| Autor |
Zpráva |
Karol
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2009 17:29
- Nahlásit
Zuzko, statečná nevim...někdy si říkám, jestli spíš nejsem trochu potrhlá
Tak to máš z Lexy určitě radost. Ještě ty kyčle, viď? Už jsi nervózní? Kdy vás to čeká?
Frolíky jsme bohužel od tábora neviděli. Jen si s Míšou občas píšem.
A obdivu pro mě netřeba. Dokončení studia je značně nejisté a s takovou podporou, jakou mám od svých rodičů (bydlí nad námi,kdykoliv pohlídají, máma ráda i uvaří....) a od velmi funkčního manžela...bych se fakt musela propadnout, aby to nějak nešlo a ještě jsem si třeba stěžovala. Navíc to druhé dítě je zatím 100% bezúdržbové
Ale že máte čas si tu jen tak pokecat o psech, to trochu závidím...Snad tu ještě budete, až nám děti odrostou
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 19:44
- Nahlásit
Karol
,no snad se toho ještě dožuju!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 19:47
- Nahlásit
Ahoj,už jste holky dotazili domů z výstavy?Dneska jsem vás snad ani nezahlídla,jen Vlastu na vteřinu.Měla jsem dneska větší fofr,tak se omlouvám.
Jestli jste tam už nebyly ,tak informuji.Lexy dneska výborná a odcházela jako 5.- tudíž těsně před pořadím.Ale má Cathynka mě dojala až k slzám.Výborně se předvedla a ve svým skoro osmi vybojovala nádherný posudek a CAC!!!!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 19:55
- Nahlásit
Zuzana TAhoj Zuzko, koukám, že už jsi doma - my jsme z Brna jeli 5,5 hodiny přes Hradec Králové - vezly jsme domů kamarádky chovatelku maliňáka - neplánovaně zůstala, protože jí pomohla vystavit v sobotu na V1, CAC a CACIB no a dneska si to zopakovaly To byla cesta - v Brně jsme se netrefily na Svitavy, tak chovatelka prý zná cestu z dálnice na Žďár nad Sázavou - tam jsme opět zabloudily, tak jsem zapla navigaci( předtím prý - to nevytahuj - já to tady znám ... ) ta nás zase vedla po prdelkách - no a jak sněžilo tak jsem jela po těch 3.třídách max. 60km/hodinu - mám toho po krk - vyvenčím psy a jdu spát. Včera jsem toho taky moc nenaspala - 3 psi na pokoji - Green měl záchvat hlídání, takže při sebemenším zvuku venku štěkal k tomu se ihned přidali ostatní - no to byla" noc vášní"
No a dneska jsme přidali druhé VD tak v tomto směru taky nic moc Ale musím říct, že jsem dnes byla naprosto rezignovaná a bylo mi to celkem fuk - snažila jsem se na něj moc nesahat anechat ho aby stál sám, ale bylo to ještě horší - stál jak hrošík
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 19:57
- Nahlásit
Zuzana T Než jsem to dopsala tak jsi tady - gratulace Cathy a Lexince samo taky - já jsem "dovystavovala" rychle jsem se přesunula k labradorům - dneska kámoška stíhala - takže ještě si vystavila labradorku a pak jsme šla koupit zaječího dumíka - najedla jsem se a odjely jsme - viz výše
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:03
- Nahlásit
Ahoj holky!! Všechny zdravíme!! My jsme dorazili také před chvílí - mezi Pelhřmovem a Humpolcem byla bouračka, takže nás hnali po silnicích 3. třídy, což na Vysočině nebylo nic moc, když bylo napadáno 20cm sněhu... Mám toho taky dost.
Jinak Zuzka možná viděla, jak se Charlotte "předvedla" včera - no hrůza - absolutně nechtěla ani vteřinu postát, pamlsky ji vůbec nezajímaly, mnohem lepší byli lidi a psi okolo, fakt strašný.... Rozhodčí nám napsala krásný posudek a řekla mi, že kdyby chvíli postála, tak nám dala V, takhle jsme odešli s VD..
No a dnes jsme k tomu ještě jedno přidali...
Jinak mooc gratulujeme Cathy a i Lexy - krásný výsledek!!!!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:15
- Nahlásit
Holky,byly jste dobré - jste nováčci a zvádly jste to výborně.VD dostalo hodně zvířat i ti ,co dostávají CACe,takže nesmutněte.Oba vaši miláčkové potřebují čas a trénink,není kam spěchat.
Já projela dálnící mezí 16,30 a 18,20 a naštěszí žádná bouračka,ale bylo na vysočině nachumeleno.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:20
- Nahlásit
Tak to my jsem Vysočinou projeli v pohodě, tedy asi ještě před nehodou ? A ještě jsme se s klukama stihli proběhnout ve sněhové nadílce.
Výsledky nepřekvapující, spíš hodnocení - jeden den topline špatný, druhý den lovely Ale zas prý nemá typickou hlavu, kterou ještě před 14 dny typickou měl No vyznejte se v tom. Kdyby napsali, že má místo mozku z piškotu kostku, tak by se aspoň trefili A asi byli němí, protože neuměl ani jeden odpovědět na pozdrav... nebo snad mluvit nesmí?
|
Bara85
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:22
- Nahlásit
Ahojky holky,
tak gratuluju k výsledkům, hlavně tobě Zuzko. A vy ostatní, nebuďte zklamaný, vím, jaký to je, když jedete na výstavu a myslíte si, jak máte hezkýho pejska a dostanete jen VD..To nám se stává pořád.. Ale není to to nejdůležitější...!!!
A navíc, kdo říká, že příště to V nebude
|
rose
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:26
- Nahlásit
ahojky, no máte krásné výsledky!!! Gratuluji všem. Já tam mohla jen na skok, ale nevystavovaly jsme. Jen kamarádka byla s naháčema.
Chci se zeptat neví někdo o cvičáku v Ivančicích Brno)nebo jeho okolí. Známá si chce pořizovat psa, tak jsem si říkala, že se tady poptám.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:37
- Nahlásit
rose
Okolo Brna jsou jen Horys- lov a cvičák Zelníčka,jeden je ve Zlíně.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:41 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Pro nás bylo možná jejich posuzovaní jiné,než jsme zvyklí.Jsou ze země původu chovají GR také už dlouho.Paní po výstavě říkala,že nebyla moc nadšená úrovní našich goldenů.Vadí jí hlavně krátké nohy,nepevná a dlouhá těla.Tvrdí,že golden je lovecký pracovní pes a má být vyšší ,dobře osvalený a štíhlý.Pán tak striktní nebyl,ale podle mě ona posuzovala líp,i když byla daleko tvrdší než on.
|
rose
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:48
- Nahlásit
jo díky, já to vyřídím.
No posuzování...ono pokud pes nepracuje jako lovecký, tak těžko bude mít i takové osvalení. A GR jako lovecký pes zase málo kdy splňuje takové předpoklady na normálních výstavách (,,krásy")
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 20:52 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
rose
Ale jo Rose ,v poslední době jsou pěkní psy hlavně ve tř. pracovní.Dneska už se zaplaťbůh začalo goldeny hodně zapojovat do výcviku a i skutečné lov.práce.U fen to tak nevadí,ale chceš-i mít psa na krytí,je nezbytné ho nejen uchovnit na nulách - jedničkách,mít ho krásného v exterieru,ale musí být i pracovně zdatný.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 21:00 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit
Zuzana T Zuzko - tomu nějak nerozumím - proč mám tedy VD? I když tedy píšeš, že to říkala paní - my přece jsme štíhlí a nohatí . V sobotu nás posuzoval pán a v kruhu zůstali s výbornýma pouze těžší psi. A u labradorů posuzoval Skot a angličanka (so+ne) a to samé - štíhlí psi VD a V dostali válečci. Kámoška schválně fenu vykrmila a byla oba dny výborná.
|
rose
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 21:12
- Nahlásit
ja to chápu, pes musí mít kondičku, svaly, atd atd.to by měl mít každý pes. Ten náš maká, svaly má, ale je taky kulatější, není to žádný štíhlouň. A je fakt, že GR je původem lov.pes
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 21:14 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Vlasta
JJ,já mluvila o paní.Štíhlý ve smyslu nasvalený s dobrou horní a i spodní linií ,kompaktní s dynamických pohybem.Nevím,jak bych ti to vysvětlila líp.Neříkám,že se s ní ztotožňuji ve všem,v něčem ano.
|
Bara85
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 21:16
- Nahlásit
Zuzana T
Jéé, tak to je škoda, že jsem nejela, podle toho, co píšeš by se Annie líbila..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 21:22 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Bara85
Feny u ní včera vyhrávaly vyšší s dobrým předhrudím,pevnými zády a naprosto ujetá byla na položení lopatek a ramen.Dávala VD i pěkných fenám za to,že nebyly v pohybu radostné,VD dostaly feny na kratších nohách a nepreferovala přílišné zaúhlení zadních noh/ takové to až zlomené /.
Jinak nebyli oba jednotní,stávalo se ,že CAC Vítězové dostali u druhého VD
|
Bara85
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 21:29
- Nahlásit
Zuzana T
Hm, tak tonevím, Annie je jednou radostná a podruhý chcíplá..
No, uvidíme, koukala jsem na propozice na Letňany a na Oslavany, tak někam snad vyrazíme..
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 21:30
- Nahlásit
Zuzana T
No nás fakt moc pochválila, ale Charlotte se rozhodla, že to Véčko prostě nechce... Dnes stála alespoň chvilku - včera nic.... Máme to i v posudku, že kdyby stála, tak je exceland...
Jinak v posuzování se mi také víc líbila ona.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 21:53
- Nahlásit
Holky dobrou,už začínám tuhnout.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 8 Úno 2009 21:59
- Nahlásit
Dobrou, taky jsem utahaná, lezu do postele po čtyřech.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 07:36
- Nahlásit
Zdravím po ránu, za chvíli jdu se psama na louku a potom vyrážím se synem na tu zubní operaci. Tedy musím říct, že po včerejším počasí na Moravě bylo i včera večer tady sucho a zima - úplně jinak než tam.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 07:40
- Nahlásit
Zuzana T Zuzko ta moje otázka proč mám tedy VD když... byla spíše řečnická, chápu, že to je i o umění předvést psa, které mi chybí a to neberu to jeho hrbení a srážení zadku. Dneska ráno jsem na Greena koukala když čůral ( od ještě furt jako fenka ) a když si přičapne a ještě zvedne ocas tak má úplně ukázkově rovný hřbet a přímo nasazený ocas - tak jak to má být, ovšem v postoji předvádí, že má na konci zad hrb a ocas je nízko nasazený. Vidím to, ale netuším jak ho donutím aby se uvolnil a povolil ten zadek?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 07:45
- Nahlásit
Dobré ránko!!
Vlasta
To znám - taky máme napsáno, že by měla mít rovnější hřbet, jenže co s ní, když se furt kroutí jak žížala...
Jakou máte v plánu další výstavu??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 08:50
- Nahlásit
Vlasta
bilksa
Dobré ránko děvčata - nemohla jsem si ráno stoupnout na chodidla,hlavně paty- jaujau.
Koukala jsem do včerejších výsledků - jedna perlička |: pes v šampionech,který byl pod jinou Angličankou v Budapešti cac,dostal včera od \ Laneové VD.\na kondici hodně záleží .
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 09:00
- Nahlásit
Taky si myslím...
Ančí a Žufrik na jiném fóru psala, že jeden pesan dostala jeden den BOBA a druhý den D.... (nebyl to golden), taky dobrý, ne???
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 09:05
- Nahlásit
Já zvažuju klubovku v Hluboké a Litoměřice(ty protože je mám za rohem) - no někde se učit musíme
V práci si musím nechat přeložit ty posudky - doufám, že je tam někdo kdo bude umět ty pejskařské termíny.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2009 09:14
- Nahlásit
My jsme jeden od paní Lane přeložili, ale z druhého jen první část - druhá je k nepřeložení - ani slovník na Seznamu ty slova nezná...
My se snad vydáme do Budějc a na Hlubokou, ale ještě jsme nehárali, tak jsem zvědavá, kdy nás to čeká...
|