| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 18:29
- Nahlásit
Vlasta
To jste pašáci,to je pěkně těžký.Ještě jsem to s Lexy nezkoušela,zatím jen klasické odložení nebo s kombinací s aporty do stran.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 18:44
- Nahlásit
To jo, to vás chválíme, protože Charlottka odložení taky zatím moc neovládá. Jak kdy - někdy je to fajn, jindy zase zlobí. Znáte to...
Zuzana T
Jak cvičíte aportky do stran?? To je na vysílání do stran??
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 18:51
- Nahlásit
bilksa
JJ,pesana bud odložíš,vrátíš se kousek zpět a vyšleš do stran ppro aport nebo těžší varianta- psa pošleš dopředu,hvizdem,povelem zastavíš - sed směrem k tobě a pak vyšleš do stran.To ale ještě neumíme,zatím trénujeme to zastavení na hvizd a povel.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:00
- Nahlásit
Mě to odložení funguje krásně od té doby co jsem ho začala dělat doma při krmení. Greeny už pochopil, že když se zvedne dřív tak se žrát nebude a bude exportován za mého křiku zpět na chodbu, takže fakt krásně zůstane.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:01
- Nahlásit
A jaké používáš povely?? Ukazuješ rukou a říkáš vpravo/vlevo nebo hvízdáš?? A jaký je hvizd na ten sed?? Tam se používá ten klesající tón??
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:03
- Nahlásit
Vlasta
Tak to u nás nepůjde - obě holky mají misku pořád plnou... Tak budu muset vymyslet něco jinýho.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:17 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
bilksa
Na povel sedni - tzv.stophvizd používám jedno krátké hvízdnutí.Ale každý má asi jinou intenzitu hvizdu,takže ti nemůžu říct,jestli klesám nebo ne .
U Cathy,která je ještě vedena po staru - tudíš je naučena na daunování / lehnutí /- používám jeden dlouhý hvizd s klesajícím tónem.Lexy to neučím - zatím.Dneska se preferuje rychlost ve splnění povelů a je tedy lepší ,když psa zastavíš do sedu a pak vyšleš - vše je rychlejší,než z lehu.
Povel do strany pro aport je ovel aport a ukázáním ruky na stranu + malé ukročení tím směrem.Dopředu - povel dopředu a ukázání oběma rukama nad hlavou vpřed.To jsou povely z WT
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:18
- Nahlásit
ovel = povel
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:25
- Nahlásit
Díky!!!! Ach jo, škoda, že jste od nás tak daleko... Koukám, že v tom dobře plavu.
|
Bara85
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:29
- Nahlásit
Ahojky, koukám, že jsem pěkná ostuda, protože už jsme s Annie nebyli cvičit ani nepamatuju...Co nám otěhotněla a porodila chovatelka/cvičitelka, tak jsme pořádně nebyli..Když jdem sami, tak je to nanic, zaprvé mě nemá kdo opravovat a taky si házet dummy sama je na nic..A přitom jí to tak baví..
Njn, a co si budem povídat, toho času taky neni nejvíc, kór teď v zimě, to mě uplně drtí, jak je brzo tma a člověk pořádně nic nestíhá...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:33
- Nahlásit
To znám.... Je to hrozný, viď?? V léťe člověk vyrazí cvičit v šest a je to v pohodě, teď je v půl pátý tma..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:36
- Nahlásit
bilksa
Hele tady www.labrador-web.net by jsi mohla tyhle dovednosti také zkusit.Jsou to sice labíkáří,ale když se domluvíš,goldena také neodmítnou.Jezdili s nimi majitelé mého pejska z vrhu B a moc ho tam chválili.
Bara85
Koukala jsem ,že holkám z RS nefachčí stránky??
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:36
- Nahlásit
Bara85 Jo to je přesné - že to nemá kdo opravit a poradit. Proto stále chodím na cvičák sportovní kynologie, kde se v neděli cvičí obedience - protože ovladatelnost psa je ve všech odvětvích hodně podobná a potom na doplnění jezdím do Ml.Boleslavi na nácvik WT - teď jak je sníh jsme byli naposledy před Vánocema. Pokud u nás na cvičáku vše dopadne jak plánujeme, chceme si v létě pozvat na výcvik z Rakouska výcvikářku na Obedienci a co je pro mě ještě příznivější ona v Rakousku trénuje i lidi na WT.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 19:39
- Nahlásit
bilksa V létě hrozně ráda chodím až se začíná stmívat. Zaprvé je chladněji a za druhé to venku v loukách krásně voní... ach jo, doufám, že tato zima bude dobrá alespoň k tomu, že vymře min. 98% klíšťat
|
Bara85
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 20:00
- Nahlásit
Zuzana T
Teď na stránky koukám a fungují..Zdá se, že už se zase rozběhnou tréninky, tak snad se to nějak s námi pohne...
Vlasta
Ono nejen opravit a poradit, ale i házet dummíky..Když si házim sama, tak se Annie naučí čučet na dummyho v letu jinak, něž když jí pak letí z jiný strany..Nehledě na to, že nedohodim tak daleko, jak bych potřebovala a to zase Annie, když je pak náhodou dummy dál, když hází někdo jinej, tak daleko nejde, protože neni zvyklá v takový vzdálenosti pracovat..
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 20:02
- Nahlásit
To je fakt, taky se doufám, že alespoň pomrznou klíšťata.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 20:09 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Bara85
Byla jsem s kamarády od RS a cvičitelkou z našeho cvičáku po Vánocích venčit a lehce jsme pocvičili ve stylu WT.Moc se mi libilo tohle a myslím,že to může člověk dělat i sám.Vzali jsme psy k noze a všichni jsme šli založit aporty na tři různá místa/ 30,60,70 m asi/,Vžycky jsme došli,posadili psy a jeden s trylkováním naházel počet dummy na počet psů,pak jsme šli na další a další místo,vždy s nějakým, markantem/ vysoká tráva,keč,strom apod.Nakonec jsme odešli na stanoviště,které tyto místa spojoval do takové výseče.Střídavě jsme posílali psy/ já tedy jen na 1.stanoviště tech 30 m/ a povelem dopředu a pak dohvízdáváním aportu.Byla to fascinující podívaná a já sama jsem byla vykulená,jak to Lexyně šlo.
|
Bara85
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 20:21
- Nahlásit
Zuzana T
jj, tak něco v tom stylu dělám i sama a i třebas Annie posadim a odejdu kus dál a odhodim aport a pak se k ní vrátim a teprve jí pošlu..Mimochodem, skvělá věc pro klid na stanovišti...Jenže je to strašně zdlouhavý..Občas je to fajn, ale cvičit takhle pořád je nuda, ačkoliv mě to jinak strašně baví..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 20:40 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Bara85
JJ není nad to cvičit v dobré partě...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 20:47
- Nahlásit
Zuzana T Ovšem my máme někdy sklony více kecat než cvičit
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 20:54
- Nahlásit
Taky bych potřebovala někoho k sobě. Zrovna tu v okolí nikdo retrievera nemá, že bysme chodili spolu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 21:15
- Nahlásit
bilksa Já mám kamarádku s labradorama, ale ta cvičí IPO!!! No a ostatní zase mají maliňáky,dogu,velkého knírače a tak. Takže přímo na retrieveří výcvik taky nemám nikoho.
|
Bara85
Člen |
# Zasláno: 11 Led 2009 21:26
- Nahlásit
Já tady u nás taky k sobě nikoho nemám...Ve stáji máme super směsici ras (3xNO, ND, RR, Slovenského čuvače, Dobrmana, pudlxjezevčík, maltézxpudl a dvakrát "něco neidentifikovatelného" + teda ještě Annie a Dixinku)..Jenže každý má pesa jako kámoše a nic pořádnýho s ním nedělá...Je fakt, že několikrát v týdnu s nima jdou ke koním, kde se teda psi vyřádí, ale i tak moje holky pak příjdou domů a jsou sice unavený, ale druhej den ráno řádí, jak černá ruka...Když jdeme trochu pocvičit - cokoli i jen blbůstky, u kterých ale musí zapojit mozeček, tak spí ještě druhý den..Je to hodně znát..Všichni na mě ale koukají jak na blázna, že se jim tak moc věnuju ( a tiše závidí, že pesani šlapou, jako hodinky - teda hlavně Ann, Dixa je trochu komplikovanější osobnost, ale je z útulku, tak se jí to malinko promíjí.. )
Když pak vytáhnu ve stáji dummíky, že si jdu za výběhy zaházet, tak si ťukají na čelo...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 07:45
- Nahlásit
U nás se zase ochladilo a ráno bylo -12°C - na internetu píšou, že dneska je nejdepresivnější den celého roku - tak to na mě sedá. Ale včera jsem se dověděla že naše stěněčí sestra Eliška vyhrála dorost v Insbruku - to je krásné co? Třeba to je zanmení, že to v tom Brně nebude tak strašné
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 08:10
- Nahlásit
Vlasta
Sestře gratulujeme - Crazy byla v Insbruku?A jak dopadla s ostatními nevíš?Jo a do třetice - jak to vypadá s nastávajícími maminami u Martiny,také nevíš?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 08:15
- Nahlásit
Zuzana T
Maminy prý dobrovolně prasknou - už jsem psala SMS jestli něco není - zatím nic ( to je aktuální z večera) a to ostatní nevím. Ale Craze tam asi byla, těžko by Elišku někomu dala do dorostu.... výsledky ale nevím, me stačilo, že máme tu sestru tak úspěšnou
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 08:26
- Nahlásit
Vlasta
Hm,,tak si počkáme,až aktualizují Rakušani - oni mají na stránkách klubu vždy brzy všechny posudky a umístění.
Na Martinu se asi valí pořádná porce hafanů.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 08:33
- Nahlásit
Zuzana T
Normálně závidím novým majitelům to těšení - fakt - to bylo takové hezké....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 08:38
- Nahlásit
Vlasta
No a já zase moc nezávidím Martině - teď v zimě bude odchov náročnější/ a v místnosti " voňavější" .
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2009 08:42
- Nahlásit
Zuzana T
No jo, ale ona na to má zařízení místností. Kamarádka odchovávala 2 vrhy labradorů v panelákové ložnici v 11. patře a to byl teprve ten pravý pocuc.... hlavně když začali jíst granulky a fena přestala uklízet.
|