| Autor |
Zpráva |
shiba
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 18:39
- Nahlásit
Anonymní
Zase chytrolín, co se za sebe stydí? No nic...
Říkal tady někdo, že se v čistokrevném chovu nemůže objevit vada??? Několikrát se tady snažili různí přispěvatelé vysvětlit, že jde o to, aby se vadám předcházelo - tedy aby se nedělala nevhodná spojení atd. A to jde uhlídat opravdu jen v chovu s PP.
Nikomu z vás tím neubližuje
Množitel bezpapíráků neubližuje lidem, ale plemeni, které chová. Tedy za které své odchovy vydává.
BTW Nemluví se o Terri, ale o Tery.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 18:51
- Nahlásit
shiba
jde o to, aby se vadám předcházelo
K tomu bych doplnila důležitou věc - INFORMACE. Jen v registrovaném chovu lze registrovat, ze kterých spojení (linií) se která vada objeví.
|
Tery
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 18:54
- Nahlásit
Dobrá, klidně mě suďte, uznávám asi posté vaši pravdu o řízeném chovu, ale svůj život kvůli vám měnit nebudu. Dál se budu o psy zajímat a chodit na tuto diskuzi. Přeju vám všem, aby jste měli co největší úspěchy na výstavách a rodila se vám samá zdravá štěňata.
Všem nám asi jde o to, aby se u nás psi měli dobře, ale třeba mě zaráží, když v diskuzi myslím "Druhé štěně" se ptá majitelka NO jakého druhého psa do bytu 3+1 k němu. To nenamítne nikdo, že pro šťastný život psa, natož dvou psů není byt to nejvhodnější - a to jí tam radí foxlíka - my jsme ho měli a vím kolik pohybu ten pes potřebuje. Na čistotu plemene se hledí ze všech stran, ale na to, že v chovných stanicích kde je hodně psů (a to v těch špičkových je - to mi nikdo nevymluví) jsou psi oddělení v kotcích a pochybuju o tom, že se jim může někdo individuálně věnovat. Proti těm, kteří mají třeba jen dvě fenky nic nemám,ale logicky ti zase těžko dosáhnou tak výrazných úspěchů jako ti, kteří mají fen 10 a nebo chovají více plemen. Moje fenky běhají po zahradě a vypadají docela šťastně. Takže mě už přestaňte napadat, myslím, že už jsem si to tady opravdu slízla za všechny chovatele psů bez PP. On se tady k tomu totiž nikdo moc nepřizná... Prostě stejně odtud neuteču a budu dál pročítat všechna ta témata co tu jsou.
A posté píšu že to je můj poslední příspěvek na toto téma, jenže když mě oslovujete, tak mi připadá zbabělé nereagovat. A Z CELÉHO SRDCE VŚEM PŘEJU ÚSPĚŠNÉ, ZDRAVÉ A ŠŤASTNÉ PSY.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 19:14
- Nahlásit
Tery
Já myslím, že se Ti spíš spousta lidí snaží otevřít oči a obzory, abys časem dohlédla dál než za tu branku té vaší zahrady.
pro šťastný život psa, natož dvou psů není byt to nejvhodnější
Proč myslíš? Já jsem ještě vloni mluvila stejně. Psi byli v kotci, denně jsem se jim několik hodin věnovala. Osud tomu chtěl, že jsem se s nimi nastěhovala nikoliv do 3+1, ale do 2+kk. Se TŘEMI psy. Takže můžu porovnávat.
A jsme všichni spokojenější v tom bytě. Opravdu. Psi jsou daleko víc v kontaktu s námi, chodím s nimi ven stejně jako předtím. A jsou stále ve středu dění. Ono to není o velikosti bytu, ale o celkové péči o psy.
A k Tvému prvnímu odstavci - v řízeném chovu psů přece nejde v první řadě o výstavy!!!
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 19:21
- Nahlásit
Tery
Všem nám asi jde o to, aby se u nás psi měli dobře, ale třeba mě zaráží, když v diskuzi myslím "Druhé štěně" se ptá majitelka NO jakého druhého psa do bytu 3+1 k němu. To nenamítne nikdo, že pro šťastný život psa, natož dvou psů není byt to nejvhodnější
Hle zase jeden ktery nevi o chovu psu v byte vubec nic. Kdyz jsem bydlel v Praze mel jsem v byte 3+1 3NO a byli rozhodne spokojenejsi nez u velke vetsiny lidi na vsi. Ted mam sice baracek s malou zahradkou (celkem pozemek 162m2) Ale mam tech psu 8 kde si myslis ze jsou 90% sveho casu. Maji vony pruchod mezi bytem (garzonka cca 35m2) a dvorem potazmo zahradou. Napovim ti venku to rozhodne neni.
Pes potrebuje hlavne zamestnat potom je mu celkem jedno kde bude odpocivat, ale samozrejme nejspokojenejsi je v blizkosti ostatnich celnu smecky (dvou i ctyr nohych).
[i]Na čistotu plemene se hledí ze všech stran, ale na to, že v chovných stanicích kde je hodně psů (a to v těch špičkových je - to mi nikdo nevymluví) jsou psi oddělení v kotcích a pochybuju o tom, že se jim může někdo individuálně věnovat.[/i
]
V kolika kvalitnich ch. stanicich jsi byla? 10 zvirat se da ve dvou lidech celkem v pohode zvladnout jak individualne tak smeckove.
PS: Docela jsi me nadzdvihla ze zidle. Opravdu nez zacnes neco tvrdit tak so o tom neco malo zjisti takovou snusku polopravd a bludu clovek tak casto nevidi.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:01
- Nahlásit
Nikita
souhlas
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:09
- Nahlásit
Tery
O psech v bytě už nemám co dodat, řekli to Nikita a Tchor, takže ani na tohle nás nedostaneš
Výstavní úspěchy jsou alespoň pro mě až na dalším místě, i když jsou velmi velmi příjemné. Ale především se snažím o zdravá standardní štěňata vynikajících povah. A pro to dělám, co můžu. V bezpapírovém chovu bych takové možnosti chovatelské práce rozhodně mít nemohla!
Nikdo tě nenutí měnit způsob života, ale snažíme se tady "zodpovědným" množitelům objasnit, proč je správné chovat čistokrevné pesany a ne bez PP. Tož tak.
BTW Zajímalo by mě, kolik je ti let...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:10
- Nahlásit
Tery
nejlepší je zahnán do kouta, obviňovat druhé, já měla v paneláku 3NO a jezevčíka a rozhodně měli hezčí život, než ti chudáci, co za celý život nevystrčili nos z kotce nebo zahrady. Věnovala jsem jim všechen čas, procestovali se mnou půl světa a zábavy měli tolik, že si to myslím ani nedovedeš představit. Ale asi si nedovedeš představit víc věcí, jak to čtu.
|
Tery
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:10
- Nahlásit
Dobrá, pěstujte, chovejte a mějte se dobře.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:26
- Nahlásit
Tery
Pěstování mi moc nejde, šnytlík mi chcípnul.
Chov už je lepší.
A máme se dobře v tom našem 2+kk, psiny chrápou jak dogy, byly odpoledne plavat, teď jsou napapkané a spokojené
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 21:50
- Nahlásit
Nikita
víš,když mluvíte o tom pěstování,co jsme provedly??? Pěstovaný(nebo chovaný? už v tom mám bordel,já totiž chovám psy zatím jen na klíně a pěstujem nebo pěstíme? si akorát žvejkací svaly) salát na záhonku jsme zalily z konve hnojivem místo vodou,čímže je nyní pěstován,pěstěn i chován v protipsí kleci tak týden na ozdobu....
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 21:58
- Nahlásit
Sali
No já ne že bych musela slovíčkařit, ale nikdy nechápu obrat typu "pěstovat psy". U nás se pěstovala mrkev, rajčata, v truhlíkách kytky, ale zvířata se prostě chovají - způsob ať si každý vybere sám
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 22:10
- Nahlásit
Nikita
chovám chovné i nechovné jedince na klíně,dokud se tam vejdou,což je na dost velkém gauči s nelimitovaným přetékání nadosmrti.A pěstujeme si uvnitř té 35 m domečkové garsonky neskutečně dobrou náladu,já,chlap,tři pinzety a dvě maliny.....právě jsem byla zhasnout v prázdném kotci....mám akorát dojem,že maligna Bobulka odešla před chvílí spát na zahradu pod keř....ale pinzety v posteli to jistí.
To víš,my ortodoxní výcvikáři a majitelé chovatelské stanice registrované pod FCI ,my jsme to nejhorší....asi hned po Loccovi...možná ale před ním,my na 4 nechovné nebo staré jedince máme tři mladá zvířata,co by do chovu možná zasáhnout mohla...museli jsme dokoupit materiál,nebylo s čím už dělat,na čem rejžovat prachy z našichj kapes...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 07:57
- Nahlásit
Sali
Můžu se zeptat, proč říkáte -předpokládám že dobrmanům- pinzety?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:21
- Nahlásit
Ketrin
Koukni se dobrmanovi na hlavu. Co je na jejím konci? Nepřipomíná ten čumec pinzetu?
Stejně jako boxer je prostě placatka
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:24
- Nahlásit
Aha! No já dobrmany zas tak důvěrně neznám...
Zato s placatkama jsem prakticky vyrůstala, ti jsou super!
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:47
- Nahlásit
Teda pinzety a placatky... To jsem ještě neslyšela. To nám se říká jen trapně "lišky"
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 08:53
- Nahlásit
shiba
to né,lišky jsou i maliny...a tervíci jsoui šakali,zjm.v línání.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 09:00
- Nahlásit
Sali
To je chaoz
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 09:02
- Nahlásit
Sali
Ačkoliv teď mám doma taky jednoho šakala... Tož nevím. Že by shiba s BO měli společné předky... To mi nejde na rozum
|
vlk
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:30
- Nahlásit
shiba
Tak to nám se kromě liška říká ještě piraňa nebo tasmánský čert. Ona Áča na každého většího psa šíleně cení ty svoje zubiska.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 10:41
- Nahlásit
Já už nevím, co bych dodala, všecko podstatné již bylo řečeno.Snad jen, že příští rok pojedeme na krytí do Itálie super psem. Majitelka si počítá za krytí 500Eur, plus cesta tam, zpátky, strava, nocleh. Takže náklady celkem při skromném odhadu 22000,-Kč. Pokud se narodí štěňata a bude jich víc, tak snad se mi podaří pokrýt alespoň tyto náklady. Pokud se štěňat narodí málo (2-3) tak jsem absolutně v prdeli a peníze v trapu. Ale prostě to nedělám kvůli těm penězům, ale kvůli zlepšení a pozvednutí svého chovu někam výš, dál. Kvůli dobrému jménu, které se pracně buduje. A to nemám záruku, že z toho vypadnou samí šampioni. Taky to může být absolutní fiasko. Ale přesto to risknu. Udělá tohle chovatel bez PP? V životě nikdy, narýt psem, co mám doma, maximálně tím, který je co nejblíž. Já už se k tomuhle tematu nebudu dál vyjadřovat. Nemá to cenu.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 11:33
- Nahlásit
Evicka
Jenže Ty to jistě neděláš pro psy, lae pro vlastní ego, že?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:02
- Nahlásit
Fakt mě to tu přestává bavit číst. Pořád tu rejpou majitelé papíráků do majitelů bezpapíráků a zase naopak. Ať si prostě ti, co se chtějí věnovat chovu pořídí papíráka, a prodávají je těm co mají stejný ambice. A na druhou stranu nevím, proč bych babičce nemohla pořídit vořecha z útulku, protože je snad úplně jedno že rodiče nebyli šampióni a že jeho původ není znám. Před nějakou dobou jsem se podobné diskuse zúčastnila a samozřejmě majitele psu s PP nemohli pochopit, jak můžu mít čistokrevnýho psa bez PP (nebudu to tady rozvádět, prostě majitelé oné feny nebyli na žádné výstavě, proto štěňata papíry nedostala, nicméně mám papíry oné feny i onoho psa, takže i přesto, že mám psa bez PP, jeho původ je znám), ale to je jedno, teď už jen čekám na sodu od majitelů PP. Jenže já jsem tvor nekonflitní tudíž se klidně do mě pusťte, to je fuk. Mějte si hafánky s papírama, rozmnožujte je, já vám to věřím, že to neděláte pro prachy (bez ironie, myslím to opravdu vážně), mě věřtě že ač můj pes stál pouhé 4tis, též ho miluju a též mu kupuju kvalitní krmiva a nijak nestrádá a je mu upřímně fuk že nemá doklady.....
|
Maya
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:17
- Nahlásit
Ale Handulo, tady přece nikdo neřekl nic proti křížencům a voříškům, celá debata je o chovu na "čistokrevných bez PP" psech. Ty uvozovky proto, že pes je buď čistokrevný nebo bez dokladů, ale nikdy nemůže být oboje najednou.
Pohádek o tom, proč štěňata nemají PP, jsem slyšela už dost, ta tvá není žádnou výjimkou, ale když to mu chceš věřit...
To já taky můžu tvrdit, že jsem princezna Windsorská, a že na to nemám doklady? No, rodiče zapomněli...
A jen tak mimochodem - můj pes má PP, taky stál 4 tisíce, taky žere kvalitní granule, rozmnožovat ho určitě nebudu a jemu je to taky všechno fuk.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:21
- Nahlásit
Mayo, tak to přirovnání k princezně je super.
Jinak ano, ta debata je posunutá trochu jinde, než jak se snaží prezentovat Handula. Trochu nepochopila to jádro pudla.
Nikito, asi tak.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:39
- Nahlásit
vlk
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:44
- Nahlásit
Evicka
Kvůli dobrému jménu
A jsme u toho - nejde ti o psy, ale o své dobré jméno. Hezkýýý, to by žádný chovatel těch úžasných psů bez PP neudělal. Vždyť on z toho nemá ani tohle! Jenom ty hloupé peníze...
Udělá tohle chovatel bez PP?
Jistěže, vždyť přece všichni pracují pro dobro plemene! Uznej, že z ch. st. mají tyhle ambice jen některé (to myslím vážně).
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:49
- Nahlásit
handula
Mezi kříženci a voříšky a "čistokrevnými bez PP" je jeden podstatný rozdíl, a to ten že ti první vznikají bez přičinění člověka. Vůbec nic proti nim nemám, naopak každému říkám, že než "čistokrevného bez PP", ať si radši vezme psa z útulku.
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 12:57
- Nahlásit
handula
Tady ale vůbec nejde o voříšky. Tady jde o to, že lidé vydávají psa za určité plemeno a nemohou to prokázat a klidně si za to vezmou peníze. Takže vořech za 4000 je docela drahota. Vo tom to je. Ne o křeženečcích, kterých jsme i my doma měli nesčetně (i teď s námi jedna vořešice bydlí) a kteří se prostě narodili, aniž to někdo chtěl.
|