Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / golden retriever
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 182 . 183 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 22:21
- Nahlásit

Ančí a Žufrik
Já věděla,že se jí bude líbit.

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 22:22
- Nahlásit

Zuzana T
Nemám, přítula tam sice se mnou byl, ale Žufrik by se na něj otáčel, takže nefotí... Když fotil vloni na Hluboký, musel bejt hodně daleko

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 22:25
- Nahlásit

Ančí a Žufrik
No snad bude mít fotku cace a vás pí.Kolečářová - ten vítěz třídy byl její odchov.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 22:27
- Nahlásit

Tak fakt už dobrou..

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 22:30
- Nahlásit

Zuzana T
Bennýskovic z Makových dvorů si mě snad blejskli, netrpělivě čekám na jejich fotky
Už jsem zvyklá, mám tituly v utajení, CACe z Litoměřic taky nemám zfotodokumentovanýho, ani jsem se nikde na internetu nenašla

Ančí a Žufrik
Člen
# Zasláno: 10 Led 2009 22:31
- Nahlásit

Zuzana T
Dobrou a děkujééééém za šampionský sestřih

bilksa
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 09:42
- Nahlásit

Zdravím všechny!! U nás je to naprd - Brita vyrazila s bráchou na cvičák a já jsem se Charlotte doma - léčíme tlapičku (v pátek si nařízla polštářek na zápěstí, včera se jí to hnusně vyvalilo, tak jsem to začala léčit septonexem práškem a zavázala to. Dnes už je to lepší, ale má to ještě zavázaný a ven jenom na venčení).

Bara85
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 09:50
- Nahlásit

Ahojky holky, tak u nás se dneska malinko oteplilo, je jen -5°C, tak vyrážíme na velkou procházku. Teda vyrážíme nejen my, ale jde nás pěkná parta - snad všichni, co máme ustajenýho koně u nás ve stáji a co mají pejsky (takže vyšichni)..No, bude to pěkná smečka, tak beru foťák a musim toho hodně nafotit..
Pak pošlu fotečky..

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 09:53
- Nahlásit

Bara85 jakýho máš koně? Zamlada jsem se koním hodně věnovala - jesdila jsem v práci dostihové koně ve stáji v Kyselovicích na Moravě. Nyní už na to není čas ani fyzička, jen občas o dovolené ( jezdíme k těm majitelům na dovču) si povozím zadek na ěnjaké chovné kobyle a to je všechno

Bara85
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 10:02 - Změnil/a: Bara85
- Nahlásit

Mám ČT, rezatýho valáška, 11 let...Teď v únoru už to budou 4 roky, co je můj..Ten čas tak letí..Ale nedala bych ho ani za nic, i přes počáteční potíže je to ten nejlepší koňouch, jakýho znám..

bilksa
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 10:14
- Nahlásit

Jeee, to je nádhera, vždycky jsem chtěla jezdit, ale naši mě jako malou nepustili a teď na to není čas a ani prostory, kde bych mohla jezdit...

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 11:15 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit

Bara85 Krásnej - to je ČT? Ryzáci se mi vždycky líbili nejvíc - ideálně dlouhá lysina se šňupkou a podkolenky na všch 4 nohách- i když takový zajímavý šiml taky není k zahození - stejně jako Appalosa s dekou na zádech - jo,jo to byly časy...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 12:26
- Nahlásit

Pěkné poledne
Já zamlada také jezdila v parkurovo- drezurové stáji Tursku.Byla to stáj SSM u JZD a jako " mládežnící" jsme se o koně starali.Naši trenéři byli ale dost dobří a na závodech se umisťovali celkem slušně i stupni S a T závodech.Já spíše tíhla k drezuře neb jsem si parádně nabila h... při přeskoku a pak jsem měla respekt.Vše bohužel skončili nešťastnou smrtí jednoho mého oblíbeného trenéra a mým zaláskování v tanečních.Koně jsme opustila a začala se věnovat tanečkům.Dneska bych už 10 min valčík odnesla na životě a na kobyle jsem seděla naposledy před 10 lety, škoda obojího.

bilksa
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 12:55
- Nahlásit

Ahoj!! Tak mám dneska blbý zážitek - rozdělovala jsem holkám sušený plíce a ovčanda vyskočila a kousla mě do palce.... A bohužel docela dost -vzala mi to i s nehtem.Vůbec nechápu,co dělala, vživotě tohle neudělala. Tak mám zafáčovaný prst a datluju do klávesnice jako trouba... Bolí to jako prase.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 12:57
- Nahlásit

bilksa
Byla jsi u doktora?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 12:58
- Nahlásit

Zuzana T To snad není možné, spousta pejskařů dřív chodila ke koním..... Drezura se mi moc líbí, je úžasné když se kůň pohybuje na neznatelné pokyny ze sedla. V poslední době se mi líbí i westernové ježdění, na podzim jsme byli na Hubertu v té stáji kam jsem zamlada jezdila (majitelé jsou aši dobří kamarádi, proto ty dovolené a tak) a bylo tam 105 koní pod sedlem + nějaké bryčky. Bylo to krásné a mezi jezdci byli i westerňáci - krása když cválají na těch volných otěžích a koně vedou pouze přenášením váhy v sedle. Zkusila jsem si to ve na jedné westernové kobyle, ale je to tak rozdílné, že jsem se s ní nemohla dohodnout kam pojedeme. Oni přenášení váhu a zároveň dávají na krk koně opačnou otěž než u anglického ježdění, takže doprava není pravá otěž zatáhnout, ale levá na krk. Nešlo mi to.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:00
- Nahlásit

Vlasta
JJ westernové se mi také líbí a nechápu dost dobře ten opačnej sklon otěží .Je to tím,že mají v tlamě páku?Ale na drezuře jsme též jezdili s pákou - tedy s dvojím uzděním,ale páka se jemně užívala také.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:01
- Nahlásit

Jo ještě jsem o našeho veterináře z práce slyšela pořekadlo: psi jsou koně chudých - a myslím, že to je pravda. Při velké dávce štěstí můžeš koupit nebo odchovat Světového vítěze, ale pokud chceš vítěze Derby, nebo Velkou Pardubickou tak musíš mít nejen to stěstí ale taky moc peněz.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
Dobré rčení.Koně jako koníček je drahá záležitost nemáš-li možnost vlastního ustájení a zkušeného koňáka po ruce.A pak ta dřina na senách,místování a tak.My vždycky měli víkendové služby a za odměnu 2 hodiny ježdění.
No ale dělat chovatelství psů je také drahá srandička,to mi věř.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:05
- Nahlásit

Jo je to tou pákou, ti koně jsou na to naučení a navíc tam páka funguje opačně než u aglického ježdění - čím více přitahuješ otěže tím více kůň přidává, ale zase se to musí umět,mě měl tendenci sválat na místě, pro zastavení musíš naopak úplně povolit otěže a sedem koně zastavit. Navíc to sedlo je jak křeslo, my jsme používali dostihová sedla- tedy ne ty kilovky, ty jsou pouze na dostihy - ale v takovém sedle cítíš naprosto jakýkoliv pohyb koně a tady v tom mi připadalo že necítím nic, dlouhé třmeny - no efektně to vypadalo pouze když na tom koni seděl ten pán, co mu ten kůň patřil.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:09
- Nahlásit

Zuzana T Jo to určitě jo, ale náklady na koně jsou neporovnatelné, nejen dobrý trenér, ustájení,veterinář,kovář, startovné v dostizích ( přihláška do Velké stojí 80 tis.) a tyto náklady jsou skoro stejné ať máš super dostiháka a nebo ludru co se proběhne v Chuchliv dostihu 3.kategorie a občas se trefí na tabuli - pokud dřív neschromne.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:11 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
Jasně,na profi úrovni se obyčejný občánek nechytá vůbec.
V Olomouci vyhrál dorost pejsek po Darcy.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:12
- Nahlásit

Jo,jo - odcházím na cvičák,budu až se setmí- tak zatím ahoj

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:13
- Nahlásit

Zuzana T Fakt jo? Kurňa já se na ty výsledky musím podívat ještě jednou - vůbe c jsem si nevšimla - a viděla jsem tam v dorostu místo 3 psů 7 - tak nevím jestli už mi hrabe????

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:13
- Nahlásit

Vlasta
Asi bych v dlouhých třmenech neuměla nic - hlavně už nemám sílu v nohách,takže křeslo nekřeslo,šla bych bzry k zemi.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 13:22
- Nahlásit

Zuzana T Hele já mám asi fakt dost - celou dobu jsem se dívala na výsledky za rok 2008 - jdu raději na ten cvičák.
Jo a z westernového sedla se asi blbě padá - mají tam tu hrušku. A o těch nohám to je přesně ono - proto říkám, že si občas svezu zadek. Vždycky se mi strašně"libili" ti odborníci co říkali - já už 5 let jezdím na koni a na otázku jak často byla odpověď - no vždycky o prázdninách........ . Když jsem fakt aktivně jezdila znamenalo to denně 3-5 koní - a že to nebyli beránci je u plnokrevníků celkem nasnadě. Jenom koně co půlovali tak, že jsem měla pocit, že mají otěže zabudované rovnou do zdi jsem nejezdila - ty měli nastarost chlapi. Ale je to všechno tak dávno...

bilksa
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 14:02
- Nahlásit

Zuzana T
Nebyla, prolila jsem si to kysličníkem, pak zasypala septonexem a převázala. Akorát bych potřebovala ustřihnout ten ukouslej nehet, ale zkoušela jsem to a to mi nejde, akorát to začlo zase hodně krvácet..

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 17:22
- Nahlásit

bilksa
Ty s tím si moc nehraj,jestli v ti v tom začne cukat,tak navštiv lékaře.V zubech je všelijaký svinstvo,aby jsi nedostala zánět atd.Nehet by ti také asi lépe ošetřili,aby ti pak nenarostl nějak zdeformovaný.

bilksa
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 18:15
- Nahlásit

Koukala jsem na to a je to v pohodě. Vzala mě jen špičákem, takže to vypadá asi jako když se řízneš. Ještě se na to podívám ráno a kdyby to nevypadalo dobře a nějak moc to bolelo, tak zajdu k doktorovi.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 11 Led 2009 18:19
- Nahlásit

No jak se znám, taky bych se snažila to nějak vydržet než si nechat od nějakého aktivního doktora strhnout nehet brrrr.....
Synovi budou v únoru brát štěp kosti z brady a dají mu ho do horní čelisti na místi kde nemá založený druhý zub a ta čelist je v tom místě slabší a nedá se tam dát implatát. To celé se dělá ambulantně v místním umrtvení - chudák, je mi ho hrozně líto...
Jinak jsme se vrátili ze cvičáku, dneska jsme se předvedli v nejlepším světle - můj nácvik klidu při přípravě jídla přinesl ovoce Nacvičovali jsme odložení ve skupině 5 psů s jednotlivým přivoláváním. Trvalo to dlouho neboť na každé jedno přivolání se zvedli 2-3 psi, takže se stále vracelo,opravovalo a Greeny celou dobu ležel jak přikovaný a když jsem zavolala já, skoro váhal jestli už je řadě tak jsme maliňákům vytřeli zrak ( tedy jednou a nadlouho naposledy)

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 182 . 183 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání