pes.Já mám NO s PP a je malá a drobná.Jiní psy jsou bez PP a jsou velcí a mohutní.Takže to tím není.je tojedno

shiba
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 00:49
- Nahlásit

Danuš
Já osobně (kdybych nechodila na výstavy), bych volila podle toho od koho a po jakých rodičích než jestli s PP nebo bez.

To mě pobavilo - pokud Tě zajímají rodiče, pak přece potřebuješ PP...

Danuš
# Zasláno: 19 Čen 2005 07:06
- Nahlásit

shiba, fakt nepotřebuju PP k tomu abych znala rodiče. Můžu je třeba oba znát ze cvičáku. Nebo rodiče mohou mít PP, ale štěně už je mít přece nemusí a to nejen proto, že rodiče jsou postižení nějakou děsnou chorobou.
Navíc - třeba u NO se dlouhosrsťáci vyřazují z chovu. A mně by se zrovinka dlouhosrsťák líbil. Takže opravdu nepotřebuju PP k tomu, abych znala rodiče.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 07:19
- Nahlásit

Danuš
Ale k alespon zakladnimu odhadu povahy narozenych stenat ti znalost ro¨dicu rozhodne nestaci je potreba znat mnohem vic generaci a pokudmozno i sourozencu tech geberaci a to bez PP rozhodne znat nemuzes.

Anonymní
# Zasláno: 19 Čen 2005 10:24
- Nahlásit

Takhle vybíral můj kamarád psa na chov a výcvik.Nastudováno všechno o možných rodičích,úspěšnost spojení,výstavní chovatelské i pracovní úspěchy a po nějakém čase se dobral ke štěněti z toho nejlepšího spojení.A nepovedlo se.Fenečka nebyla v povaze taková,jakou si představoval a na výstavách nejprve vypadala slibně,ale v dospělosti už to nebyla taková sláva a tituly se nedostavily.Tak jí přenechal rodičům a kolotoč kolem výběru štěněte začal nanovo.Sehnal nádhernou fenu,v povaze byla taky dobrá,ale v roce a půl u ní začaly kožní problémy,začalo se lítat po doktorech a bylo po kariéře.Dodneška má problémy,k chovu jí nepoužil.Teď uvažuje o třetím psovi,ale o jiném plemeni a už nebude tak přebírat.

Danuš
# Zasláno: 19 Čen 2005 12:31
- Nahlásit

Tchoř, na to moje cvičení to fakt stačí. A pokud je mi známo, tak povahy se stejně dědí geny malého účinku. Jasně, když si budu brát štěně po rodičích, kde generace neměly zájem o aport, těžko budu mít aportéra od Pána Boha. Ale pokud oba rodiče budou mít o práci zájem, na to moje cvičení to určitě stačí. Na mistráky nepomýšlím

shiba
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 13:05
- Nahlásit

Danuš
A jak bez PP můžeš mít jistotu, že je skutečně potomkem údajných rodičů? Nechci se ale dohadovat, máme každá své přesvědčení...

Tery
# Zasláno: 19 Čen 2005 13:12
- Nahlásit

Můj názor už znáte, myslím, že jsem tu asi symbolem "množitele psů bez PP" a většina mnou pohrdá, ale já se za svou péči o psy a štěnda nemám proč stydět. A prostě každý má svůj názor a každý má jiné požadavky na pejska - já pokud bych měla zájem mít psa proto, abych se kynologii věnovala aktivně, registrovala se v klubu nebo kdybych ho chtěla k nějaké pracovní činnosti, tak bych si samozřejmě koupila taky psa s PP, protože opravdu jen tak máte záruku histrorie chovu to je svatá pravda, ale opravdu se někdy ze štěněte udělá super jedinec jen podle spojení dvou super jedinců a taky to vždy nemusí vyjít. Ale v tom je právě to dobrodružství a ten adrenalin - to by byla děsná nuda, kdyby všichni psi byli dokonalí a poslouchali na slovo. Máte vidět nás u porodu, když sedíme a hádáme, jaké asi bude to další štěně - tmavé, světlé, flekaté...? A taky se nám jednou stalo, že se narodil pejsek, který měl špatné kůstky v konci ocásku a neměl ho rovný - a našel si jako jeden z prvních z toho vrhu paničku, které to vůbec nevadilo, já jsem ji na to od začátku upozorňovala a schválně posílala fotky, kde to bylo dobře vidět, ale jí to prostě vůbec nevadilo, protože chtěla jen mazlíka. A tak to je, prostě každý má právo vybrat si sám podle toho, za jakým účelem pesana chce a přiznejme si to, určitě rozhodují i peníze.
Čekám, že mě zase odsoudíte za to, že jsem "vyprodukovala štěně s vadou", ale já jsem třeba tuto paní i upozornila, že nemá pejska použít na další chov, protože vada zřejmě by mohla být dědičná - i když jsem se s ní setkala poprvé a ani jsem nevěděla, že něco takového může být. Myslela jsem si, že se ocásek zkřivil polohou plodu v plodovém obalu, ale veterinář mi řekl, že je to vrozené. Hodně mě to mrzelo, ale naštěstí už se nám vada neopakovala.
Docela by mě zajímalo, jak často se v kontrolovaném chovu dvou špičkových jedinců bez vady v příbuzenstvu vyskytne vrozená vada - třeba předkus či cokoliv jiného. Pokud jsou opravdu předci tímto nezatížení. Seberete někdo odvahu napsat mi svoje zkušenosti? Opravdu mě to zajímá, nechci tím dokazovat nic kolem kvality štěňat s PP a doufám, že pokud mi někdo upřímně odpoví, tak že to nezneužije k narážkám ani nikdo další!

Tony
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 13:33
- Nahlásit

Tery
myslím, že jsem tu asi symbolem "množitele psů bez PP" a většina mnou pohrdá
Přijde mi že se že se úplně vyžíváš v pocitu odsouzeníhodného člověka, kterým všichni pohrdají.
I když s Tebou lidi z té druhé strany nesouhlasí, Tvé názory tu uznávají (třeba nefer) a jenom říkají své vlastní...
Všichni tu moc dobře víme, že Ti skuteční množitelé, kterýma všichni normální lidé skutečně pohrdají, neplýtvají časem aby psali do internetových diskuzí...

Jinak souhlasím s Danuš, je velká škoda, že lidé jako Ty nepůsobí v organizovaném chovu

Danuš
# Zasláno: 19 Čen 2005 13:51
- Nahlásit

Tery, jasně, jsi úplná zrůda. Odchovat štěně s vadou a ještě k tomu bez PP. A pak to má nějak vypadat.

Mně se stalo téměř totéž. U kníračů se ocásky donedávna kupírovali, tak to zatím neřešíme. Čubinka měla zálomeček na ocásku, vidět to není, ale na pohmat to cítit je. Na výstavě dostala ale výbornou. Tak uvidím, co bude dál. Jinak se to většinou řeší tím, že se ocas okupíruje a každý ví prdlajs. Hlavně, že pak zvíře nosí domů tituly.

Jinak v organizovaném chovu se pochopitelně stává, že i po špičkových jedincích se vyskytne vrozená vada. Klasika je to třeba u zubů nebo u displasie. Právě o to jde, že v tom organizovaném chovu máš tyto případy šanci podchytit a zkusit udělat opatření, aby se neopakovaly. Ale zase tu narazíme na problém zodpovědnosti. Zodpovědný chovatel žene na svod dorostu všechno, co se mu narodí a to, co má nějakou vadu ještě spíš než to, co se opravdu povedlo. Nezodpovědný chovatel těm vadným nebo lépe s nedostatky, vysvětlí, že stejně chovný nebude a organizovaný chov zase neví nic. U kníračů se teď vyskytly případy vrozeného šedého zákalu. Jedna poradkyně chovu, u jejíhož psa se to projevilo, okamžitě stáhla z chovu, udělala veliký humbuk a všechna jeho štěňata jdou na kontrolu povinně. A to chtěla povinnou kontrolu u všech malých kníračů, kteří mají působit v chovu. Tato poradkyně má na starosti barevný ráz pepř a sůl. Jiná poradkyně - má na starosti černý a bílý, celý problém zlehčuje a co že je to za vrozenou nemoc, když se nenechá zjistit hned na bonitaci, ale může se projevit až později. Její přístup jsem pochopila po té, co jsem zjistila, že po psovi u jehož odchovu se vada vyskytla, si dovezla plemeníka.
Prostě všechno je o lidech, ale to už jsem řekla mockrát.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 14:07
- Nahlásit

Danuš
Jo prave proto ze jsou to geny maleho ucinku tak vubec neni zaruceny ze kdyz oba rodice paradne delaj ze bude delat potomek. To aby jsi mohla s urcitou pravdepodovnosti rict ze potomek bude delat musi delat cela linie nëkolik generaci zpatky jinak je to vzdy naprosta sazka do loterie.

Anonymní
Nikdo ti nikdy nic nezaruci, ale pri dobre znalosti predku (nejlepe osobni zkousky sami o sobe toho moc nerikaj) mas pomerne velkou sanci si najit linii kde pracovni vyuzitelnost stenat skoro pravidlem.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 14:32
- Nahlásit

Danuš
Lidé typu Terri asi chovu neublíží víc než ti, kteří ač s PP jsou ochotni vyprodukovat cokoliv, chova
No už jsem se chtěla nadmout (nečetla jsem až doteď celou tuhle diskusi, tak jsem přemýšlela, co jsem napsala tak hroznýho )
Mějte se (bez)papíráci a díky za pozornost (Tery&Terri)

Danuš
# Zasláno: 19 Čen 2005 14:55
- Nahlásit

To shiba

No právě, jak si mám být jistá, že je štěně potomkem svých rodičů? No to už jsem řekla. Musím vědět od koho to štěně mám. Promiň ale v současném stavu organizovaného chovu mi ani PP nezaručí, že štěně je potomkem svých rodičů. Sice, pokud zjistím, že štěně není potomkem svých rodičů rodičů u psa s PP mám šanci se bránit, ale toho psa stejně už nedám a doma mám zaplněnou kapacitu právě tímto psem.

Tchor
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 16:16
- Nahlásit

Nezaruci ti nikdo nic, ale nektery stanice maj nejaky jmeno a unekterych stanic to jmeno neco znamena. Netvrdim ze nejsou podvody ty jsou vsude, ale tozhodne je jich min nez koluje mezi lidmi a hlavne jen u nekoho.

Tery
# Zasláno: 19 Čen 2005 16:23
- Nahlásit

Tony

to mě teda neznáš, nikdy bych se nespokojila s postem člověka, kterého někdo jenom lituje a odsuzuje. Proto jsem se tady taky nebála říct svoje názory. I když k tomuhle tématu už se opravdu dál vyjadřovat nebudu, je to omýlání toho samého ze všech stran dokola. A do organizovaného chovu se nechci zapojovat proto, že kdybych se proto rozhodla, muselo by se to z koníčka , kde mě teď nic neomezuje a nenutí stát koněm - a já si nejsem jistá, že bych na to měla moc času. A už bych si připadala řízená a musela bych se podřizovat stanoveným pravidlům. A popravdě - nemám moc ráda, když mi někdo jiný organizuje v životě a v soukromí co můžu a co ne.Jsem spokojená tak, jak to je a nikdo nemá důvod mě pro něco litovat!

Danuš
Děkuji Ti za upřímnost při tvojí odpovědi na mou otázku.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání