Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 14:06
- Nahlásit

Vlasta
jo tak to sme na tom obdobne ale kdyz dojde k opravdovemu linani (ne jen takove to bezne milionove vypadavani srsti) tak to je opravdu mazec...

takze nejaky tip jak to urychlit a minimalizovat asi nemas?!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 14:18
- Nahlásit

nika00
Vůbec netuším, ale co vidím okolí ( psy doma) tak to mají všichni. Co jsem ale vypozorovala, že když jsem měla 1 psa tak bylo nějaké množství chlupů. Teď mám 2 psy a to množství není dvojnásobné, ale tak asi 5násobné. To je fakt divné - bude to stejná záhada jako ztrácející se ponožky.... A ty chlupy už nestíhá ani nás vysavač s rotačním kartáčem - jednoho psa stíhal, ale na dva asi nemá nervy..

nika00
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 14:21
- Nahlásit

Vlasta
:d ja mam taky dva psy ten jeden ma teda kratsi chlupy takze z toho je vsude takova jakoby vata zase a do toho mame jeste dlouhosrstou bilou kocku :d ktera taky lina nonstop uplne brutalne...nekdy si pripadam jak v zoo a ne doma...a o vysavaci ani nemluvim...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 16:31
- Nahlásit

nika00
zdravím v novém roce.
Chlupy pesani pouští víc,protože se intenzivnějí topí - teď myslím na tzv." panelákové" tudíž moje psy.Vyzkoušej přidávat nějaké vitaminy na srstz - Canvit H apod. - může to buď přestat- časem a nebo naopak začít línat naplno.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 17:25
- Nahlásit

Tak jsem právě přišla z prochajdy a když jenom -7°C tak to docela jde. Na louce už je vyšlapaná cestička a dneska jsem to v 16,30 stíhala ještě i za světla - šera. Mladej byl jak na atomový pohon - lítá jak blázen.

Bara85
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 19:16
- Nahlásit

Ahojky, tak nám se vede docela dobře, Annie se snížek moc líbí, takže je v něm stále zavrtaná..S mojí druhou feňulí v něm lítaj jak blázni a vyloženě si to užívají..Dneska jsme byli celý odpoledne u koní, tak si to parádně užili..

bilksa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 19:30
- Nahlásit

Ahojky!! Zdravíme nové kamarádky!!!

U nás je to s línáním zatím celkem dobře. Máme všude dlažbu nebo lino, takže se to jen vytře a je to v pohodě.

bilksa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 19:45
- Nahlásit

Jak to děláte se srstí před výstavou?? Kdy se má střihat, koupat a čím vůbec koupete, aby vypadala pěkně??

Měla jsem jen ovčáky a to je úplně něco jinýho, tak se omlouvám, že se ptám jak trouba...

Bara85
Člen
# Zasláno: 7 Led 2009 20:33
- Nahlásit

no, já stříhám tak 14-7 dní před výstavou (podle toho jak se to stihne) a koupu den předem, jednou jsem koupala i ráno než jsme vyjeli.
Annie na tom se srstí není dvakrát nejlíp - má jí sice hustou, ale kratší než by měla být..Taky je dost jemnej typ, takže na výstavách máme pouze VD, jelikož frčí feny mohutné..
S línáním jsme na tom dost podobně, taky to padá, ale naštěstí máme taky všude pl.podlahu nebo dlažbu, takže se to denně smete...Jen chlupy z tý druhý čuby jsou všude zapíchaný..
njn, co naděláme, bez nich by to bylo naprd..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 07:36 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

bilksaBara85

U střáhání záleží na barvě srsti,pokud jste spíše bílé holky,tak je možné stříhat i pár dní před výstavou.Čím zlatší,tím posouvám dobu objednání alespoň 14 dní,lepší 21 dní.U zlatých je totiž ,hlavně na krku vidět střih / přechod ze zlaté na bílou./
Kosmetika je také dost důležitá.Pokud je srst hladká,tak stačí šampon pro dlouhosrstá plemena- dobrý je i šampon pro yorky s lanolínem.Pokud je srst hrubší a něbo vlnitá,snadno se přeleží nebo je otevřená po koupání,je dobré koupat 2 dny předem,použít kvalitnější kosmetiku- šampon/ Hery,Biogroom,Khara atd / + kondicioner s oplachem.Na psíky,kteří jsou subtilnější,jako Anie bych dala objemový šampon i kondicioner - super je od Hery.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 07:43
- Nahlásit

Zuzana T
A musím koupat? Green je za 8 měsiců vykoupaný jednou a po koupání nebyl tak hladký jako je normálně, ale spíše rozčepýřený - tak jsem přemýšlela, že nebudeme koupat vůbec. Vadí to nějak?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 08:36 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
No záleží na srsti- vím,že Martina občas bere psy je suchým šamponem a že např. Darcy musí být koupaná dřív,protože se jí srst otevírá.
Také záleží,jestli máte srst špinavou - u městských/ pražských/ psů ta srst špinavá je i když tak nevypadá,to vidím,když holky splachuji.A nepomůže ani i ten čistý sníh,protože silnice jsou posolené a tudíž je na nich pěkný marast.
Green ale žije v čistém prostředí a od sněhu by mohl být vyčištěný.Jenže do února daleko,že?Pokud budeš koupat,tak 3-4 dny předem,aby jste slehli a srst se zavřela - přilehla.

bilksa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 09:15
- Nahlásit

Zuzana T
Jejej, tak to já vůbec nevím, co teda mám udělat...
Ani nevím, jaký je Charlottka typ, ale řekla bych, že je spíš drobnější. A se srstí taky nevím - hřbet máme světle zlatý a čím víc dolů, tak tím světlejší. A na hřbetu má tu srst hrubější. Ale jestli odstává, tak to fakt nevím...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 10:39
- Nahlásit

bilksa
Vy jste spíše světlejší typ,tak stříhat do 14 dnů,koupat 1-2 dny předem,srst pročesávat až do uschnutí,dát pozor aby si nešla lehnout vlhká,to se pak srst někde přeleží a špatně se narovnává.

bilksa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 11:53
- Nahlásit

Tak díky!! Budeme to praktikovat, snad to bude dobrý.

nika00
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 12:44
- Nahlásit

my tedy na vystavy nechodime, ale nam se srst pekne vlni..a po vykoupani se prelezi i kdyz jdem spat jiz s uplne suchou srsti a rano pak vypadame jak tlustej jezek je to takove nadychaneeee....nevim co s tim...za par dnu to samo lehne..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 13:57
- Nahlásit

nika00
Hm tak to znám také moc dobře .Má starší čubina začala být tak od 5 roku,hlavně po štěňatech pěkně "pudloidní",především záda a horní část krku.Když s ní chci jít na výstavu,tak jí po koupání ,češu jako blázen a až skoro uschne,dostane synovo moirové sportovní tričko/ př. nohy do rukávů a nazadku jí to stáhnu a udělám uzel.Je sice děsně naštvaná,ale pomáhá to.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 15:13
- Nahlásit

Zuzana T
Můj starší pes je takový úplně odmala, srst má otevřenou, točí se mu na všechny strany a je střapatý. Vypadá tak o 5kg těžší než je. A zkoušela jsem na něj i šampon od Khary a kondicionery a nic. Nejlíp vypadá když je úplně vylínaný - ostatní psi jsou jako labradoři a on vypadá upraveně jako zlaťák

nika00
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 15:25
- Nahlásit

Zuzana T
u vystav je to blby no...ale nam to nak zvlast nevadi...teda jen chvilku pac vypada jak desnej tlustoch nez to slehne...neni to ani tak vylozene kudrnaty jako hodne nadychany sandy na vlnky na bocich, u lopatek, u krku a sukkni vlnitou..na tyhle fotce je to videt ale tady uz ty chlupy na slehnute, tak aspon nevypada moc tluste

jo jeste kdyz jsem u ty tloustky...kolik vasi hafove vazej?
nevim jestli bysme nemeli trochu shodit.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:02
- Nahlásit

nika00 Můl starší - 5 let - má 34kg - má nemocné nohy tak ho držím zkrátka a mladší 8 měsíců má 30kg- zrovna dneska jsme ho vážili - ten asi 1-2kg přibral teď co je zima a chodíme míň ven, žere pořád stejně.

bilksa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:08
- Nahlásit

Tak to já teď ani nevím, kolik malá váží, ale kolem 20kg. A ovčanda má v šesti letech 25kg - to nabrala kolem roku a má pořád naprosto stejně.

bilksa
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:13
- Nahlásit

Zuzana T
Ještě mám dotaz: jaký si mám pořídit šampon? A potřebuju ještě něco??

Bara85
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:35
- Nahlásit

Tak já teda používám šampón od Héry na bílé a světlé psy..Je fakt, že Annie po vykoupání vypadá mohutněji, ale i tak nám to na výstavě oprati těm feňulím, co vypadají téměř jako psy nepomohlo...
Jinak s váhou - teď aktuálně 30,6kg, včera jsem vážila na veterině..
Na jednu stranu jsem radši, že je tak jemná, přecejen je to lepší na klouby a tak (DKK i DLK 0/0), ale nějakej ten výstavní - aspoň malej - úspěch by nebyl špatnej..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:45
- Nahlásit

Bara85
Báro vydrž,máš fenku po Dewmistovi a mamka je také jemnější.Tvoje fenka bude vyspělá později.Já mám béčkový vrh po Swenovi a má nejlepší holka je také hodně jemná,ale dobře stavěná s jemnější kostrou,nádhernou hlavou,dlouhým krkem a pěkným úhlením.Jen hrudník je zatím málo vyvynutý,věřím ,že po štěňatech bude holka akorát.Štěňata pomohou prohloubit klenutí žeber a zvětší se jí i hrudník.Cathy byla jako dorostenka také plochá a dneska má hrudníček pěkný!!Jestliže Anie váží 30 kg,tak to není zase nijak slabounká holka,vydrž a úspěchy se dostaví.Jen nechoď na rozhodčí z našich krajů - některé.Většina našich rozhodčích nechová GR a podle toho to hodnocení vypadá .Vůbec tomu nerozumím- u nás vyhrávají velké robustní feny a menší slabší psi!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 18:53
- Nahlásit

bilksa
Myslím,že by se ti hodila kosmetika od Héry - např. tady jí seženeš www.pesshop.cz
Šampon pro dlouhosrsté psy Vitalité Poils Longs a kondicionér Caresse Volume- tzv nabývač a pak kondicionér Caresse Brillance -tzv. splývač,přičemž splývač se dá jen na ty místa,která chceš uhladit - když je to právě ta neposlušná srst a nabývač na ty partie,které chceš zvětšit - např. hrudník,zadek,ocas atd.
Je to poněkud dražší kosmetika,ale já na ní nedám dopustit.Dříve jsem používala Kharu,ta byla také dobrá.

Bara85
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:31
- Nahlásit

Tak to je Annie

Bara85
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:34
- Nahlásit

A ještě jedna v pohybu, snad to bude vidět..

Bara85
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:37
- Nahlásit

ZuzanaT
Já vím, že je po Svenovi a že i Amálka je drobnější a že to chce ještě čas, aby zmohutněla..I když mě na tom zase tak nezáleží..Uvidíme, třeba se nějaký výstavní úspěch dostaví a třeba taky ne..Příští rok by jsme chtěli štěňátka, tak mi bylo líto uchovňovat jí jen s VDčkama, ale zase je docela šikovná na RS a i práce se zvěří jí baví, tak zkusíme nějaký zkoušky a WT a uvidíme..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:38 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Bara85
Však já ji z tvého webíku znám,jen jsme se asi ještě pořádně neviděli na výstavě.I když nebyla jsi před předloni v Řásné na setkání Sveňat?Setkala jsem se na cvičáku se sestrou a musela to být Gaia Ornela, ta co bydlí u Prahy - je zlatší a myslím,že dělá WT.

Bara85
Člen
# Zasláno: 8 Led 2009 19:45
- Nahlásit

Jasně, byla
Já vím, která ty jsi, vystavuješ někdy pesany Hubíkovým, že?
Snad neva, že ty kám, páč jsem o dost mladší..
Ta ségra byla asi Ornelka, ona je ta, co se na výstavách líbí..

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání