Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Špicové, špičky, špičátka
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 311 . 312 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2012 12:34
- Nahlásit

cernej caj
Já jinde nekoukala, potřebovala jsem ještě věci pro kočky a morče a ono moc obchodů, kde všechno mají není, jen jsem to prostě měla krásně naplánovaný, co všechno vezmu a pak tam vlezu a granule pro psy nikde.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 07:37
- Nahlásit

ferina hara... jak se to pozna? v noci delali hroznej rambajz jak se honili a hrali si a nebo tima ferina odhanela, misto spani. Proc zrovna ja musim mit kastrata, kterymu to vubec nevadi?

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 08:13
- Nahlásit

cernej caj
Alespoň máte veselo. Jsem si včera objednala tu levnou LCD čtečku a hned to včera poslali, tak jsem zvědavá jaká teda bude, má tam být 300 knížek, ale většina v češtině asi nebude, tak doufám, že se mi podaří ukořistit někde na netu nějaký zdarma, kupovat se mi je zatím nechce.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 08:24
- Nahlásit

Maya
no ja bych mela radsi v noci klid
tak pak rekni, jaka bude? hodne knizek se da ukoristit zdarma
treba kdyby te zajimalo IT tak na rootu (ale treba tam maj kukacci vejce, coz je moje oblibena pocitaco detektivka nekdy ze zacatku pc i s receptem na nejaky cokoladovy susenky - tu knihu sem cetla snad pred vice nez 10ti lety ale ten recept z ni mam furt opsanej a schovanej) a muzes prozkoumat todle jak to tam je s tema zdarma knihama. Ale najit se da, zalezi, co ctes.

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 09:40
- Nahlásit

cernej caj
Dík za odkazy, já mám tohle, ale tam asi v češtině toho moc nebude http://gen.lib.rus.ec/ a nebo případně doufám v uloz.to

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 10:27
- Nahlásit

cernej caj
A koukám na palmknihách je spousta knih zdarma ke stažení, takže o knihy snad nouze nebude.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 11:56
- Nahlásit

Maya
to snad ne, su teda taky zvedava, jestli na jare budu kupovat ten kindle

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 12:39
- Nahlásit

cernej caj
Taky si chci pak koupit ten Kindle Paperwhite, ale asi nějaký čásek počkám až zlevní, skoro 5 tisíc se mi za to dávat nechce. Tady u tý levný mi jediný vadí, že to nemá wifi, takže se to bude muset všechno tahat přes pc.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 12:47
- Nahlásit

Maya
u tech wifi je vyhoda, ze muzes pak jeste serfovat i na ruznych mistech s wifi a chodit na cz psa skoro odevsad ja jestli, tak pudu do staryho kolegova kindle 4, rikal za 1500 predbezne... ten novej paperwhite urcite ne.

jo a jak sem zacala letos chodit do knihovny, tak za tech 15 let se tam fakt zmenilo mnohe, normalne mi dosel mail, ze mi konci zapujcni doba (vetsinou knizky vracim do 14ti dnu, tak sem si toho vsimla az ted

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 14:00
- Nahlásit

cernej caj
Kindle 4 je taky dobrá čtečka, jenže já nutně potřebuju to podsvícení, bez toho je mi to nanic a lampičku už v tašce tahat nechci. Doma předpokládám zůstanu u knížek, tam mě to čtečka neláká. Jo, knihovny, tam už jsem nebyla ani nepamatuju, ale kolegyně si přes web i zamlouvá knížky co chce a pak už si je jen vyzvedne a taky jí chodí maily, že někdo tu co chce vrátil a tak. No výpočetní technika pronikla i do knihoven.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 14:16
- Nahlásit

Maya
jojo, to podsviceni je super, to by se mi taky obcas hodilo... ale za ty penize si myslim, ze dobrej kup

nefritt
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 14:23
- Nahlásit

Maya
DLG jsem kupovávala na dogdog, ale už taky podražili. Docela chválej ten Nutra Gold a není to drahý.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 13:31
- Nahlásit

tak uz vim, co si koupim na vanoce (ano, ctete spravne, sama sobe ale segre vemu taky, at to neni tak blby
ledvinovy pas
ale blby je, ze kdyz mam v zime psiska na postroji, tak nemuzu mit dlouhou bundu, ale chcu mit zada v teple, tak su zvedava...

+ neco pro worick
ale teda asi necham cumaka doma... protoze tam mam hodne autobusu
udoli rakovce - repete za jaro, kdy sem nesla

Maya
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 14:57
- Nahlásit

cernej caj
Tak pak poreferuj, podle mě se to při chůzi musí vyhrnovat nahoru. A proč nemůžeš mít postroj na psiska přes dlouhou bundu? To se nevejde?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 15:05
- Nahlásit

Maya
na to su taky zvedava, ale ono by to snad melo byt trochu elasticky, no uvidime.

Kdyz ja si poridila ten co je i kolem nohou, protoze na tom opasku mi dost vadilo, ze se mi furt vysunuje nahoru a vsechno mi vyslika (odhaluje zada jak to hrne triko, mikcu nahoru). Jinak pres bundu by to pouzivat slo, ale dost se mi vyhrnuje k pasu i pres bundu a navic brani castecne vstupu do kapes (u tech bund co konci u zadnice) ale asi je levnejsi zkusit ten ledvinak, nez si prozmenu kupvoat novou dlouhou bundu, kdyz sem jeji porizeni kvuli opasku zavrhla a mam tu modrou

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 08:22
- Nahlásit

cernej caj
Mám tu čtečku, jako je super, jen tam nebylo žádný pouzdro, takže nejdřív musím někde nějaký sehnat, pár knížek v češtině tam je, Němcová, Čapek, pohádky a dvě mayovky, takže vyzkoušet to šlo, zkoušela jsem tam nahrát knihu z palmknih, asi jsem vzala blbej formát, tak se mi nezobrazila, tak jsem si stáhla calibru, převedla formát, pak se sice zobrazila, ale blbě, neukazuje to písmena s háčkama, tak nevím, jestli se při tom převodu formátu musí něco zadat nebo co a nebo ještě večer zkusím stáhnout v jiném formátu. No doufám, že se mi to nakonec nějak podaří, nechtěla bych skončit jen s těma knihama, co už tam jsou. Fotky to ukazuje super, video i se zvukem, jo škoda, že to nemá tu wifinu, to by šlo i pouštět youtube, má to diktafon, rádio, takže až se mi podaří vychytat to nahrávání knih tak jako spokojenost velká.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 09:14
- Nahlásit

Maya
tak to je husty, to ma i radio? posli mi pls odkaz na tu co sis koupila

- s tema hackama -> jestli tam mas nejake nastaveni (textu/fontu) tak se do nej zkus podivat. mamka mela pujcenou ctecku kdyz jela do turecka a taky ji to zlobilo, ale myslim, ze sem ji vybrala jinej font, nebo neco kolem toho a pak to slo dobre. Ale samozrejme muze byt i chyba v tom prevedeni...

ja si vcera v levnejch knihach koupila myho oblibenyho autora skoda, ze nemam prehled o tom, co od nej mam doma, jestli sem toho nemela nakoupit vic
tak pokud mas rada takovy detektivni romany... tak i na ctecku je mozna sezenes poklad a krater. ja od nich precetla skoro vsechno co u nas vyslo a vsechno je huste ctivy

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 09:36
- Nahlásit

cernej caj
Má to rádio, ale to hraje jen do sluchátek a ty u toho nejsou a od mobilu jsem je už nenašla, takže jsem to nevyzkoušela, ale já to používat nehodlám, nevím proč to taky nedali do repráku jako video nebo audioknihy. Taky to má kalkulačku a kalendář a nějakou složku na texty, ale ty nevím, jak se tam dostanou, když to nemá klávesnici
Fonty jsou tam asi tři, zkoušela jsem je a to nepomůže a vzhledem k tomu, že ty knihy co tam už byly se zobrazujou normálně se všema fontama, tak tipuju fakt na chybu při převedení, zkusím všechny formáty až budu mít čas, co jsem trochu dohledala, že z těch palmknih s tím má problém víc lidí. No snad to nějak vychytám.
Toho spisovatele vůbec neznám, na to se mrknu, taky čtu takový knihy, já mám ráda Rollinse, teď dostanu k vánocům další http://www.kosmas.cz/knihy/174562/dablova-kolonie/
Jo a ta čtečka je http://www.alza.cz/prestigio-nobile-per3474b-300kn ih-d355567.htm

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 10:11
- Nahlásit

Maya
protoze radio casto potrebuje antenu a sluchatka casto slouzi jako antena - treba u mp3 atd. a pridani anteny asi dneska neni moderni, neby by nebyla vykonna (malinka plocha, stejne k nicemu)

me u tech palmknich (origos z shopu, neprevedenych) pomohla ta zmena fontu.

oni maj asi 9ti logii s tajnym agentem pendergastem, ty sou super kamarad to mel, ale myslim v AJ do ctecky, to bys asi neocenila?

ta knizka vypada dobre, takovej zanr me vetsinou potesi ted zrovna ctu jefrey deavera z knihovny, rozbite okno, taky supr.

ctecka vypada dobre za ty prachy. jakou ma +/- vydrz? to asi jeste nevis, co? jako ty kindle sou asi nejlepsi volba, ale mozna ze bych zvazila i porizeni neceho jako mas ty, na ty fotky a filmy, to je super moznost pri cestovani

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 10:40
- Nahlásit

cernej caj
No já si asi z těch palmknih stáhla blbej formát, zkusím dneska ty další co tam nabízejí, ale i tak by ten převod měl fungovat. No jako určitě s Kindlem takovýhle problémy určitě nejsou, taky ty prachy za to jsou někde jinde. Ty filmy mě nenapadly, k sakru , teď jsem si na alze objednala pouzdro, to jsem si mohla vzít i kartu. Asi jim tam ještě napíšu, jestli by mi jí nepřihodili. Už takhle pouzdro 300 Kč a doprava 150 Kč, tak ať se využije. Výdrž nevím, ale co jsem našla, tak na čtení by to mělo být cca 8 hodin, ten lcd displej asi sežere hodně, Kindle vydrží měsíc, ale dá se to nabíjet z pc, jo, včera jsem zblbla kabely a chtěla to ze zásuvky nabíjet usb kabelem, ta koncovka do toho zásuvkového adaptéru je stejná a furt jsem se divila proč to jako nenabíjí ale pak mi to došlo a ona už stejně ta čtečka došla nabitá, takže fungovala hned.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 10:43
- Nahlásit

Maya
ono je to asi tim, ze to nema tu klasickou technologii e-ink, pac na ni by filmy prehravat nesly kvuli moc pomalymu refreshi. tak 8h zadna slava, to je jedno, jestli jen ctes nebo i poustis filmy asi, ze?

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:17
- Nahlásit

cernej caj
teoreticky by to mělo být jedno, protože displej máš osvícený tak jako tak. No je to jak mobil, ten taky víc v kuse nevydrží a to tenhle displej je mnohem větší, tak si myslím, že to ještě jde a přinejhorším to půjde nabít v práci z pc.

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:27
- Nahlásit

cernej caj
Tak karta nebude, pouzdro už poslali, ale ono to je asi jedno, ta čtečka má 4GB, tak něco se tam vejde, teď jen můžu doufat, že u pouzdra měli dobře rozměry a tu čtečku tam narvu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:31
- Nahlásit

Maya
tak uvidis. kartu si levne koupis pak kdyz nekam pojedes do mesta

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 11:57
- Nahlásit

cernej caj
Tak ono na kartu nejspíš ani nedojde, tu nepotřebuju ani do mobilu, i když mě tak napadá, že tam jsem si jí koupila a mám jí tam, i když nevím na co, třeba by šla použít.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:12
- Nahlásit

Maya
to by asi sla, jestli mas micro sd v mobilu (nejbeznejsi),tak bys potrebovala redukci na sd do ty ctecky... nova karta i s redukci ovsem stoji od 150kc vejs... jen redukce nevim

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:32
- Nahlásit

cernej caj
No podle toho co píšou, tak do čtečky jdou karty micro sd a sdhc nebo tak nějak, tak jaká redukce? Já na tohle zatím kašlu, to už je na mě moc technická vyšší dívčí myslím že skoro 4GB jen tak nezaplním a když jo, tak radši něco smažu.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 12:49 - Změnil/a: cernej caj
- Nahlásit

Maya
jo aha, ja videla v nadpisu jen to "sd", ale mas pravdu, ze pak je to tam uvedeno.

Rozdil mezi SD a SDHC je v podstate jedinej - SD jsou jen do 2GB, teoreticky sdhc karty nemuzes cist v SD zarizenich, ale nekdy jsou jako sd mylne oznacovany technologicky oseknuty sdhc, coz se dneska moc nenosi a uz ve vsem novym je snad sdhc, zatimco sd v novejsim sdhc jde bezproblemu

Maya
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2012 22:58
- Nahlásit

cernej caj
No už jsem to vychytala, pár knížek už tam mám, ono jedna knížka je pár kb, takže se jich tam vejde hodně i bez karty, už jsem na to přišla, že nejlepší je stahovat formát epub a nebo fb2, jenže ten skoro nikde nenabízí a musela bych to konvertovat, oboje má svoje mouchy, epub je líp čitelný a formátovaný, ale dělá velký okraje, takže řádky jsou kratší, fb2 jsou ty písmenka hůř vykreslený, i když se změní font, ale zase je to odkraje do kraje, na palmknihách nabízejí ten epub, tak jsem to tam stáhla, nechce se mi s tím nic dělat, číst se to dá v pohodě, jen to těma kratšíma řádkama bude víc stránek.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Lis 2012 07:48
- Nahlásit

Maya
tak hlavne, ze si to vychytala
moje hodnoucky sikovnoucky pejsky asi uskrtim a vydedim.

Maji otevreno ke kotli, protoze tam sou jeste ponechany schody do zasypanyho sklepa, sou zvykly tam zalizat a maj tam teplej... no tak si NEJAK odsroubovali hadici z privodu vody do kotla ve zdi, nejak otocili kohoutem a cely to schodiste vytopili... jeste stesti, ze je to tam uz zasypany, a odizolovany (ted je tam zaklad pod koupelnou a zachodem), no ale pekny prekvapko v 9 vecer

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 311 . 312 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání